May
12

Kitchen detail

by Sofia   -   in Interior design

Miten viikonloppusi sujui? Sain sunnuntaina lahjoja, kukkia ja aamupalaa vuoteeseen niinkuin varmasti moni  muukin äiti. Molemmilta tytöiltä tuli oma kimppu, toisessa oli pinkkejä pioneita ja toisessa upeita ruusuja, molemmat lempikukkiani. Ei hassumpaa! Yksi parhaista hetkistä oli kuitenkin olla karusellissa kahden suloisen pikkutytön kanssa jotka lähettelivät minulle lentosuukkoja vaikka istuinkin mukana kyydissä. Maailma pyöri ympärillä, mutta me olimme hetken pysähtyneet siihen hetkeen. Oma äitini sai uuden hortensia hybridin, pinkki sekin ja aivan valtava. Hortensiat kestävät leikkokukkinakin usein viikkoja ja ovat myös suosikki kukkieni joukossa. Korttiin olin kirjoittanut “äidille joka kasvatti onnellisen ihmisen”. Se on ainakin suurin haaveeni omien lasteni kohdalla, että he olisivat onnellisia omassa elämässään. Oma ätini on onnistunut siis hyvin. Mutta tänään vähän sisustusjuttua ja ihan omista nurkista, keittiön nimittäin…

Kun sain jo kohta kolme vuotta sitten alkaa suunnitella tämän nykyisen asunnon remonttia, suurin huomioni keskittyi varmasti keittiöön. Minulla oli haaveita ja toiveita joista todella moni toteutuikin. Yksi tärkeä asia minulle oli käytännöllisyys, koska oikeasti käytän keittiötä paljon ja viihdyn “keittiöhommissa”. Pistokkeiden paikat on tarkoin mietitty, samoin riittävät säilytystilat ( mutta onko koskaan riittävästi tilaa?). Toinen tärkeä puoli oli tietenkin ulkonäkö ja myös käytännölliset jutut saivat minun mielestäni olla keittiön ja muun asunnon tyyliin sopivia. Keittiöpyyhkeille halusin paikan lavuaarin lähistöltä ja patakintaille taas nupit lähelle liettä.  Nämä nupit ja pyyhetanko ovat samaa sarjaa kuin kylpyhuoneessamme. Valmistaja on Hans Grohe. Mielestäni ne sopivat kauniisti keittiöön ja nyt pyyhkeet ovat aina kätevästi käden ulottuvilla, eivätkä jossain kaapin ovien sisällä piilossa.

Millainen olisi sinun unelmiesi keittiö? Omaani inspiroi Somethings gotta give-leffan keittiö ja myös Sinkuelämää sarjan Charlotten keittiö. Tämä unelmieni keittiö on Kvänumin.

Lattemamma

A little detail from our kitchen. I like the small, practical and convenient things to be pretty too. The kitchen towel rack and the knobs for the oven mittens are from the same series as the towel racks etc. in our bathroom. These are from Hans Grohe, but I really love the ones from Restoration Hardware. Unfortunately they were not available to Europe. My husbands bathroom has their fittings we bought off a friend who had not used them and they are just perfect. What would your dream kitchen be like? Mine would be huge! But I really love this one I have and am very grateful I have it. My inspiration for the kitchen obviously came from the one in the Somethings gotta give- movie and I always also loved the one Charlotte had in Sex and the City-series. I also contemplated on having a light gray kitchen and I would have loved marble countertops but I guess they are not the handiest especially with small kids and a red wine and tomato sauce spilling chef. My husband would survive them any day but I have my doubts about me and the girls. Do you have marble? Does it stay nice and clean? 

 

6 COMMENTS
|
12,460 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Kitchen detail „
mari, on May 12, 2014

Aivan ihana pyyhetanko 🙂 Teillä on muutenkin tosi nätti keittiö 🙂

Sofia, on May 12, 2014

Kiitos mari! 🙂

Skärhamn, on May 12, 2014

Ihanat, käytännölliset ratkaisut. Pidän kovasti myös laattalattiasta ja yksityiskohtana salmiakkilaatoista. Niin erilainen kuin omamme, mutta sopii hyvin asuntonne henkeen ja tyyliin.

Huomasin muuten tuon ikkunalaudalla olevan KitchenAidin. Mitä olet pitänyt kys.laitteesta ja onko siihen lisäosia? Hyvää alkuviikkoa!

Sofia, on May 15, 2014

Skärhamn, Kitchen Aidiin on olemassa jonkin verran lisälaitteita. Meillä on siihen mm. lihamylly ja haaveissa on ollut myös jäätelökone lisäosa, mutta toistaiseksi olen saanut lainata isoveljen jätskikonetta, kun hän on muuttanut ulkomaille. Itse tykkään tosi paljon, mutta tämä ei sinällään ole monitoimikone vaan soveltuu parhaiten nimenomaan leivontaan. Blenderi/silppuri tarvitaan erikseen. Ja kiitos kommentistasi!

Ansku, on May 12, 2014

Teidän keittiö on aivan ihana! En yhtään ihmettele, että viihdyt siellä 🙂 Kaunis, käytännöllinen, kertakaikkiaan upea!! Sinulla on hieno maku <3 Ja totta tosiaan, tuo pyyhetanko on kiva! Mukavaa alkanutta viikkoa!

Sofia, on May 15, 2014

Ansku, oi kiitos <3 !

Leave a comment
name
email
url
message