May
20

Raspberry Marble Cheesecakes

by Sofia   -   in Cooking

Hattaran sunnuntainen balettiesitys meni hyvin ja päivä oli ihana! Esityksen jälkeen kutsuimme balettikaverit kylään kuppikakuille ja kaffeille. Koska ilma oli aivan mieletön, katoimme kakkukestit ulos. Kakkuresepti valittiin yhdessä Hattaran kanssa Martha Stewartin Cupcakes kirjasta ja leivoimme ne edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Ballerinakoristeet olivat jo olemassa, joten kuppikakut olivat varma valinta. Halusimme kuitenkin kokeilla jotain vähän erilaista ja päädyimmekin tähän tuoreista vadelmista tehdyllä melballa silattuun juustokakkureseptiin. No olivathan ne niin super hyviä, että resepti tulee nyt tässä…

After Cotton Candy´s ballet recital last Sunday ( it was just as magical as we had hoped!), we invited some ballet friends over for cupcakes and coffee. Cotton Candy chose a cheesecake recipe from “Martha Stewart´s Cupcakes” book and we baked them ready the day before. It turned out so yummy I wanted to share the recipe with you. Sunday was such a beautiful and sunny day here in Helsinki we had the cakes out in the courtyard and were wearing sandals! So lovely. There is a little heatwave hitting our hoods this week, we are excited and have taken out our swimsuits!

Kuppikakkuvuoat ja ballerinakoristeet ovat MeriMerin. Olen ostanut ne jo muutama vuosi sitten Tukhomasta juurikin tällaista hetkeä varten. MeriMeriä myydään kyllä mielestäni monissakin nettikaupoissa. 

Vadelmalla marmoroidut juustokakut  ( annoksesta tulee noin 32 kuppikakkua)

3,5 dl keksin muruja ( mm. digestive keksi) / 1 1/2 cups finely ground graham crackers

3 rkl voita sulatettuna / 3 tbls melted butter

3,5 dl + 5 rkl sokeria / 1 1/2 cupes + 5 tbls sugar

n. 170 g vadelmia / about 6 ounces raspberries

n. 900 g tuorejuustoa / 2 pounds cream cheese

ripaus suolaa / a pinch of salt

1 tl vaniljauutetta / 1 tsp vanilla axtract

4 huoneenlämpöistä munaa/ 4 aggs, room temperature

For the English recipe you can follow the instruction given in this recipe for one big cheesecake. It´s the same as for the cupcakes, except for the amounts and obviously you put the crust and then the filling in cupcake molds. I did not bake the cakes in a baine marie as instructed but just as and they turned out just fine. Remember to reduce the baking time a little if making in cupcake molds. For the base just 5 mins and with filling about 30 minutes. The recipe above makes about 32 cupcakes, which is a lot so you might want to just make half a batch. I made 12 cupcakes and a big cheesecake to boot from this recipe. 

1. Lämmitä uuni n. 160 asteiseksi. Vuoraa kuppikakkuvuoka paperisilla vuoilla. Sekoita keskenään keksinmurut, sulatettu voi ja 3 rkl sokeria. Paina noin ruokalusikallinen seosta jokaisen vuoan pohjalle. Paista kunnes kiinteitä, eli noin viitisen minuuttia. Siirrä ne jäähtymään.

2. Soseuta vadelmat tehosekoittimessa. Jos haluat hienoa nestettä niin purista vadelmasose siivilän läpi ja säästä vain neste. Itse käytin soseen ihan sellaisenaan. Sekoita vadelmiin 2 rkl sokeria. Koska sose on jo kiinteää jos sitä ei siivilöi, voi mielestäni sokerin jättää hyvin pois.

3. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto pehmeäksi. Jätä kone matalalle teholle ja lisää loput sokerit ( 3, 5 dl) tasaisesti kaataen. Lisää suola ja vanilja ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi munat yksi kerrallaan.

4. Laita n. 3 rkl täytettä jokaiseen vuokaan ja lisää vadelmasosetta kolme pisaraa per kakkunen. Ota mm. grillitikku tms. ja sekoittele sillä kakun pintaan marmoroitu kuvio. ( Jos haluat noudattaa alkuperäistä ohjetta, niin laita kuppikakkuvuoka vesihauteeseen niin, että vesi yltää noin puoleen väliin kakkuja. Minulla ei ollut tarpeeksi suurta uunivuokaa tähän tarkoitukseen joten paistoin ne ilman haudetta ja hyviä tuli.)

5. Paista noin 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Viilennä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Kakut säilyvät 5 vuorokautta jääkaapissa peitettyinä.

Tästä tulee mielestäni tosi iso annos, itse tein 12 kuppikakkua ja yhden ison juustokakun tästä ohjeesta. Jos haluat tehdän pelkän juustokakun niin noudata paistoaikoja ja määriä jotka on annettu englanninkielisessä reseptissä ( linkki resepti alussa).

Keksimurupohjat ovat valmiina uuniin. Purkka on tyytyväinen. Lapset ovat hyvänä apuna murujen pohjaan painelemisessa.

“Mamma, nyt näitä vadelmia sinne sekoittimeen.” sanoo Hattara ja laittaa kädet korville.

Vadelmapisarat valmiina…

… ja marmorointi valmiina.

Hattara asetteli ballerinat kakkujen päälle tanssimaan.

Herkullista päivää!

Have a sweet day!

Lattemamma

I put frozen strawberries in the raspberry juice to keep it cool. I think the girls loved munching on them just as much as the cupcakes! Even the trash looked kind of cute with all those lovely colors.

13 COMMENTS
|
32,138 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ Raspberry Marble Cheesecakes „
Laura, on May 20, 2014

Voihan baletti! En malta odottaa jos ja kun pääsen kokemaan oman tyttäreni ensi esiintymisiä – oli se sitten tanssia ta salibandya. Tämä resepti houkuttelee kovasti testaamaan, kiitos! Insta-tiliäsi seurailisin mielelläni minäkin….

Sofia, on May 20, 2014

Moikka Laura! Hyvää oli, eli testiin vaan :). Mulla on ihan ykstityinen instatili joten en ole sitä täällä blogissa sen kummemmin jakanut. Laitan sulle mailia :).

Ansku, on May 20, 2014

Tupla-oooh, kuulostaa tosi hyvältä reseptiltä!! Kuppikakut ja juustokakut ovat niiiiin mun lemppareita ja testailen mielelläni niistä kaikenlaisia uusia juttuja! 🙂 Tämä lähtee testaukseen kyllä heti tänään.. 😉 Ihanan aurinkoista päivää!

Sofia, on May 20, 2014

Ansku oot kuule ihana! Aurinkoista ja ihanaa päivää sinullekin!!!

Karkki, on May 20, 2014

Oih ja voih mitä Cupcake ihanuuksia <3 Melkein tunnen vadelman makean tuoksun nenässäni! Ihan super-ihanat polka-dot kertikset olet löytänyt. Varsinkin tuo pinkki on aivan pirkahtelevan ihana.

Tästä sainkin idean, että pitääkin viikonloppuna tuhota viimeiset pakastevadelmat vaikkapa juuri vadelmamelbaan ja fiilistellä poikasen tulevaa tanssiesitystä kera vadelmamelban, jäätelön ja jonkin suklaaherkun.

Ennen viikonloppua meillä on edessä tanssintäyteinen viikko kera ylimääräisten harjoitusten.

Ihanan valoisaa ja lämmintä viikkoa!

Sofia, on May 20, 2014

Ihana Karkki, onnea teillekin esitysviikonloppuun <3 ja valoa ja lämpöä teidänkin viikkoon!

Susanna, on May 20, 2014

Syksyllä tuo alkaa meilläkin vihdoin :). Vaihdetaan ajatuksia livenä. Kyselen sinulta vinkkejä nimim. Äiti enemmän täpinöissään kuin tytär… Ja ihanan näköisiä kakkusia. Nam!

Sofia, on May 20, 2014

Susanna todellakin, odotan jo ensi viikkoa! Laitetaanko pikkutytöt samaan ryhmään syksyllä :)?!

Pumpuli, on May 20, 2014

Hei Sofia, sinulla on ihana blogi! Olen lukenut arkistoja imettäessäni kuopusta ja olen aivan haltioissani näistä lempeistä iltasaduistani. Kiitos siis ja hyvää kesän alkua!

Sofia, on May 20, 2014

Oi kiitos Pumpuli ja ihania hetkiä vauvan kanssa <3

Jatta, on May 20, 2014

Hei jes, nyt pääsen kokeilemaan näitä:) Oikea kodinhengetär kun olen ( en lähellekään), niin minulla ei ole tuollaista kuppikkuvuokaa. Levähtävätköhän kuppikakkuset ilman tukea?

Sofia, on May 20, 2014

Jatta, nää juusto cupcaket ainakin tarvitsevat tuen. Se “massa” on aika löysää. Muuten ne on varmaan pitkin uunia ;).

Susanna, on May 23, 2014

Loistoidea :)!! Jutellaan lisää pian!

Leave a comment
name
email
url
message