Oct
14

Vekkihameet

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

Muistan vielä tarkalleen mitä minulla oli päälläni ensimmäisenä päivänä koulussa. Tummansininen vekkihame, valkoinen kauluksellinen paitapusero, valkoiset nilkkasukat ja tummansiniset nilkkaremmikengät. Kävin ihan tavallista Suomalaista ala-astetta, joten olin ainoa “koulupukuun” pukeutunut oppilas. Silti, pidin asusta jo silloin ja pidän edelleen. Muistan jopa lapsena toivoneeni, että meillä olisi ihan oikeat koulupuvut jotta joka päivä saisi olla hameessa.

Ei varmaankaan ole mikään yllätys, että omat tyttäreni saivat siis myös tummansiniset vekkihameet. Nämä ovatkin olleet aivan ihmeellinen löytö. Joskus kesällä blogini kommenttiosiossa joku teistä vinkkasi toiselle lukijalle, että oli tilannut Nextiltä jotain lapselleen. Menin tietenkin kiinnostuneena myös katsomaan mitäs kaikkea sieltä löytyykään. Ja kappas sieltähän löytyi tummansinisiä vekkihameita, koulupukuosastolta, kuinkas muutenkaan.  Olin etsinyt villakankaisia ja nämä olivat tekokuitua, mutta onneksi silti tilasin hameen kokeiluun. Se maksoi 11 € (kyllä!) ja hinta sisälsi kotiinkuljetuksen. Hameen voi pestä koneessa ja mikä parasta, sitä ei tarvitse pesun jälkeen lainkaan silittää (jos olet silittänyt joskus vekkihameita niin tiedät miten valtavan suuri etu tämä on). Näitä oli myös mustina ja harmaina. Täydellinen dagis hame, mutta käy siistin paitiksen, juhlakenkien ja neuletakin kanssa mielestäni myös yhtä hyvin juhlahameesta. Vyötäröllä on kiristettävä kuminauha, silti koot olivat mielestäni reiluhkoja. Tilasin ensin Hattaralle 4v. (/104 cm) koon joka oli kyllä aivan liian suuri, myös pienin koko (3v./ 98 cm) on noin metrin mittaiselle Hattaralle vähän reilu. (Kuvissa Purkalla on siis tuo hänellekin liian iso 3v. vekkari ja Hattaralla myös ihan liian suuri 4v. kokoinen hame. Normaalisti siis Hattaralla on nyt tuo 3v. koko käytössä, se on pituudeltaan vähän sopivampi ja istuu paremmin vyötäröltä (eikä valu).) Suloiset nämä ovat silti!

Tällainen hamevinkki siis näin maanantain kunniaksi! Toivottavasti viikonloppusi sujui kivoissa merkeissä. Meillä vietettiin niitä Purkan synttäreitä ja juhlat onnistuivat mielestäni kyllä todella hyvin. Voi olla, että meillä ei syödä hunajaa ihan vähään aikaan. Teen jutun juhlista kun kerkeän ja sitten selviää varmasti miksi…

Huomenna sitten kuvamatkalle New Yorkiin. Kivaa alkavaa viikkoa!

I´m a big fan of pleated skirts for girls. They remind me of my childhood, even though we don´t have a school uniform system in Finland, my mother used to dress me in pleated skirts a lot, navy, gray or tartan. These I found at Next of all places, they are machine washable and require no ironing, which in a pleated skirt is a big bonus. I guess a British school uniform shop would know better to save the nerves of all parents. Have a great start for the week!

Lattemamma

p.s. Hattaran paitis RL, neuletakki J.Crew, sukkikset, kengät ja panta La Coqueta kids. Purkalla neuletakki Jacadi, sukkikset Tartine & Chocolat ja kengät Gallucci.

p.p.s. Purkka täyttää ihan oikeasti tänään kaksi vuotta. Mamman ja pappan lahjapaketista kääriytyy ainakin Ian Falconerin Olivia kirja, Purkka pitää kovasti Olivia piirretystä. Voi tuota ihanaa pikku auringonpaistettamme ! Synttäreitä vietetään tänään myös dagiksessa, ajattelin ilahduttaa lapsia ja viedä sinne juhlista jääneet helium ilmapallot.

16 COMMENTS
|
18,908 VIEWS
|
Partager sur Facebook
16 comments on “ Vekkihameet „
Sissi, on October 14, 2013

Ihana muisto:) Ja söpöset tytöt!

Hollannissa erityisesti mutta myös täällä Saksassa tytöt pukeutuvat/puetaan usein tähän “koulupuku”-tyyliin joten valinnanvaraa lasten vaatekaupoissa löytyy. Itse tykästyin Hollannissa Benettoniin jonka neuletakit ovat jatkuvasti meidän tytöillä käytössä kesäikaan, talveksi olen neulonut itse.

Laura, on October 14, 2013

Onnea suloiselle 2-vuotiaalle! Ja mikä sattuma, odottelen juuri Nextin pakettia kotiovelle. Punainen joulumekko ja arkivaatetta tulossa.

Sofia, on October 14, 2013

Kiitos Laura! Tuliko ihana paketti?

Ansku, on October 14, 2013

Aivan ihanat asut tytöillä! Mun lapsuuden haaveissani oli muuten myös aina koulupuvut..niitä ei vaan ikinä tullut 😉 Onnea 2-vuotiaalle Purkalle <3 ja onnistunutta kuvamatkaa! 🙂

Sofia, on October 14, 2013

Kiitos ihana Ansku! Ja oikeastaan toivotan sinulle onnistunutta kuvamatkaa, koska se tapahtuu siis täällä blogissa. Kirjoitin tosi epäselvästi ja tarkoitukseni oli siis sanoa, että pääsette huomenna kuvien kautta New Yorkin reissulle :D. Sori sekaannus!

Sissi, on October 14, 2013

Oi, unohdin sanoa että onneksi olkoon 2-vuotiaalle Purkalle!

Sofia, on October 14, 2013

Kiitos paljon Sissi!!! Ja vautsi, ihailen kaikkia jotka osaavat neuloa. Itse olen aika surkea käsitöissä…

Ita, on October 14, 2013

Love navy blue look. It’s timeless. Adorable with red combo. Thanks for sharing

Sofia, on October 14, 2013

Thanks Ita! <3

Marja, on October 14, 2013

Ostin juuri netistä tyttärelleni (8v) Marie Chantalin tummansinisen villaisen (55% villa, 45% puuvilla) vekkihameen.(Koot alkoivat 104 cm) Samaan pakettiin tilasin “Gabriella” hameen eli klassikot kunniaan:. Kiitos sinulle Marie Chantal-maailmaan tutustumisesta! Onnea Purkalle;)

Sofia, on October 15, 2013

Kiitos onnitteluista Marja! Oih, mistä löysit Marie Chantalin vekkihameen? Yritinkin silloin katsoa heiltä, mutta en löytänyt :(.

Täti Ruskea, on October 14, 2013

Ihanat vekkihameet! Mullakin oli lapsena 😉 Onnittelut teidän 2-vuotiaalle! Jään innolla odottamaan postausta juhlista. Meidän 2-vuotiasta juhlitaan huomenna pandateemalla. Ovat siis aivan samanikäiset 🙂 Tänään jo vähän viriteltiin juhlatunnelmaa kutsumalla muutama kaveri äiteineen kakkukahville. Huomenna juhlat jatkuvat. Yritetään yllättää pikkuveli aamulla herättämällä hänet laululla ja kantamalla sänkyyn aamupala ja lahjat. Saattaa kuitenkin pikkuinen herätä ennen onnittelijoita…

Sofia, on October 15, 2013

Kaunis kiitos Täti Ruskea ja paljon paljon onnea sinnekin!!! Pandateema kuulostaa ihanalta! Meilläkin heräteltiin eilen Purkka sängystä laulamalla, paketin ja kahdella kynttilällä koristellun macaronsin kanssa. Onneksi hän on meillä se aamutorkku niin saatiin herättää 🙂

Ansku, on October 15, 2013

Haha! Minä kertaalleen mietin, että lähdetköhän jo saman tien reissuun samaan kohteeseen, mutta pistin silti hyvän matkan toivotukset 😀 No mutta minä olen ainakin nauttinut tästä kuvamatkasta, tuli niiiiiin ikävä Nykkiä! Pirtsakkaa viikkoa teille 🙂

Marja, on October 16, 2013

Laitoin linkin vekkihameeseen Lattemamman FB sivun mailina 🙂

Sofia, on October 16, 2013

Kiitos Marja! 🙂

Leave a comment
name
email
url
message
NYC »