Mar
19

Details

by Sofia   -   in Random

Minulle vaatteissa materiaalit merkitsevät lähes yhtä paljon kuin leikkauksetkin. Silkki on materiaalien kuningatar. Se saa kenet tahansa näyttämään hienostuneelta. Silkkiset mekot ovat ihania, mutta arkikäytössä päälleni löytää kuitenkin useammin silkkiset paidat. Silkki tuntuu päällä taivaalliselta. Se ei paina mitään, eikä ole koskaan hiostava. Silkki saa värit hohtamaan, niin itsessään kuin kantajassaankin. Ainoa huono puoli on se, että silkki rypistyy usein helposti ja toisin kuin pellava, sen ei kuulu näyttää ryppyiseltä.   Silkin silityksessä kannattaa noudattaa suositus lämpötiloja. Ja helmet! Silkki ja helmet ovat minusta yksi maailman kauneimpia pareja. Ne hohtavat kilpaa toisiaan korostaen. Siinä vasta klassikko. Tänään tyyliyksityiskohdissa siis muutama silkkipaita…

Tässä kuvassa on paitojen lisäksi yksi silkkihuivikin Hermès “kokoelmastani”. Herkkä vaaleanpunainen, kulta ja silkki. Mikä upea , hehkuva ja herkkä yhdistelmä. 

Onko sinulla jotain suosikkimateriaalia jota suosit ylitse muiden? Minun ehdottomia suosikkejani ovat silkki ja kashmir. Arjen luksusta parhaimmillaan. Silkki ei ole materiaalina edullisimmasta päästä, mutta hyvin huollettuna se kestää kauan. Tällä hetkellä kaupoissa tuntuu olevan runsaastikin silkkipaitoja, tai sitten ne ovat vaan tulleet juuri minun kohdalleni viime aikoina houkutusten muodossa…

Lattemamma

My style detail for today is silk blouses. I love silk, it gives a person a lovely glow and it´s such a light material it will not weigh you down. Silk looks lovely and classic with pearls as they both have that sheen. Such a classic pair. I think a person might be at her most beautiful wearing silk and pearls and in candle light. Good combination for a romantic dinner perhaps? I´m also a fan of silk scarves but more on those another time.

4 COMMENTS
|
9,591 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Details „
Citymami/Eva, on March 19, 2014

Huomenta!

Mun suosikkeja ovat aina vaan viileä valkoinen pellava ja kashmir. Ehkä jälkimmäinen siksi, että palelen niin helposti niin tuo tuntuu aina lämpimältä. Piti muuten siihen vintage-lakanapostaukseesi kommentoida, että mikään ei tunnu ihanammalta iholla kuin oikein vanhat, pehmentyneet sellaiset kesämökkilakanat.

Aurinkoista päivää :)! -Eva

Sofia, on March 21, 2014

Eva, pellava onkin aivan ihana materiaali, minulle tosin vain kesämatsku. Se on täydellinen juuri vilpoisuutensa ja helppohoitosuutensa ansiosta. Ja niin totta tuo lakana juttu!

Susanna, on March 19, 2014

Kashmir on ihanaa, mutta mulla menee hermot sen huoltamisessa. Tuntuu, että vaikka ostaa kuinka laadukkaan kasmir neuleen, on se aina täynnä nyppyjä ja kampaamista pitää suorittaa kokoajan. Ja vaikka tiedän, että kashmir nyppyyntyy, koska se on luonteeltaan niin pehmeää, tuntuu, että se näyttää aina epäsiistiltä (tulen kirjaimellisesti hulluksi yhdenkin nypyn vuoksi). Siispä – kerrohan vinkkinä, miten sinä saat kashmirin pysymään siistinä. Onko siihen ylipäätään mitään keinoa? (olen lukenut kaikki ohjeet ja opukset, ostanut hintatasoiltaan erilaisia kashmir neuleita ja todennut, että ainoa vuodesta toiseen täysin virheettömän pysyvä on kashmir silkkisekoite). Ihana, mutta hermostuttava materiaali :).

Sofia, on March 21, 2014

No Susanna, en kyllä saakkaan. Se on niin tuurista kiinni. Toiset pysyy tosi hyvänä ja toiset nyppää heti ja niinkuin sanoit, ei ole edes laadusta/hinnasta kiinni. Liika nyppiminen- ja huoltaminenkaan ei kai ole hyväksi. Muutama kashmir merkki ei mielestäni ole nypännyt juuri lainkaan, yksi niistä on lasten Oscar & Valentin. Ihan uskomattomia. En ole tainnut yhdestäkään merkin jutusta poistaa nyppyjä ikinä. En edes sellaisesta vauvahallarista joka kuitenkin oli koko ajan iholla ( äidin sylissä). Jos samaa merkkiä olisi aikuisille, ostaisin heti!

Leave a comment
name
email
url
message