Cooking

Chocolate hazelnut spread

Käsi pystyyn jos rakastat Nutellaa? Kun olimme pieniä, sitä ei saanut Suomesta. Ystäviemme luona sitä oli silti aina ja söimme sitä lusikalla suoraan purkista. Muistan kuinka seisoimme kaikki keittiön nurkassa ja vanhin meistä jakoi sitä lusikallinen kerrallaan. Se oli taivaallisen hyvää.  Jos haluat, suklaa- hasselpähkinätahnaa on helppo tehdä myös itse. Itsetehty maistuu tummemmalle suklaalle, ei ole ihan niin makeaa kuin alkuperäinen ja se on hieman pähkinäisempää. Ehkäpä siis vielä enemmän aikuiseen makuun. Mutta kyllä tämä varmasti lapsillekin maistuu. Mielestäni purkki kotitekoista Nutellaa ja vaikkapa ( itsetehty) paahtoleipä olisi ihana vieminen jos olisi kutsuttuna illalliselle. Seuraavana aamuna isäntä ja emäntäpari voisivat nauttia tuoretta paahtoleipää ja suklaatahnaa kahvin kanssa.

Home made “Nutella”

75g kuorittuja hasselpähkinöitä

100g tummaa suklaata ( 70%)

1 dl kondesoitua maitoa

1-2 rkl hasselpähkinäöljyä

1 tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

2-4 rkl kuumaa vettä

1. Paahda hasselpähkinät uunissa tai kuivalla pannulla. Soseuta “tahnamaiseksi” tehosekoittimessa.

2. Sulata miedolla lämmöllä pienessä kattilassa kondensoitu maito, tumma suklaa ja öljy. Lisää vaniljauute ja sekoita tasaiseksi.

3.  Lisää ainekset tehosekoittimeen, lisää ripaus suolaa ja sekoita pähkinärouheen kanssa. Lisää kuumaa vettä kunnes koostumus on tasainen ja hyvin levitettävä. Säilyy purkissa jääkaapissa pari viikkoa.

Resepti on Annie Riggin kirjasta Gifts from the Kitchen (paitsi lisäsin vähän vaniljauutetta, voit toki jättää sen pois)

( If you would like this home made Nutella recipe in english you will find it at the end of this post)

Ei lisäaineita ja paljon hyvää tummaa suklaata, tämähän on suorastaan terveellistä… Iloa päivääsi!

Lattemamma

p.s. ” You only live once, lick the bowl!”

Recipe in English;

75 g blanched hazelnuts

100 g dark chocolate

100ml condensed milk

1-2 tbls hazelnut oil

pinch of salt

2-4 tbls hot water

1. toast the hazelnuts in the oven or on a dry pan. Tip them into a food processor and ground until almost a smooth paste.

2. Melt the oil, chocolate and condensed milk in a small pan over low heat ( mix in the vanilla if preferred). Stir until smooth and mix with the nut paste. Add a pinch of salt and the water until spreadable consistency. Keeps in the fridge for 2 weeks.

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.