Random

Uuteen viikkoon

Kiva, mutta flunssainen viikonloppu takana. Vaikka vatsatauti ei onneksi meihin muihin tarttunutkaan, onnistui saamaan itselleni jostain flunssan ja menettämään ääneni ( ei, en laulanut tai kiljunut perjantaina ääntäni siellä konsertissa).

Ajattelin blogilleni epätyypilliseen tapaan jakaa teille muutaman kuvan viikonlopusta puhelimeni kameralta. Kuvalaatu on siis melkoisen surkea. Siitä viis, eikös vain. Tällaista minä puuhastelin…

Perjantaina pakkasin tyttöjen tavaroita viikonloppureissulle Tallinnaan…
Nämä jegginsit, kangaspaidat ja kashmirvillatakkiasut olivat sopivan rennot ja mukavat päiväkäyttöön. Ulkokenkinä tytöillä oli “kaupunkikengät” eli mokkanilkkurit. Hattaralla Toddsin lastenkengät ja Purkalla melkein identtiset Jacadilta.
Toiset asukokonaisuudet koostuivat neuletakeista, kauluspaidoista, puolihameista ja sukkiksista.
Kun tytöt ja pappa oli pakattu matkaan, oli aika nauttia lasillinen sampanjaa. Edessä oli tyttöjen ilta mr Bublén ja illallisen merkeissä…
Seuraavana aamuna hyppäsin laivaan ja matkasin perheeni perään Tallinnaan. Aamupalaksi pakkasin mukaan luomu ompun, itsetehtyä “trail mixiä” ( paahdettuja luomumanteleita ja chian siemeniä, kuivattuja gojimarjoja ja kuivattua mangoa) sekä cappuccinon. Matka sujuin nopeasti kirjaani uppoutuneena.
Matkalle pukeuduin villakangashameeseen, ohueen kashmirneuleeseen ja mokkasaappaisiin. Matkassa mukana myös huulirasva, pastilleja ja Bottegan passikotelo ( joka on oikeasti heidän pienen kalenterinsa kannet jonka sisään mahtuu juuri sopivasti passi, matkadokumentit ja “tasokortit”). ( kuva on käsitelty instaa varten photoblender appsillä)
Lounaan jälkeen kävimme vähän ostoksilla. Jacadilta löytyi ensi kesäksi Hattaralle mekko, seuraavaksi talveksi alesta nilkkurit ja tytöille vähän lisää ihanaa alkoholitonta kevyesti ruusun tuoksuista hajuvettä. Upouudelle serkkupojallekin löytyi kiva lahja.
Näissä ihanissa talvikengissä on lämmin lampaanvillavuori.
Illallisella huvitti kombo jossa mamman silkkihuivi ja iltalaukku yhdistyivät Purkan lempparinalleen ja Hattaran neuletakkiin.
Aamulla pitkän aamiaisen jälkeen tyttöjen tavarat pakattiin valmiiksi…
… oli aika suunnata takaisin kotiin.

Here are some poor quality photos from my phone from last weekend ( sorry about that). First I packed the girls things and sent them on their way with their daddy to Tallinn. I had a girls night planned with dinner and Michael Bublé´s gig. The next morning I took a ferryboat and followed after my family. We had lunch in the old town and did some shopping at Jacadi and then later on a lovely dinner with our family, all the little cousins running around and dancing in circles.  The next morning after a long breakfast at our hotel we took the boat back home. Now I´m suffering from a horrible cold. I´m trying to regain my voice by drinking hot tea with honey in it and bathing in my C.O Bigelow´s  cold´n´flu soak. Let´s hope I´m all better tomorrow.

Toivottavasti sinulla oli kiva viikonloppu! Nyt uppoudun hunajapurkkiin ja teekuppiin ja kietoudun tiukemmin torkkupeittooni. Huomenna aion olla jo terve ja pystyä taas komentelemaan perhettäni kuuluvalla äänellä…

Lattemamma

p.s. Olisi hauska kuulla jos olisitte kiinnostuneita lukemaan enemmänkin tämän tyyppisiä postauksia?

 

17 Comments

 • Laura

  Kiitos, kun jaoit nämä! Mukava aloitus uuteen viikkoon. Meillä 1-vuotias on saamassa äänensä (ja yöunensa) takaisin, joten tänään on hymy huulilla. Parempia vointeja myös Lattemammalle 🙂

 • Minna

  Loistava idea yhdistää ns oma hemmottelu ja perheloma.
  Matkanne vaikutti onnistuneelta vaikkakin flunssa yllätti. On ikävä ja tuttu ” vieras” myös meidän perheessä. Parempaa vointia ja kiitos jälleen mukavasta postauksesta! ☀

 • Jatta

  Ihana viikonloppu teillä takana, vaikka saitkin tuliaisena :(.
  Meidän viikonloppu meni Suomesta tulon jälkeen taas kotia järjestäessä ;)…tällä kertaa vuorossa oli autotalli!
  Tänään huomattiin tyttäreni kanssa, että ilmassa selvästi on ko kevään tuoksuja. IHANAA! Aurinko paistaa ja lämpömittari saattaa kivuta jopa +13 asteeseen.
  Aurinkoista alkanutta viikkoa ja parannusrutistus!

  • Sofia

   Jatta, ihana kevättunnelma teillä siellä. Odotan instakuvia autotallista ;)! Ja kiitos parannusrutistuksesta ( toivottavasti et saanut flunssatartuntaa…)!

 • Eeva

  Tuollaiset minilomat ovat aina niin tervetulleita! Ja todellakin aivan ihana uusi mekko! Ja niin tyylikäs matkaseurue 🙂 Pikaista paranemista sinulle!

 • Sussu

  Mukavan näköistä matkailua! Onko sinulla muuten suosittaa Tallinnasta hotellia, joka on samalla tasokas, mutta jonne voi tämänikäisten lapsukaisten kanssa mukavasti majoittua? En ole käynyt siellä aikoihin mutta nyt ollut sekin kohde mielessä parin päivän matkailuun.

  • Sofia

   En ole hirveästi matkustellut siellä lasten kanssa. Nyt asuttiin Swisshotellissa ja oli todella hyvä lasten kanssa. Iso “business” hotelli, mutta sellaiset yleensä toimivatkin hyvin. Meillä oli tosi iso huone, jossa oli 2m leveä sänky ja lisäksi he toivat sinne matkasängyn muhkeine peittoineen ja tyynyineen. Huoneeseen olisi helposti mahtunut vielä toinenkin varasänky. Appiukkoni hoiteli matkajärjestelyt, joten hän oli valinnut myös hotellin. siellä oli hyvä aamiasbuffa ja spa/saunaosasto.

 • Ansku

  Kivan kuuloinen viikonloppu teillä! Miniloma lähellä perheen kesken, mikäs mukavampaa 🙂 Kiva myös tämä postaus! Pikaista paranemista flunssaiselle!

 • Katja

  Kyllä tämän tyyppisiä postauksia on kiva lukea, että jatkossakin toivotaan 🙂 Kuvien “huono” laatu ei haittaa ollenkaan, ainakin läppäriltäni näkyvät ihan hyvin.
  Täytyypä seuraavaksi Tallinnaan matkatessa käydä myös tuolla Jacadilla, en ollut huomannut, että heillä on liikkeitä Tallinnassa. Talvilomareissulla “tyhjensin” Dubai Mallin Jacadin alennustangon mekoista sekä yksi kaunis punaruudullinen paita tarttui myös mukaan. Jacadilla on kyllä niin kauniita vaatteita 🙂

  • Sofia

   Katja, siellä on itseasiassa ihan isokin se liike. Heilläkin oli vielä aletangot talvijuttuja, mutta jotenkin ne kevät-kesävaatteet taas houkuttelivat siellä enenmmän…

Leave a Reply

Your email address will not be published.