Cooking

Nopea ja helppo lohipasta

Olen suuri kalan ystävä. Jos minulta kysytään, kala on parhaimmillaan graavattuna tai kevyesti voissa paistettuna, vähän suolaa & pippuria, ehkä vähän sitruunaa. Ei sen enempää, ei sen vähempää. Mehukasta, herkullista, tuoretta. Myös perinteiset kalakeitot, savukalat ja uunilohi ovat aina paikallaan. Jos et kuitenkaan ole niin innoissasi kalan käsittelystä tai kaipaat vaan super nopeaa reseptiä juuri sille arki-illalle kun ei jaksaisi yhtään miettiä mitä laittaisi, niin kokeilepa tätä savulohipastaa.

Resepti oli joskus nelisen vuotta sitten Glorian Ruoka & Viini -lehdessä. En muista mitä alkuperäisessä reseptissä tarkalleen ottaen oli, mutta muistan kuinka valmistin sitä rakkaan ystäväni kanssa kesällä saaressa, vatsani alkoi jo selkeästi näkyä, Hattara potkiskeli masussani ja olin niin onnellinen. Söimme pastaa kalliolla istuskellen lounaaksi ja se maistui täydelliselle kesäpäivälle.

Onnen tunnetilan, sen muistamisen, uudelleen elämisen ja tämän reseptin välillä on yksi yhtäläisyys. Se on hyvin yksinkertaista.

Savulohipasta (2-4lle nälästä riippuen)

150-200g kylmäsavulohta

purkillinen creme fraichea

1/2 tai 1 sitruuna

1/2 sipuli

pippuria

tilliä

1. Silppua sipuli ja paista voissa kuulaiksi ja pehmenneiksi. Älä ruskista.

2. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Lisää pannulle ja paista kevyesti kypsäksi.

3. Lisää creme fraiche, sitruunan kuori ja mehu ( 1/2 tai yksi sitruuna, mausta riippuen). Silppua päälle reilu kourallinen tilliä ja mausta pippurilla.

4. Sekoita keitettyyn pastaan ja annos on valmis. Kannattaa jättää vähän keitinvettä, sen tärkkelys auttaa sitomaan kastikkeen pastaan.

Eipä mitään sen kummempaa tai monimutkaisempaa tällä kerralla. Samalla kun teette ruokia, muistelkaa niiden tuomia onnellisia hetkiä. Ilon ja onnen muisteleminen voi olla yhtä vaikuttavaa kuin onni itse. Siitä saa energiaa!

Just a very quick recipe for those days when you really don´t feel like cooking. Sauté a chopped onion on a skillet. Add apr. 200g sliced cold smoked salmon and cook it very quickly through. Add some creme fraise, lemon juice, chopped dill and season with salt and pepper. Serve tossed with spaghetti. 

Lattemamma

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.