May
14

Lemon & thyme chicken with asparagus

by Sofia   -   in Cooking

Arkiruokareseptien ystäville tänään luvassa mieluinen blogimerkintä. Tämä ateria on nimittäin super helppo valmistaa, todella maukas ja kaikenlisäksi vielä edullinen. Timjamilla ja sitruunalla maustettua kanaa, perunoita ja parsaa uunissa. Kaikki valmistuu kaupanpäälle yhdessä astiassa. Sopii hyvin ainakin tälle äidille.

This Lemon and Thyme flavored pan roasted chicken with asparagus and potatoes was so easy and delicious that I had to put it on the blog although I feel like I´ve shared something similar before. It had so much flavor and was so quick to make ( while it was in the oven I had time to be the patient for a few very demanding doctors) that I truly recommend it. We are definitely making this again many times. For the English recipe or if you prefer video tutorials check the original recipe here on Martha Stewart. I added a few cloves of garlic and mixed the butter with some olive oil ( as we like the taste), but you could totally do just either or. I just winged the amounts ( and ingredients a bit too), so the Finnish recipe might have different amounts to the video.

Timjami-sitrus kanaa uunissa

1 kg perunoita ( pestynä, kuorineen)

nippu vihreää parsaa

sitruuna

kourallinen timjamin oksia

4 kanan koipireittä ( tai kokonainen kana paloiteltuna)

n.50 g voita ja loraus oliiviöljyä ( tai jompaa kumpaa)

2 valkosipulinkynttä

suolaa ja pippuria

1. Leikkaa pestyt perunat neljään osaan ( pienet kahtia). Laita ne uunivuokaan, ripottele päälle suolaa & pippuria ja voi nokareita sekä loraus öljyä. Laita perunat 200°c uuniin n. vartiksi.

2. Nosta perunat uunista, laita päälle kanan koivet ja valkosipulinkuynnet, mausta suolalla ja pippurilla sekä timjaminoksilla, lorauta pinnalle vähän öljyä ja paista vielä n. 20 min. Kana on kypsää kun siihen työntää veitsen ja pintaan nouseva neste on kirkasta.

3. Nosta vuoka uunista, käännä kanat ja lisää annokseen paloitellut parsat ja lohkottu sitruuna. Laita vielä uuniin noin viideksi minuutiksi tai kunnes parsat ovat kypsyneet.

4. Siirrä annos tarjoiluastiaan ( jos haluat) ja kaada päälle kaikki “mehut” uunivuoasta. Purista sitruunamehua kanojen päälle lautasella ja nauti.

Perunoista tulee ihana rapsakoita, mutta mehukkaita ja parsoista kivasti al dente. Tässä ruuassa oli ainesosien määrään verrattuna todella paljon makua. Kuten yleensä kun tekee ruokia joissa on vain muutama ainesosa, kannattaa valita hyviä raaka-aineita. Täytyy kyllä sanoa, että tuossa videossa oleva kevätkananpoika on melkoisen iso verrattuna niihin joita Suomessa on saatavilla. Only in America…

Maukasta päivää!

Have a delicious day friends!

Lattemamma

9 COMMENTS
|
21,678 VIEWS
|
Partager sur Facebook
9 comments on “ Lemon & thyme chicken with asparagus „
Susanna, on May 14, 2014

Kiitos. Tämä menee testaukseen per heti! P.S. Kananugeteistasi on tullut lasten suosikki. Voittavat kuulemma jopa Mäkkärin nugetit (joihin joskus valitettavasti joutuu sortumaan…). Myös kalapuikot olivat suurmenestys, vaikka hiukan reseptiä tuunasin. Jopa pienimmäinen suostui syömään kalaa, jota ei muuten suostu syömäänmissään muodossa.

Hilu, on May 14, 2014

Miten herkullisen kuuloinen ja tarpeeksi helppo resepti :D. Tätä teen heti tänään illalla. Kiitos vinkistä!

Ansku, on May 14, 2014

Miten herkulliselta kuulostaakaan!! Meilläkin testataan tätä heti tänä iltana! Kiitos taas reseptistä 🙂

Eeva, on May 14, 2014

Kiitos taas herkullisesta ja helposta reseptistä! Testaukseen 🙂

Hannele, on May 14, 2014

Kiitos hyvästä reseptistä. Tämä menee heti tänään testaukseen.

Sofia, on May 15, 2014

Hannele, Eeva, Ansku, Susanna ja Hilu, kertokaa sitten mitä piditte?!

Ansku, on May 15, 2014

Voih, aivan taivaallisen hyvää!! Oli tosiaankin helppo valmistaa. Tästä tuli kertaheitolla ihan yks lemppareista! 🙂

Ansku, on May 15, 2014

…ja vielä näin myöhässä: Hyvää nimipäivää! 🙂

Sofia, on May 16, 2014

Kiitos Ansku! 🙂 Ja tuosta tuli myös yksi meidän lemppareista!

Leave a comment
name
email
url
message