Mar
21

Kaunista viikonloppua ja onnen aiheita

by Sofia   -   in Cooking  Interior design

Suloisuudet, se on kuulkaas taas perjantai. Perjantaisin, tai ihan minä tahansa päivänä on hyvä idea katsahtaa taaksepäin ja miettiä mikä tekin onnelliseksi ja kiitolliseksi viime päivinä. Minun onnen aiheeni ovat taasen ihan pikkuruisia, sellaisia arkipäiväisiä. Ja sitten on tietenkin jotain kaunista, suurta ja runollista. Nimittäin nämä magnolian oksat. Niiden ympärillä on hiirenhiljaista. Ne ovat vanginneet itseensä unenomaisen maailman jota ne hohtavat hennosti ympärilleen. Jos keltainen narsissi kikattelee iloisesti, niin magnolia puolestaan huokailee rauhoittavasti. Oi miten kauniita ne ovatkaan. Niiden läsnäolosta haltioituneena voi pysähtyä ja unohtaa hetkeksi kaiken muun. Onni on ihan vaan  siinä .

Toinen onnen aihe on uudessa kirjassa. Ihanassa inspiroivassa Aerin Lauderin kirjassa. Luulen, että Aerin on ehkä salaa sielun siskoni. Ainakin ihan vähän. Ja tämän hetkinen ihastukseni kultaisiin asioihin ei ole ainakaan laantunut tätä kirjaa selailtuani. Satuin ehkä “ohimennen” mainitsemaan ädilleni, että minun tekisi mieli laittaa jotain kultaisia pieniä yksityiskohtia myös sisustukseen ja kuinka ollakaan meille ilmestyi hänen tekemänsä pieni keramiikkavati joka oli päällystetty lehtikullalla ja kullattuja simpukoita ( simpukat ovat olleet osa sisustustani lapsesta asti, ne tekevät minut onnelliseksi). Oi onnea!

Onni piilee välillä myös ihan arkisissa asioissa, nimittäin onnea on osata joskus jättää tekemättä. Mietin kuumeisesti Herkussa mitä laittaisin illalliseksi ja minun ei yksinkertaisesti tehnyt lainkaan mieleni kokata. Niinpä nappasin mukaani leikkeletiskistä paahtopaistia ja briskettiä, kalatiskistä graavi- ja kylmäsavulohta, sekä leipäosastolta bageleitä. Lisäksi tuorejuustoa, kurkkua, cornichons-suolakurkkuja, dijonia ja piparjuuritahnaa. Paahdetut bagelit, maailman helpoin ruoka ja koko perhe oli taas tyytyväinen. Jokainen kasaa mieluisen bagelin, kokki pääsee helpolla, ruokailijat ovat tyytyväisiä ja tiskiä tulee todella vähän. Kyllä siinä on aihetta onneen!

Kaunista viikonloppua! Kiitos kun olit täällä  on siinäkin yksi onnen aihe. Siinä että teitä käy täällä ihan hirmuisen paljon lukemassa siitä mikä minut tekee iloiseksi, siitä mikä minun mielestäni on kaunista, suloista, tärkeää, ihanan höpöä ja herkullista. 

Haluaisin myös erityisesti kiittää kauniista sanoista joita blogini on saanut muissa blogeissa. Lotteriet, Mia´s Lemons ja Lili´s, oih miten toinen voi tulla iloiseksi tuollaisista kohteliaisuuksista! Kiitos!

Lattemamma

These are my little bits of happy this week…

Those magnolia branches. They just take my breath away. I know they are in full bloom in Milan and London, but here in the midst of snow and only a promise of spring they quietly whisper “Soon enough”. There is something poetic about the way they are and a silent magic floats around those flowers. They make me calm and happy!

That lovely lovely Aerin Lauder book that was recommended to me by a friend and then another. And indeed they were right, it´s very inspiring and somehow so “me”. Not only are the pictures lovely but the  text just makes me feel cozy and inspired at the same time. Oh how I wish to inspire someone like that one day.

Being lazy in the kitchen! Sometimes it´s good to not cook and clean and instead opt for something easy that requires neither and will go down like charm. In our house it´s toasted bagels ( we even have a toaster with a specific bagel option, makes them just so). Everyone gets to built them to each ones liking. We have cream cheese, gravad and smoked lox, roast beef and brisket, cucumbers, cornichons, horseradish, dijon etc.  I´m a cream cheese, cucumber and smoked lox kinda girl. Cotton Candy lovingly said smoked lox smells like summer and more precisely our country house sauna ( that you heat up with wood). She was happily lost in that thought of summer, sun and swimming…

Wishing you a beautiful weekend and thank you so much for being here. It really means a lot to me.

 

21 COMMENTS
|
12,763 VIEWS
|
Partager sur Facebook
21 comments on “ Kaunista viikonloppua ja onnen aiheita „
FashionHunny, on March 21, 2014

Ihan mielettömän hyvä idea nuo bagelit! en ole tullut ajatelleeksikaan, kuinka helppoa tosiaan. 🙂

Sofia, on March 21, 2014

FashionHunny, niin hyvää! Heti kokeiluun! ( just parhaita päiviin kun ei oikeesti jaksais mitään ja sitten yhtäkkiä kaikki mussuttaa naamat hymyssä ja on tosi kiitollisia “suuresta” panostuksesta)

Eeva, on March 21, 2014

Onpa kauniita magnolian oksia! Ja mikä kirjaihanuus! Tämä(kin) täytyy tilata 🙂 Tilasitko omasi Amazonin kautta vai saako jostain Suomesta? Entä onko sinulla kokemusta hänen kosmetiikkatuotteistaan?

Sofia, on March 21, 2014

Eeva, kiitos! Tilasin Amazonista, meikkejä lähden just nyt kohta hakemaan Nykistä. Oon himoinnu niitä ihan hirveen pitkään ihan vaan purkkejen takia. Nyt aion testata… Taidan ostaa itselleni kesäksi uuden tuoksunkin 🙂

Susannaf, on March 21, 2014

Aerinin kirja on ihana ja niin inspiroiva..huoh. Itse tilasin sen adlibriksestä, kun en jaksanut odottaa Amazonin pidempää toimitusaikaa

Minna, on March 21, 2014

… Onni on lukea blogiasi! Arjen nostatusta parhaimmillaan. Hyvää viikonloppua!
Ps. Bagelit toimivat aina (:

Sofia, on March 26, 2014

Kiitos ihana Minna!!

Susannaf, on March 21, 2014

..höh, kommenttini loppuosa katosi johonkin…nää puhelimet! Joka tapauksessa piti vielä sanoa, että kerro ihmeessä kokemuksesi Aerinin kosmetiikasta myöhemmin. Itse en ole kosmetiikan suurkuluttaja mutta Aerin sarjaa haluan testata. Ensisijaisesti kyllä viehättää kauniit pakkaukset ja sisältö onkin sitten vain bonusta…kuulostaa kait vähän hassulta.

Kaunis tuo äitisi tekemä lehtikultavati!

Sofia, on March 26, 2014

Kiitos Susannaf! Ja pian juttua Aerinin kosmetiikasta, mulla taitaa olla vähän sama policy, putelilla on todellakin väliä, hyvä sisältö on bonus 🙂

Olivia, on March 21, 2014

Kaunista 🙂 ja voi mitä herkkuja 🙂

Sofia, on March 26, 2014

Kiitos Olivia ja eikun bageleita paahtamaan!

susan, on March 21, 2014

Tämä on viehättävä blogi. Tänne on hyvä tulla 🙂

En kutsuisi tätä blogia pinnalliseksi. Päin vastoin. Jos pystyy ilahduttamaan toista ihmistä, suupielet kääntämään hymyyn, levittämään ympärille kauneutta ja positiivista asennetta, sehän on kaikkea muuta kuin höpö-ajanvietettä!

Kiitos blogistasi 🙂

Sofia, on March 26, 2014

Kiitos susan myös aivan ihanasta kommentista!!!

Irina, on March 21, 2014

Kiitos itsellesi inspiroivista jutuista, kauniista valokuvista ja suloisesta “hömpästä”. Juuri sitä tarvitsee arjen keskellä.
Tein juuri Nizzan salaattia, mutta harmikseni unohdin perunat 🙁 hah, korvasin artisokalla. Hyvää oli silti.
Kiitos, kun jaksat blogata. Tänne on hyvä tulla.
Ihanaa viikonloppua Sofia-suloinen

Sofia, on March 26, 2014

Kiitos ihanasta kommentista Irina!!!

Nilgun, on March 22, 2014

I love magnolias and they are in full bloom in Istanbul too! By the Bosphorus… Ah I so wish to be home now to enjoy the real spring <3<3<3 Have a wonderful weekend and thank you for bringing my memories back… kisses xxxxooo

Sofia, on March 26, 2014

Nilgun, lovely memories, thanks for sharing!

Tuplamamma, on March 23, 2014

Mistä nämä ihanat oksat?? Kiitos kirjavinkistä. Mukavaa viikonloppua!

Sofia, on March 26, 2014

Tuplamamma Inbloomista on oksat ja eilen hain muita kukkia niin näitä oli tullut lisää muutama vielä…

Maria, on March 24, 2014

Kiitos inspiroivista sisustuskuvista. Jäin ihaillen miettimään, että miltäköhän merkiltä olet löytänyt nuo kahdeksankulmaiset lautaset?

Sofia, on March 26, 2014

Maria, merkki on Englantilainen Johnson Brothers. Ei mitään superhienoja, mutta mielestäni oikeen kivan näköiset.

Leave a comment
name
email
url
message