Feb
13

Sweet and fluffy

by Sofia   -   in Cooking

Tein huomisen ystävänpäivän kunniaksi ihania pehmoisia vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja. Vaahtokarkkien tekemisessä on jotain ihmeellistä. Ne syntyvät kuin tyhjästä käyttäen apunaan hieman kemiaa. Tarvitaan lämpömittaria, kattilaa, sähkövatkainta ja tarkkuutta, mutta loppujen lopuksi aikaa ei kulu montaakaan minuuttia ja yhtäkkiä kulhosta kohoaa vaaleanpunainen muhkea pilvi. Ihmeellistä sanon minä. Ja hyvää! Perus vaniljaisen vaahtokarkkireseptin löydät täältä. Itse tein tuolla reseptillä vaaleanpunaisia vaahtiksia jotka maustoin parilla tipalla hattaran- ja parilla tipalla purkanmakuista karkkiöljyä. Jos olet innokas kokeilemaan uusia juttuja keittiössä niin suosittelen oikeasti kokeilemaan vaahtiksia ja erityisesti suosittelen lukaisemaan tuon Marshmallow Madness kirjan. Muutaman hyvän vinkin ja perus vaahtissatsin jälkeen vain oma mielikuvitus on rajana. Ja kotitekoiset vaahtikset verrattuna kaupan vaahtiksiin ovat kaksi eri asiaa.

Muhkeat sydämet leikkasin keksimuotilla valmiista vaahtismassasta.

 

Nämä nallet irrottelin myös massasta keksimuotilla. Kasvot piirsin elintarvikekynällä ja glitter sydämet rinnuksiin tein geelikuorrutteella.

I love home made marshmallows! This recipe is from Shauna Sever´s book Marshmallow Madness. It´s based on her vanilla marshmallow recipe with the addition of some candy oil and food coloring ( pink of course). I made the hearts for valentine´s and the cute little teddies are made with Bubble Gum in my mind. She loves teddies and bunnies  . The teddies faces are drawn with edible marker and the little glitter hearts are made with icing gel. The shapes are obviously cut out with cookie cutters. We will hand out these sweet little treats for our friends for valentine´s as a reminder that they are important to us and make our hearts sing with their sweetness. 

 Lattemamma

 

9 COMMENTS
|
7,950 VIEWS
|
Partager sur Facebook
9 comments on “ Sweet and fluffy „
Ita, on February 13, 2014

So adorable!
Happy “friends day”

Sofia, on February 16, 2014

Ita <3

Susanna, on February 13, 2014

Wau! Kuulostaa tosin kovin vaikealta ja työläältä – Eikö oikeasti ole sitä? Ja mitä ihmettä on corn syrup? Olisipa kiva maistaa, sillä luulen, että täällä joudutaan turvautumaan jatkossakin kaupan vaahtokarkkeihin :D….

Sofia, on February 16, 2014

Ei oo Susanna kun kerran on oppinut kaikki lämpötilat ja muut. Ekalla kerralla saa olla valppaana, mutta kun näiden teemiseen tottuu niin ei kyllä oo vaikeeta!

Marjut, on February 13, 2014

Nuo pitäisi kyllä testata! Aivan mahtavia ja varmasti maukkaita. Oma “leivontaenglantini” on kyllä vain niin onnetonta, että tarvitsisin varmaankin suomennoksen ohjeesta ennen kuin uskaltautuisin yrittämään. Et sinä innostuisi sellaista tänne blogiisi tekemään;)

Sofia, on February 16, 2014

Mrjut, saattaisin innostuakin ;). ( mulla on yksi ihan oma variaatio mielessä ja kun sen saan aikaiseksi niin ehkäpä siten…).

Ansku, on February 14, 2014

Nams! Nämä olivat todella hyviä!! Kiitos jälleen reseptistä 🙂

Ansku, on February 14, 2014

..Ja nämä olivat yllättävän helpppoja tehdä. Jänskäsin miten onnistuu ja suomensinkohan kaikki ainesosat oikein, mutta ilmeisesti tai sitten mun käyttämät ainekset vain sopi yhteen hyvin 😉

Sofia, on February 16, 2014

Hyvä Ansku, että onnistui!

Leave a comment
name
email
url
message