Oct
22

Prinsessa Ruusunen

by Sofia   -   in Good things for kids

Muistan ensimmäisen kerran kun olin katsomassa balettiesitystä. Silloin ooppera oli vielä Aleksanterin teatterilla, eli vanhassa oopperatalossa. Olin ehkä kuuden vanha ja kävin äitini ja mummini kanssa katsomassa Pähkinänsärkijää juuri ennen joulua. Tanssin silloin itsekin balettia ja muistan kokemuksen taianomaisena. Lauantaina Hattara pääsi ensimmäistä kertaa balettiin, kun kävimme katsomassa Prinsessa Ruususta. Esitys oli ihana ja puvustus mielestäni aivan hurmaava. Hattara tosin oli vielä hieman nuori yleisöön (tai muuten vaan levoton, huoh). Hän ei ihan koko aikaa jaksanut istua rauhallisesti aloillaan ja kuiskuttelut muuttuivat välillä höpöttelyiksi. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille, mutta meidän pienet ystävämme joista toinen on vasta vähän yli neljä, jaksoivat kyllä hyvin katsoa sen. Toisessa näytöksessä tapahtui ehkä enemmän, tai sitten laukusta kaivettu hätävaratikkari auttoi, koska toista näytöstä Hattarakin seurasi kyllä kauniisti. Meillä on liput Lumikuningattareen muutamaa päivää ennen joulua, mutta ystävättäreni tiesi kertoa, että siinä on kerrontaa joten lapsenkin on helpompi seurata sitä. Ihanaa meillä oli kuitenkin, väliajalla tytöt saivat macaronsit ja me mammat lasilliset shampanjaa. Näytöksen päätteeksi pistäydyimme alakerran kauppaan josta löysimme Purkalle kotiin viemisiksi pienen tiarakruunun. Vähän samanlaisen jonka Hattara osti itselleen Pariisista, mutta pienemmän.

Lähdimme samisteluasuissa balettiin (ja poseerasimme ihan höpsöinä mr. Espressolle). Lattemamman mekko Ivo Nikkolo ja Hattaran mekko Malvi & Co.

Kengät La Coqueta Kids. Nämä ovat viime kesän mallistosta. Oih, nuo Hattaran lempisukkikset joissa on hopeisia glitterpilkkuja ovat kyllä kokeneet vähän turhan monta pesua…

Muistattekos kun kerroin, että satuimme samaan aikaa Ruotsin prinsessoiden kanssa Bergdorf-Goodmanille shoppailemaan? Tämä on se jättisuuri rusettisolki jonka silloin hankimme (tai toinen niistä…).

Hattaran trenssi Brooks Brothers. Tämä on odotellut jo pari vuotta kaapissa ja nyt se on vihdoin sopiva (kun vähän hihoja kääntää).

Nämä pikkuiset balettitossut Hattara sai muistoksi ensimmäisestä kerrastaan oopperan baletissa.

Pikkusiskolle löytyi tuo pienempi tiarakruunu.

My first ballet album on täynnä baletin klassikoita. Meidän tytöt rakastavat tehdän tanssiesityksiä yhdessä, joten tämä on erinomainen taustamusiikiksi.

Ennen lähtöä tytöt esittivät meille vielä jääkeijujen tanssin eteisaulassa. Kotimatkalla kun kävelimme raitiovaunupysäkille satoi ensilumi. Kun pääsimme kotipysäkille sade oli muuttunut raekuuroksi. Talvi tulee kohta, kiitos jääkeijut!

Little miss Cotton Candy and I went to see the Sleeping Beauty ballet at the Opera house. It was her first time and she was very excited. The performance was beautiful and the costumes fantastic but Cotton Candy got a bit restless at the first act. So for the second act I brought out the big guns ( well, a big lollipop) and we both enjoyed it a lot more. On our way home we witnessed the first snow. Winter is sneaking upon us!

Ballerinojen ja lumihiutaleitten kepeää päivää!

Lattemamma

p.s. Opperassa otetut kuvat on nappaistu puhelimella, en viitsinyt raahata järkkäriä mukanani oopperaan.

16 COMMENTS
|
13,210 VIEWS
|
Partager sur Facebook
16 comments on “ Prinsessa Ruusunen „
Susanna, on October 22, 2013

Ihanat kaunottaret! Hyvinhän hattara jaksoi! Muistan, kun vein 4 vuotiaan poikani katsomaan Pähkinänsärkijää – 4 tikkaria äitini käsilaukusta (minulle ei toki ollut mitään mukana…) pelasti kaikkien näytöksen, sen verran raskasta hänellä tuntui olevan paikallaan hiljaa istuminen :). Lumikuningatar taas teki viime vuonna 5-vuotiaaseen aikamoisen vaikutuksen – se oli paikoin jopa pelottavan jännittävä. Oma balettikokemus lauantai-illalta oli ihana. Kyyneleet virtasivat, niinkuin aina. Mistä olet hankkinut tuon cd:n? Se on ihan pakko saada!

Susanna, on October 22, 2013

Piti lukea minulla – ei minulle :D!

Sofia, on October 22, 2013

Hihii, äidit on niin ajattelemattomia, ei omalle lapselle tikkaria, vaa lapsenlapselle :D. CD on sieltä Oopperan alakerran putiikista josta tiarakin löytyi. Siellä oli myös Lumikuningatar cd, jota on nyt kuunneltu ennakkoon, että tulee musiikit tutuiksi. Löysin muuten sieltä ne heijastimetkin joista kyselit eilen. Sellaiset jotka kääntyvät rullalle käsivarren ympärille. Tosi näppärät. Tosiaan niissä VdTn haalareissa ei heijastimia ole, eli omat pitää laittaa erikseen…

Jonsku, on October 22, 2013

Olettepa olleet kauniina oopperassa ja sinä olet kyllä kaunis äiti!

Sofia, on October 23, 2013

Kaunis kiitos Jonsku!

Susanna, on October 22, 2013

:D!! Suuntana siis Oopperan alakerran putiikki. Balettivalistus on alkanut jo pikkuhiljaa meilläkin (tämä osana “kuorrutan maailman vaaleanpunaiseksi” tavoitettani :)…). Joutsenlammen teemamusiikki on nykyään pikku-neidin ehdoton suosikki. Olemme katselleet youtubesta tuon legendaarisen pas-de-deux kohtauksen kymmeniä kertoja – jotakin lumoavan vangitsevaa siinä on, kun 2-vuotiaskin sen jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan. Odotan hartaasti, että saan viedä tytön ensi syksynä balettitunnille (ja balettitpuvun tilaan tietenkin vinkistäsi innostuneena Alex & Alexalta!). Ihanaa viikkoa taas teille!

Katja, on October 22, 2013

Kiitos vinkistä, täytyypä poiketa oopperan putiikissa. Olen menossa katsomaan naisporukassa Lumikuningatarta ja niin odotan, että saan viedä oman pikku tyttöni balettiin/oopperaan. Yritän odottaa vielä hieman tytön kasvamista, 3v nyt vasta mittarissa, jotta kokemus olisi miellyttävä kaikille.

Sofia, on October 23, 2013

Katja, tosiaan kolmevuotias on ehkä hieman pieni vielä, mutta vuosi tai pari niin pääsette yhdessä nauttimaan!

Salakka, on October 22, 2013

Upeat kaunottaret!
Meillä on käyty pienestä pitäen katsomassa Pähkinänsärkijää juuri ennen joulua ja ihanista pääsee siihen maagiseen joulun tunnelmaan.
Tänä vuonna vaihdamme perinteisen baletti version jää versioon…mielenkiintoista!

Ihanaa tiistaita!

Sofia, on October 23, 2013

Kiitos Salakka!!! Oih jääversio Pähkinänsärkijästä on varmasti ihana, pitäisiköhän lähteä taas sinnepäin matkoille ;).

Ansku, on October 22, 2013

Upeat äiti ja tytär!! 🙂

Sofia, on October 23, 2013

Kiitos kaunis Ansku! 🙂

Jonna, on October 22, 2013

Hei vaan Sofia,
sain postauksesta aikamoisen kipinän tulla mamsellin kanssa Helsinkiin balettinäytökseen.:) Mamselli on harrastanut jo kolmatta vuotta balettia ja lisäksi joukkuevoimistelua kaksi vuotta. Molemmat lajit ovat meillä hirmu läheisiä jo esikoiseni kautta, mutta kyllä baletissa on vaan sitä jotakin ihanaa herkkyyttä. Lasten balettinäytökset ovat upeaa katsottavaa hienoine lavasteineen. Viime vuonna he esittivät Prinsessa Ruususen ja toissa vuonna Maija Poppasen. :)Kiitos vinkkisi, myös minä tein alkusyksystä balettitarviketilauksen Alex&Alexalta. Mamsellin balettiopettaja on ihanan perinteinen ja vaatii, että oppilailla kaikilla on samanlaiset balettipuvut ja samansävyiset tossut, eikä esim. säärystimiä sallita ja hiukset pitää ehdottomasti olla kiinni. Niinpä muita balettiasusteita pidetäänkin yleensä joukkuevoimisteluharjoituksissa. 🙂

Olette Hattaran kanssa itsekin kuin kaksi Prinsessa Ruususta. 🙂 Ja tietenkin, rusetti on upea! 🙂

Sofia, on October 23, 2013

Kiitos ihana Jonna! Kuulostaa lasten näytökset suloisilta. Luulen, että meillä tämä ihan pienten ryhmä ei tänä vuonna ole vielä mukana joulunäytöksessä, harmi. Baletissa tosiaan yleensä heti vähän isommilla on kaikilla sama asu ja nuttura, ainakin omassa lapsuudessa se oli tarkkaa ja nimeomaan osa sitä kurinalaisuutta jota baletti opettaa. Myöskin oikeiden liikeratojen tarkkailu helpottuu. Näissä satubaleteissa/tanssileikeissä saa onneksi vielä vähän soveltaa. Seuraavan vuoden ryhmässäkin (5-6v.) on vielä asu suht vapaa, mutta siellä on jo hameet kielletty. Suosittelen lämpimästi balettireissua, uskon, että nauttisitte varmasti <3. Kiitos taas ihanasta kommentistasi!

Niina, on October 22, 2013

Mukavalta kuulostaa teidän balettireissu! Minullakin oli perinteenä käydä aina ennen joulua katsomassa Pähkinänsärkijä, mutta kun tytöt olivat pieniä se jäi. Tänä vuonna mietin balettiin lähtöä, mutta koska tiedän että kolmevuotias olisi pettynyt hurjasti jos ei olisi päässyt mukaan ( mutta epäilin ettei jaksaisi koko esitystä), siirrettiin perinnettä vielä ensi vuoteen. Sitten mennään tyttöjen kanssa ehdottomasti. Sitä ennen voisin hankkia joululahjaksi tuon cd:n, kiitos vinkistä!

Sofia, on October 23, 2013

Niina, kolmevuotias taitaakin juuri olla siinä iässä, että tajuaa jo harmistua jos ei pääse johonkin mukaan ja kuitenkin vielä liian pieni istumaan baletin ajan paikoillaan. Meillä 2v. onneksi vaan jää kiltisti pappan kanssa kotiin ja nauttii kun saa olla ihan kahdestaan (Purkka on muutenkin isin tyttö). Siellä on tosi paljon erilaisia cd´itä, kannattaa käydä. 🙂