Oct
17

Dress up

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids

Vietetäänkö teillä Halloweenia? Hattara on jostain syystä tänä vuonna ollut aivan erityisen kiinostunut kaikista kurpitsajutuista ja muusta halloweeniin liittyvästä. Halloween jää meillä molempien tyttöjen syntymäpäivien välimaastoon, joten se on juhlana kyllä jäänyt meiltä vaille suurempaa huomiota. Jonain vuonna varmasti toteutan tytöille yhteiset synttäri- ja halloweenjuhlat. Ehkäpä teemme kuitenkin jotain pienimuotoista tänä vuonna. Kurpitsat koristavatkin jo keittiön pöytää ja pari aiheeseen liittyvää tuliaistakin tytöt saivat meiltä New Yorkista (lähinnä koska Hattaran ainoat toiveet olivat kurpitsa ja candy corn namut, jotka hän bongasi mamman tietokoneelta jostain kuvasta ja ihmetteli heti mitä ne ovat).

Keräilen silloin tällöin suloisia naamiaisasuideoita Pinterest kansiooni kun sellaisia tulee vastaan, muutakin kuin Halloweenia varten. Toki todella hienoja valmiita naamiaisasuja on saatavilla, mutta itse pidän ehkä eniten asuista joissa on yhdistelty ihan tavallisia vaatteita ja vähän jotain ekstraa tai muuten keksitty jotain omaperäistä. Yhtenä vuonna kaksivuotiaalla Hattaralla oli naamiaisissa mm. suloiset vaaleanpuna- valkoiset vaatteet (villasortsit, sukkikset, paita ja pehmeä neuletakki), mutta päässään pupunkorvat ja naamaan meikkasimme pupumaskin. Ei maksanut mitään (korvat voi tehdä vaikkapa itse) ja lopputulos oli liikuttava! Viime juhannuksena päätimme kaikki, myös aikuiset, pukeutua naamiaisasuihin aattoillaksi, oikeastaan lasten iloksi. Se oli loistoidea. Tytöillä oli kesämekkojen lisäksi keijukaisen siivet selässään ja kukkaseppeleet hiuksissaan. Mielestäni he olivat suloiset kesäkeijut juhannusyönä. Jos etsit hauskoja itse toteutettavia ideoita, niin tässä olisi muutama vaihtoehto.

Suloinen macaron! Kuva ja ohje täältä.

Makea hattaraKuva ja ohje täältä.

Tämä hiiriasu on mielestäni ihanaKuva täältä.

Tässä on yhdistelty hauskasti juhlamekko, glitteria, helmiä ja upea naamari. Nahkainen pupunaamari täältä.

Tämän asun toteuttaminen ei vaadi paljoakaan rahaa tai aikaa, eikä edes askartelutaitoja. Pidän tästä itse jotenkin kovasti, mutta voisin kuvitella, etteivät meidän tytöt niin innostuisi paperikassiin puekutumisestaKuva täältä.

Kuka haaveilee omasta Hermèksen Kellystä? Kuva täältä.

Tämä aivan mahtava idea olikin jo Lattemamman FB sivulla. Ainoa ongelma asussa on se, että tuo September issue on tosi raskas! Pikkutytöt ei kyllä jaksa kauaa sitä kainalossaan kanniskella. Voi toki olla, että pikkutytöt ei niin Anna Wintouristakaan innostu… Silti, ihana ja halloweeniksi samalla sopivan pelottava asu, eikö vain?! Kuva täältä.

Draculalle postia?! Kuva ja ohjeet täältä.

It´s raining cats and dogs! Pari kissa- ja koirapehmoa sateenvarjoon kiinni ja asu on valmis. Kuva täältä.

Pariisi faneille! Kuva ja ohjeet täältä.

Here are some ideas for a halloween, or any other occasion, dress up. I tend to prefer a mixture of regular cute clothes mixed with a dress up item (like that glittery, sparkling dress with the leather bunny mask from Etsy) rather than buying a ready made set. But those are adorable on kids too! Halloween is not a huge deal in Finland, but more and more people celebrate it nowadays. Miss Cotton candy is, for unknown reasons, practically obsessed with pumpkins and other halloween related things, so I think we might do a little celebration this year. Who does not love a reason to do something fun?! Even if it´s just to carve a pumpkin. Well we are all for a celebration in this house!

p.s. The links below take you to more ideas for costumes, also for boys. And here you can find my (well Martha Stewarts really) instruction for DIY bunny ears. So cute!

Lisää namiaisasu ideoita täältä ja täältä. Myös pojille!

Lattemamma

p.s. Ei, emme tuoneet sitä kurpitsaa Nykistä saakka tuliaisiksi.

6 COMMENTS
|
21,030 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Dress up „
Ansku, on October 17, 2013

Onpa hauskoja Halloween-asuja! Erikoinen asu voi tosiaan syntyä aika helpostikin 🙂 Meillä ei Halloweenia ole vietetty, se ei vaan ole jotenkaan tullut juhlana niin tutuksi. Olen tosin saanut osallistua Manhattanilla Halloween-kulkueeseen täydellisesti laitettuna Pocahontaksena muutama vuosi sitten. Ihan mieletön&unohtumaton kokemus!! Koko kaupunki juhlimassa ja voi sitä tunnelmaa 🙂

Sofia, on October 19, 2013

Ansku, Pocahontas Nykissä kuulostaa hauskalta!

Täti Ruskea, on October 17, 2013

Kiva postaus ja kekseliäitä asuja! Meillä ei oo vietetty koskaan Halloweenia,jotenkin ei ole tuntunut meille sopivalta juhlalta “kammotuksineen” eikä pojat oo sitä kyllä pyytäneetkään. Sen sijaan meillä on kyllä paljon roolivaatteita, joita pojat on tykänny aina käyttää. Nyt kun talossa on tuore neljävuotias, huomaan taas miten roolivaateleikit ovat nousseet pinnalle. Pikkupoikien huoneissa on sellainen roolivaatenaulakko/teline, jossa vaatteet ovat kätevästi esillä ja helposti saatavilla. Isoilla pojilla oli aikoinaan huoneissaan pienet seinänaulakot rakkaimmille roolivaatteilleen. Ritarit, merirosvot ja erilaiset eläinasut ovat olleet suosikkeja. Viittoja on helppo tehdä erilaisista kangaspaloista jopa ilman ompelukonetta. Vanha lakana viitaksi ja kartongista tehty kruunu. Helppoa, halpaa ja nopeaa. Toisaalta jos ompelee viitan sametista ja pukee alle keltaisen (= kultaisen) paidan, saa heti “arvokkaamman” version 😉

Sofia, on October 19, 2013

Meilläkin tytöt kyllä tykkää pukeutua rooliasuihin, Täti Ruskea. Prinsessat, keijut ja eläimet kiinnosta. Hyviä asuvinkkejä, kiitos!

Susanna, on October 18, 2013

Onpa oivaltavia asuja! Meillä on kaveriporukassa järjestetty lapsille jo useana vuonna halloween juhlat. Itse en kovastikaan tuosta juhlasta syty, sillä Halloween on jotenkin niin amerikkalaisen kaupallinen, mutta lapset tykkäävät! Ja tytöt erityisesti prinsessa-asuistaan. Niinpä on nyt meilläkin tänä vuonna Disney storesta hankittu Tuhkimo-asu (joka on omalla tavallaan aika liikuttava…). Pojat ovat yleensä, mitäs muutakaan, kuin action hahmoja :). Olen usein miettinyt, miten löydät näitä ihania kuvia? Onko sulla joku erityinen systeemi, mistä keräät ja bongaat linkkejä/ideoita?

Sofia, on October 19, 2013

Susanna, Hattara on nyt täyttänyt sellaista tarrajuttua (sticker chart) asioista joita piti vähän harjoitella. Hän sai sen just täyteen ja palkkion sai valita itse. Toiveena oli tähkäpää-asu. Mitä kautta olet tilannut Disney storesta? Harmittaa kun ei käyty Nykissä paikan päällä…