Jan
15
Lapsiperheen arkiruokaa; kana-avokado burgerit
by Sofia - in Cooking
Pitkästä aikaa jatkoa lapsiperheen arkiruokaa sarjalle, vaikka toki tuo mac and cheesekin meni hyvin siihen kategoriaan. Kampaajalla ollessani lueskelin tammikuun Britti Marie Clairea. Siinä oli herkullisen näköinen ohje kanahampurilaiseen ja nappasinkin ohjeesta idean sen illan illalliselle. Yhdistelmässä oli kanaa, crème fraîchea, guacamolea, pinaattia ja goudajuustoa. Sen sijaan, että olisin paistanut kanapihvit, tein pihvit tällä kertaa uunissa kanajauhelihasta ( taisin käyttää sitä ensimmäistä kertaa).
Guacamoleen meni tällä kertaa simpelisti vain yksi avokado, sitruunanmehua, valkosipulinkynsi ja suolaa, sekä pippuria. Yleensä guacamoleeni tulee myös tuoretta korianteria, jokus tomaattia, chiliä yms., mutta tämä olkoon nyt lapsiperheen arkiruokaa versio. Jos kaipaat tulisuutta omaan annokseesi, ehkäpä pari tippaa tabascoa ajaa asian. Hyvää oli! Sämpylän voi leipoa itse tai käyttää kaupan hampurilaissämpylää. Meidän “sämpylät” ovat lähikaupan myslileipiä. Leivälle sipaistaan crème fraîchea, laitetaan kanapihvi jonka päälle siivu goudaa ( jos haluaa), pari pinaatinlehteä ja guacamolea. Makuyhdistelmä oli oiva. Lisäksi sopi vielä tuore tomaatti. “Pirtelöön” laitoin pakastemansikoita, sitruunanmehua, vaniljajauhetta ja vähän luonnon jugurttia. Söimme aterian aika myöhäsellä ja se korvasi samalla myös iltapuuron, joten “pirtelö” oli oiva lisä. Vähän terveellisempi versiö hampurilaisesta ja pirtelöstä siis.
Tänään ei tämän kummempaa, arkea vain. Leppoista päivää!
Lattemamma
This dinner is maybe a tad healthier version of burgers and milkshakes. Hamburgers filled with chicken (fillets or burgers, which ever you prefer), crème fraîche, home made guacamole, spinach and a slice of gouda (and some tomato slices were good in there too). We served ours with “milk shakes” I made using plenty of frozen strawberries, vanilla powder, lemon juice and some natural yoghurt. I got the inspiration for the burgers at the hairdressers while reading British Marie Claire. In the original recipe the burgers were chicken breast fillets diced small, seasoned with paprika and shaped in to patties. I used minced chicken that I seasoned with Old Bay seasoning, onion and garlic. I wish you a lovely day!
Nams, huomisen ruoka siis tiedossa.. 😉 Hyvää ja terveellistä. Joskus matkoilla söin “gourmet-burgereita”, joissa oli mm. kanafile, pekonia ja brie-juustoa. Oikein maistuva yhdistelmä! Näitä aina sitten väsätään välillä kotona, kun halutaan vähän herkutella 🙂
Gourmet burgerit kuulostavat muuten herkullisilta Ansku!
Tämä tuli kuin tilauksesta! Pähkäilin juuri, mitä ihmettä kokota arki-iltana yövieraille, jotain mikä maistuisi lapsillekin. Testiin huomenna!
Jes Laura, toivottavasti maistui!
Resepti laitettu talteen ja lauantai-iltana tarkoitus toteuttaa. Kiitokset taas inspiraatiosta, niin ja tietysti reseptistä.
Eipä kestä Katja!
“Pakko” kommentoida, että resepti testattu ja maistui hurjan hyvältä!! Näitä on tehtävä uudelleen! Käytin kanafileitä, jotka maustoin paprikalla ja chilillä, sämpylät leivoin itse täysjyvävehnä- ja ruisjauhosta. Mainitsemastasi pirtelöstä innostuneena tein meille jälkkäriksi pirtelöt, joissa oli pakastevadelmia ja -mustikoita, luonnonjugurttia ja ripaus hunajaa. Hyvää oli 🙂 Kiitos vielä tästä(kin) reseptistä!
Kuulostaa oikein herkulliselta Ansku!