May
8

Real art

by Sofia   -   in Good things for kids  Interior design

Jos olisin todella rikas, laittaisin varmasti paljon enemmän rahaa taiteeseen. Taide joka mielyyttää omistajaansa nimittäin mielestäni kohottaa ihmistä arjen yläpuolelle ( hyvällä tavalla, arjessa ei ole mitään vikaa, mutta välillä on kiva vähän leijua) ja mieluisaan teokseen harvoin kyllästyy. No, en ole todella rikas, mutta onneksi meillä asuu kaksi pientä taiteilijaa omasta takaa, joten hyödynnetään sitä sitten.

Päätimme kehystää tyttöjen taidetta keittiön seinälle. Olin miettinyt sitä jo pidempään, omat vanhempani kehystyttivät meidän teoksiamme kun olimme pieniä ja muistan kuinka hienoa oli kun oma taide oli “oikeiden” teosten joukossa seinällä. Lopullisen potkun projektiini sain Aerin Lauderin Beauty at Home kirjasta. Heillä oli kehystettynä lasten taidetta kotona ja värikkäät teokset näyttivät hurjan kivoilta. Myös Instagrammissa ihailemassani feedissä oli lasten tauluja kehystettynä joten kun inspiraatiota tuli joka suunnasta, päätimme ryhtyä “taidekehystäjiksi”. Kehykset hankittiin Ikeasta ja tauluihin valittiin joitakin suosikkiteoksia ( valitsimme syvät kehykset jotta niihin saatiin myös pieniä massaluomuksia). Taidettahan meillä syntyy päivittäin ja ajatuksena oli mahdollisesti vähän kierrättää teoksia kehysten sisällä. Tytöt ovat hurjan innoissaan omasta taiteestaan seinällä ja olemme lopputulokseen tosi tyytyväisiä. Taulut piristävät keittiötämme kovasti. Tässä pari kuvaa jos haluat katsoa…

Keittiömme ikkunaseinustalla oli tuollainen remontissa muodostunut syvennys, koska tila on aiemmin ollut kaksi erillistä huonetta. Se oli täydellinen paikka pikku gallerialle.

Näin Aerin Lauder kirjoittaa kirjassaa:

” …It makes children so proud to see their work on display instead of hidden away. I figure if I take my children´s art seriously, maybe they will too. And it reinforces the idea that art is not something alien and esoteric. Anyone can make art.”

Iloista päivää!

Lattemamma

I have been meaning to frame some of the kids art for the longest time. My parents used to have art pieces by me and my brother framed when we were little and I remember how cool it was to have my art up with some real artists. After I bought the Aerin Lauder book “Beauty at home” where they have the kids colorful art framed at home and some more inspiration from a wonderful Instagram feed I love to follow where the mom also had their kids art framed in their home I was all set with abundance of inspo. We actually bought very inexpensive frames from Ikea that have some depth in them ( shadow boxes) so we could fit miniature sculptures inside the frames too. There was a perfect little place in our kitchen for the gallery as the space used to be two rooms and we ended up with this hollow spot on the wall while doing the renovation. The girls are very proud of this art wall of their own and we think it really brightens up our kitchen and our days to look at all these lovely little things they came up with. The idea was to change the art sometimes inside the frames, but let´s see how it will turn out.  And I love the Aerin quote above, is it not just so true!? Have a bright day!

8 COMMENTS
|
13,091 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Real art „
Ansku, on May 8, 2014

Nuo ovat hienoja! Ja sopivat kivasti tuohon paikkaan vieläpä! 🙂 Meillä kotona pidettiin myös meidän lasten piirroksia esillä kehyksissä. Muutamat “taideteokset” taitavat vieläkin koristaa vanhempien seiniä 😀

Sofia, on May 12, 2014

Ansku, meillä on myös ne kehystetyt jossain vielä tallella, mutta eivät taida tällä hetkellä koristaa vanhempien seiniä. Pitäisikin kysellä niiden perään, voisivat sopia aiheiltaan lastenhuoneeseen.

Jatta, on May 8, 2014

Upeita ja juuri sopiva “näyttelypaikka”!
Kaunis on muuten keittiökin 😉
Mukavaa torstaita!

Sofia, on May 15, 2014

Kiitos Jatta <3

Satu, on May 8, 2014

Hei,

Kiitos kivasta blogistasi, olen seuraillut jo pitkään ilahduttavia kirjoituksiasi! Meilläkin on tyttäremme piirustuksia esillä kotona, ei tosin vielä kehyksissä. Aina silloin tällöin leikimme myös ” taidenäyttelyä” ja ihastelemme hänen piirustuksiaan. On liikuttavan mukavaa huomata, miten tärkeä vaikutus tuollaisella pienellä eleellä voi lapselle olla 🙂

Sofia, on May 12, 2014

Kiitos Satu! Ihana idea tuo taidenäyttelyn leikkiminen!

Ita, on May 9, 2014

I am definitely going to try this one soon. Adorable idea!

Sofia, on May 12, 2014

Ita, I liked it too!

Leave a comment
name
email
url
message