Good things for kids,  Interior design

Onnen aiheita

Se on kuulkaas kesä nyt ihan lähellä ja kelitkin ovat sen mukaiset. Ensimmäinen saarireissu odottaa vielä tulevaisuudessa koska meillä on ollut siellä hieman remonttihommia käynnissä. Saamme vihdoin sinnekin uuden keittiön. Eipä mikään kuitenkaan estä tunnelmoimasta kesää. Rantakallioita, porottavaa aurinkoa, käpyjä paljaiden varpaiden alla matkalla saunalle josta tulee ihana poltetun puun tuoksu. Myrskyssä rantaan hakkaavia aaltoja, maailman kauneimpia harmaan ja sinivihreän sävyjä sateisena tai sumuisena päivänä. Suomen saaristoa. Veneitä, tuulta, jääkylmää vettä, mustikoita ( oi kuinka kaipaankaan varvusta vastapoimitun mustikan makua!). Pelkkä ajatus näistä riittää minulle onnen aiheeksi ja tieto siitä, että pian, ihan pian kaikki tuo on käsinkosketeltavaa todellisuutta. Kesätunnelmia ja onnea tuovat myös nämä…

I´m dreaming of summer and lazy days on the island ( where our summer house is). This year we are a bit late on the start of the season and opening up the cottage but for a good reason. We had the kitchen renovated and I´ll even get running water and a dishwasher. Yay! That is reason enough to be happy for but here are a few more ( sorry about the plethora of pictures)…

New cups and so for the new kitchen. I really love the blue and white color combo and practically can´t wait to sip my morning coffee on the terrace watching the glistening sea. Or drink my Earl Gray tea with this raw honey while the rain hits the big windows over looking the open sea, waves hitting the rocks and the most beautiful shade of gray surrounding us. That is where my soul relaxes.

Uusi keittiö saaressa vaati tietenkin muutaman uuden astian. Nämä siniraitaiset sopivat meille hyvin.

Herkullinen vadelmainen raakahunaja valikoitui purkin mukaan. Raahasin sen reissusta niinkuin kuka tahansa purnukoita rakastava hölmö tekisi. Tätä sekoitan saaressa Earl Gray teeheni ( jota en juo juurikan muualla) ja haaveilen hupsu hymy kasvoillani merelle tuijotellen. Sellaista se elämä on kun onnea tuo ne pienet hetket.

I was so happy to find the perfect navy blue swimsuit in a flattering and classic model while strolling through the streets of Helsinki. And finding the perfect straw hat by mere luck also made me happy. Now I´m ready to relax on the rocks while sipping lemonade or ice-tea and leafing through a magazine.

Uimapukukausi lähestyy ja löysin itselleni omasta mielestä täydellisen tummansinisen klassisen uikkarin. Huomasin sen yhden pienen liikkeen ikkunassa Fredalla ( en muista liikkeen nimeä, mutta se oli ihan Fredantorin läheisyydessä, mielestäni sen ratsastustarvikeliikkeen vieressä). Uikkarin merkki on Nickey Nobel, mutta en nähnyt samaa nettisivuilla. Tämä oli kyllä myös tosi kiva. Hankin raskausaikana pitkästä aikaa kokouikkarin bikinien sijaan ja ihastuin ihan uudestaan uimapukuihin. En ole mikään kovin innokas itseni ruskettaja ( koska valitettavasti rusketukseni sävyni ei ole tyyliä piparkakku) joten uikkareiden peittävyys ei niinkään huoleta. Ja jos haluaa rajattoman rusketuksen niin sekin onnistuu saaressa oikein näppärästi…

Koralli-meritähti koru on Calabaliikista Korkeavuorenkadulta viime kesänä hankittu. Olen käyttänyt sitä tänä keväänä jo kahdesti, viime kesänä en kai kertaakaan. Se on siis odottanut sopivaa hetkeä.
Hattu oli ihana löytö Sohon Bloomingdalesistä jo aiemmin. Ihastelin siellä kauniita hattuja kadottamani tilalle. Kauhistelin kuitenkin monen sadan euron hintalappuja ( olkihatuissa!). Sitten käteeni sattui tämä täydellinen leveälierinen kaunotar. Kurkkasin huolestuneena hintaa. Hattu maksoi vähän alle 50 dollaria, joten se pääsi mukaani kesänviettoon. Kohta saan lueskellä kirjoja sen varjossa siemaillen jääteetä ( tai juosta kallioita pitkin tyttöjen perässä jotka haluavat ehdottomasti dipata varpaita mereen joka toinen minuutti). Mutta täydellisesti istuva hattu on hyvä syy onneen ( ja minulle sopiva hintalappu myös).
Iso sininenraitainen huivi/ pareio on Antica Sartoria merkkinen ( rulalla tässä kuvassa). Minulla on samalta merkiltä myös monta tunikaa. Tämän sain tuliaisina Etelä-Italiasta, mutta merkkiä myy myös edellä mainittu Calabalik.

Little Cotton Candy is also excited about the upcoming summer and not least because of the new leather sandals my mom had made for her in Italy. They have sparkling rhine stones in different colors on them so all the more reason to be happy!

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Myös Hattara on valmiina kesään. Hänelle suuri onnen aihe on uudet sandaalit.

Mummi teetti nämä nahkaiset sandaalit Hattaralle Italian matkalla. Jalokiviä kaikissa väreissä, kyllä mummi tietää mistä Hattara pitää. Sandaalit ovat todella kauniit jalassa ja kuulemma mukavat. Niillä on kuljettu sisällä jo monta viikkoa  ja viikonloppuna vähän jo ulkonakin.
Kesäkassi on Marie Pucen.
Raidallinen tunika on Bontonin ja bikinihousut Numaen.
Puinen karkkipinni on mamman vanha.

My friend in London was so kind to send these pillow covers over from London. I saw these in one of her Instagram pictures, told her they would be perfect for the country house and not long after was a pair of my own in Royal Mail. They came with cute little surprises for the girls too ( pink candy and stickers, just the thing that makes little girls happy). How awesome! So happy there are people like this in the world.

Näillä saareen hankituilla tyynyillä on onnellinen tarina. Olipa kerran blogi ja blogin kautta saatu uusi ystävä. Ystävällä Instagramissa kuva vierashuoneesta kodissaan Lontoossa jossa juuri meille saareen sopivat tyynyt. Eikä mennyt kuin hetki niin ihana ystävä oli lähettänyt meille samanlaiset. Nyt uudet tyynyt odottelevat pääsyä saareen. Nämä tekevät minut hirmu onnellisiksi koska sopivat saareen niin hyvin, mutta vielä onnellisemmaksi tekevät ihmiset jotka tekevät tällaisia ihania palveluksia ja vieläpä lähettävät työille pieniä aarteita kuten suloisia namuja ja Lontoo aiheisia tarroja kaiken lisäksi.

Kesäisiä onnen aiheita siis ( pahoittelut tuhannesta kuvasta). Nyt nautitaan auringosta ja lämmöstä! Ja siitä, että työpäivän jälkeenkin on vielä pitkään valoisaa.

Those were my happy thoughts for the start of this week! Hope yours brings a lot of good things!

Lattemamma xx

p.s. Tällä viikolla blogissa myös kiva arvonta!

 

 

16 Comments

 • Jatta

  <3
  Aurinkoista alkanutta viikkoa ja kiitos ihanista kuvista ;)!
  Nautitaan kesästä ja ollaan onnellisia ihanista ystävistä!

 • Johanna

  Ihania astioita ja tyynyjä, sopisivat täydellisesti myös meidän mökille ;-). Ja ihanaa kun mökkikausi on (melkein ainakin) taas käynnissä. Me olemme viettäneet mökillä nyt kolme viikonloppua ja onhan siinä kyllä jotain taikaa…Olin ilmeisesti onnistunut riittävän monta kertaa huokailemaan mökillä, että “Täällä on muuten ihan täydellistä, mutta kylläpä nyt maistuisi kunnon latte…”. Sain nimittäin äitienpäivälahjaksi samanlaisen kahvikoneen kuin meillä on kaupungissa, jee!! Nyt kyllä todellakin kelpaa! (Ja onnittelut uudesta astianpesukoneesta, meille asennettiin sellainen mökille viime kesänä…onhan se käsintiskaaminen välillä ihan romanttista, mutta hei oikeesti…)

  • Sofia

   Johanna, lattekone saaressa alkaa kuulostaa aika houkuttelevalta. Toisaalta siellä se mutteripannun korina kaasuliekillä kuuluu jotenkin mun aamutoimiin oleellisena osana. Ja samaa mieltä tiskailusta. Aamupala astiat vielä menee ilolla, isomman illallisen jälkeen väsyneenä alkaa jo kiukuttaa tiskivuori. Joten hurraa tiskarille!

 • Ansku

  Ooh, upeita astioita, tyynyliinoja ja vaatteita noissa kuvissa! Voin kuvitella Lattemamman näyttävän todella tyylikkäältä tuossa upeassa uimapuvussa ja asusteissa -ihan täydellistä! 🙂 Ja pikku Hattara omissaan <3 🙂 Mutta pakko myöntää, että eniten kiinnitin kuvissa huomiota tuohon hunajapurkkiin..aivan ihana! Mä oon ihan höpsönä purkkeihin!

 • Hannele

  Aivan ihania ja inspiroivia kuvia taas. Ihania nuo kupit ja vaatteet. Myös tuo hunajapurkki on aivan ihana. Miksei meidän lähikaupassa löydy noin ihania purnukoita. =) Täällä myös yksi joka tykkää kauniista purkeista. Instagram tiliä myös kaipailen, löytyykö sinulta sellaista?

  • Sofia

   Kiitos Hannele. Voikohan muuten olla, että muun maalaisien mielestä meidän lähikauppojen purkit on juuri ne hienoimmat. Itse raahataan selkä vääränä taas maailmalta tällaisia :). Instatilini on ihan yksityinen, ei avoin profiili ja en ole sitä täällä sen takia sen kummemmin mainostanut. Laitan sinulle vaikkapa sähköpostia.

 • Katja

  Sen vaatekaupan nimi on Sabrina, joka on sen Horse & Hound -liikkeen vieressä Fredalla. Kävelen siitä ohi pari kertaa päivässä. Samalla kadullahan on myös ihanat Paper Shop sekä Zicco -vaate -ja lelukauppa. Punavuoressa on kivoja pikku liikkeitä, joissa tulee liian harvoin poikettua sisällä.

  • Sofia

   Hei Sailmore :)! Olen ostanut astiat Sur La Tablesta. En ole koskaan tilannut nettikaupasta, mutta pitäisi nettisivujen mukaan onnistua jos soittaa sinne ja sopii lähetyksestä. En tosin tiedä minkälaisin postikuluin lähettävät..

  • Sofia

   Sailmore, heillä on mielestäni liikkeitä enemmänkin Amerikassa, katsoppa siitä linkistä sijainnit. Omani on Nykistä (ylläri 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published.