Nov
5

Winnie the Pooh 2nd birthday party

by Sofia   -   in Party planning

Purkan kaksivuotisjuhlien teema syntyi tällä kertaa hänen lempielokuvansa avustuksella. Purkka rakastaa Disneyn Nalle Puhin elokuvaa ( Uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä). Niinpä järjestimme Purkalle Nalle Puh synttärit. Minulla oli mielessäni jotain yksinkertaista ja raikasta, enkä halunnut valmista Puh- rekvisiittaa. Päätin ensin värit, kirkkaankeltaista, vaaleansinistä ja kirkkaanpunaista. Hunajat ja mehiläiset olivat kovasti mielessäni kun lähdin suunnittelemaan juhlia ja muistin nähneeni Amy Atlaksen Sweet Designs kirjassa hunaja-aiheiset juhlat joista mieleeni oli jäänyt erityisesti mehiläispesä kakku. Niinpä hunaja oli tarjoilun ja suunnittelun lähtökohtana. Veljeni auttoi jälleen kerran ja suunnitteli toiveitteni perusteella kauniin kutsun, sekä muut paperituotteet juhliin. Laitan tarkempia tietoja linkkeineen kuvien yhteyteen. Tervetuloa Puolen hehtaarin metsään kutsuille!

Lasipullot, paperipillit ja liput on nähty jo monissa juhlissa. Ne sopivat silti söpösti kaksivuotiskekkereille. Pullot ovat Sis. Delin mustikkamehupulloja joista on poistettu etiketit, pillit Happy Mondaysta ja nimikoidut tarraliput ovat lahja Stuck on You´lta.

Jostain syystä en ole ottanut kunnon kuvaa kertiksistä. Sekä kakku-, että ruokalautaset ovat yksinkertaiset kirkkaanpunaiset ( Juhlamaailmasta), ruokaservietit punaiset valkoisilla “polka dotseilla” ja kakkuservietit keltaiset. Haarukat, veitset ja lusikatkin ovat Juhlamaailmasta ja vaaleansiniset. Vaaleansini-valkoraitaiset mukit Happy Monday.

Halusin juhliin yhden ison ilmapallon. Alkuperäisessä Nalle Puhin kirjassa Puh lentää hunajaa hakemaan vaaleansinisellä pallolla, toisaalta elokuvassa seikkaileva pallo on punainen. Väriasia ratkesi puolestani koska isoa palloa ei ollut vaaleansinisenä. Mr Espresso osti kuitenkin yllätyksenä Purkalle myös kasan vaaleansinisiä ja keltaisia palloja, jotka vietiin maanantaina sitten dagiksen synttärikemuihin ja lapset saivat ne sieltä mukaansa.

Somebody loves macarons… sitruunamacaronsit Ekbergiltä.

Hunajakakun idea ja resepti on Amy Atlaksen kirjasta Sweet Designs. Tilasin kakkuvuoan täältä. Lähes sama ohje löytyy täältä.

Tällä kertaa juhlien makeiset tuotiin New Yorkista saakka. Purkalle tietenkin purkkapalloja Dylan´s Candy Barista (joita hän ei tosin itse saanut vielä syödä). Palloissa oli ihana helmiäispinta ja juuri oikeat juhlien värit. Dylan´s Candy Bar on karkkifriikin taivas. 

Aikuisille oli tarjolla luomu proseccoa ja kaikille itsetehtyä hunajajääteetä, marjamehua ja kivennäisvettä. Kakun kanssa tietenkin kahvia ja teetä.

Hunajapannacottat, joissa yhdistyy kreikkalainenjugurtti- pannacotta ja hunajahyytelö, olivat oma suosikkini. Nam! Katsotaan josko saisin reseptin käännettyä pian tänne blogiinkin.

Valkosuklaa rocky road, jossa on suolapähkinäseosta ja mini vaahtokarkkeja, meni nopeasti parempiin suihin. Juhlissa oli myös itsetehtyjä vaniljavaahtokarkkeja, mutta missäs kuva? No en näköjään ottanut. Jossain kokonaiskuvassa näkyvät ruokapöydällä lasikuvun alla.

Mehiläiset tein sokerimassasta jonka värjäsin keltaiseksi ja mustaksi. Niistä muokattiin kaksi pötkylää joista leikattiin paloja. Palat paineltiin pikku mehiläisvartaloiksi ja muovailtiin hieman. Siiviksi tuli mantelilastut. Mehiläiset on tehty Hattara valvovan silmän alla ja hänellä oli niin paljon höpöttelyjä silloin käynnissä, että niistä tuli kyllä vähän hupsut kun keskityin enemmän hassuihin juttuihin kuin itse mehiläisiin.

Ruuaksi oli tarjolla kasvislasagnea ja vihreää salaattia…

… sekä keitettyjä punajuuria rucolan ja paahdettujen pinjansiementen kera. Tämän kanssa sopii erityisen hyvin vuohenjuusto, mutta tarjoilin sen erikseen koska se tunnetusti jakaan hieman mielipiteitä. Tämä on itseasiassa yksi suosikkilounaistani jos teen vaikka vain itselleni ruokaa. Korvaan yleensä pinjansiemenet paahdetuilla saksanpähkinöillä. Päälle loraus maukasta oliiviöljyä tai tryffeliöljyä. Nam!

Ihan ilman Puh-rekvisiittaa ei näistä juhlista kuitenkaan selvitty. Mr Espresso toi Juhlamaailmasta myös nämä suloiset juhlahatut lapsille.

A bunch of photos from Bubble Gums b´day bash. We had a Winnie the Pooh theme (her favorite movie) and I used some lovely ideas from Amy Atlas´s book Sweet Designs. I especially liked her Honey Beehive cake! The cake tin I found in Amazon. Invitation and other paper goods were designed by my brother and we had them printed out at a professional printer. I like sending ( and receiving) a proper invitation in the post and try to keep these traditions alive. Lunch was a gourmet vegetable lasagna with mesclun greens and a beet, goat cheese and rocket salad. Sweet treats included lemon macarons, some candy and pretty gum balls and home made rocky road and vanilla marshmallows. Then there was the honey cake and some absolutely delicious honey panna cottas. Both of the latter recipes I found in the Sweet designs book and loved. Hope you like this little 2nd  birthday party we held for our family! Tomorrow we´ll look in to the party favor bags.

Kiitos kun kävit näissä juhlissa! Seuraavaksi kurkataan mistä pienet kiitoslahjapussukat koostuivat.

Hauskaa päivää sinulle,

Lattemamma

p.s. Synttärisankari oli aivan erityisen suloinen kummitädiltä synttärilahjaksi saadussa Petit Bateaun mekossa ja korallinpinkeissä sukkiksissa.

28 COMMENTS
|
32,453 VIEWS
|
Partager sur Facebook
28 comments on “ Winnie the Pooh 2nd birthday party „
Pia, on November 5, 2013

Vau! Oletpa taitava juhlien järjestäjä! Osaatko sanoa, toimittaako Petit Bateaun verkkokauppa tuotteita Suomeen?

Sofia, on November 5, 2013

Kiitos Pia! Ei taida toimittaa :(. Bibaloolla ja Alex and Alexalla on aika hyvä valikoima Petit Bateaun vaatteita ja molemmat toimittaa tänne. Tuota söpöä mekkoa ei kyllä ollut heilläkään. Kummitäti taisi tuoda sen Nizzasta.

MLo, on November 5, 2013

Voi kuinka kauniit juhlajärjestelyt, kun olisi itselläkin samanlaista paneutumista lastemme juhliin. Noista jää varmasti ihanat muistot sekä vanhemmille että lapsille 🙂 Onnea teidän 2-vuotiaalle neidille !

Sofia, on November 5, 2013

Ooh, kiitos MLo. Valitettavasti ei taida Purkka vielä näitä juhlia muistaa, mutta ehkä jo seuraavat. Ja ainahan on nämä kuvat sitten muistona. Minulle tämä on vähän kuin mieluinen harrastus 😀

Nilgun, on November 5, 2013

Loved loved teh beehive cáke idea! Ihana 😉

Sofia, on November 5, 2013

Thanks Nilgun! I wish I came up with the idea ;).

Jatta, on November 5, 2013

Ihanat synttärit Purkalla <3!
Ja tuo kakku…WAU! Meillä vietetään tämän kuun lopussa nuoremman tyttären synttäreitä ja silloin on luvassa Spa-hoitoja nuorille neideille :).
Mukavaa tiistaita!

Sofia, on November 5, 2013

Kiitos Jatta! Spa-synttärit kuulostaa ihanalta! Itsekin ehkä ensi tai seuraavana vuonna järkkään Hattaralle spa/ pyjama party teemaiset juhlat. On mun suosikki teemoja, mutta parempi vähän isommille :).

Liina, on November 5, 2013

Voi jospa tuollaisilla synttäreillä saisi olla itsekin mukana. ;)Uskomattoman hauska kakkuidea ja rocky road-leivospalat näyttävät herkullisilta.

Sofia, on November 5, 2013

Kiitos kaunis Liina!

Hilu, on November 5, 2013

Miten viehättävät kutsut olet järjestänyt! Nyt tiedän kenen puoleen käännyn, jos meillä joskus järjestetään lastenkutsuja. <3

Sofia, on November 5, 2013

Kiitos Hilu ja täällä ollaan <3!

susanna, on November 5, 2013

Ihanat taas! Paljastaisitko kasvislasagnen reseptin :)?

Sofia, on November 5, 2013

Susanna, palajastan toki! Ei kuitenkaan ole ihan nopein ja lyhyin resepti joten sen tuottamisessa blogiin menee kyllä hetki.

jonna, on November 5, 2013

Voi miten ihanat Nalle Puh kemut olette viettäneet <3 Ihastuttava blogi muutenkin sinulla, ekkua kertaa vierailulla ja löysin tänne Lambin blogihaasteen kautta jonka itsekkin tein 🙂 Mukavaa päivää!

Sofia, on November 5, 2013

Kiitos jonna! Lähdenpä tästä kohta katsomaan vastauksesi eli vastavierailulle tulossa! Mukavaa iltaa sinulle!

Ansku, on November 5, 2013

Siis WOW!! Ihan mielettömän upeat juhlat ja tarjoilut olet järjestänyt! Ja tuo kakku on niin upea! 🙂 Onnea 2-vuotiaalle Purkalle! Olisiko muuten mahdollista saada reseptit hunajapannacottien ja valkosulkaa rocky roadien tekoon?

Sofia, on November 5, 2013

Kiitos Ansku! Rocky road on maailman helpoin tehdä. Sulatat vaaleaa suklaata (tai mitä vaan), sekoitata siihen mini vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä tai oikeastaan mitä haluat (mm. mateleita, karpaloita…) ja annat massan jäähtyä matalassa astiassa (esim. brownie vuoka). Sitten kovettunut rocky road leikataan paloiksi ja valmista! Nam! Panna cottat yritän saada blogiin pian.

Johanna, on November 5, 2013

Ihanan näköiset kekkerit! Itse olen toistaiseksi käyttänyt kaikissa meidän tyttöjen juhlissa pitopalvelua ja jatkan varmaan samalla linjalla…Koristeluihin pitää vaan yrittää panostaa jatkossa vähän enemmän.

Rocky road on ihanaa…mmm…Ja tosi söpö mekko Purkalla. Olen lähdössä Nizzaan huhtikuussa, jospa shoppailisi vaikka vähän lastenvaatteita sillä reissulla (who am I kidding, niinhän mä teen jokaisella reissulla 😉 ).

Sofia, on November 6, 2013

Johanna, Nizzassa shoppailu lapsille kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! 😉

Lena, on November 6, 2013

Ihanalta näyttää!

Sofia, on November 6, 2013

Kiitos Lena!

Ita, on November 6, 2013

It’s so nice to see yellows and blues. Great idea and so beautifully done! Wow again!

Sofia, on November 6, 2013

Thank you so much Ita!!!

Tuplamamma, on November 6, 2013

Tosi kaunista!! Mistä nuo ihanat vaaleansini-valkopilkulliset “kulhot”?

Sofia, on November 9, 2013

Moi Tuplamamma ja kiitos! Kulhot on jemmakaapin perukoilta ja en ihan rehellisesti muista mistä ne on tullut haalittua…

Katariina, on November 8, 2013

Voi kuinka suloiset juhlat! Ja ihanat herkut! Meillä on esikoisen ja kyllä pienemmänkin synttäreillä valmistelut olleet tosi tosi haastavia allergioiden tähden. Muistan kuinka tein useamman synttärikakun 1-vuotiaalle ennen kuin sitä kehtasi tarjota. Silloin poika oli allerginen kaikille kotimaisille viljoille, munalle, maidolle, pähkinöille, manteleille,maissille, suklaalle, tomaatille, sitruksille ja monille kasviksille sekä hedelmille… Kaikelle. Silti aina on tehty kakku. Ja juhlat pidetty. Nyt ei 7-vuotias ole enää niin allerginen, vaikka vaikeat allergiat vielä ovatkin. Pojan pyynnöstä synttäreillä tarjotaan kuitenkin vain sellaisia herkkuja, mitä hän saa itsekin syödä:)

T. Katariina

Sofia, on November 9, 2013

Kiitos Katariina! Me olemme onneksi säästyneet allergioilta, mutta ystäväpiiristä on tuttua ja hankaloittavat tosiaan elämää melkoisesti. Ihanaa, että olet jaksanut nähdä vaivaa ja tehdä silti kakun, vaikkakin todella rajoitetuista aineksista.

Leave a comment
name
email
url
message