Jan
8
Sokerimassasta
by Sofia - in Cooking DIY projects
Sokerimassaa ( fondant) saa nykyään ihan lähimarketeistakin (valkoista voi värjätä vaikka elintarvikeväreillä). Siitä on kiva muovailla koristeita kuppikakkujen tai kakkujen koristukseksi. Sokerimassan voi helposti painaa siihen tarkoitettuihin silikonimuotteihin ja tehdä siistejä koristeita tai sitten sitä voi muovailla ihan käsin. Näissä kuppikakuissa käytin muotteja, nämä taas tein omin kätösin. Viime vuonna tein yhden suloisen pikkutytön synttäreille ankka-kuppikakkuja, teemana oli vaaleanpunainen ja kylpyankat. Ajattelin jakaa pienen tutorialin jos joku on kiinnostunut sokerimassan muotoilusta.
Kun on aloittanut sokerimassan kanssa kokeilun, sillä muovaaminen on kyllä todella helppoa. Sokerimassaa kannattaa pehmittää aina hetki käsissään ennen käyttöä, sitten se toimii kuin muovailuvaha. Sokeri– tai vaahtokarkki fondantia voi myös tehdä itse. Tässä vielä muutama kuva valmiista kuppikakuista…
A little tutorial on how to craft sugar fondant ducklings. The pictures surely speak for themselves. I made these a long while back for my friends daughter´s first birthday where the theme was pink and bath ducks (her favorite). I like sugar fondant as a material as you can do pretty much anything with it from covering whole cakes to using it in silicon molds or crafting your own little things. It´s like play doh for adults! And you can even make your own sugar– or marshmallow fondant.
Have a great day! Hauskaa päivää!
Lattemamma
p.s. Suosikki tuorejuustokuorrutteeni ohje, tämä pursottuu kauniisti ja helposti. Kuppikakkujen koristelussa yleensä isoimmalla pursotinsuulla (tyllalla) saa mielestäni kauneimmat pyörteet aikaiseksi.
Tuorejuustokuorrute
125 g huoneenlämpöistä voita
225 g tuorejuustoa (philadelphia tai vastaava)
n. 10 dl (suunnilleen yksi 500g paketti) tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1. Vatkaa voi sähkövatkaimella/ tehosekoittimessa kunnes tasaista, lisää turejuusto ja vatkaa taas tasaiseksi.
2. Lisää vanilja ja tomusokeri, vatkaa hitaalla temmolla kunnes jälleen tasaista. Ja kuohkeaksi keskinopeudella. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä pursottamiseen, voit kokeilla lisätä tomusokeria tai jäähdyttää sitä hetken viileässä. Jos siitä tulee liian jämäkkää, voit lisätä kermaa tai maitoa ruokalusikallisen kerrallaan kunnes sopivaa.
Mielettömän suloisia ankkoja, eihän noita tohdi syödä, kun on on niin hienoja! Todella taitavasti olet nuo tehnyt! Tuo kuorrute kuulostaa oikein hyvältä, sitä on pian testattava 😉 Kiitos siis taas reseptistä ja vinkeistä! Juuri eilen tein kuppikakkuja, täytteeksi kokeilin eka kertaa maustettua rahkaa (valkosuklaa-lime), jota vähän käytin myös kuorrutteessa. Lisäksi kuorrutteen päälle laitoin vielä erilaisia pieniä kakkukoristeita. Tuli oikein maistuvia kahviherkkuja. Pari vuotta sitten väsäsin urheiluautokakun sokerimassasta, josta on tosiaan ihan näppärä tehdä kaikkea. Värjäsin elintarvikeväreillä eri osat ja sitten viimeistelyt tein mustalla elintarviketussilla, mm. rekisterikilvet ja vanteiden koristeet. Vaikka itse sanon, niin siitä tuli kyllä hieno! Kyllä sitä tulikin tehtyä kaikkiaan lähes 8 h 😀
Kiitos suloinen Ansku ja varmasti on ollu työläs autokakku, voin vaan kuvitella!
Aivan ihanat ankat ja kuppikakut!! 🙂 Niin suloisuudet!! 🙂 Sä olet kyllä taitava! 🙂
Kiitos Ihana Jenni ja niin olet kyllä sinäkin!
Jääkö noi ankat pehmosiksi vai pitääkö ne jotenkin kovettaa tms? Voiko tehdä kuinka paljon ennen juhlia? T. Aivan käsi sokerisokerimassaleipuri :’D
Jessi, ne kovettuvat hieman kosketuksissa ilmaan, vähän niinkuin muovailuvaha. Voit hyvin tehdä jo vaikka viikkoa aiemmin, massa ei sinällään mene miksikään, mutta epäilen, ettei kukaan kuitenkaan syö noin isoja koristuksia, massa ei ole maailman suurinta herkkua.
eli ne voi sitten tekemisen jälkeen antaa olla ihan huoneenlämmössä vai? No joo totta, ei varmaan maistu tommoset ku on niin makeeta 😀