Jan
16

Sylvanian families

by Sofia   -   in Good things for kids

Tyttöjen huoneeseen on ilmestynyt joulun jälkeen muutama pieni lelu. Hattara sai jo syntymäpäivälahjaksi Sylvanian Families perheen ja matkailuauton. Nyt joulupukki toi Purkalle oman Sylvanians pikkuvauvan, koska hän niin ihastui isosiskon leluihin. Tytöt saivat myös muutaman muun pikku setin. Niillä on leikitty ahkerasti. Nostin ne hyllylle niin, etteivät ole ihan käsien korkeudella, mutta tytöt näkevät ne kuitenkin hyvin ja jakkaran kanssa niillä voi leikkiä vaikka hyllylläkin. Toki ne saa helposti nostettua leikkeihin lattialle aina tarvittaessa, mutta näin pikkutavarat pysyvät kuitenkin vähän paremmin yhdessä paikassa eivätkä heti katoa. Vaikka nämä Sylvanians lelut ovatkin muovisia, ovat ne mielestäni tosi suloisia ja niissä on kivoja yksityiskohtia. Meillä hahmot asustelevat siis talon sijaan nyt tuossa matkailuvaunussa, koska haaveilen kuitenkin tytöille myöhemmin ihan oikeasta puisesta nukkekodista. Nämä tyypit eivät ehkä omaa taloa saa lainkaan ( meille ei taida mahtua nukkekotia ja Sylvanians taloa, eikä niille molemmille taida olla tarvettakaan). Matkailuauton lisäksi pikku eläimillä on nyt oma rantasetti ja jätskikiska. Täytyy varmasti tarkistaa lattiat entistä tarkemmin ennen imurointia tästä eteenpäin, nimittäin pienet jätskipallot ja mini voileivät hujahtavat kyllä ihan huomaamatta imuriin jos niitä joutuu lattialle. Kuinka monen kotona leikitään Sylvanian perheillä?

Matkailuautossa on syöty aamupalaa…

Pikkuiset ottavat vielä torkut kerrossängyissä.

On loman aika!

Herra hiiri rentoutuu aurinkotuolissa lehteä lueskellen.

Vauvat ovat rakentaneet hiekkalinnan.

Sylvanian familiet ovat saaneet alkunsa Japanista vuonna 1985 ( alkuperäiseltä nimeltään Shirubania famiri), joten niiden taival on kestänyt jo jonkin aikaa. Sarjaan kuuluu pieniä eläinperheitä, vauvoja ja isovanhempia sekä heille tavaroita kuten taloja, harrastusvälineitä, kouluja, kauppoja yms. Sarja on jotenkin melko ajattoman tuntuinen, ehkäpä siinä on hitunen 80-luvun nostalgiaakin meille kasikytlukulaisille. Sarja on suunnattu sekä tytöille, että pojille ja kyllähän nämä ovat jo sellaisia leluja joilla vanhempikin innostuu näpertelemään lasten kanssa (tai ainakin minä). Eläinhahmot olivat alunperin perinteisiä metsäneläimiä ( sylvan tarkoittaa metsästä tulevaa ” of the forest” ) , mutta myöhemmin joukkoon tuli kissoja, koiria, possuja, apinoita jne. Sylvanian perheitä ja tavaroita saa hankittua melko monesta paikasta, omamme tilasin ihan Amazonista (siellä kannattaa vertailla hintoja, samaa tuotetta voi olla moneenkin eri hintaan tarjolla), mutta huomasin tätä kirjoitellessani, että Suomessa niitä myydään esim. täällä. Mistä olette löytäneet omanne?

Isä juo aamukahvit matkailuauton edessä.

Meren rannalla tuulee, isosiskon hameen helmat hulmuaa.

Jäätelökiskalla on paljon vaihtoehtoja!

Santa Claus brought some Sylvanian´s fun to our house. These cute little animals are fun to play with. We ended up giving the camper van and the sea otter family to little miss Cotton Candy for her birthday at the end of November. Then the girls got the ice-cream cart and beach holiday set for Christmas. The cute deer baby in a baby blue outfit  was for little miss Bubble Gum as she loved her sisters toys and especially the tiniest one. She kept putting it to bed calling it her “baby”. Now she is very strict that her own baby is hers to play with when we put the toys on the floor. A very two year old firm announcement is made; ” My baby, not yours!”. Then she is the sweetest little mama to this tiny one, putting her to sleep in the camper van bunk beds. So adorable. She is still a little small to play with such tiny things. She does not put anything in her mouth anymore, but she keeps loosing little things that her sister and I end up trying to find under armoires and book shells. When the toys are not played with I keep them on a shelf so that the girls can see them but can´t quite reach them, just to keep them from being all over the room.  Are you a Sylvanian´s fan?  Did you have them growing up? The grey mouse is my old!

I wish you a happy Thursday!

Iloa päivääsi!

Lattemamma

25 COMMENTS
|
25,691 VIEWS
|
Partager sur Facebook
25 comments on “ Sylvanian families „
pippuri, on January 16, 2014

Myydäänän noita ihan prismassa ja cittareissa sekä toysruseissa on isot valikoimat. Mistäköhän tieto siitä on että tuotteet on lähteneet 1985 japanista kun itsellä (s.-79) noita oli jo alle kouluikäisenä eli varmaankin ihan viimeistään vuonna -86 joten voiko ne olla niin nopeasti levinneet?

Sofia, on January 16, 2014

Pippuri, tiedonlähteeni on aina yhtä “luotettava” wikipedia, eli en tietenkään vanno, että olisi täysin oikeaa tietoa. Epoch on alkuperäinen valmistaja, jos olet kiinnostunut, niin kannattaa ehkä googlailla lisää tietoa sitä kautta. Linkki siihen wikipedian artikkeliin tässä. Sen mukaan levisivät nopeasti länsimaihinkin.

Liina, on January 16, 2014

Mikä sattuma, kun juuri eilen katselin Sylvanian-tuotteita amazonin sivuilla. Tyttäreni sai myös jouluna ensimmäisen Sylvanian perheen, joka on valkoinen hiiriperhe. Hiirulaiset saivat melkein heti myös perheenlisäystä kaksosvauvojen muodossa. Nämä ostettiin Prismasta ja BR-leluista. Stockmannilla olen myös näitä nähnyt.

Olen Amazonilta tilaamassa muutakin ja samalla tuli vertailtua Sylvanian-sarjan taloja ja kulkuvälineitä. Pohdin ihan samaa, että koska tytön huoneeseen tulee todennäköisesti vielä joku muu Barbie-/nukkekoti, on liiallista hankkia monia nukkekoteja. Auto ja asuntovaunu voisivat olla myös mukavat ja helpommin mukaan otettavissa… Jos näistä tulee suosikkileluja, niin ehkä sitten pienen talonkin voisi joskus hankkia… 🙂 2-vuotiaalle on kyllä vielä vähän aikaista hankkia paljon pieniä osia sisältäviä tarvikkeita juurikin tuon hukkumisprobleeman vuoksi.

Itselläni on muistaakseni ollut harmaa hiiriperhe joskus 80-luvulla. Minulle oli uusi tieto, että nämä lelut tulevat Japanista. Jotenkin talot ja tarvikkeet tuovat mieleen vanhan englantilaisen maaseututyylin.

Sofia, on January 16, 2014

Kiitos vinkistä Liina, hyvä tietää, että ihan tavarataloissakin on saatavilla… Ja todella, ne onkin suunniteltu käsittääkseni juuri muistuttamaan Englantilaista maaseututyyliä.

Ulla, on January 16, 2014

Meillekkin kotiutui jouluna näitä ihanuuksia. Ostin ihan minimanista,meillä päin näitä myydään melkein joka kaupassa,mutta hinnat kyllä vaihtelevet suurestikin. Meillä on nyt hiiri perhe ja suklaapupu perhe. ja meidän perheet asustelee nukkekodissa,kun neiti on ihan täpinöissä näillä joka päivä leikkimässä.Voi olla,että sitten jatkossa tuonne samaiseen kotiin muutaa jotain ihan muita otuksia=)
Ihana blogi sinulla<3

Sofia, on January 16, 2014

Ulla, meillä tosiaan ei ole vielä sitä nukkekotia, mutta miksei siellä voisikin asua juuri Sylvanians tyypit. Täytyy tsekata toi minimani, on mulle ihan uusi liike, kiitos vinkistä!

Papu, on January 16, 2014

Meillä tytöt ovat leikkineet pitkään juurikin Sylvanioilla. Niitä on tosiaan nykyisin hyvät valikoimat Cittareissa, Toy´r Usissa, Prismoissa ym

Sylvaniat asuvat meillä isossa puisessa nukkekodissa. Nukkekoti ei rehellisesti sanottuna kiinnostanut aiemmin paljoakaan ja oikeastaan se on minun :), mutta kun Sylvaniat tulivat taloon niin sinne muuttivat. Huonejärjestystä muutellaan, alakerrassa on välillä kauppakin ja omistajat asuvat yläkerrassa. Hellyttäviä ovat 🙂

Sofia, on January 16, 2014

Kiitos kommentista Papu, ensi kerralla kun tie kulkee joihinkin noista, pitää tarkastaa valikoima. Tosin tällä hetkellä riittävät kyllä nämä lelut mitä jo on…

Eeva, on January 16, 2014

Hei! Meillä myös Sylvanian hahmot ovat tosi suosittuja. Ostin tytölleni talon (nukkekodin sijaan) , jota asustavat nyt monet hahmot ja pikkiriikkiset tarvikkeet. Säilytämme pieniä tavaroita Ladureen rasiassa, jottei nuorimmainen napostele pupujen porkkanoita. Välillä vierailulle pääsevät myös minun vanhat pikkaraiseni, jotka ovat edelleen hyvässä kuosissa. Nämä lelut laitetaan siis visusti talteen jälkipolvia odottamaan.. Tyttöni pikkaraiset olen ostanut Stoccalta ja Le Bon Marchesta.

Sofia, on January 16, 2014

Kuulostaa Eeva ihanalta, Ladureen rasiat voisikin ottaa uusiokäyttöön tähän tarkoitukseen!

villa, on January 16, 2014

eihän lattemamma nyt taviksena missään cittarissa käy, kas kun hän matkaa vaan Pariiiisiin ja muihin vähän hienompiin mestoihin

Sofia, on January 16, 2014

Villa, minulla ei ole omaa autoa, joten harvoin tulee sen takia käytyä, kun ei ole ihan lähikauppoja minulle. Muistapa myös, ettei Lattemamma ole välttämättä ihan sama asia kuin henkilökohtainen minäni, tämä on vain blogi. Taviksia me kaikki ollaan, eletään elämäämme niinkuin mukavimmaksi koetaan ja kukin parhaiten pystytään.

Katja, on January 16, 2014

Ihania, näillä äitikin tykkää leikkiä 🙂 Ostin Sylvanians perheen tyttärelleni syksyllä, kun oli tarjouksessa Stockan Hulluilla päivillä. Ostimme ihanan puisen nukkekodin Yrjönkadun Tingeling-lelukaupasta, kiitos sinun blogin,kun annoit vinkin tästä ihanasta lelukaupasta. Nukkekoti on ollut kovassa käytössä ja tyttäreni kaveri (pikkuinen poika) leikki, että nukkekoti on autotalli. Välillä se on sairaala, välillä barbien koti ja välillä eläintarha, pikkuisilla tuota mielikuvitusta riittää 🙂
Minullakin tulee kyllä useimmiten ostettua lelut ulkomailta (viittauksena tuohon “Pariisi-kommenttiin”), koska lomalla on usein enemmän aikaa kierrellä kaupoissa ja työmatkalta taas on kiva tuoda joku pieni lelutuliainen lapselle. “Tavallisessa” Prismassa tai Cittarissa kun käy ruokaostoksilla, niin silloin lapset usein on mukana ja leluosastot kierretään kiireesti ja käydään vain ruokaostoilla…tai ainakin näin meillä tuppaa menemään. Siksi lapsi kun selittää esim. päiväkodissa, että “tämän lelun sain Lontoosta, tämän Pariisista, tämän Dubaista..”, niin se voi kuulostaa joskus kieltämättä vähän hassulta.
Mukavaa päivää kaikille!

Sofia, on January 20, 2014

Niin tämäkin äiti, Katja :D!

susan, on January 16, 2014

Mun täytyy nyt heittää oma lusikkani soppaan: kun asuimme autottomana Helsingin keskustassa, meiltä jäi moni peruskauppa väliin. Ei siksi, että oltaisiin snobeja, vaan koska haluttiin tehdä arjesta niin helppoa ja sujuvaa kuin mahdollista kasvavan perheen kanssa. Niinpä ostokset tehtiin kaupoissa, jotka olivat kävelyetäisyyden päässä.

Ja koska hyviä, meidän tarpeet täyttäviä kauppoja löytyi läheltä, ei sitä tullut istuttua parissa bussissa ja metrossa useita kilometrejä, että oltaisiin päästy lähimpään Prismaan. En edes tiennyt, mistä suurin osa kaupoista ja marketeista löytyisi.

Nykyään meillä on auto (ja asumme pientaloalueella; keskustassa en olisi autoa halunnut ollenkaan). Ja kun aiemmin ostokset tehtiin kodin lähellä, työmatkalla esim. lentokentällä tai netissä, nyt on helppo karauttaa autolla vaikka toiseen kaupunkiin.

Ja itse aiheeseen: meiltä myös löytyy Sylvanian Families-leluja. Hurmaavia ovat 🙂 Lelut on hankittu nukkekotia varten.

Sofia, on January 20, 2014

Susan, juurikin näin. Keskustassa asuessa ( varsinkin kun en tarvitse autoa työmatkoihinkaan) yksi auto riittää perheellemme hyvin. Jos asuisimme muualla tilanne olisi varmasti aivan toisenlainen. Ja mitä niihin leluihin tulee, voi olla, että meidänkin eläimet pääsevät sitten joskus nukkekotia asustamaan.

Johanna, on January 16, 2014

Kommentti asian vierestä eli marketeissa asioimisesta…minulla ei ole ajokorttia ja Helsingin keskustassa ei ole isoja marketteja. Niinpä ryntään aina innoissani Cittariin jos sellainen kohdalle jossain osuu. Niissä on yleensä tosi hyvät valikoimat lastenvaatteita ja kenkiä, lastenruuista puhumattakaan. Turhauttaa ostella oma lähikauppa aina tyhjäksi pienistä korvikepurkeista kun Cittarista saa tukkupakkauksen isoja purkkeja…No, omalla valinnalla, meidän perhe haluaa asua Helsingin keskustassa, joten näillä mennään. Varsinaiseen aiheeseen sen verran, että Sylvanian-hahmoja ei meillä ainakaan vielä asu, koska mielestäni nuo sinänsä söpöt pikku hahmot ja 11-kuinen pieni neiti ovat aika jäätävä yhdistelmä…

Sofia, on January 20, 2014

Johanna, tosiaan ne pikkutavarat ja ihan pienet on kauhuskenaario!

Täti Ruskea, on January 16, 2014

Olet postannut jälleen tällä viikolla monesta mielenkiintoisesta aiheesta, mutta harmikseni en ole ehtinyt ennen tätä iltaa niihin kommentoimaan. Ne “käytöskortit” olivat ihanat ja heti haaveilin sellaisista, vaikken ranskaa osaakaan. Ehkä kuvia voisi hyödyntää ja pyytää jotain osaavaa ne suomentamaan?! 😉

Sylvanioista tai Sylveistä, kuten meillä puhutaan. Itse pidän niistä erityisesti siksi, että ne sopivat tosi hyvin myös pojille (paremmin kuin perinteiset nukkekodit). Meille Sylvit muuttivat reilu vuosi sitten, kun silloinen 3-vuotias poika sai Sylvien laivan ja koiraperheen joululahjaksi. Pääsiäisenä pahvimunasta puolestaan löytyi suklaapupuperhe ja auto. 4-vuotislahjaksi poika sai Sylvien asuntovaunun. Silloin pidettiin (pojan toiveesta) synttäritkin Sylvania-teemalla ja tartutettiin samalla Sylvi-innostus myös juhlavieraisiin, sekä tyttöihin että poikiin. Meille on kertynyt Sylvanioita melko paljon. On isompi ja pienempi talo, pandojen hirsimökki (pikkuveljen joululahja), toinenkin auto. Jätskikoju ja kukkakauppa. Uusimpana sairaala (4-v:n joululahja). Lähes kaikki Sylvaniat olen löytänyt tarjoushinnoin ja usein todella halvalla esim. lelukaupan loppuunmyynnistä. Toy’r us on hyvä löytöpaikka. Valikoima on melko runsas, lisäksi aina löytyy tarjouspakkauksia hyllystä. Minimanista olen myös tehnyt huippuedullisia löytöä ja hyvinkin yllättävästä paikasta eli Hongkong-tavaratalosta on löytynyt hyviä tarjoustuotteita. Löydön osuessa kohdalle, ostan sen “jemmakaappiin” odottamaan. Tänä vuonna näistä jemmoista syntyi 4-vuotiaalle Sylvania-joulukalenteri sairaalateemalla. Tampereelta löytyy Nukkela-niminen lelukauppa, jossa on erikoisempi valikoima Sylvejä, mutta hinnat ovat kalliimmat kuin muualla. Meillä on siis kovasti nautittu (sekä äiti että pojat) Sylveistä, järjestelty pikkuruisia esineitä taloihin paikoilleen ja leikitty.

Täti Ruskea, on January 16, 2014

Sylvien säilytyksestä piti vielä kirjoittaa. Pikkupoikien huoneessa on melko iso lasten pyöreä pöytä. Sen päällä säilytetään Sylvien taloja jne. Pikkupikkutavaroille on Englannin tädiltä saatu kaunis vaalensininen peltirasia ja vähän isommille tavaroille kartonkiset vaaleansiniset pyöreät tähti(hattu)rasiat. Sylviperheitä säilytetään salkuissa. 4-vuotias on tarkka tavaroistaan ja tietää tarkasti missä mitäkin säilytetään. 😉

Sofia, on January 20, 2014

Kiitos taas Täti Ruskea kivasta kommentistasi! Olisipa ihana päästä leikkimään teidän sylvi kokoelmalla ;)!

Laura, on January 17, 2014

Täältä saa aina niin kauniita ideoita ja ajatuksia. Kiitos Lattemamma ja ihanaa viikonloppua!

Sofia, on January 20, 2014

Kiitos Laura <3 <3!

Katariina, on January 17, 2014

Hei!

Meillä kanssa leikitään Sylvanian familylla. Poikakin leikkii vielä, vaikka on jo ekalla (muutoin kaikki onkin Star Warsia ja futista)! Meilläkin Sylvanian Family asuu itsetehdyssä nukkekodissa, jossa tosin on heidän kalusteensa. Nuo kalusteet sopivat tosi hyvin leikkeihin myös, kun Polly Pocketit tai Pet Shopit päättävät muuttaa taloon.

Sarjaa saa tosi vaihtelevin hinnoin ja usein hyviä tarjouksia löytyy netistä. Meiltä löytyy heille myös pienempi talo, joka on kesämökkinä. Myös auto, jäätelöauto, puumaja ja supermarket löytyvät. Perheitä on kaksi.

Nämä lelut ovat mielestäni todella laadukkaita ja muuntautuvia. Tänään autolla matkustivat prinsessat. Ja se supermarket on niin mahtava! Sieltä kaupasta löytyy Walkersin keksit, shampanjaa ja vaahterasiirappiakin. Maitoakin löytyy myös niille, jotka eivät tavallista maitoa voi juoda;) Lähes kaikki on heillä luomua. Muutoinkin heidän kodissaan ja pihapiirissä on tosi lokoisat oltavat.

Nyt minulle on kyllä iskenyt ajatus, että olisi kiva tehdä itse nukkekoti antiikkikaappiin.

Blogisi on suosikkini ja luen sen päivittäin. Liian harvoin tulee kommentoitua, vaikka monesti olisi vaikka mitä kommentoitavaa.

Sofia, on January 20, 2014

Moi Katariina ja kiitos paljon kivasta kommentistasi! Luulen vähän, että nämä Sylvaniat ovat melko koukuttavia…

Leave a comment
name
email
url
message