Cooking

Kookoskakku

Uuden vuoden lupauksen sijaan tein taas tänä vuonna jonkinlaisen tavoitteen itselleni. Tällä kertaa päätin kokeilla leipoa kaikenlaisia uusia ja erilaisia juttuja joita en ole koskaan kokeillutkaan. Haluaisin myös saada tehtyä sellaisia leivonnaisia joita olen pinnaillut pinterestissä haaveena niiden toteuttaminen pikimmiten, mutta jotka ovat kuitenkin jääneet ajatuksen tasolle. Yksi tällainen on Martha Stewartin kaunis hennon vaaleanpunainen kookoskuivakakku. Ihastuin sen ulkonäköön, se olisi mielestäni sopinut hyvin Hattaran ballerinasynttäreille ( lisäsin muuten jälkeenpäin kuvan Hattaran itse kuvittamasti synttärikutsusta jonka unohdin laittaa alkuperäiseen tekstiin, jos haluat käydä katsomassa). Tarjoiltavia oli kuitenkin sen verran paljon, että kakku jäi odottamaan parempaa hetkeä.  Se hetki oli lauantaina kun odottelimme tyttöjen kanssa pappaa kotiin työmatkalta ja halusimme ilahduttaa hänet jollain kivalla. Tein pari ihan pientä muutosta kakkuun, mutta resepti on siis täällä. Pienenä muutoksena, käytin vaniljauutetta ( vanilla exctract) 1 tl ja 1/2 tl kookosta ( natural coconut flavoring). Sen lisäksi tein kuorrutuksen maidon sijaan kookosmaitoon, koska sitä jäi purkista yli. Se sopi makumaailmaan tietenkin erinomaisesti.

Kookoksen värjäys vaaleanpunaiseksi hoituu näppärästi pikku apurin voimin.
Toiset apukädet hoitavat kuorrutuksen sillä aikaa kun mamma tekee monitoimikoneella taikinan. Tomusokeria on kauluksissa asti, mutta mitäs siitä.
Valmista!
Tällaisella helmiäisvärillä kookoshiutaleet siis värjääntyvät käden käänteessä. Omani olen ostanut Confettista.
Toiset pitävät vielä pinkimmistä koristeluista!

Super ylpeä pikkuleipuri ja valmis kakku!

Oh yum!

I made this very pretty and utterly delicious coconut cake on saturday with the girls. They helped mix up the icing and the petal dust to the shredded coconut. And during Bubble Gum´s nap time Cotton Candy decorated her own little heart cake for  daddy. This would make a really good Valentine´s cake as well. I give you warm recommendations to try it if you are a fan of coconut. This was soooo good! I made very small alterations to the original recipe from Martha Stewart. I added 1/2 a tsp of natural coconut flavoring with 1 tsp vanilla extract and I made the icing in to coconut milk instead of normal milk. If you substituted the butter to a vegetarian choice this would make a nice dairy free cake too. 

Tämä kakku sopisi värinsä puolesta suloisesti myös vaikkapa ystävänpäivän kahvipöytään. Jos olet kookoksen ystävä niin suosittelen lämpimästi, että kokeilet tätä. Seuraavaksi taidan kokeilla vihdoinkin yhtä reseptiä tästä jo ajat sitten hankkimastani vaniljaisesta kirjasta.

Se on kuulkaas ihanat jo torstai ja itse aion viettää pitkän viikonlopun alkaen nyt! Oi ihanuutta! Kaikenlaisia juhlasuunnitteluja on meneillään viikonloppuna. Autan ystävääni vähän somistamaan hänen tyttärensä kolmevuotisjuhlia ja suunnitteilla on myös jotain hauskaa teille tänne blogiin yhden yhteistyön tiimoilta. Juhlaideoita siis luvassa jo heti ensi viikolla. Nähdään kuitenkin huomenna vielä täällä, jookos?

Lattemamma

p.s. Vastailin vihdoin näin vapaapäivän kunniaksi teidän ihaniin kommentteihinne!

 

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.