Cooking

Caesar Salad

Jossain vaiheessa caesar salaatti oli niin suosionsa harjalla, että sitä tarjoiltiin lähes joka ravintolassa ja moni ehkäpä jo vähän kyllästyi siihen. Mutta salaatti on kuitenkin klassikko ja mielestäni todella hyvää. Tarjoilin sitä jonkin aikaa sitten mammalounaalla ravunpyrstöjen kera, mutta mielestäni se on erinomaista uunissa grillattujen juustovoileipien kanssa. Silloin jätän krutongit laittamatta ja leivät teen rapeakuoriselle ranskalaiselle maalaisleivälle, pinnalle jotain maukasta juustoa, kuten gruyerea. Kana on myös klassinen caesar salaatin lisuke. Tiesitkös muuten, että salaatin nimi lausutaan “seesar” ei “keesar”, koska salaatti on saanut nimensä Caesar nimiseltä kokilta jonka nimi lausuttiin erilailla kuin latinankielinen kuningas Caesarin nimi.

Who does not love a classic caesar salad? This dressing recipe is, in my opinion, delicious. Not too anchovy but salty enough. Instead of anchovy fillets I use a paste, but you could use fillets just as well. This time we had the salad for lunch with some crayfish, but I actually love it “au naturel” with a grilled cheese sandwich made in the oven from a crusty french country bread and a tasty cheese like gruyere. When served with the grilled cheese, I leave the croutons out. Another good alternative to top the salad with is chicken.

Caesar Salad  (n.4lle)

4 Romaine salaattiruukkua

n.2 dl parmesaaniraastetta tai lastuja

suolaa ja mustapippuria

(itsetehtyjä) krutonkeja

Kastikkeeseen;

1 muna

1 keltuainen

2 anjovisfilettä (tai n. 1/4 tuubia anjovistahnaa)

2-3 valkosipulinkynttä

1 rkl Dijon sinappia

1/2 dl valkoviinietikkaa (käytin valkoista balsamicoa)

4 dl kasvisöljyä (mm. auringonkukkaöljy)

(maitoa)

suolaa ja mustapippuria

1. Sekoita tehosekoittimessa keskenään muna, keltuainen, anjovis, valkosipuli, sinappi ja viinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen (varo roiskeita!), kunnes muodostuu tasainen ja kiinteä kastike. Ohenna tarvittaessa maidolla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita kastike pestyihin ja kuivattuhin salaatinlehtiin. Ripottele pinnalle parmesaani ja krutongit sekä mahdolliset haluamasi muut lisukkeet.

Ohje keittokirjasta Gant in the Kitchen.

Helppoa ja hyvää, niin kuin lähes aina minun keittiössäni!

Palasimme eilen aamulla New Yorkista, oli kyllä kutakuinkin täydellinen reissu. New York ei siis taaskaan pettänyt, palaan varmasti ensi viikolla vähän matkajuttujen kera. Ainakin satuin shoppailemaan kuninkaallisessa seurassa ihan sattumalta kun olimme Bergdorf & Goodmannin lastenosastolla Ruotsin prinsessoiden kanssa samaan aikaan. Meille tuli isommat rusetit, hih. Estelle taisi ainakin saada kauniin tummansinisen samettimekon…

Huomenna sitten ilmoitan Stuck on Youn arvonnan voittajat, jännää!

Lattemamma

p.s. Paksumpi caesarkastike sopii hyvin myös mm. klubileipien täytteeksi tavallisen majoneesin tilalle.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.