Nov
11

Petite pâtisserie

by Sofia   -   in Good things for kids

Isänpäiväviikonloppu meni ihanan kotoisan juhlavissa tunnelmissa. Tiedättehän, suklaakakkua, mansikoita ja shampanjaa, mutta kuitenkin lämpimän kotoisessa ympäristössä. Olimme suunnitelleet retkeä korkeasaareen, mutta kova tuuli ja ajoittain piiskaava vesisade siirsi suunnitelmat sisätiloihin. Aamulla kuitenkin kaksi pientä ahkeraa leipuria hääräsi keittiössä jo perinteeksi muodostunutta suklaakakkua. No, oikeastaan vain yksi apuri oli hereillä leipomassa, nimittäin unikeko Purkka nousi vasta maistelemaan taikinaa kulhon reunoilta kun kakku oli jo uunissa.

Viime viikolla mainitsin, että piipahdin jo vähän joulukoristeiden maailmassa. Sieltä tarttui mukaani Eiffeltornin lisäksi muutama muukin juttu. Tosin tämä ihana lasikuvulla päällystetty kakkuvati ei päädy joulukoristeisiin lainkaan. Mielestäni se sopii hyvin nukeille ja pehmoille teekutsuille tai kahvilaleikkeihin. Kupua ei voi nostaa, joten herkut eivät pääse lautasille, mutta koriste oli silti mielestäni suloinen. Koriste odottelee vielä kaapissa, se voisi olla juuri sopiva joulukalenteriin. Pieni Paris suklaalevy ja Chaponin suklaarasiakin ovat suloiset leikkeihin (molemmat Pariisin tuliaisia reissulta jonka teimme Hattaran kanssa keväällä). Mittasuhteiden ei mielestäni tarvitse olle ihan juuri.

I found this cute cake stand Christmas ornament at Stockmann´s. I think it will be cute as part of the girls play. Don´t you think it would be lovely for doll´s tea parties and coffee shops? The chocolates are from Paris. The chair and table are designed by my mother and they actually have a little Christmas fair coming up where you can find their doll furniture amongst other gorgeous things. I´ll be sure to let you know well in advance when and where it will be held. Have a great start for your week!

Ihanaa alkavaa viikkoa,

Lattemamma

p.s. Tuon kakkuvadin lasikupu oli todella vankkaa tekoa, eikä hajonnut, vaikka pudotinkin sen vahingossa, joten se kestää varmasti myös leikkejä. Muutenkin toivon, että tytöt oppisivat käsittelemään särkyväisempiä tavaroita niiden vaatimalla “kunnioituksella” hieman varoen. Meillä esimerkiksi nukkejen pikku astiastot ovat posliinia (tai keramiikkaa). Ne ovat suurimmaksi osaksi Ikean lasten leikkiastioita. Kun tytöt vielä vähän kasvavat, haaveissa on jotkut ihanat maalatut oikeat posliiniset leikkiastiastot. Pieni pöytä ja tuoli ovat äitini suunnittelemat ja heillä on ystävättäriensä kanssa tulossa, muistaakseni kuun vaihteessa, taas joulumyyjäiset josta löytyy näitä pieniä nukenkalusteita, ainakin sänkyjä ja paljon muutakin ihanaa! Kerron teille sitten hyvissä ajoin ajan ja paikan, kunhan se varmistuu.

9 COMMENTS
|
7,671 VIEWS
|
Partager sur Facebook
9 comments on “ Petite pâtisserie „
onnenetsijä, on November 11, 2013

Ihanat lempinimet tytöillä! Juuri niin söpöt kuin niin näteillä tytöillä kuuluu ollakkin! Olen sinun uusi lukijasi ja vietin juuri pitkän tovin lukien vanhoja postauksiasi ja katsellen upeita kuvia. Aivan ihana blogi!♥

Sofia, on November 12, 2013

Kiitos onnenetsijä!!! Lempinimet (ne herkkuversiot) ovat käytössä vaan täällä blogissa (ja fb´ssa), mutta ovat kyllä saaneet alkunsa jo ennen blogia…

Nilgun, on November 11, 2013

Hi Lattemamma,

I actually have one of your mom’s design candle holder at my home. So beautiful and suits my Xmas mood perfectly 🙂 Looking forward to hear more about the fair to see more of her designs. Greetings to Mom!

Sofia, on November 12, 2013

She (hopefully) reads this blog, but I will tell her anyway! Thanks Nilgun!

Pauliina, on November 11, 2013

Ihana, suorastaan syötävän suloinen pieni kakkuvati. 🙂 Ja pöytä ja tuoli vasta ihanat ovatkin, kunpa pääsisin paikalle joulumyyjäisiin!

Sofia, on November 12, 2013

Toivottavasti pääset Pauliina! Ja kiitos!

Ansku, on November 12, 2013

Oi, noita joulumyyjäisiä odotellessa siis!! 🙂

Sofia, on November 12, 2013

Joo Ansku, olispa kiva nähdä siellä jos vaikka itsekin ehtisin olla hetken paikalla!

Ita, on November 12, 2013

Can’t wait to see more of moms designs. Already love the doll set beds and bedding. So talented.

Leave a comment
name
email
url
message