Jan
30

Kookoskakku

by Sofia   -   in Cooking

Uuden vuoden lupauksen sijaan tein taas tänä vuonna jonkinlaisen tavoitteen itselleni. Tällä kertaa päätin kokeilla leipoa kaikenlaisia uusia ja erilaisia juttuja joita en ole koskaan kokeillutkaan. Haluaisin myös saada tehtyä sellaisia leivonnaisia joita olen pinnaillut pinterestissä haaveena niiden toteuttaminen pikimmiten, mutta jotka ovat kuitenkin jääneet ajatuksen tasolle. Yksi tällainen on Martha Stewartin kaunis hennon vaaleanpunainen kookoskuivakakku. Ihastuin sen ulkonäköön, se olisi mielestäni sopinut hyvin Hattaran ballerinasynttäreille ( lisäsin muuten jälkeenpäin kuvan Hattaran itse kuvittamasti synttärikutsusta jonka unohdin laittaa alkuperäiseen tekstiin, jos haluat käydä katsomassa). Tarjoiltavia oli kuitenkin sen verran paljon, että kakku jäi odottamaan parempaa hetkeä.  Se hetki oli lauantaina kun odottelimme tyttöjen kanssa pappaa kotiin työmatkalta ja halusimme ilahduttaa hänet jollain kivalla. Tein pari ihan pientä muutosta kakkuun, mutta resepti on siis täällä. Pienenä muutoksena, käytin vaniljauutetta ( vanilla exctract) 1 tl ja 1/2 tl kookosta ( natural coconut flavoring). Sen lisäksi tein kuorrutuksen maidon sijaan kookosmaitoon, koska sitä jäi purkista yli. Se sopi makumaailmaan tietenkin erinomaisesti.

Kookoksen värjäys vaaleanpunaiseksi hoituu näppärästi pikku apurin voimin.

Toiset apukädet hoitavat kuorrutuksen sillä aikaa kun mamma tekee monitoimikoneella taikinan. Tomusokeria on kauluksissa asti, mutta mitäs siitä.

Valmista!

Tällaisella helmiäisvärillä kookoshiutaleet siis värjääntyvät käden käänteessä. Omani olen ostanut Confettista.

Toiset pitävät vielä pinkimmistä koristeluista!

Super ylpeä pikkuleipuri ja valmis kakku!

Oh yum!

I made this very pretty and utterly delicious coconut cake on saturday with the girls. They helped mix up the icing and the petal dust to the shredded coconut. And during Bubble Gum´s nap time Cotton Candy decorated her own little heart cake for  daddy. This would make a really good Valentine´s cake as well. I give you warm recommendations to try it if you are a fan of coconut. This was soooo good! I made very small alterations to the original recipe from Martha Stewart. I added 1/2 a tsp of natural coconut flavoring with 1 tsp vanilla extract and I made the icing in to coconut milk instead of normal milk. If you substituted the butter to a vegetarian choice this would make a nice dairy free cake too. 

Tämä kakku sopisi värinsä puolesta suloisesti myös vaikkapa ystävänpäivän kahvipöytään. Jos olet kookoksen ystävä niin suosittelen lämpimästi, että kokeilet tätä. Seuraavaksi taidan kokeilla vihdoinkin yhtä reseptiä tästä jo ajat sitten hankkimastani vaniljaisesta kirjasta.

Se on kuulkaas ihanat jo torstai ja itse aion viettää pitkän viikonlopun alkaen nyt! Oi ihanuutta! Kaikenlaisia juhlasuunnitteluja on meneillään viikonloppuna. Autan ystävääni vähän somistamaan hänen tyttärensä kolmevuotisjuhlia ja suunnitteilla on myös jotain hauskaa teille tänne blogiin yhden yhteistyön tiimoilta. Juhlaideoita siis luvassa jo heti ensi viikolla. Nähdään kuitenkin huomenna vielä täällä, jookos?

Lattemamma

p.s. Vastailin vihdoin näin vapaapäivän kunniaksi teidän ihaniin kommentteihinne!

 

13 COMMENTS
|
18,186 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ Kookoskakku „
Suvi, on January 30, 2014

Ihanaa pitkää viikonloppua sinne! Meillä juhlitaan tyttäreni nimipäiviä kohtapuoleen ja tämä kakkuhan on omiaan pikkuprinsessan nimpparikahveille=)

Sofia, on January 30, 2014

Suvi, tätä suosittelen ehdottomasti, juuri sopiva teidän pinkeistä ja tylleistä pitävälle. Tykkään muuten sun blogin nimestä “It´s how you take it”, koska elämässä usein kaikki on juurikin asenteesta kiinni :).

Ansku, on January 30, 2014

Voi nams, kuulostaa (ja näyttää) herkulliselta! Tämä siis kyllä aivan pian kokeilussa! Siitä onkin aikaa, kun olen kookoksesta mitään tehnyt..taisi viimeksi olla kookos-puolukkapiirakka. Siinä oiva makuyhdistelmä. Sopii muuten aivan täydellisesti yhteen nuo hennon vaaleanpunaiset tulppaanit kakun kanssa 🙂 Ihanaa pitkää viikonloppua! Nauti 🙂

Sofia, on January 31, 2014

Kiitos Ansku! I will! 🙂

Minna, on January 30, 2014

Kiitos hyvästä reseptistä! Kookos on yksi suosikeistani mutta valitettavan harvoin siitä tulee mitään tehtyä. Juu ja mitä omaan asenteeseen tulee niin ainakin näin flunssakierteen kourissa ( perheessä) on hyvä pitää mielessä; today I will chose joy!

Minna, on January 30, 2014

…Puhelimella kun kirjoittelee niin mielenkiintoisia uusia sanoja ajoittain! Today i will choose joy piti sanomani! Iloa arkeen!

Sofia, on January 31, 2014

Minna, välillä kyllä flunssakierteessä tekee mieli vaihtaa ihan toisenlaiseen mantraan ;).

Tzinzi, on January 30, 2014

Ooh, luin tämän jutun aamulla ja olen koko päivän himoinnut niin paljon kookosta, että äskeisellä kauppareissulla oli pakko herkutella lähileipomon kookoscroisantilla. Erityisen ihanalta kookos maistuu mielestäni tuoreena limen ja chilikastikkeen kera (voit käydä kurkkaamassa http://tzinziphenomena.blogspot.ch/2013/06/coconuts-and-day-dreams.html ) mutta myös kaikki kookosleivokset vievät kieleni. Kiitos siis taas uudesta, kivasta reseptistä, taidanpa kokeilla tätä heti sunnuntaina. Hyvää pitkää viikonloppua!

Sofia, on January 31, 2014

Nam Tzinzi, näyttipä hyvältä! Ja siis kookoscroisantti, mmmm…

Ita, on January 30, 2014

Yumm

Sofia, on January 31, 2014

Right Ita?! So good!

Jenni, on February 1, 2014

Oi nams!!! Tämä lähtee ehdottomasti kokeiluun, kun nyt taas on niin karibia pinnalla ja läheiset saa kaiken kookokset makuisena!! :D:D ❤

Sofia, on February 2, 2014

Ou jee Jenni! Kerro sitten miten maistui! Oliko ihana loma?

Leave a comment
name
email
url
message