Interior design

Good morning from a floral place

Maanantaiaamuinen huomen! Toivottavasti viikonloppuusi kuului lämpimiä hetkiä, nimittäin keli ei ehkä ollut mitenkään suloisimmasta päästä. Meillä muun muassa käytiin juhlimassa taasen yhtä pientä synttärityttöä ja pukeuduttiin balettiasuun ylimääräisiä harjoituksia varten.  Muita tärkeitä hetkiä viikonlopussa olivat mamman ja pappan sängyssä poimiminen ( villisti ja kiljuen), perjantain kotitekoinen pizza joka oli aivan harvinaisen hyvää ( tomaattikastike- buffala mozzarella- salvia ja “leftover” lihapulla tomaattikastike- rosmariini- basilika) punaviinilasillisen kera, sekä erityisesti minua ilahduttanut sunnuntainen herätys kun Purkka kietoi kätensä ympärilleni ja sanoi ” mamma on pajas”. Jep, pieni riittä minulle, sydän pakahtuu ajatuksestakin, että jonkun mielestä olen paras.

Huomaat varmaan, ettei kahvikuppi ole kuvausrekvisiittaa vaan ihan oikeasti käytössä…

Löysin kaapista vanhempieni vanhat “vintage” Fretten lakanat jostain 90-luvun alkupuolelta. En muista, että niitä olisi kovin usein meillä käytetty lapsuudenkodissani, mutta muistan kuinka ihanilta ne silloin tuntuivat ( ja siksipä olenkin niitä ja toista saman merkin settiä säilytellyt nämä vuodet). Äitini osti ne silloin joltain työmatkalta Italiasta ja koska tietenkin rakastin vaaleanpunaista ja kukkia, niin ne olivat täydelliset. Pitkään ne tuntuivat aikansa eläneiltä, mutta vaikka olenkin valkoisten lakanoiden ystävä, näissä on nyt yhtäkkiä jotain ajankohtaista. Nämä lakanat eivät ole kyllä laadullisesti kärsineet ajan kulusta, vaan ovat ihan kuin uudet. Frette onkin yksi maailman tunnetuimpia liinavaatevalmistajia ja toiminut jo vuodesta 1860, eli klassikko omalla sarallaan. Tähän aamuun siis tuulahdus muutaman vuosikymmenen takaa…

Settiin kuuluu myös iso vaaleanpunainen viltti. Juuri sellainen jonka haluaa ottaa esiin kun auringonpaiste vaihtuukin lumisateeksi.

Toivottelen sinulle nyt hyvää alkavaa viikkoa!

Lattemamma

I found this floral Frette bed set from our linen cupboard. It´s from my childhood and used to be my parents. I don´t recall them using it very often but I loved it as a kid ( obviously for the pink and the flowers) and kept it ever since. It felt a bit dated for years but for some reason it´s feeling very “now” at the moment. Frette makes the softest cotton bedding and even after all these years it feels quite luxurious. Needles to say the girls love this set and were thrilled to hang out in our bed this weekend. I actually woke up on Sunday morning, little miss Bubble Gum cuddling me, putting her little arms around me, giving me a huge grin and telling me I´m the best! Really, the best wake up in the world. The girls also spent mid morning in the bed jumping and screaming and giggling. I´m not really bothered if they jump on our bed. I think if jumping on a bed makes someones life joyous, then go for it! Worse things can happen. ( But they know not to jump on other peoples beds or on the sofas for that matter…)

I wish you´ll have great week ahead and do pop by here if you have time. More style details coming up this week and a little kiddo thing or two as well.

6 Comments

 • Ansku

  Kaunis värimaailma! Ihastelin myös tuota upeaa kannellista astiaa/purkkia, joka on todella kivan näköinen! Muistan, että aikoinaan mummolassa oli yhdellä sivupöydällä kannellinen purkki ja vaikka siellä ei mitään ollutkaan sisällä, niin aina sitä piti vain salassa käydä tutkimassa, josko nyt olisi jotain 😉 Mukavaa alkanutta viikkoa!

 • Eeva

  Ihanaa että olet säilyttänyt tällaista aarretta 🙂 Vanhat, hyvät lakanat kun ovat niitä parhaimpia! Ja mikä ihanuus on käpertyä suloisen pehmeisiin lakanoihin! Onko itselläsi muuta suosikkilakanavalmistajaa? Näin kevään lähestyes myös meidän makkarimme kaipaisi pientä muutosta.

  • Sofia

   Eeva, muita lakana suosikkeja on (perinteisten Lexingtonin ja Gantin lisäksi) Bellora ja Yves Delorme. Niin ihania materiaaleja, tosin hinnatkin sen mukaisia. Mutta jos nyt kerran ostaa hyvät lakanat niin nehän kestävät vuosikymmeniä! 🙂

 • Virpi

  Hei!
  Olipa Ihana lukea blogiasi ja Frettestä. Itse ihastuin noihin ihanuuksiin muutama vuosi sitten, jopa siinä määrin, että halusin tuoda niitä tänne Suomeen kaikille saatavaksi helposti verkkokaupasta 🙂
  On niin totta, että laadukkaista materiaaleista kannattaa maksaa, vaikka se ostaessa kirpaiseekin, mutta ovat käytössä niin ihania ja kestävät todellakin sitten vuosikymmeniä. “Säilyvät äidiltä tyttärille” 🙂
  Meillä on tällä hetkellä hotelliklassikkoja Hotel Classic ja Hotel Charme, aivan upeita sarjoja molemmat!
  Ruotsalaisen Himlan petivaatteisiin olen myös tykästynyt, heillä on myös huippulaatua ja ihania värejä. Niitäkin otin tietysti valikoimaamme 🙂
  Tervetuloa tutustumaan verkkokauppaamme http://www.delfino.fi. Benvenuti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.