Jan
28

Mammalle kakkukahvit ja pappalle pasta boloa

by Sofia   -   in Good things for kids

Yhtenä kivana juttutoiveena oli joskus meidän lempilelut. Toiveesta on jo vaikka kuinka kauan aikaa ja lupasin sen jossain vaiheessa toteuttaa. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös vain? Yhdet tämän hetken suosikkileluista esittelinkin jo täällä, mutta tässä nyt se toinen joululahja ja yksi meidän leikityimmistä leluista sen jälkeen… paljon puhuttu leikkikeittiö. Se oli tyttöjen ykköstoive ( oikeastaan ainoa ihan erityinen toive jos ei Hattaran toivomia balettitossuja lasketa mukaan… jotka muuten joulupukki oli aivan unohtanut hankkia, mutta on tehnyt sen jälkeen parannuksen josta lisää myöhemmin).

Nuo seinille jätetyt “joulu” valot ovat niin pitkät, että ne kiertävät koko huoneen ympäri. Tilasin ne ennen joulua White Companysta. Ne luovat iltaisin ja hämärinä aamuina ihanan eteeristä tunnelmaa lastenhuoneeseen joten en ole raaskinut niitä ottaa vielä alas.

 

Lekkikeittiö on KidKraft merkkinen ja se on hankittu täältä. Keittiö valikoitui meille oikeastaan ulkonäön ja koon perusteella, tämä täytti kriteerit juuri sopivasti. Toivoin tietenkin että se sopisi lastenhuoneen muuhun sisustukseen, eikä sille ollut mitään kovin suurta paikkaa varattuna. Keittiö on puuta ja kyllä todella kunnollisen oloinen. Siellä on nyt leikitty ahkerasti niillä muutamilla leikkiherkuilla joita meiltä löytyy ja sitäkin ahkerammin mielikuvitus sapuskoilla. Olisihan tietenkin kivat leikkiruuat paikallaan, kun meillä jostain syystä on vain herkkuja olemassa, mutta onneksi hiuspinnit ja kaulakorut muuttuvat hetkessä spagetiksi ja kastikkeeksi.

Joulupukki toi tytöille myös Kankurintuvan pienet keittiöpyyhkeet joihin on kirjailtu ristipistoin tyttöjen nimikirjaimet.

The girls got this fantastic little kitchen from Santa this year. It has been a part of many a play ever since. They love whipping up imaginary meals and baking pastries in there. And I like the way it looks. I think it goes well with the rest of the interior in that room and I´m fond of the fact it´s made of wood, not plastic. It feels sturdy and well made and has cute little details that make it seem a bit more real. 

Tykätäänkö teillä leikkikeittiö tai leikkimökki hommista? Tämä olisi aivan valtavan hieno saaressa kun keskusta asumiseen leikkimökkihommat eivät oikein sovi. Tällainen leikkimökki olisi kyllä meidän tyttöjen unelmien täyttymys (vai minunko? )Pidän myös kovasti tästä kotikutoisesta keittiöstä.

Lattemamma

 

12 COMMENTS
|
16,247 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Mammalle kakkukahvit ja pappalle pasta boloa „
Täti Ruskea, on January 28, 2014

En yhtään ihmettele, että tuosta on tullut tyttöjen lempileikki 🙂 Meillä esikoinen sai aikoinaan (muistaakseni 2-vuotiaana) joululahjaksi äitini ystävän isän tekemän puisen hellan. Pikkupoikien syntyessä hella muutti meidän keittiöön, jossa pienet voivat kokkailla yhtä aikaa äidin kanssa. Juuri eilen sain herkulliset jälkiruuat 😉 Yläkerrassa meillä oli isompien ollessa pieniä, sellainen Fisher Pricen kauppa. En kauheasti pitänyt siitä, koska se oli muovinen, mutta löydettiin se huippuhalvalla ja oli kiva leikki. Viime kesäisille synttäreille mies teki Mekkotehdas-kirjan ohjeella kioskin, johon on nyt tarkoitus lisätä myyntitiski ja saada siitä meille uusi kauppa. 4-vuotias toivoi joululahjaksi kassakonetta ja löysinkin kivan puisen. Entuudestaan meiltä löytyy myös puisia leipiä, pullia, hedelmiä ja vihanneksia, jotka sopivat kauppaleikkiin. Olen myös virkannut jonkin verran pikkuleipiä, kakkuja ym. Tampereella mm. Miraakkeli-kauppa myy kivoja puisia ruokia. Vinkkaamasi leikkimökit näyttävät ihanilta. Ehkä jo joskus kerroinkin, että meillä on pojilla pihassa “merimaja”. Melko tavallinen leikkimökki (isäni rakentama), mutta halusimme mökille korkeutta niin paljon, että aikuinen mahtuu seisomaan keskiosassa. Mökissä ei ole perinteisesti keittiöleikkejä, vaan se on “sisustettu” merihenkisesti, siellä on tyynyjen täyttämä levitettävä sänky, jossa pojat voivat kaverin kanssa olla kesäisin yötä ja päivisin majailla, lukea Aku Ankkoja jne. Toiveena meillä oli siis sellainen pitkäikäisempi mökki. Toisaalta mökin ulkokuistilla on mm. kummisetäni tekemä ruori sekä laivan kello. Monet roolileikit on tuossa laivaksikin muuttuvassa mökissä leikitty 😉

Sofia, on January 30, 2014

Vau, teidän merimaja kuulostaa hyvältä! Ja miksi kaikki osaa virkata kaikkea hienoa?! 😉 Mä en kyllä osaa…

Elisa, on January 28, 2014

Löysin yhden mun vanhan kirjan ja mietin onko teidän tytöillä sitä. Jos ei niin hanki ihmeessä! Madonnan kirjoittama Englantilaiset Ruusut. Lastenkirja, sopii varman iän puolesta paremmin Hattaralle. Kun löysin kirjan eilen, tuli heti sinun pikkuprinsessat mieleen sillä kirjassa seikkailee saman nimiset tytöt! Uskoisin, että kirjaa löytyy usealla kielellä, omani on englanniksi. Kauniisti kuvitettu myös :).

Sofia, on January 30, 2014

Ihanaa Elisa, täytyy katsoa jos löytäisin jostain! Kiitos vinkistä!

Marika, on January 28, 2014

Ihania keittiöitä! Täältä löytyy “leikkimökkejä”, jotka käyvät myös kaupunkiasuntoon: http://www.sprall.se/sv/articles/175/tyghus-talt . Mukavaa päivää!

Sofia, on January 30, 2014

Ihania ovat Marika, kiitos myös vinkistä!

Anna-Kaisa, on January 28, 2014

Me ostimme muutama vuosi sitten puisen sisäleikkimökin muistaakseni Starkista. Mökki oli avajaistarjouksena vain 10e. Maalasimme mökin itse, mikä oli erinomaisen hauska projekti. Mökki ei ole kovin korkea, mutta sopuisina leikkihetkinä sisään mahtuu 3- ja 5-vuotiaat tytöt. Mökki vie huoneen nurkasta vajaat parineliötä

Sofia, on January 30, 2014

Hyvä vinkki Anna-Kaisa! ( tosin meillä ei taida olla sitä pariakaan neliötä ylimääräistä tuolla nurkissa…)

Onnellinen Oliivi, on January 29, 2014

Ihana leikkikeittiö, nuo valot tuo tosi paljon tunnelmaa, enkä ainakaan itse miellä niitä jouluvaloiksi. Meiltä löytyy hieman pienempi leikkikeittiö ja paljon virkattuja ruokia. Hauskaa, että juuri tein postauksen siitä 🙂 Käy kurkkaamassa http://onnellinenoliivi.blogspot.fi/2014/01/suloisen-leikkikeittion-taydennykset.html

Sofia, on January 30, 2014

Onnellinen Oliivi, oi! Osaisinpa virkata moisia! Hienoja juttuja teillä… terkuin, käsityötaidoton 😀

Ansku, on January 29, 2014

Mä tahdon myös tällaisen keittiön!! 😀 Tulivatko muuten nuo irtotavarat keittiön mukana? Todella kivoja yksityiskohtia!

Sofia, on January 30, 2014

Ansku, ne “lisukkeet” on kaikki sieltä täältä hankittu erikseen.

Leave a comment
name
email
url
message