Nov
14

We love sushi!

by Sofia   -   in Random

Päiväkodin keskusteluhetkessä tuli puhetta lasten ruokailusta. Opettaja totesi, että nykyään aika monen alle eskari-ikäisenkin lempiruokaa on sushi! No siitä meilläkin pidetään kyllä. Eikä ihmekään, riisi on hieman makeahkoa ja “päällisetkin” usein miedon makuisia. Sushissa usein maut ovat sitä miltä ruoka näyttääkin ( kala maistuu tureelle kalalle, rapu ravulle eikä esim. chilille ja valkosipulille jne.) joten lapset saavat suuhunsa sitä mitä odottivatkin. Sushibaari on ollut omia suosikkipaikkoja jo pitkään ja sushibar & wineja on jo muutama Helsingin keskustassa. Korjaamolle avattu uusin paikka on erityisen lapsiystävällinen. Sinne mahtuu nimittäin useampikin mamma rattaiden kanssa ja syöttötuoleja on rivissä vaikka jokaisen lapselle. Tällaisia paikkoja ei Helsingin keskustassa ole liikaa.

Wakame salaatti oli raikas.

Vihreä tee sopii japanilaiselle aterialle ruokajuomaksi. Vihreä tee on erinomaista oikein valmistettuna, se kitkeröityy helposti, joten se vaatii huolellisuutta. Tämä tee oli hyvää.

Kohta saa ruokaa!

Suloisin ruokailija oli vielä omien eväiden varassa. ♥

Ruoka on sushibaarissa erinomaista. Ja lasten toiveet otetaan huomioon. Meillä esimerkiksi tytöt eivät niin välitä wasabista, joten heille nigirit ja makit tilataan ilman sitä. Ainakin kello kolmen jälkeen kun listalta voi tilata muutakin kuin lounas-annoksia, homma toimii hyvin. Korjaamon Sushibaarissa on myös pienet pöydät, paperia ja kyniä piirtelyä varten ja tietenkin ne tosi kiinnostavat vanhat raitiovaunut (noh, Purkka ja Hattara eivät niistä niin innostuneet, mutta tiedän monta pikkuista jotka ovat hulluna spåriin!). Kesäisin korjaamon Sushibaarilla on ihana terassi sisäpihalla!

Meidän tytöille maistuu hyvin mm. lohinigirit (shake), makeahko kananmunakakkunigiri (tamago) ja friteerattu tofunigiri (inari).

Purkka testailee josko puikoilla saisi jotain suuhun asti…

Etiketin mukaisesti sushia voi syödä myös sormin.

Myös kappamaki eli kurkkurulla maistuu usein lapsille. Meidän neidot työntävät kurkut ja riisit keskeltä suuhunsa, mutta merilevä ei oikein maistu.

Uramakit ja futomakit aikuisempaan makuun, sekä muutama herkullinen nigiri.

Piirustuspaikalla syntyi mm. kuva sushiannoksesta.

Me and the girls had some sushi with our friends in Sushibar & Wine in Korjaamo, Helsinki. It´s a great place to visit especially if you have more than one pair of strollers/prams. The food is always delicious! One  of my favorite restaurants in Helsinki.

Jos olet siis Japanilaisen ruuan ystävä niin suosittelen lämpimästi Sushibaareja. Jos etsit paikkaa mihin mennä ystävien kanssa kun lapsia on useampi ja vaunuja monet, niin korjaamon Sushibar and wine on oiva osoite! ( Ja ihan vieressä on myös se Rose Budin kirjakauppa josta löytyy aina jotain hauskoja askartelujuttuja lapsille.)

Lattemamma

p.s. Sushibaaria pitää lapsuuden ystäväni ja saimme tätä juttua kuvatessa nauttia ilmaisen lounaan, mutta kaikki mielipiteeni aiheesta ovat silti puolueettomia. Olen Sushibaarin suurkuluttaja muutenkin.

p.p.s. Fun fact, puoliksi Japanilainen ystäväni kertoi minulle, että Japanissa sushin riisiä ei koskaan kasteta soijakastikkeeseen vaan nigirin kalapuoli käy kevyesti soijassa. Wasabia ei myöskään kuulu uuttaa soijan sekaan. Sitä voi halutessaan sipaista hieman annoksen pintaan. Garit, eli marinoidut inkiväärit, puhdistavat makuhermot ennen uutta makua.

6 COMMENTS
|
11,617 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ We love sushi! „
Katja, on November 14, 2013

Kiitokset vinkistä. Tuo Uudenmaankadun paikka on tuttu, mutta siellä on välillä hieman ahdasta (ettei vaunujen/rattaiden kanssa voi mennä). Joten Korjaamolle siis.

Ansku, on November 14, 2013

Suloisia sushin syöjiä 🙂 Nuo tyttöjen neuleet ovat todella kauniit! Kala-allergisena sushi on harmi vaan jäänyt kokematta.

Tiiu, on November 14, 2013

Anskulle vinkkinä että Sushibarista saa myös esimerkiksi kampasimpukka ja siitakesieni nigirejä. Ja jos et ole myös äyriäisille allerginen niin valkoimaa kyllä löytyy. Itsekin olen kala-allergikko enkä aiemmin juuri tästä syystä oikein susheja syönyt mutta nykyään käyn (liiankin :)) usein Fredan Sushibaarissa, kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa 🙂

Lumo, on November 14, 2013

Sushi on ihanaa; raikasta, kevyttä, mutta silti täyttävää.

Sushibar on ihan työpaikkani kulmalla, mutta en olesiellä tullut koskaan käyneeksi, Kampissa kylläkin parikin kertaa. Sushit valmistan usein itse.

Ansku, on November 15, 2013

Oi, enpä ole tuota tiennyt/ajatellut, kun sushipaikat nyt vain on aina sivuutettu. Kiitos Tiiu vinkistä!! 🙂

Sofia, on November 15, 2013

Hyvä vinkki Tiiu, tosiaan myös esim. kurkku ja avokado nigireitä/makeja löytyy, kanamunaa, tofua… Ja Katja tosiaan Uudenmaankatu on melkoisen pieni, etenkin jos on useammat rattaat. Lumo, sushien valmistaminen onkin kiva ja helppo pikku projekti. Ansku, neuletakin ovat Ralph Laurenin ja tyttöjen pappa on tuonut ne jostain työreissusta tuliaisiksi. Kovassa käytössä ovat olleet! 🙂

Leave a comment
name
email
url
message