Jan
22

Lay it out

by Sofia   -   in Good things for kids

 

Tiedän, että en todellakaan ole ainoa joka laittaa lasten seuraavan päivän asut jo edellisenä iltana valmiiksi esille helpottamaan aamun touhuja. Tytöt saavat usein sanoa painavan sanasensa siitä, mikä olisi mieluinen vaatetus. Pienemmälle on helppo antaa muutama vaihtoehto joista hän voi valita sen mieluisemman ( useimmiten se olisi tietenkin sitten se asu mikä isosiskolle on valittu). Hattaralla onkin jo erityisen selkeät mielipiteet siitä minkälainen vaate on sopivin. Yleensä pääsee aamulla helpoimmalla jos rahin päällä odottelee sukkahousut ja hame tai mekko. Legginsit vielä menettelevät, varsinkin jos niiden kanssa on tarpeeksi pitkä paita, niin, että se menee “mekosta”. Verkkarit tai housut saavat yleensä erityisen negatiivisen vastaanoton. Vaatteet laitetaan aina samaan paikkaan odottelemaan aamua ja Hattara pukeutuukin siitä yleensä reippasti itse. Purkkakin pukeutuu mielellään itse, mutta apuja tarvitaan kyllä vielä (jos ja kun ei halua herätä tuntia aiemmin aloittamaan aamuvalmisteluja). Huomaan melko usein laittavani tytöille samantyyppiset asut ja nykyään tulee jo ostettuakin usein kaksi samaa vaatetta eri kokoisina. Mielestäni “matchaavat” asut lapsilla ovat super söpöt, joidenkin mielestä ei ole mitään ärsyttävämpää. Meillä se myös toki helpottaa näitä aamuja, koska isosiskoaan ihailevan Purkan pukeminen helpottuu.

Laitan asuihin sopivat hiusjututkin aina valmiiksi, samoin alusvaateet yms.

“Abracadabra” hameet tarttuivat muukani Du Pareil au Memin alesta kun kävin ostamassa muutaman perus t-paidan. Tyttöraukkojen kaapista löytyy suurimmaksi osaksi tummansinisiä ja harmaita vaatteita joten nämä värikkäät hameet otettiin kyllä innolla vastaan!

Laitetaanko teillä aamulla lasten vaatteet valmiiksi? Entä olisiko jakaa jotain todella hyviksi koettuja arkiaamujen helpottajia? Itse haluan rauhoittaa aamut mahdollisimman seesteisiksi ja mielestäni on ihanaa heti heräämisen jälkeen ehtiä pitää tyttöjä hetki sylissä ja antaa lasten heräillä rauhassa, laitan mieluummin vaikka kellon soimaan vartin aiemmin. Kuitenkin vauhti usein kiihtyy viimeistään ulko-ovella kun päällysvaatteita pitäisi pukea. Olisi myös kiva kuulla jos haluaisitte jatkossakin nähdä meidän valmiita arkiasu kokonaisuuksiamme? Lasten päällä niitä ei aamulla kyllä ehdi kuvailla ja iltapäivällä asut ovatkin jo sitten yleensä päivän leikkien jäljiltä kuvauskelvottomia, mutta kun niitä laittaa valmiiksi voisin napata silloin tällöin vähän kuvia.

I bet I´m not the only mother who lays next days outfits ready for the kids the night before. It gives me some extra time in the morning and as at least my husband is not most keen on choosing something for the girls from their closet ( he has no trouble making perfect pigtails or doing their manicures, but little girl´s outfits somehow seem to intimidate him) . When the outfits are ready and waiting he can easily help the girls get dressed and I get some more time to put on my make up. What is your favorite trick to making early “school” mornings a tad easier? Would you like to see some more of our everyday outfits here in the future?

Lattemamma

T-paidat ja hameet DPAM ja neuletakit Bonpoint, sekä Oscar & Valentin.

 

12 COMMENTS
|
6,776 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Lay it out „
Liina, on January 22, 2014

Suloiset asut tytöillä! Itse pidän paljon lasten vaatteista (etenkin tyttöjen), joten tyttöjen päivän asut ovat kiinnostava aihe.

Laitan myös yleensä pikkuneidin vaatteet valmiiksi edellisenä iltana. Kouluikäisen esikoisen vaatteita en laita (paitsi juhliin), kun hän kuitenkin valitsee itse mieleisensä vaatteet kaapista. Pienemmän lapsen kanssa nautin vielä siitä, että saan valita mitä hänelle puetaan. Joskus hänkin pyytää esim. jotain tiettyä mekkoa ja saa silloin valita asunsa.

Matchaavat asut ovat arkeni piristys (usein pikkuneidillä ja itselläni ovat esim. samansävyiset asut). Puen myös mielelläni tytön ja pojan juhliin niin, että pojalla on esim. samanvärinen pusero kuin tytön mekko. Jos minulla olisi kaksi tyttöä, ostaisin varmaan monesti esim. samanlaiset mekot heille eri väreissä. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät pidä tälläisestä matchaavasta pukeutumisesta. Pukeutumiseen (tai itseensä) ei onneksi tarvitse suhtautua turhan vakavasti, joten jokainen tyylillään. 🙂

Sofia, on January 30, 2014

Ihana kommentti Liina ja juuri niin, näitä pukeutumisjuttuja ei kyllä kannata ottaa liian vakavasti vaan jokainen omalla tyylillään. 🙂

Laura, on January 22, 2014

Päivän asut kiinnostavat minuakin. Olen saanut tyttöjesi pukeutumisesta paljon inspiraatiota ja vinkkejä. J hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – jos aamulla on menoa, katson lasten ja omat vaatteeni valmiiksi ja lataan kahvinkeittimeen Parisiennen. Töihin paluun myötä aamun jokainen minuutti on parempi suunnitella huolella, nyt on tosin vaikea ajatella miten sitä ehtisi saada lapset hoitoon ja itsensä työpaikalle ajoissa. Kotiäitiyden parhaita puolia on ehdottomasti venyvät ja vanuvat aamut. 🙂

Sofia, on January 30, 2014

Laura, sitä ihminen jotenkin kumman nopeasti sopeutuu erilaisiin elämäntilanteisiin. Itsekin mietin ihan samaa kotona vielä ollessani, mutta kummasti ne aamut sitten taas rutinoituvat erilaisiksi. Parasta kotiäitiydessä on kyllä mm. nuo piiiitkät aamut.

Täti Ruskea, on January 22, 2014

Ihana postaus ja samalla niin kovin ajankohtaista asiaa myös meillä, vaikkakin meillä puetaankin poikasia 😉 Mulla on myös tapana ostaa pikkupojille samiksia, melko usein myös koko poikanelikolle. Jälkimmäisessä ongelmana on se, ettei esikoiselle juurikaan enää löydy kokoja samoista kuin pienille. Silloin “pelaan” samoilla väreillä. Muistaakseni olen joskus aiemminkin kertonut meidän lasten vaatekuvioista. Pikkupojille laitan nyt päiväkodin alettua illalla vaatteet valmiiksi odottamaan aamua. Useimmiten vaatteet on täysin samanlaiset tai ainakin samantyyliset. Toisinaan jompi kumpi pojista toivoo jotakin tiettyä paitaa ja jos se on puhtaana, se voidaan valita. Toisinaan haastetta tuo 4-vuotias, joka ei oikein pidä “kiristävistä housuista”. Tarkoittaa sillä chinoja, farkkuja, sammareita jne. Housut eivät suinkaan oikeasti kiristä, mutta toki esim.velourhousut ovat rennommat. Olenkin nyt ostanut niitä muutamat päiväkotikäyttöä varten. Onhan se toki mukavampi pitää sellaisia haalarin alla. Ilmeisesti ei ole niin tavallista, että poikalapsia puetaan “siististi”, koska ympäristöltä saa siitä usein “palautetta”. Itse olen aina ollut kiinnostunut lastenvaatteista ja vaikkei meillä tyttöä olekaan, tällaiset asupostaukset ja muut arkivinkit ovat mielenkiintoisia. Isot pojat (10v ja 13v) valitsevat itse vaatteensa. Puutun niihin vain, jos eivät ole tilanteeseen sopivat tai väritykset eivät sovi yhteen. Kun liikumme koko perheenä, valitsen usein myös isojen vaatteet tai ainakin keskustelemme niistä yhdessä :)Huvitti tuo kohta, jossa kerroit, etteivät vaatteet ole enää päiväkotipäivän jälkeen kuvauskelpoisia 🙂 2-vuotiaan vaatteet on meillä usein puhtaat (kiitos ruokalapun), mutta juuri tänään (samoin eilen) heitin 4v:n neuleen suoraan pesukoneeseen, kun tulimme kotiin. No, onneksi on pesukone 😉

Sofia, on January 30, 2014

Kiitos taas kivasta kommentista Täti Ruskea. Tosiaan, meillä tuo nelivuotias on oikeasti super “siisti” ja voisi varmaan pitää viikon samoja vaatteita, mutta meidän kaksi vee… no pikkuhiljaa se järkyttävä kaiken sotkuun saaminen on vähentynyt. Onneksi on pesukone, olipas vielä se kodinhoitohuonekin…

Niina, on January 22, 2014

Meilläkin laitetaan seuraavan päivän vaatteet illalla valmiiksi. Nopeuttaa aamutoimia huomattavasti. Melkein viisivuotiaalla on jo niin tarkka maku, että hänen annan yleensä valita itse. Väriyhdistelmissä saatan joskus vähän ohjailla tiettyyn suuntaan, mutta aika hyvin valinnat kyllä sopivat yhteen. Kolmevuotiaan vaatteet saa onneksi vielä äiti valita. Ja meilläkin löytyy aika paljon vaatteita tytöille samanlaisina eri koossa. Osittain siksi, että tykkään samanlaisista asuista, mutta osittain siksi, että meilläkin juuri se siskon yllä oleva asu on yleensä paras. Tytöt siis tykkäävät itsekin siitä, että ovat samanlaisissa asuissa. Ja voin hyvin nähdä vielä kolmannenkin prinsessan samankaltaisessa asussa. 🙂

Onpa kivat hameet, sopisi hyvin meidänkin vaatekaappiin. 🙂 Täytyykin jossain välissä taas pistäytyä DPAMissa, ei ole pitkään aikaan tullut siellä käytyäkään. Ja mielelläni luen teidän asukokonaiisuuksista, saa juuri näitä kivoja vinkkejä vaatteista, joita ei muuten osaisi etsiäkään.

Sofia, on January 30, 2014

Niin, siellä DPAMissa oli aika söpöjä ihan pienten juttuja ;).

Ita, on January 22, 2014

Yes! Prep the night before! Especially if your kids are like mine who like to “choose” their clothes- you have the time at night to give them the choice of two so they feel they decided and saves so much hassle in the morning.
And love the occasional matching outfits. Those are really pretty.

Sofia, on January 30, 2014

Ita, so right, less hassle! And less hassle, happier parents!

Katariina, on January 23, 2014

Hei!

Meilläkin seuraavan päivän vaatteet katsotaan illalla yhdessä valmiiksi. Tytön (kohta 5v.) kanssa käyn läpi vaatteet, jotta saan hyväksynnän. Meilläkin hame tai mekko on ykköstoive ja legginsit käyvät, jos siihen yhdistetään tunika tai vastaava. Housuja tai verkkareita suostutaan pukemaan vain äärimmäisessä pakossa, kun lähdetään retkelle ulos ja tarvitaan kunnolla lämpöistä päälle. Myös hiuspinnit katsotaan valmiiksi.

Pojan kanssa on sama juttu. Tai no, emme käy läpi hänen vaatteitaan, mutta laitan ne valmiiksi pinoon.

Meillä käytetään arkenakin paljon ns. juhlavampia vaatteita emmekä säästele niitä lainkaan. En halua, että ne kivat vaatteet jäävät vähälle käytölle. Olenkin sanonut päiväkotiin, että vaikka tytöllä olisi mitä yllään niin sinne vain hiekkalaatikolle ja mutaan pyörimään. Tärkeintä on kuitenkin kaikesta huolimatta se, että vaatteet eivät kiristä tai hierrä ja että ovat sään mukaiset.

Olen miettinyt sellaista casual friday -päivää tytölle, että hän saisi pukea ihan mitä itse tahtoo, kunhan (balettipuku siis ikävä kyllä kielletty).

Sofia, on January 30, 2014

Kiva idea tuo casual friday Katariina, ehkäpä lainaan ajatusta meillekin! Ja sama täällä, olen sanonut aina, että ne vaatteet mitä lapsella on päällä on tarkoitettu ihan normaaleihin leikkeihin, mitään ei tarvitse varoa tai jättää tekemättä. Sellaisia vaatteita jotka eivät leikkejä ja askarteluja kestä, pidetään sitten vain juhlissa. Mutta eipä meillä sellaisia kyllä taida olla. Kyllä niillä juhlamekoillakin ihan rymytään menemään normaalisti.

Leave a comment
name
email
url
message