Mar
4
Chocolate hazelnut spread
by Sofia - in Cooking
Käsi pystyyn jos rakastat Nutellaa? Kun olimme pieniä, sitä ei saanut Suomesta. Ystäviemme luona sitä oli silti aina ja söimme sitä lusikalla suoraan purkista. Muistan kuinka seisoimme kaikki keittiön nurkassa ja vanhin meistä jakoi sitä lusikallinen kerrallaan. Se oli taivaallisen hyvää. Jos haluat, suklaa- hasselpähkinätahnaa on helppo tehdä myös itse. Itsetehty maistuu tummemmalle suklaalle, ei ole ihan niin makeaa kuin alkuperäinen ja se on hieman pähkinäisempää. Ehkäpä siis vielä enemmän aikuiseen makuun. Mutta kyllä tämä varmasti lapsillekin maistuu. Mielestäni purkki kotitekoista Nutellaa ja vaikkapa ( itsetehty) paahtoleipä olisi ihana vieminen jos olisi kutsuttuna illalliselle. Seuraavana aamuna isäntä ja emäntäpari voisivat nauttia tuoretta paahtoleipää ja suklaatahnaa kahvin kanssa.
Home made “Nutella”
75g kuorittuja hasselpähkinöitä
100g tummaa suklaata ( 70%)
1 dl kondesoitua maitoa
1-2 rkl hasselpähkinäöljyä
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
2-4 rkl kuumaa vettä
1. Paahda hasselpähkinät uunissa tai kuivalla pannulla. Soseuta “tahnamaiseksi” tehosekoittimessa.
2. Sulata miedolla lämmöllä pienessä kattilassa kondensoitu maito, tumma suklaa ja öljy. Lisää vaniljauute ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää ainekset tehosekoittimeen, lisää ripaus suolaa ja sekoita pähkinärouheen kanssa. Lisää kuumaa vettä kunnes koostumus on tasainen ja hyvin levitettävä. Säilyy purkissa jääkaapissa pari viikkoa.
Resepti on Annie Riggin kirjasta Gifts from the Kitchen (paitsi lisäsin vähän vaniljauutetta, voit toki jättää sen pois)
( If you would like this home made Nutella recipe in english you will find it at the end of this post)
Ei lisäaineita ja paljon hyvää tummaa suklaata, tämähän on suorastaan terveellistä… Iloa päivääsi!
Lattemamma
p.s. ” You only live once, lick the bowl!”
Recipe in English;
75 g blanched hazelnuts
100 g dark chocolate
100ml condensed milk
1-2 tbls hazelnut oil
pinch of salt
2-4 tbls hot water
1. toast the hazelnuts in the oven or on a dry pan. Tip them into a food processor and ground until almost a smooth paste.
2. Melt the oil, chocolate and condensed milk in a small pan over low heat ( mix in the vanilla if preferred). Stir until smooth and mix with the nut paste. Add a pinch of salt and the water until spreadable consistency. Keeps in the fridge for 2 weeks.
Oh! This looks yummy! Could I have the recipe in English, please?
Thank you!
Thanks ElpiK and done! 🙂
Great! Thank you 🙂
Nutellaa… Nam. Muistan miten söimme sitä työpaikan aamiaisella Saksassa aina nimenomaa lusikoista 😀
Miiru, kuulostaa kivalta työpaikalta!
Can condensed milk be replaced by riches whipp?
Ita, unfortunately I have no idea what that is…
Nam! Ehdottomasti kokeiltava! Paahtoleipää, banaania ja tätä herkkua!!!!
Jatta, ihan täydellinen yhdistelmä!
Fantsu resepti Sofia,kiitos.Me kyllä syötiin Nutellaa 70- luvulla ja ostettiin sitä Granin terveyskaupasta.Se oli sillon sellasessa mini pakkauksessa niinkun voi/margariini kahviloissa tänään ;).Nutella on ihan liian hyvää !! Riches wipp on semmonen ei maitonen kerma .Ei yhtä makea kun condensed milk .En ihan varma jos sopii tähän mutta ainahan sitä voi kokeilla.
Kiitos Debby!