Jan
14

Ensi kertaa kampaajalla

by Sofia   -   in Good things for kids

Hattara pääsi eilen elämänsä ensimmäistä kertaa kampaajalle. Meidän kummaltakaan lapseltamme ei ole koskaan aiemmin leikattu lainkaan hiuksia, mutta nyt Hattaran hiukset ylsivät jo peppuun saakka ja latvoista oli aika napsaista poikki vauvakiharat ( jotka pakkasin hyvään talteen itselleni). Molemat tytöt ovat pitäneet hiuksia aina kiltisti kiinni tai ainakin pinniä tai rusettia, joten hiuksia ei ole sen takia tarvinnut aiemmin leikellä ( ja jotenkin ne ovat sattuneet kasvamaan kauniin tasaisesti). Purkan hiukset saavatkin vielä kasvaa omaa tahtiaan, mutta tässä muutama kuva Hattaran jo todella ajankohtaiseksi käyneeltä kampaamoreissulta…

Anniina Ballerina peli iPadiltä.

Meidän suosikkipelejämme lapsille ovat nämä Toca Bocat.

Nimikoitu piirustuslehtiö on Stuck on Youlta.

Hattara tuli kanssani omalle luottokampaajalleni Hannalle ( jonka löydät täältä). Kun hän oli valmis, haki mr. Espresso neidin dagikseen kun jäin itse Hannan käsittelyyn. Yhtään ei näyttänyt jännittävän ja Hattara piirsi Hannalle Hannan koirien kuvat ja pelasi pienen hetken iPadilla sillä aikaa kun hiuksia leikattiin. Aikaa kului vajaa puoli tuntia, hiukset lyhenivät n. 7 cm ja lopputulos oli paljon parempikuntoisen näköinen. Hiukset kaartuivat edelleen kauniisti latvoista, mutta enimmät “kiharat” ovat nyt minulla tallessa.

Lattemamma

Little miss Cotton Candy had her first haircut yesterday. It was time to cut off her baby curls as her hair reached all the way to her bum and did not look perfectly healthy anymore. Now it´s all nice and thick looking again!

Here is a before and after picture of her hair…

p.s. Purkka ensi kertaa hammaslääkärissä…

19 COMMENTS
|
12,399 VIEWS
|
Partager sur Facebook
19 comments on “ Ensi kertaa kampaajalla „
Citymami/Eva, on January 14, 2014

Kauniit hiukset ja kaunis lopputulos 🙂 Meillä Edithin hiukset leikattiin ennen joulua myös tasaiseksi ja olen ollut tyytyväinen lopputulokseen kuten myös hän itse. Oli iso juttu päästä kampaajalle ensimmäistä kertaa. Seuraavaksi olisi meidän Tähkäpään vuoro, jotta saataisiin taas latvat tasaiseksi.

Kirpakkaa pakkaspäivää :)!

T: Eva

Sofia, on January 14, 2014

Kiitos Citymami/Eva! Ja hei, täällä on jo vähän lunta, kohta ehkä saadaan se pulkkamäkikin! 😉

Leluteekin Emilia, on January 14, 2014

Tosi nätti tukka kyllä tuli, ja vieläkin hurjan pitkä! Meidän 3-vuotiaista kaksosista tyttö tykkää istua kampaajan tuolissa (yllätys yllätys 😉 ), mutta poika, joka kampaaja tarvitsisi useimmin, on tosi vastahakoinen – seuraavaksi otetaankin tabletti mukaan, kiitos vinkistä. Mä en ole Helsingissä raskinut lapsia kampaajalla käyttääkään, käydään aina Ranskassa mummolassa ollessa, kun se on niin paljon halvempaa – ja onhan se hauskaa kuunnella ihailua niistä vaaleista hiuksista. 🙂

Sofia, on January 14, 2014

Kiitos Emilia ja ihanaa kun teillä on Ranskassa mummola ja siellä mahdollisuus käydä!

siisti, on January 14, 2014

juuri oma kampaajani nauroi (tai paheksui), kun lapset eivät voi edes kampaajan/parturin tuolissa istua ilman viihdykettä, mamman puhelinta tai ipadia. Meillä on poika käynyt kaksi vuotiaasta parturissa, ilman padeja.

Sofia, on January 14, 2014

No on se kyllä ihan totta siisti, pitäisihän lapsen pärjätä tuosta hetkestä ilman ylimääräisiä virikkeitä. Oikeastaan se itse hiusten leikkuu oli niin mielenkiintoista, että ei sitä padiä kauaa ehdittykään tutkailla. Meillä tosin käytetään ipadia muuten vähän, eikä se ole esim. koskaan mukana ruokapöydässä tai muuna ylimääräisenä virikkeenä kotioloissa, joten erityistilanteissa se onkin sitten lapselle aika kiva. Hiustenleikkuu ja koirista jutustelu (ja niiden piirtäminen) olivat kuitenkin paljon kivemmat aktiviteetit. Jotenkin kuitenkin voisin kuvitella, että esimerkiksi tosi vilkkaan lapsen hiustenleikkuu käy varmasti paljon helpommin kun on jotain virikettä mihin kiinnittää huomio, versus, että lapsi liikkuisi kokoajan tuolissa.

Tzinzi, on January 14, 2014

Moikka Sofia. Tämän jutun myötä oivalsin juuri, että pienten tyttöjen ja pienten poikien ensimmäisessä hiustenleikkuussa voi olla jopa vuosien ero :)! Jos haluat katsoa jutun pikkupojan ensimmäisestä hiustenleikkuusta, postaus löytyy täältä: http://tzinziphenomena.blogspot.ch/2014/01/getting-pretty-for-new-year.html

Iloisia lumileikkejä Helsinkiin!

Sofia, on January 14, 2014

Tzinzi, ihanat kuvat ja magee lasten parturi/kampaamo! Kiitos kommentistasi!

Kippuralla, on January 15, 2014

meillä oli keskimmäisen hiukset jo letillä 2vnä, mutta pikkusiskolla on noin 5cm hiusta koko pää täynnä ja ihanjust 3v 🙂 niin ne kasvaa erilailla, keskimmäinen on myös aina antanut itkutta harjata hiukset, letittää ja käyttänyt pinnejä.

Noora, on January 15, 2014

Kauniit hiukset tytölläsi! Kampaajareissut on tytöille usein niin tärkeitä. Oma tyttöni on jo 11-vuotias ja rakastaa kampaajareissuja. Hänen hiuksensa ovat todella pitkät ja värjätä en anna, joten kampaajareissuja ei usein tule. Silloin tällöin tyttö käy kampaajalla ottamassa jonkun hemmottelupaketin, johon kuuluu päähierontaa, hiusnaamio jne.
Veljensä rakastaa parturissa käymistä, koska leikkauksen jälkeen saa aina tikkarin. Usein meinaa nukahtaa. Kai se on ainakin merkki ettei kovasti kärsi

Sofia, on January 20, 2014

Hihii Noora, veli taitaa nauttia parturikäynneistä! 😀

Sandra, on January 15, 2014

Ihana blogi! Ja aina tosi ihania kuvia! Millä kuvaat? Käyvätkö tytöt ruotsinkielisessä dagiksessa? Mitä puhutte kotona? Osaavatko tytöt sujuvasti molempia kieliä?

Sofia, on January 20, 2014

Kiitos Sandra! Meillä on tosiaan kaksikielinen koti. Kuvailen kuvat Nikonin D5100 kameralla ( ihan perus järkkäri) ja lisänä minulla on siihen kiinteä 25mm objektiivi.

Katja, on January 16, 2014

Ihanat hiukset! Tyttäreni (3v) otsahiukset olivat kasvaneet silmille ja meinasin leikata ne itse, mutta tyttöpä ilmoitti, että vain Karoliina (luottokampaajani) saa leikata ne. Karoliina totesi, että hyvin olet tytön opettanut jo pienestä pitäen käyttämään kampaamopalveluja 😉
Meillä menee yleensä niin, että sillä välin kun väri vaikuttaa mun päässä, niin kampaaja leikkaa tyttäreni hiukset.

Sofia, on January 20, 2014

Kuulostaa hyvältä järjestelyltä Katja!

Johanna, on January 16, 2014

Meillä vanhempi tyttö (3,5-vuotias) on jo kaksivuotiaasta asti käynyt minun kampaajallani. Tytöllä on kyllä pitkät hiukset, mutta ne ovat niin takkuuntuvaa laatua, että latvat on pakko leikata säännöllisesti. Toimitus sujuu ilman sen kummempaa viihdykettä, mutta ei toisaalta kestäkään kuin kymmenen minuuttia. Nuoremmalla neidillä on eka kampaajakäynti vasta edessä…tosin olen ruvennut miettimään, että pitäisikö tyttö viedä ammattilaisen käsittelyyn yksivuotispäivän kunniaksi. Alkaa olla nimittäin sellainen takatukka, että moni takavuosien jääkiekkoilija tai portsari olisi kateellinen…

Sofia, on January 20, 2014

Hihii Johanna, sait mut nauramaan!!!

Tuplamamma, on January 17, 2014

Minullekin valkeni nyt ero tyttöjen ja poikien ekassa hiustenleikkuussa! Meillä parturissa käynti on aloitettu 1v. päivän tienoilla ja taaperon puolen tunnin leikkaus sujuu hienosti hommaa hämmästellessä. Pidän tärkeänä, että pojat oppivat ihan pienestä pitäen säännölliset parturissa, hammaslääkärissä jne. käynnit. Tytöillä itsestä huolehtiminen tulee ehkä automaattisemmin. Yksilöitähän me tosin kaikki olemme.-)

Sofia, on January 20, 2014

Tuplamamma, tosiaan ainakin meidän tytöt tuntuvat ainakin olevan melko tarkkoja jo nyt itsestään huolehtimisessa, mutta luulen, että on enemmän yksilö kuin sukupuolikysysmys. Hiustenleikkuussa ehkä juuri pitkien hiusten takia tulee se isompi ero. Toki suurimman osan ystävieni lapsista myös tyttöjen hiukset on leikattu paljon aiemmin. Mm. otsatukka on ollut melko tarpeellinen kun hiuspinnit ja pampulat eivät ole pysyneet sekuntia pidempään päässä.

Leave a comment
name
email
url
message