Oct
10

Caesar Salad

by Sofia   -   in Cooking

Jossain vaiheessa caesar salaatti oli niin suosionsa harjalla, että sitä tarjoiltiin lähes joka ravintolassa ja moni ehkäpä jo vähän kyllästyi siihen. Mutta salaatti on kuitenkin klassikko ja mielestäni todella hyvää. Tarjoilin sitä jonkin aikaa sitten mammalounaalla ravunpyrstöjen kera, mutta mielestäni se on erinomaista uunissa grillattujen juustovoileipien kanssa. Silloin jätän krutongit laittamatta ja leivät teen rapeakuoriselle ranskalaiselle maalaisleivälle, pinnalle jotain maukasta juustoa, kuten gruyerea. Kana on myös klassinen caesar salaatin lisuke. Tiesitkös muuten, että salaatin nimi lausutaan “seesar” ei “keesar”, koska salaatti on saanut nimensä Caesar nimiseltä kokilta jonka nimi lausuttiin erilailla kuin latinankielinen kuningas Caesarin nimi.

Who does not love a classic caesar salad? This dressing recipe is, in my opinion, delicious. Not too anchovy but salty enough. Instead of anchovy fillets I use a paste, but you could use fillets just as well. This time we had the salad for lunch with some crayfish, but I actually love it “au naturel” with a grilled cheese sandwich made in the oven from a crusty french country bread and a tasty cheese like gruyere. When served with the grilled cheese, I leave the croutons out. Another good alternative to top the salad with is chicken.

Caesar Salad  (n.4lle)

4 Romaine salaattiruukkua

n.2 dl parmesaaniraastetta tai lastuja

suolaa ja mustapippuria

(itsetehtyjä) krutonkeja

Kastikkeeseen;

1 muna

1 keltuainen

2 anjovisfilettä (tai n. 1/4 tuubia anjovistahnaa)

2-3 valkosipulinkynttä

1 rkl Dijon sinappia

1/2 dl valkoviinietikkaa (käytin valkoista balsamicoa)

4 dl kasvisöljyä (mm. auringonkukkaöljy)

(maitoa)

suolaa ja mustapippuria

1. Sekoita tehosekoittimessa keskenään muna, keltuainen, anjovis, valkosipuli, sinappi ja viinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen (varo roiskeita!), kunnes muodostuu tasainen ja kiinteä kastike. Ohenna tarvittaessa maidolla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita kastike pestyihin ja kuivattuhin salaatinlehtiin. Ripottele pinnalle parmesaani ja krutongit sekä mahdolliset haluamasi muut lisukkeet.

Ohje keittokirjasta Gant in the Kitchen.

Helppoa ja hyvää, niin kuin lähes aina minun keittiössäni!

Palasimme eilen aamulla New Yorkista, oli kyllä kutakuinkin täydellinen reissu. New York ei siis taaskaan pettänyt, palaan varmasti ensi viikolla vähän matkajuttujen kera. Ainakin satuin shoppailemaan kuninkaallisessa seurassa ihan sattumalta kun olimme Bergdorf & Goodmannin lastenosastolla Ruotsin prinsessoiden kanssa samaan aikaan. Meille tuli isommat rusetit, hih. Estelle taisi ainakin saada kauniin tummansinisen samettimekon…

Huomenna sitten ilmoitan Stuck on Youn arvonnan voittajat, jännää!

Lattemamma

p.s. Paksumpi caesarkastike sopii hyvin myös mm. klubileipien täytteeksi tavallisen majoneesin tilalle.

12 COMMENTS
|
10,262 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Caesar Salad „
Täti Ruskea, on October 10, 2013

Voi ihanuus: todellisilla prinsessaostoksilla! Mä tykkäisin kovasti caesar-salaatista (ja -kastikkeesta salaatteihin), mutta kala-allergikkona tuo anjovis ei käy 🙁 Millähän sen korvaisi?

Sofia, on October 10, 2013

En muuten osaa sanoa Täti Ruskea. Caesar kastikkeen idea on makujen suhteen mielestäni juuri etikka, dijon ja anjovis. Ainakin sitten laittaisin enemmän suolaa…

Niina, on October 10, 2013

Oi, yksi mun kesän lempiherkuista on caesar salaatti paistetun vuohenjuuston ja valkoviinin kera. Täytyypä kokeilla tätäkin ohjetta, kiitos! Ja ihanalta kuulostaa teidän New Yorkin matka, matkajuttuja odotellessa! 🙂

Sofia, on October 10, 2013

Niina, en olekaan ikinä kokeillut caesar salaattia ja paistettua vuohenjuustoa yhdessä. Molemmista pidän kovasti joten täytyypä kokeilla!

Laura, on October 10, 2013

Estelle on puettu aina suloisesti, kuten teidänkin prinsessat. Matkajuttuja odotellessa…

Sofia, on October 10, 2013

Kiitos Laura! 🙂

Sussu, on October 10, 2013

Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla. Olen myös kyseisen salaatin fani ja kokeillut eri reseptejä. Välillä käyn meidän kodin lähellä sijaitsevan ranskalaisen ravintolan ihanalla caesar salaatilla. Onneksi vaihtoehto löytyy laiskoille päiville…

Sofia, on October 10, 2013

Sussu, välillä on niin ihana hakea take awayta tai käydä ulkona syömässä.

Stine, on October 10, 2013

Hei,
mistä olet löytänyt tuota anjovistahnaa?
Kiitos kivasta blogista!

Sofia, on October 10, 2013

Moikka Stine! Anjovistahna on La Tartufata nimisestä Italialaisesta delistä Tehtaankadulta (Helsingistä). Ja kiitos, kiva kun käyt lukemasta!

Susanna, on October 10, 2013

Anjoviksen voi korvata kapriksilla! Maistuu lähes täysin samalta 🙂

Sofia, on October 11, 2013

Huippua, kiitos Susanna!

Leave a comment
name
email
url
message