Random

NYC

Viimeviikkoinen New Yorkin matka oli kyllä aivan täydellinen päätös neljä vuotta kestäneelle ajalle kotiäitinä. Oli ihana päästä mr. Latten * kanssa reissuun ihan kahdestaan. Olemme olleet viimeksi yhtä yötä pidemmällä matkalla kahdestaan omalla häämatkallamme, ja koska kohta vietetään viisivuotis hääpäiväämme, niin ymmärrätte varmasti, että matka oli ihanan tervetullut. New York tarjosi kyllä meille juuri sitä, mitä halusimmekin. Vaeltelimme sinne tänne, söimme hyvin ja saimme vaan olla. Täydellistä! Tässä muutama kuva ihanasta Nykistä, jos haluat katsoa (kamera ei tosin ihan koko aikaa roikkunut kaulassa)…

* ( Mr. Latte muuten esitti “kainon” toivomuksen, että voisiko hän kenties olla mieluummin mr. Espresso kuin mr. Latte. Latte ei ehkä kuvaakaan häntä kovinkaan hyvin, paitsi pituutensa puolesta ja espresso on ainoa kahvi jota hän koskaan juo. Eli mr. Espresso siis tästä eteenpäin. Sama mies, eri kahvi.)

Yellow Cabit ja kappas, mitkähän kaksi liikettä remontoivat siihen uusia tilojaan. Ei kai vaan Lattemamman suosikit? Sohossa, West Broadwaylla.
Kuvittelin aina, etten tule koskaan saamaan mistään parempaa kahvia kuin Italiasta. Olin väärässä. Kädessäni on maailman paras cappuccino. Ground Supportista Sohossa.

Mantelicroissantti ei myöskään ole hullumpi aamupala täydellisen cappuccinon kanssa.
Union Square market, lauantaisin ehdottomasti visiitin arvoinen!

NYC brownstones.

Hotellillamme oli myös ikioma koirapuisto! Tämä on eläinystävällinen hotelli ja mm. koiran saa ottaa mukaansa tänne yöpymään. Huonepalvelusta olisi voinut myös tilata oleilun ajaksi vaikkapa kultakalan kaveriksi.

Nykissä piti tietenkin syödä myös hampurilaiset pirtelöllä. Shake Shackiä suositteli useampikin. Emme vakuuttuneet täysin.
Lempparijutut mukana matkassa pikkukokoisina.
Mariebellistä käyn aina hakemassa suosikki kaakaotani kun olen kaupungissa. Haimme iltakävelyllä myös gelatot samasta paikasta. Maistoin yhdistelmää ruusu ja laventeli. Mr. Espresson mielestä annos maistui hajuvedeltä. Minä pidin.

Kotimatkalennolle homeopaattisia apuvälineitä jet lagia lieventämään, paljon vettä, raikas omppu ja pehmeä kashmirshaali. Niillä pärjää jo pitkälle…

Moni oli toivonut Lattemamman NYCin suosikkipaikkoja. Luulen, että päädyn tuonne työmatkalle ennemmin tai myöhemmin ja voisin katsoa josko sitten vaikka tekisin vähän kattavamman jutun kaupungista ja suosikkipaikoistani. Pari juttua voisin kuitenkin jakaa jo nyt. En ole tainnut käydä kaupungissa montaakaan kertaa niin, etten olisi illallistanut Lupassa. Jos pidät Italialaisesta ruuasta niin suosittelen lämpimästi! Kaikki annokset ovat varmasti mainioita, mutta täällä kannattaa ehdottomasti maistaa pastaa. Täydellinen al dente on saavutettu ja se mitataan tarjoilijan mukaan sekuntikellolla keittiössä.

Käyn myös aina Whole Foodsissa ruokaostoksilla. Valtava luomuruokataivas, näitä löytyy muutamastakin osoitteesta. C.O Bigelow on yksi New Yorkin vanhimmista apteekeista ja toimittaa kemikalion ja apteekin virkaa edelleen tänä päivänä. Suosittelen visiittiä. C.O Bigelown omat tuotteet ovat hieman samantapaisia kuin Kiehlsin. Nyt kun sitäkin on jo tovin saanut Suomesta, niin näissä on oma viehätyksensä. Tuotteita voi kyllä tilata Suomeen.

Jos olet pitkä- ja paksuhiuksinen niinkuin minä ja hiuksiasi ei tarvitse pestä päivittäin, suosittelen säästämään matkalaukusta tilaa suoristusraudoilta tms. ja suuntaamaan Dry Bariin. Se on kampaamoketju, jossa hiuksia ei värjätä tai leikata, ainoastaan pestään ja föönataan. Menusta voi valita erilaisia vaihtoehtoa, suoraa, kiharaa, volyymiä, you name it. Täällä voi myös käydä laitattamassa kampauksen mahdollisia iltamenoja, gaaloja tms. varten jos haluaa. Muista ottaa extra menusta floater, päähieronta hiustenpesun yhteydessä ja napata kassalla vielä ostoskoriisi dry barin kuivashampoota. Sillä et ainoastaan pidennä kampauksesi kestoa, vaan kuivashampoo on erinomainen. Viimeisenä suosituksenani on käydä New Yorkissa mani-pedissä, hinta-laatusuhde on tässä kaupungissa kohdillaan.

Toivottavasti viihdyit pikku New Yorkin reissullamme,

Lattemamma

 

13 Comments

 • Jonna

  Kiitos mukavasta fiilistelytuokiosta NY:ssä. Mitkä ovat omat suosikkisi C.O Bigelowin tuotteista ja mikä on lempparisi heidän tuoksuistaan?

  • Sofia

   Moikka Jonna, itseasiassa en ole koskaan haistellut C.O Bigelown tuoksuja, mutta itse pidän kyllä sitruksisista ainakin, eli sitruuna voisi olla hyvä (omat signature tuoksuni ovat Jo Malonen Grapefruit ja Byredo Parfumsin Pulp). Sieltä saa hyviä eteerisiä öljyjä, tea tree on ainakin sellaista jota minulla on aina varastossa. Pidän myös heidän “cold and flu soakista” joka on kylpyveteen laitettavaa eteerisiä öljyjä sisältävää seosta joka avaa henkitysteitä ja rentouttaa. Parasta alkavan flunssan karkoitukseen. Niin ja Bigelown Rosebud salve on suosikkini, tuoksuu ihanalta ja sopii huuliin, kynsinauhoihin, mihin vaan. Se klassinen punainen pakkaus.

 • Lumo

  Oi ihana New York… Ikisuosikki!

  Haaveilen parin vuoden tauon jälkeen ensi kesäksi jälleen kaukomatkaa, vaihtoehtoina mielessäni ovat jälleen kerran NYC ja toisena Hongkong, katsotaan toteutuuko kumpikaan… Riippu freeclance-mieheni työaikatauluista.

  Shake Schakia kokeilimme pari vuotta sitten. Olin pettynyt, ihan perusburgerit ja huonot ranskalaiset, en ymmärtänyt olleenkaan miksi sitä kehutaan. Onneksi ei ollut pitkiä jonoja.

  Whole Foodsista lähtee mukan aina ruokatuliaisia ja noita jet lag-pillereitä, jotka yllätyksekseni ovat toimineet erinomaisesti. Noita lähiruokamarkkinoita on ainakin kesäisin todella paljon ympäri Manhattania, niistä on tullut ostettua pikkupurtavaa ja kivoja tuliaisia.

  • Sofia

   Lumo, meillähän on siis suht samat askelkuviot sielläkin! Jos et ole koskaan käynyt Hong Kongissa niin suosittelen lämpimästi! Aivan fantastinen kaupunki!

 • Maria

  Hei;
  Kiitos pikku matkasta NYC:hen. Olemme mieheni kans suunnitelleet jo jonkin aikaa että lähetään käymään tuolla mutta poju on ollut niin pieni ja hoitopaikkaa kun ei ole kun mummolat/pappalat on 800km päässää mutta se on haave joka toivottavasti toteutuu parin vuoden sisään <3 Haluamme ehdottomasti lähteä kahdestaan ensin ja sit joskus kolmestaan.. Mutta kiitos ihanista kuvista ja kaikki mitä postauksia teetkään ko. kaupungista luen todella tarkkaan.
  Hyvää syksyistä loppuviikkoa sinnepäin..
  -Maria

 • Pauliina

  Ihana New York!
  Ihanat vekkihameet aiemmassa postauksessa ja onnea 2-vuotiaalle pikku neidille vielä <3
  En oo taas vähään aikaan ehtinyt kommentoimaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.