Good things for kids

Viikon asut

Välillä päiväkotiin mennään hameet päällä, välillä tylsä äiti valitsee legginsit ja pikeepaidat. Onneksi niissä on mukava leikkiä ja Hattaralta löytyy päiväkodista ylimääräinen hame tarpeellisia pyörähtelyitä varten ( koska auta armias sen kerran kun olin laittanut tytön housuissa ja silloin olikin tanssia ja eihän ne housut nyt siis mitenkään pyöri kivasti!).

Hattaran pikeessä on hauska yksityiskohta kauluksen alla.

Näitä lettineuletakkeja meillä on ollut varmasti jokaisessa koossa. Jacadin pyöreäkauluksinen trikoopaita kuuluu heidän vakiomallistoonsa. Niissä koot ovat mielestäni pienet, tämä 4 v koko on nimittäin jäämässä kohta naftiksi 2 v Purkalle…

The girls outfits for daycare. Sometimes it´s nice to wear something very comfy and I think leggings with shirts and cardies are very cute on little  girls.

Tällaisissa pehmeissä ja joustavissa asuissa dagispäivät sujuvat mukavasti ja mielestäni ne näyttävät söpöiltä pienillä ja isommillakin tytöillä. Voi että kun tytöt tykkäisivät käyttää enemmänkin housuja…

Lattemamma

Legginsit Zara, neuletakit RL, Purkan paita Jacadi, Hattaran paita RL, trikoiset hiuspannat DPAM, sukat RL.

 

8 Comments

 • Susannaf

  Uskoisin, että housukausikin vielä tulee:) Meidän nyt 6-vuotias suostui pukemaan päiväkotiin vain mekkoja viime syksyyn asti. Nyt puolestaan kelpaa ainoastaan legginsit&paita/tunika yhdistelmät. Farkut tms. Kuuluu edelleen kuitenkin ei-osastoon ja “vapaalla” pukeutuu mieluummin hameisiin ja mekkoihin kuin housuihin:)

 • Täti Ruskea

  Kauniita asuja! Yritin jo aiemmin kommentoida puhelimella, mutta meni pieleen. Kokeilenpa vielä tietokoneen kautta. Neljän pojan äitinä mua huvitti tekstissäsi: “Voi että kun tytöt tykkäisivät käyttää enemmänkin housuja.” Oon nimittäin aina sanonut, että jos saisin tytön, hän käyttäisi AINOASTAAN mekkoja ja puolihameita, ehkä joskus tunikoita ja legginssejä. 😉 No, käytännön elämä on toki toinen ja housujakin varmasti tarvitaan 🙂 Ehkäpä ainut asia, mitä sitä poikien äitinä kaipaa on juuri nuo mekot, hameet, pinnit ja pampulat, jotka ei oikein sovi poikalasten “tyyliin” 😀

  Meillä pojat on kotioloissa sisällä yhdellä vaatekerralla (paita + housut) ja ulos lisätään tarvittaessa esim. villahaalari talvihaalarin alle. Päiväkodissa kuitenkin toivoivat, että perusvaatteiden alla on myös toinen vaatekerros. Käytännössä se tarkoittaa pitkiksiä+päällihousuja ja paitaa+neuletta. Oon kuitenkin ajatellut neuleita enemmänkin lisukkeina (tarpeen mukaan) enkä niinkään päävaatteena ja se on aiheuttanut vähän päänvaivaa. Neuleiden peseminen ruokatahroista ei ole ihan sama asia kuin puuvilla/trikoopaitojen. Ehkä asian voisi ratkaista myös laittamalla joku lyhythihainen/hihaton aluspaita sen peruspaidan päälle. Vanhempi pojista osaa (ja ymmärtää) itse riisua neuleen päältään, jos tulee kuuma, mutta nuorempi ei. Tykkään neuleista, mutta melko harvoin niitä käytetään meillä kotona sisätiloissa. Muuten kyllä tarpeen mukaan.

  • Sofia

   Täti Ruskea, ne housut on niin söpöt pienillä tytöillä! On tietty mekot ja hameetkin, mutta jotenkin pienet samettihousuut tai farkut on liikkikset. Meillä neuleet/ neuletakit riisutaan myös ensimmäisenä kotiovesta kun sisään tullaan ( ja sukat?!). Dagiksessakin aina haluavat riisua neuletakit pois ja itse olin usein laittanut sinne alle vain spagettiolkaimisen aluspaidan ( ajatuksena taas, että neule on se “päävaate”). Nykyään pitää siis aina pukea t-paita tai muu hihallinen vaate, etteivät ole alusvaatteisillaan siellä :D.

 • Susanna

  Hih, meillä ongelmana se, minä haluan pukea päiväkotiin mekon, tytär kiljuu “ei mekkoa, housut, koska Clarallakin on housut” :)… Minä taasen rakastan niitä mekkoja, koska leggingsien alle on mielestäni kurja pukea sukkahousut ja sukat eivät pysy jalassa. Ja niiden alle on kätevä juurikin pukea hihaton alusbody. Pakko kysyä – mulla jää kaulukselliset paidat arkipäivinä käyttämättä (mm. nuo Jacadin), koska en niitä ehdi silittää. Silitätkö sinä kaikki tyttöjen vaatteet vai onko jotakin muuta kikkaa? Mukavaa viikonloppua :)!

  • Sofia

   Hahaa, olispa olemassa kultainen keskitie Susanna! Kyllä mä kaikki kaulukselliset yleensä silittelen. Saattaa ne meilläkin ne silitettävien pinot joskus kohota , mutta sitten kerralla useampi ( tai joskus kun äiti on ollut lapsia hoitamassa niin se silitettävien pinokin on juuri niiden tyttöjen vaatteiden osalta huvennut johonkin). Lasten vaatteita on ihan silittää, ne on niin pieniä, että aikaa menee tosi vähän per vaate ( versus vaikka miesten paitis).

Leave a Reply

Your email address will not be published.