Mar
3

Pieniä onnen aiheita…

by Sofia   -   in Random

Toivottavasti viikonloppusi oli ihana ja uusi viikko joka odottelee tuo mukanaan paljon mieluisia juttuja. Viime viikkoinen sairastelu ja pieni työmatka veivät valitettavasti hieman aikaa blogilta ja vaikka tämä onkin “vain harrastus” niin kovin mielelläni kirjoittelisin teille kuitenkin juttuja jokaiselle arkipäivälle. Tänään halusin jatkaa oman suosikkiaiheeni parissa. Nämä “pienet onnen aiheet” ovat omia lempi blogimerkintöjä…

Herään joka aamu juomaan kupin kahvia tai useimmiten kaksi. Suosikkini on pehmeäpaahtoinen espresso ja sen päällä reilusti kuumaa maitovaahtoa. Rakastan aamukahviani niin paljon, että joskus illalla nukkumaan mennessäni mietin jo ensimmäistä kupillista joka minua odottaa. Joku kutsuisi sitä ehkä riippuvuudeksi tai paheeksi, minä kutsun sitä elämän pieneksi nautinnoksi. Raskaana ollessani en muuten voinut ajatellakaan kahvia voimatta pahoin.

Viimeaikoina olen juonut aamukahvini tästä vedenvihreästä kupista jossa on kultainen nalle. Kulta on aina ollut minulle mieluinen, mutta vihreästä olen alkanut pitää ihan hiljalleen vasta viime vuosina. Erityisesti jaden väriset sisustuselementit ovat nyt viehättäneet minua.

Mikään tunne maailmassa ei voita sitä, kun oma lapsi kapsahtaa kaulaan, rutistaa tiukkaan ja sanoo “Mamma, sä oot maailman paras!”. Minulle maailman paras mamma on kuitenkin oma äitini. Sen lisäksi, että äitini on suosikki valintani matkaseuraksi (jos oman perheen reissuja ei lasketa) ja ihminen jolle kerron ensimmäisenä kaikki ilon ja surun aiheet elämässäni, sekä myös monen ystäväni suosikki, on hän maailman paras mummi. Lapset valehtelematta kiljuvat riemusta kun pääsevät vanhemmilleni yökylään. Ja jos mummi hoitaa meillä lapsia, sen lisäksi, että lapset on syötetty, leikitetty ja nukutettu, on useimmiten  se korjausta odotellut nappi ommeltu takkiin tai pieni reikä neuleesta parsittu. Ihan vaan vaivihkaa. Hän antaa myös meille tunteen, että emme pyydä häneltä palvelusta kun tarvitsemme hoitoapua, vaan että me teemme hänelle palveluksen kun hän saa hoitaa lapsenlapsiaan. Maailman paras äiti ja mummi, siinä vasta ilon ja onnen aihe, eikä mikään ihan pieni sellainen!

Mom in a million-kortti on Meri Merin ja muuntuu kruunuksi maailman parhaan äidin päähän.

Onnelliseksi tekee toki mies joka antaa minulle kauniita kukkia, mutta näissä kukissa piilee toinen onnen aihe. Näissä nimittäin kuvastuu kauniisti se seikka, kuinka täydellinen ei aina ole kaikkein kauneinta. Minua ajatus ainakin miellyttää. Joskus elämässä asiat voivat olla kuin nämä ruusut. Kauniita juuri kotiin tulleina, “täydellisinä”, mutta vielä kauniimpia hetkenä jolloin ne alkavat jo hieman hiipua. Niissä on pehmeyttä ja niillä on selvästi jokin tarina kerrottavanaan. Elämässä mielestäni usein täydellinen ei olekaan se paras vaihtoehto. Pieni rosoisuus, jokin persoonallinen, tekee asioista usein paljon mielenkiintoisimpia. Rakastan mietelauseita ja oma suosikkini tälle vuodelle on ehdottomasti ” I will hold myself to a standard of grace, not perfection”. 

Tässä hieman pieniä tai suurempiakin onnen aiheita tähän viikkoon. Koska mielestäni oli aivan ihana viimeksi lukea mikä teidät tekee juuri nyt onnellisiksi, niin olisi kiva jos haluaisitte jakaa tämän hetken onnen tai kiitollisuuden aiheet taas kanssani. Seuraavaksi vastaan teidän viimeviikkoisiin ihaniin kommentteihinne joiden pariin en valitettavasti ole aiemmin ehtinyt. Hyvää maanantaita!

Lattemamma

My little bits of happy this week are

Cappuccinos every morning. I love waking up to the smell of coffee, the first sip, the frothed milk. The second cup? It somehow feels decadent. It´s like having this good thing in one´s life and then when it´s over ( the first cup) you can just have more. Someone might call it an addiction, but I like to think of it as an indulgence. Yep, I love coffee! 

Mom. It´s not really a small thing, but a great big thing. My mom is the best mom. I love traveling with her, she gives the best advice and on top of being a fantastic mom to me ( and a style icon to not only to me but some of my friends too) she is a grandmother in a million. We love her!

Roses a little past their perfection are perfect in my eyes and they make me happy. I love how “not perfect” can be better than perfect. This little softness that the roses have, the little specs of brown that go so well with the light pink. And you all know I´m not really talking about roses but about us. Perfection is not always as good as something with a little softness. My favorite quote for this year is ” I will hold myself to a standard of grace, not perfection”. There is a little  bit of happy in that sentence, because none of us can be perfect, but graceful, that we can be.

 

17 COMMENTS
|
10,011 VIEWS
|
Partager sur Facebook
17 comments on “ Pieniä onnen aiheita… „
FashionHunny, on March 3, 2014

Ihanat ilon aiheet, jotka tällä hetkellä koskettavat enemmän, kuin uskotkaan. Omat lapseni kun eivät saa mummista ja ukistaan nauttia samalla tavalla, kuin sinun kullannuput. Olin aina kuvitellut, mitä kaikkea teemme vanhempieni kanssa, kun minulla on lapsia, mutta vanhuus ja sairaudet ovat ottaneet tilaa niin jaksamiselta, kuin jopa kiinnostukselta asiaan. Nauti äidistäsi ja muista, että hänestä jää mitä kauneimmat muistot lapsillesi. <3

Sofia, on March 5, 2014

Kiitos FashionHunny, yritän ottaa ilon irti joka hetkestä! <3

Laura, on March 3, 2014

Aamukahvi on nautinto minullekin, paljon punaista luomumaitoa ja tummapaahtoista Parisienne-kahvia. Onni on tällä hetkellä terveet lapset sairastelujen jälkeen, sekä uudet juoksulenkkarit. Onni on kauempana oleva mummola, jonne olemme aina tervetulleita.

Pauliina, on March 3, 2014

Ihana postaus <3
Ihanasti kerroit äidistäsi, tuli ihan kyynel silmään.
Minun onnen aiheeni on pieni tyttäreni ja tietysti koko muu perhe. <3

Sofia, on March 4, 2014

Kiitos kaunis Pauliina! <3

Eeva, on March 3, 2014

Nämä sinun arjen ilostuttajat ovat aina niin mukavaa luettavaa! Minäkin tunnustaudun pieneksi ‘kahvihiireksi’. Ah ne kaksi kuppia ihanaa lattea saavat aina hymyn huulille 🙂 Iso onni ja ilo on myös minulla vanhemmistani, jotka avuliaasti auttavat arjessa. Tähän päivään iloa toi myös uuden englantilaistyylisen kylpyhuoneen suunnittelu maalle. Iloista viikkoa!

Sofia, on March 4, 2014

Kiitos Eeva! Ja voih, kylppärin kuulostaa juurikin sopivalta onnen aiheelta! Sinulle myös!

ritsku, on March 3, 2014

Toi kirjotus oli ihan just semmonen mitä sanoisin mun äidistä. Me nähdään mun äidin kanssa joka päivä, ja meidän tytöt kanssa kiljuu onnesta kun pääsee mummolaan yökylään ja onneksi on mahdollisuus päästäkin aina kun haluaa. Ihana ja tärkeä ihminen <3

Sofia, on March 4, 2014

Ihana ritsku, äidit on parhaita! <3

Noora, on March 3, 2014

Ihana kirjoitus! Sulla on kyky huomata onnen aiheita. Tuntuu, että moni huomaa vain ne negatiiviset asiat elämässä.
Asiasta täysin toiseen, missä mallitoimistossa tytöt on listoilla?

Sofia, on March 4, 2014

Kiitos Noora!! Minulle sopii paremmin positiivisiin juttuihin keksittyminen, tuntuu, että kiitollisuus tuo elämään mukaan enemmän hyvää kuin ikävissä jutuissa vellominen.

Ansku, on March 3, 2014

Aivan ihana postaus jälleen <3 Kirjoitit todella kauniisti pienistä onnen aiheista ja etenkin äidistäsi <3 Oma äitini on elämäni tärkeimpiä ihmisiä, ja juuri se, jolle kerron ensimmäisenä kaiken tai jolle soitan, kun on mikä tahansa ongelma. Äiti auttaa aina, oli asia mikä tahansa 🙂 Pyrin itsekin iloitsemaan pienistä asioista arjessa, jotta arki ei olisi vain sitä puurtamista. Juuri nyt olen kiitollinen tulevasta vapaapäivästä, jonka johdosta voin tänään nauttia rentouttavasta saunasta kaikessa rauhassa ilman kellon tikitystä. Illan kruunaa hyvä ruoka ja leffa. Arjen pieniä iloja 🙂

Sofia, on March 4, 2014

Ihanaa vapaapäivää Ansku ja eilisen illan suunnitelmasi kuulostavat täydellisiltä onnen aiheilta!

Laura, on March 4, 2014

Tuosta kupista vielä… Ei ole todellakaan yhdentekevää, millaisesta mukista kahvinsa nautiskelee. Rikoin viime viikolla kaksi (!) lempimukiani, joten nyt pääsen valitsemaan uusia aamun piristyksiä 🙂

Sofia, on March 4, 2014

Laura, aamukahvirituaalit ovat elintärkeitä ;). Ja onneksi on nyt hyvä syy hankkia pari uutta mukia!

Karkki, on March 4, 2014

Olen silloin tällöin lueskellut blogiasi. Tykkään tämän blogin tunnelmasta ja tietynlaisesta kepeydestä. Tietyt postaukset uppoavat enemmän kuin toiset. Tämä postaus eiliseltä kuului kategoriaan “osui ja upposi”. Oli kaunista ja herkkää lukea sinun onnenaiheista, jotka olivat tavallaan hyvin arkipäiväisiä asioita. Kiitos niiden jakamisesta <3

Minut tekee tällä hetkellä onnelliseksi perhe-elämän jäljet. Ruokatahra valkoisella lattialla, rasvaiset sormenjäljet vessan ovessa, olohuoneen sekamelska ja pyykkivuori kertovat siitä, että elän juuri sitä elämää josta haaveilin 4 vuotta.

Onnea on myös alkava kevät; lintujen laulu, kurainen lapsi ja tulppaanit. Ne saa joka kerta hymyn huulille ja sydämen pakahtumaan onnesta.

Aurinkoa ja iloa sinulle 🙂

Sofia, on March 4, 2014

Kiitos kivasta viestistäsi ja onnen aiheittesi jakamisesta! Ne olivat hurmaavia. Samoin sinulle Karo!

Leave a comment
name
email
url
message