Mar
18

Bunny butter knife

by Sofia   -   in Good things for kids

Meidän tytöt, kuten varmasti kaikki muutkin heidän ikätoverinsa, ovat innokkaita tekemään kaiken itse. Viimeisintä huutoa erityisesti 2 vuotiaalla Purkalla on, että leivät pitää saada voidella itse ( ja maistella voita siinä samalla ihan sellaisenaan). Löysin Sur La Tablesta söpön, juuri pieneen käteen sopivan voiveitsen ja sillä leipien voitelu nyt hoidetaan. Pupuveitsi on konepestävä ja sopii hyvin meidän aamiaispöytäämme.

Tytöt tekivät itse leipänsä. Hattara jopa leikkasi kurkut tällä Opinelin veitsellä jota hän osaa käyttää todella varoen. Uskallan suositella sitä ruuanlaitosta kiinnostuneille vähän isommille lapsille.

Mitä juttuja teillä lapset tekevät mieluusti itse? Auttavatko teidän lapset kotitöissä? Meillä Hattara harjoittelee nyt oman sängyn petaamista, roskat tytöt vievät itse roskikseen ( usein pyynnön jälkeen), astianpesukoneen ja pyykkinpesukoneen tyhjennyksessä on usein apukäsiä, samoin ruuan valmistuksessa. Pöydän kattamisessa on aina kaksi apuria ja Hattara myös mm. viikkaa mielellään pyyhkeitä ( ja minä viikkaan ne sitten oman mielen mukaan uudestaan kaappiin). Välillä, erityisesti ruokaa laittaessa tuntuu, että pääsisi paljon helpommalla jos pieniä apureita ei olisi. Luulenpa kuitenkin, että hommailu ja yhdessä tekeminen on heille niin tärkeää, että siitä olisi surku luopua oman mukavuudenhalun vuoksi. Ja onhan toki hyvä oppia jo pienestä tekemään itse juttuja.

Lattemamma

Our girls are eager to help around the house. Little miss Bubble Gum´s latest thing is to butter her own bread. So when I found this cute bunny butter knife from Sur La Table I could not resist. It´s the perfect size for little hands ( and it´s machine washable and inexpensive). I´m curious, what chores and other little things do your kids like to help around with or do on their own? Bubble Gum is all about dressing herself, putting on her shoes and pouring her own milk and Cotton Candy is now learning to make her bed and she loves to help fold the laundry. The girls also “help” with cooking and baking, setting the table etc. What do you think are age appropriate chores for little kids? I´m always surprised with how much they can actually achieve and it makes them so proud to be able to do things asked of them.

p.s. Cotton Candy even cut the cucumbers for their sandwiches with this Opinel knife.

6 COMMENTS
|
5,690 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Bunny butter knife „
Jenni, on March 18, 2014

Oi miten suloinen pupu veitsi!! Siis aivan ihana!!! ❤

Sofia, on March 21, 2014

Kitos Jenni <3!

Katja, on March 18, 2014

Ihana veitsi! Meillä on lasten muumiveitsi käytössä, mutta niitä on vaan yksi, useammalle olsi tarvetta. Hyvä idea laittaa lapsille oma pöytä. Kun itse olin lapsi, niin useinkin kylässä lapsille oli oma pöytä, varmaan siksi etteivät sotkeneet aikuisten kahvipöytää. Nykyään taas lapset ovat (ainakin minun kokemukseni mukaan) mukana samassa kahvipöydässä aikuisten kanssa.
Meillä 3 ja puoli vuotias tyttö haluaa kovasti olla mukana kaikissa kotitöissä. Imurointi on kaikkein hauskinta (rikkaimuri tähän hyvä, kun ei ole liina painava)sekä lakanoiden veto. Pyyhkeet osaa viikata säntillisemmin kuin minä 🙂

Sofia, on March 21, 2014

Katja, meillä illalliset syödään yhdessä ison pöydän ääressä, mutta välillä katan aamiaisen tai välipalan, aterian jolla ei olla välttämättä itse mukana, tuohon pikku pöydälle. Lasten pöytä on juhlissa mielestäni kiva idea jos lapsia ja aikuisia on paljon. Silloin saa helposti lisää tilaa ja lapset saavat syödä omatoimisesti sillä aikaa kun vanhemmat höpöttelevät. Mielestäni on kiva ottaa lapset mukaan keskusteluihin ja oppimaan pöytätapoja aikuisia seuraamalla, mutta välillä heidänkin on hyvä saada olla ihan keskenään. Huh, meillä ei vielä imurointi ole innostanut, mutta kun vedämme mieheni kanssa lakanoita, niin tytöt haluavat aina tulla “keinumaan”, eli teemme lakanasta “riippumaton” jossa tyttöjä heiataan.

Johanna, on March 18, 2014

Meillä tuo melkeinneljävuotias on innostunut kaikesta ruuanlaittoon liittyvästä. Oltiin tammikuu etelässä ja siellä neiti vastasi itsenäisesti oliiviöljy-balsamicoseoksen tekemisestä aterioille (oli niiiiin hyviä oliiviöljyjä siellä). Pöydän kattaminen hoituu myös ja pyyhkeiden laskostaminen (ja minäkin kyllä laskostan ne sitten uudelleen omalla tavallani…). Kaikkein mahtavinta olisi kuitenkin imurointi…itse vihaan imurointia niin paljon, että en yhtään jaksaisi antaa tytön imuroida välillä ;-). No, nyt olen hankkimassa ammattiapua viikkosiivousten hoitoon, ehkä sitten neiti saa imuroida vähän enemmän oikeiden siivousten välillä…

Sofia, on March 21, 2014

Johanna, täytyykin ottaa Hattara salaattikastike mestariksi, kiitos hyvästä vinkistä! Meillä käy myös ammattilainen siivoamassa, mutta kyllä sitä hommaa silti tuntuu riittävän aina vaan :). Ihaninta on tulla kotiin tuoreiden kukkien kanssa puhtaaseen kotiin <3

Leave a comment
name
email
url
message