Cooking

Sweet and fluffy

Tein huomisen ystävänpäivän kunniaksi ihania pehmoisia vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja. Vaahtokarkkien tekemisessä on jotain ihmeellistä. Ne syntyvät kuin tyhjästä käyttäen apunaan hieman kemiaa. Tarvitaan lämpömittaria, kattilaa, sähkövatkainta ja tarkkuutta, mutta loppujen lopuksi aikaa ei kulu montaakaan minuuttia ja yhtäkkiä kulhosta kohoaa vaaleanpunainen muhkea pilvi. Ihmeellistä sanon minä. Ja hyvää! Perus vaniljaisen vaahtokarkkireseptin löydät täältä. Itse tein tuolla reseptillä vaaleanpunaisia vaahtiksia jotka maustoin parilla tipalla hattaran- ja parilla tipalla purkanmakuista karkkiöljyä. Jos olet innokas kokeilemaan uusia juttuja keittiössä niin suosittelen oikeasti kokeilemaan vaahtiksia ja erityisesti suosittelen lukaisemaan tuon Marshmallow Madness kirjan. Muutaman hyvän vinkin ja perus vaahtissatsin jälkeen vain oma mielikuvitus on rajana. Ja kotitekoiset vaahtikset verrattuna kaupan vaahtiksiin ovat kaksi eri asiaa.

Muhkeat sydämet leikkasin keksimuotilla valmiista vaahtismassasta.

 

Nämä nallet irrottelin myös massasta keksimuotilla. Kasvot piirsin elintarvikekynällä ja glitter sydämet rinnuksiin tein geelikuorrutteella.

I love home made marshmallows! This recipe is from Shauna Sever´s book Marshmallow Madness. It´s based on her vanilla marshmallow recipe with the addition of some candy oil and food coloring ( pink of course). I made the hearts for valentine´s and the cute little teddies are made with Bubble Gum in my mind. She loves teddies and bunnies  . The teddies faces are drawn with edible marker and the little glitter hearts are made with icing gel. The shapes are obviously cut out with cookie cutters. We will hand out these sweet little treats for our friends for valentine´s as a reminder that they are important to us and make our hearts sing with their sweetness. 

 Lattemamma

 

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.