Good things for kids,  Shopping

Keeping little feet dry

Joissain asioissa käytännöllisyys ajaa ulkonäön edelle. En tiedä teistä, mutta mielestäni lasten gore tex- kengät eivät koskaan ole todella nättejä. Sen sijaan se, että ne pitävät lasten jalat kuivina ja lämpiminä, loskaisinakin päivinä, on todella hienoa. Toki jotkin mallit ovat suloisemman näköisiä kuin toiset. Meillä on jo kolmena vuonna peräkkäin ollut kapeahko jalkaisilla tytöillä talvella gore kenkinä Eccon Snowriderit. Minulla ei ole niistä pahaa sanottavaa. Viimevuotiset ruskeat olivat värinsäkin puolesta mieluisat. Tänä vuonna tytöille tilattiin tumman pinkit (luumunpunaiset?). Se ei ole mikään minun lempivärini, mutta tytöille väri oli mieluinen. Näillä kengillä on hyvä kävellä ja leikkiä puistossa. Koskaan ei ole märkiä sukkia näiden sisältä löytynyt meidän eteisessämme. Jos pakkasta on enemmän meiltä löytyy myös Moon Bootsit ja Uggit. ( Ja ei, en usko, että lapset tarvitsevat välttämättä niin monia pareja, mutta osa on tullut meille lahjaksi isovanhemmilta. Vähemmälläkin kenkämäärällä siis varmasti pärjää. Toisaalta, ainakin yhdet vaihtokengät on talvella hyvä olla, jotta toinen pari saa välillä aina kuivahtaa kunnolla. Goreissakin pinta kuitenkin kosteutuu loskakeleillä.)

At least in the cold, snowy and wet winter of Helsinki the gore-tex shoes are brilliant. Many kids use them for playing in the park. Ours are plum colored Ecco Snowrider´s. Maybe not the prettiest shoe on earth, but they keep the kids little feet dry and warm, so I´m happy. And hey, a bit of pinkness and some glitter and my girls are more than happy to put these on.

Mistä gore tex- kengistä teillä pidetään? Mitkä ovat mielestäsi söpöimmän näköiset? Onkohan nykyään kaikilla Suomalaisilla tarhaikäisillä lapsilla goret jalassa talvisin… ainakin ne tuntuvat sopivan hyvin ominaisuuksiensa puolesta meidän Suomen keleihin. Tuleekohan “märän villasukan” tuoksu tutuksi enää näille nykyajan lapsille? Gore tex- kenkiinhän ei käsittääkseni siis villasukkia laitetakaan, vaan tekniset sukat. Itse olen ainakin ymmärtänyt nyrkkisäännöksi, että luonnonmateriaalin kanssa luonnonmateriaalia (villaa, silkkiä…) ja teknisten asusteiden kanssa teknisiä välikerroksia. Saa ohjata takaisin polulle jos olen ihan metsässä.

Kuivia varpaita jokaiselle toivotellen,

Lattemamma

12 Comments

 • Niina

  Meilläkin on ollut kahtena peräkkäisenä talvena täsmälleen samat kengät. Ovat olleet ainoat gore texit, jotka ovat läpäisseet äidin visuaalisen silmän, laadun ja olleet sopivat kapeahkoihin jalkoihin. 🙂

 • Täti Ruskea

  Esikoispojalle ostin aikoinaan (yli 10v sitten) talvikengiksi juuri Eccon goreja. Silloin laatu osoittautui kuitenkin huonoiksi (tarrat eivät pitäneet, ompeleet repeytyivät), joten siirryttiin toiseen merkkiin. (Eccot saattaisivat tosin jälleen olla kokeilemisen arvoiset). Meidän pojat ovat jo vuosia (sekä koululaisina että päiväkotilaisina) käyttäneet Vikingin goreja. Viime aikoina Vikingille on tullut erilaisia malleja, joiden eroja en tiedä eikä myyjäkään osannut niitä riittävän tarkasti kertoa. Gorejen lisäksi meidän pojilla on ollut ns.kaupunkikengät eli jotkut nahkanilkkurit tai muut siistimmät kengät. Ovat käyneet myös vaihtokengistä.

  Yks mun suosikki on kuitenkin Kavat ja heidän “saapasmallinsa”, joka käy pojillekin. Samat kengät käyvät sekä perusulkoiluun että siistimpäänkin menoon. Ovat lämpimät ja helppo pukea pienen lapsen itsekin jalkaan. Nyt tulee jo kolmas vuosi peräkkäin, kun ajattelin hakea meidän 4-vuotiaalle samat kengät kuin aiempinakin vuosina. Kunpa vielä löytyisi ruskeina. 😉

  Meidän isot pojat ovat toivoneet täksi talveksi Crocsin karvavuorikenkiä. Hintaa kengillä on melkoisesti ja mietinkin ajavatko asiansa. Lähinnä mietityttää kenkien “liukkaus” ja materiaali. Itsellänikin tosin on yhdet Crocsin talvinilkkurit ja voin rehellisesti sanoa, että ne villasukan kera ovat pitäneet varpaat aina lämpiminä.

 • Kippuralla

  meillä on ekaluokkalaisella pojalla ollut aina goret, siis talvisin talvimallin ja keväällä ja syksyllä sellaset lenkkarimaiset.
  merkkeinä on ollut viking, ecco ja everest (stadiumista)ja ihan passelit 🙂 vielä tarvittaisiin kaikille kolmelle jotkin talvikengät niille pakkasille.. nuorimmalle menee vielä tepsut koon puolesta, mutta kaksi isointa tarvitsee jotain muuta.

 • Kippuralla

  ja niitä kavarin kenkiä on kehuttu, juuri varmaan mikä Täti ruskea mietit 😉 niitä oli pari vuotta sitten ainakin joko ruskeana tai punaisena mustan lisäksi. taidankin jäädä etsimään niitä! 🙂

 • Johanna

  Meillä esikoisella on ollut kävelemään oppimisesta lähtien goret sekä talveksi että välikaudeksi. Toistaiseksi en ole onnistunut löytämään kauniita goreja, mutta siedettäviä kylläkin eri merkeiltä. Tulevaksi talveksi on Vikingin goret, vähän sellaiset marjapuuronsävyiset. Lisäksi meillä on talveksi jo toiset peräkkäiset Vincentin mokkasaappaat, joissa on villavuori. Niissä on myös merkin oma Vin-Tex -kalvo eli ovat vedenpitävät. Niillä on menty viime talvien kovilla pakkasilla eikä varpaita ole todellakaan palellut, vaikka jalassa on ollut vain ohut puuvillasukka. Luultavasti ostetaan sellaiset seuraaviksikin talvikengiksi.

 • Laura

  Hei. Bisgaardilla on myös ihania tex-päälysteisiä, villavuorellisia nahkakenkiä.. ( ihan älyttömän pehmeää nahkaa!) ja vielä tosi kauniita.. kannattaa tutustua.ainakin kenkäpuoti Calossi ja pikkuJalat ja varmasti monet muutkin myyvät.. Kiva blogi sinulla 🙂

 • Katja

  Meillä oli viime talvena 2-vuotiaalla käytössä Crocsin lilat Hello Kitty- talvisaappaat, jotka pitivät myös hyvin vettä (varpaista, ei varresta). Vikingin pinkit lämpökumisaappaat ovat nyt käytössä, kun coretexitkään eivät riitä jos haluaa hyppiä lätäköissä. Talvikengät tälle talvelle vielä ostoslistalla…
  Yleensä olen pitänyt 1-2 kengät päiväkotipäiviä varten ja sitten viikonloppureissuille, kaupungille, kyläilyyn jotkut hienommat (kauniimmat) kengät. Rahaahan lastenkenkiin saa kyllä kulumaan, mutta olen kierrättänyt suvussa sitten pieneksi jääneitä kenkiä eteenpäin, niin ei tunnu tuhlaukselta…ja ehkä olen viime vuosina jättänyt muutamat oma kengät ostamatta 🙂

 • Tuplamamma

  Meidän poikien kapeahkoihin jalkoihin sopivat hyvin Superfitit. Ainakin nettikaupoista saa joko kokonaan tummansinisiä tai mustia goreja ja monen vuoden kokemuksella Superfitit ovat mielestäni laadukkaita. Haluan pitää kengät mahdollisimman neutraalin värisinä, jotta eivät sido toppavaatteiden ja asusteiden värejä. Toisina päiväkoti-/ulkoilukenkinä olen pitänyt Soreleita. Toimivat loistavasti olosuhteissa, jolloin goret eivät ainakaan meillä toimi eli loskakelillä ja kovilla pakkasilla.

  • Sofia

   Kiitos vinkistä ella, superfitit täytyy siis ehdottomasti tarkastaa. Tosin Eccot on meille malliltaan sopivat niin onkohan nuo Superfitit sitten liiankin kapoisat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.