Jan
7

Vaippakakku

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids

Kun odotin Hattaraa, sain babyshowereissani meidän ystäväporukkamme ensimmäisen vaippakakun. Vuosi oli 2009 ja silloin ne eivät olleet vielä ihan niin yleisiä kuin nyt. Se oli tietenkin tosi hieno ja iso ja siinä oli kaikkea vaaleanpunaista ja söpöä.  Kaikki varmaankin muistavat kun Miranda sai vaippakakun babyshowereissaan Sex and the city-sarjassa, sieltä sen suosio on ehkä tullut silloin Suomeenkin.

Moni on varmaan tehnyt myös itse ystävilleen vaippakakkuja ja oikeastaan, mikä sen parempi lahja? Vaippoja tarvitsee aina, samoin kaikkea pientä ja fiksua mitä kakkuun voi liittää. Oman suosikkikakkuni tein muutamaa vuotta myöhemmin samaiselle ystävälleni jolta omani sain. Se ei ollut kovin suuri, mutta hänelle juuri täydellinen, siinä oli (vaippojen lisäksi) pehmeitä valkoisia luomupuuvillaisia harsoliinoja, valkoinen pieni rusetti hiuspinni, valkoinen tutti, Sophie la girafe purulelu ja vaippakakun päällä oli pieni harmaa lasten kashmir kaulaliina. Se oli simppeli, tyylikäs ja saajansa näköinen kakku (ja valitettavasti en löytänyt siitä yhtään kuvaa). Sen sijaan löysin pari kuvaa toisesta vaippakakusta joka oli isomman tyttöporukan yhteislahja tulevalle äidille. Kun useampi osallistuu lahjaan, voi kakusta saada melko hulppeankin. Tässä pari kuvaa tuosta tekemästäni vaippakakusta…

Lahjan saaja tiesi itse tulevan vauvan sukupuolen, mutta antajat eivät. Sillä ei kuitenkaan ollut väliä, koska vaaleanpunaiset tai hempeän vaaleansiniset jutut eivät olleet ihan tulevan äidin juttuja. Sporttista, merihenkistä, klassista ja raikasta kuvailevat enemmän hänen tyyliään. Niistä on tämä vaippakakku tehty.

Sophie la girafe purulelu.

Kauneudenhoitotuotteet minikoossa on kiva ottaa mukaan synnytyssairaalaan, nämä ovat Kreikkalaisen Korresin guava suihkugeeli ja shampoo. Vaippakakun toisella puolen oli vielä vartalovoide ja testerikokoiset hiusten hoitoaine, kasvorasva & silmänympärysvoide.

Luonnonkuminen Natursuttenin tutti.

Pienet Ralp Laurenin Polo tennarit.

Valkoinen luomupuuvillainen harsoliina.

Earth Friendly Babyn vauvan hierontaöljy.

Ihana Lexingtonin huppupyyhe vauvalle.

Po.pin luomupuuvillapipo.

Petteri Kaniini pehmo on klassikko.

Tämän vaippakakun alin kerros on tehty kakkoskoon vaipoista ja kaksi ylintä ykköskoon vaipoista. Itse rullaan keskimmäiset vaipat pieniksi rulliksi ja kiinnitän ne kuminauhalla, sen jälkeen lisään vaippoja avonaisina niiden ympärille kunnes ne muodostavat ison kakkupohjan. Monesti vaippakakun vaipat jätetään näkyville, mutta tasaisen ja siistin kakun saa myös peittämällä vaippakerrokset harsoliinoilla tai vaikkapa ohuella vauvan peitolla. Tässä kakussa käytettiin siihen hankittua vauvan pyyhettä ja raidallista pussukkaa jossa pyyhe tuli, sekä yhtä harsoliinaa. Kiinnitin kerrokset lopuksi rusettinauhoilla. Pienempi vaippakakku on helppo rakentaa mm. isolle kertakäyttölautaselle ( kertis tarjoiluastialle). Vaippakakkuun voi kerätä omia suosikkituotteitaan vauvalle. Unelmieni vaippakakussa voisi olla vaikkapa Petit Bateaun superpehmeä vauvan body, uuden Sophie la Girafe babyn vauvan hoitotuotteita heidän  lahjapakkuksestaan ( jossa on pienemmät koot kaikista vartalonhoitotuotteista), ehkäpä Sophie purulelu tai kirahvi, ja Livlyn kaunis hiuspinni rusetti tai pari sekä oma suosikkini, Life factoryn lasinen tuttipullo. Uutta äitiäkin on kiva muistaa joten vaikkapa hyvä käsirasva olisi ihana lisä, koska pienen kanssa kädet ovat jatkuvasti pesuvedessä ja kuivuvat helpommin. Ehkäpä kaunis pikku pussillinen luonnonlakua mukaan sairaalaan voisi olla vielä kiva pieni lisä, sekä pullollinen Pellegrinon kivennäisvettä (koska sen pullo on niin kaunis ja koska imettäessä tulee aina jano)!

Mitä mieltä olette vaippakakuista ja saitteko itse sellaisia ystäviltänne ennen vauvan tuloa?

Lattemamma

A diaper cake I made a few years back. I loved mine which I got before Cotton Candy was born and found it to be so useful I have tried to return the favor to friends who are to be mommy´s or daddy´s.  In the last years diaper cakes are becoming more and more popular here in Finland so it´s always worth checking before hand that other baby shower guests are not planning to bring the same gift. For second time mom´s we usually give a gift card for pampering herself, as by then you already have most of the useful things and diapers don´t feel that fancy a gift anymore. But for first time parents it´s my favorite gift! I think it does not have to be pink or baby blue but can just as easily reflect the style of the mama to be. Funky, black and white, retro, classy or with all the colors of the rainbow. What would be in your dream diaper cake?

8 COMMENTS
|
19,665 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Vaippakakku „
Christina, on January 7, 2014

Ihania muistoja tulee mieleen…kiitos vielä kerran upeasta vaippakakusta, joka kruunasi totaalisena yllätyksenä tulleen baby shower -juhlan <3

Sofia, on January 7, 2014

Christina, tätä kakkua oli niin kiva tehdä! <3

Debby, on January 7, 2014

Kivan näkönen vaippakakku!

Sofia, on January 7, 2014

Kiitos Debby ja kiitos myös vaippakakun valmistusvinkeistä joita sain silloin Ninan kautta!!!

riikka, on January 7, 2014

Kauniita ovat, mutta itse en olisi kummankaan lapsen kohdalla halunnut (tai käyttänyt) kertisvaippoja. Kestovaippakakkujakin tietysti on ja sitä varten voisi kysellä lahjansaajan mieltymyksistä. Moninverroin arvokkaampi kakku se sitten on, mutta jos porukkaa riittää tai käsityötaitoisia niin ei haittaa.

Sofia, on January 7, 2014

riikka, parasta onkin kun jokaiselle voi tehdä juuri sopivan vaippakakun. Kestovaipoista saisikin hienon kakun jo itsessään, eikä se tarvitsisi mitään lisukkeita! Onneksi moni tietääkin ystävistään jo etukäteen jos he ovat ajatelleet kestovaippojen käyttöä niin ei hankin sitten turhaan kertakäyttöisiä.

Täti Ruskea, on January 7, 2014

Hieno kakku! Esikoisemme on syntynyt vuonna 2000. Silloin ei tuollaisia kakkuja vielä annettu, mutta vauvakutsut minulle järjestettiin. Jokainen oli tuonut pienen lahjan vauvalle. Sukupuolta ei silloin tiedetty etukäteen, joten muistan saaneeni melko neutraaleja lahjoja. Juhlat järjestänyt ystäväni oli koonnut pienen nuottikansion lauluista, jotka sopivat pikkuiselle. Se on erityisesti jäänyt mieleeni. Laulelin lauluja masuvauvalle jo ennen syntymää ja sitten toki syntymän jälkeen. Samat laulut ovat kulkeneet mielessäni myös pikkuveljien vauva-aikoihin. Muut lapsemme ovat syntyneet 2003, 2009 ja 2011. Toisia babyshowereita minulle ei ole järjestetty. Itse olen ostanut muutamalle ystävälleni korin, jonne olen kerännyt vauvanhoitotarvikkeita ja muutaman pienen vaatteen, pikkuisen pehmon jne. Itse nuoteista ilahtuneena, olen sujauttanut koriin myös cd:n (esim. Vauvan vaaka tai Vauvojen laulun aika)ja nuotit lauluihin.

Sofia, on January 7, 2014

Täti Ruskea; nuotit ja cd´t kuulostavat lahjalta joka olisi monelle mieluisa! Tosi hyvä idea. Itsekin lauleskelin tuutulauluja jo masuille ;).

Leave a comment
name
email
url
message