May
7

The umbrella dress

by Sofia   -   in Good things for kids

Lasten viikon asut ovat jälleen hempeissä väreissä. Tällä kertaa mukaan on päässyt myös mamman vanha sateenvarjomekko, eli ihan oikeaa kahdeksankymmentäluvun muotia mukana kuvissa. Oikeastihan meidän lapset ovat, niinkuin olen ennenkin sanonut, päiväkodissa usein ihan legginsseissä tai tosi rennoissa hamosissa, mutta en ole ihan varma kuinka “inspiroivaa” niiden kaikkein arkisimpien asujen esittely olisi teille. Välillä kuitenkin myös kangaspaidoissa tai mamman vanhassa villamekossa, joten tänään sellaisia kuvissa…

Ovatko vanhempanne säästäneet omia lapsuuden vaatteitanne? Olenko ainoa joka oikeasti käyttää niitä lapsillaan? Muistan, että rakastin tätä mekkoa!

Lattemamma

Kids outfits are in pastels, yet again. This woolen dress with the umbrellas on the pockets is from my childhood. I loved it! Do your kids ever wear your old clothes?

Cotton Candy´s outfit: pants Jacadi, shirt and socks La Coqueta

Bubble Gum´s outfit: dress my old

p.s. What do you think of these bows? I found a cute place and ordered a few extra ones in high hopes to host a “pop up shop” ( myyjäiset) kind of thingie in June at some point.  Lets hope it all works out. Would you come? I was planning on making some treats to sell too, like home made marshmallows and such…

14 COMMENTS
|
6,756 VIEWS
|
Partager sur Facebook
14 comments on “ The umbrella dress „
Marjut, on May 7, 2014

Rusetit ovat aivan ihania ja “popup”-ideakin kuulostaa oikein hyvältä:) Meiltä löytyy mun vanhoja vaatteita, mutta ne ovat ihanaa 70-lukua ja pakko tunnustaa että ihan vain paristi on ollut joku ollut tyttöjen päällä, ei sen enempää… Ihan liian retroa;)

Hannele, on May 7, 2014

Ihana tuo sininen mekko. Meiltä ei ole jäänyt minun vanhoja vaatteita vaan kaikki annettiin kiertoon sukulaisille. Yksi ruudullinen vekkihame jäi mutta tytär ei suostunut sitä minun vanhaa vekkihamettani koskaan käyttämään. 😉 eli meillä kaikki vaatteet olleet tätä 2000 lukua lapsilla. Tosin omat lapsuuden vaatteet olisivat olleet juuri sitä 70- 80 lukua.

Karkki, on May 7, 2014

Söpöjä rusetteja ja ihana tuo sinun pop-up idea. Voisin kuvitella tulevani jo ihan kotitekoisten vaahtokarkkien vuoksi.

Mulla on tallessa muutamia “omia” vanhoja vaatteita mm ihana virkattu mekko. Valitettavasti iso osa vanhoista vaatteista on mekkoja, joten niiden uusiokäyttö omalla pojalla ei oikein ole ollut optio.

Sinulla on varmaan hyviä vinkkejä tahranpoistoon vaatteista, koska tyttösesi käyttävät paljon vaaleita vaatteita. Haluaisitko joskus jakaa vinkkejäsi tahranpoistoon? Itse käytän kombinaatiota sappisaippua ja aurinko mutta sillä ei esim pastakastike irtoa vaaleista vaatteista 😉

Eeva, on May 7, 2014

Ihania lastenvaatteita taas tytöilläsi! Hienoa, että äitisi on säästänyt niitä! Myös minun äitini on säätänyt joitain suloisia mekkoja ja hyväkuntoisia leluja, jotka nyt ovat taas käytössä. Itsekin ajattelin pakata ihanimmat ‘aarteet’ odottamaan hamaan tulevaisuuteen 🙂 Ja tuo Lattemamman pop-up puoti kuulostaa oikein ihanalta!!

Sandra, on May 7, 2014

Pidä pop up shop! Tullaan aivan varmasti!! Meillä on tytöt melkein saman ikäsiä (4,5 ja 3) ja taidetaan kuvista päätellen asua samalla alueella! Olisi kivaa joskus pitää leikkitreffit!

Johanna, on May 7, 2014

Hyvältä kuulostaa rusettipop-up! Meillä ei ole tytöillä vielä yhtään rusettia, mutta ainakin esikoinen niitä varmaan mielellään käyttäisi. Meilläkin on pari minun ja sisareni vanhaa mekkoa tytöillä käytössä. Eivät onneksi ole “pahinta” 70-lukua vaan silloin aikoinaan Pariisista tuotuja ihanuuksia 🙂

Katja, on May 7, 2014

Minulta on säilynyt vain yksi mekko omasta lapsuudesta. Ehkä se oli kaunein mekko, siksi äitini säästi sen muistona. Isäni osti sen Turusta ja minulla oli se puolivuotiaasta lähtien päällä. Sen verran arvokas ja kulunutkin mekko jo on , että laitoin sen oman tyttäreni päälle vain siksi aikaa, kun otimme hänestä puolivuotis-valokuvat. Mekko on keltainen, melko lyhyt ja siinä on ihana valkoinen kaulus.
Nukkeja taas minulta on säilynyt monia ja niillä nyt tyttäreni leikkii.
Joo pop-up-kauppa kuulostaa kivalta, tulisin mielelläni rusettiostoksille.

Täti Ruskea, on May 7, 2014

Kaunis mekko. Äitini on säästänyt muutaman mekkoni lapsuudesta. Hän teki niitä myös itse. Neljän pojan äitinä niille ei vain valitettavasti ole ollut käyttöä. Mieheni äiti puolestaan ei ole säästänyt mitään, joten 2000-luvun vaatetuksella ollaan menty. Tosin pidän sellaisesta vanhemmasta tyylistä ja saahan niitä omepelemalla/teettämällä ja toki ihan kaupoista ostamallakin. Pitää vain nähdä vähän enemmän vaivaa. Tämän kevään ja mahdollisesti myös kesän juhliin minulla on pikkupojille veljiensä vanhat “merimiesasut”. Haasteellista vaan on löytää isoveljille samaan tyyliin ja/tai värimaailmaan sopivaa juhlavaatetta.

Sofia, on May 8, 2014

Kiitos kaikille super kannustuksesta koskien “popupia”, ehkäpä se pitäisi todella toteuttaa! Ja kiitos muutenkin kommenteista taas, olette ihania ja oli kiva lukea vähän teidänkin tarinoitanne lapsuuden aarteista. Karkille kiitos myös aihevinkistä koskien tahranpoistoa. Ja Sandra, puistotreffit joku päivä?! Olisi kiva tavata! Tuleeko Johanna mukaan ( asut varmaan myös lähellä 🙂 ) ?

Johanna, on May 8, 2014

Joo, ilman muuta tullaan treffeille. Esim. joku iltapäivä päiväkodin jälkeen, ennen dinneriä voisi toimia.

Sofia, on May 12, 2014

Johanna, kuulostaa sopivalta ajalta. Olen teihin jossain vaiheessa mailitse yhteydessä :).

Katariina, on May 11, 2014

Pop up shopiin tulisin varmasti! Rusetteja ei voi koskaan olla liikaa! Niin ja herkut vetävät tietysti puoleensa myös.

Minulla on lapsille tallessa joitakin vanhoja vaatteitani ja myös anoppi on säästänyt mieheni ja tämän pikkusiskon vaatteita. Olen käyttänyt joitakin pikkusiskon vaatteita tytölläni ja itseltäni on jäänyt juhlakenkiä ja nyt on käytössä suloinen vaaleanpunainen pupureppuni. Myös naamiaisasuja on jäänyt miehen puolelta talteen.

Sofia, on May 12, 2014

Katariina, kiva kuulla ( ja niin totta, rusetteja ei voi koskaan olla liikaa!). Olenkin miettinyt, että olisi kiva jos vanhoja naamiaisasuja olisi säästynyt. Anoppi on meillä säästänyt lähinnä vauvanvaatteita, mutta ne olivatkin sitäkin suloisempia. Ja meillä on ollut myös yksi anopin vanha vauvamekko! Se vasta ihana olikinin, mutta ei mikään ihan käyttövaate.

Katariina, on May 12, 2014

Anopin vanhasta vauvamekosta mieleeni tulikin, että oma anoppini kuului pikku marttoihin pikkuisena ja siltä ajalta meille onkin periytynyt pieni valkoinen marttojen kotitalousessu ja valkoinen hilkka joita tyttöni käyttää nyt leipoessaan. Ovat supersuloiset.

Leave a comment
name
email
url
message