May
29

One smart cookie

by Sofia   -   in Cooking  Good things for kids

Millaisia ihania lahjoja te annatte päiväkodin “tädeille ja sedille”? Ja jos olet opettaja tai päiväkodin opettaja niin mitä mielestäsi on mukavinta saada? Hattara sai leipoa omille opettajilleen tänä vuonna itse keksejä. Suklaahippukeksejä.  Maailman parhaita suklaahippukeksejä. Uskokaa, olen kokeillut montaa eri reseptiä, Eirenen on paras. Ikinä. Löydät sen täältä. En tiedä ovatko syötävät lahjat kovassa suosiossa, mutta ainakin ne ovat kulutustavaraa, eivätkä jää nurkkiin pölyttymään. Sitäpaitsi kuka ei tykkää suklaahippukekseistä?

Oikeastaan idea lähti tästä printattavasta pakettikortista jossa lukee ” Thanks teacher for making me one smart cookie”.  Emme käyttäneet itse printattavia lappuja vaan nappasin ( no ostin, en varastanut) Papershopista pinon Riffle Paper Co reseptikortteja joihin kirjoitimme jokaiselle opettajalle oman “keksirespetin”. Siihen Hattara sai itse kertoa miksi hän pitää juuri siitä kyseisestä opettajasta, eli atribuutteja joiden avulla tämä kyseinen opettaja on auttanut Hattaraa vuoden aikana kasvamaan. Tämän idean kirjoittaa lapsen mielipiteitä opettajasta nappasin taas toisaalta tutultani ja ihastuin siihen kovasti. Eli tämän vuoden kiitoslahjat olivat siis yhdistelmä muilta varastettuja hienoja ideoita joista kasasimme oman näköisemme. Tässä muutama kuva meidän lahjastamme ja jos tämä ei ehdi opettajille tänä vuonna niin ehkä jokin toinen kerta haluat lainata ideaa.

Ei ehkä ole paras idea ikinä päästää nelivuotiasta valloilleen keittiöön jos haluaa ihan tasalaatuisen kauniita pyöreitä keksejä ( silloin taikina kannattaa pakastaa pötköinä ja leikata keksit veitsellä). Jos taas haluaa nimenomaan antaa lapsen tehdä jotain omasta sydämestään eikä lopputuloksen ulkomuodolla ole niin väliä niin tässä on siihen hyvä mahdollisuus ( resepti on tarpeeksi yksinkertainen pienenkin toetutettavaksi pienellä voin sulatus- ja ainesten mittaus avulla ja lusikalla saa helposti nosteltua keksinokareita leivinpaperille). Hattaran kekseistä tuli kyllä mielestäni todella hienoja, eikä niitä varmaan erottaisi omistani. Vähän sain vain tarkkailla, että niistä tulisi suunnilleen saman kokoisia, etteivät pienimmät pala uunissa. Suosittelen reseptiä lämmöllä jos haluat leipoa lasten kanssa ja toki muutenkin koska on niin herkullinen. Tällä kertaa kekeseistämme tuli kyllä ruskeampia kuin aiemmin. En tiedä johtuiko se siitä, että käytin sekä semi-sweet suklaahippuja, että rouhittua fazerin sinistä. Hyviä ne olivat kuitenkin ja tämä resepti on todella muuntelukelpoinen ( pähkinöitä, karpaloita, valkosuklaata, you name it…). Tämä lahja sopi mielestäni täydellisesti juuri Hattaralle koska hän rakastaa leipomista ja nämä keksit tehtiin kyllä kaikella innokkuudella suoraan sydämestä hänelle niin tärkeille, ihanille opettajille.

Lattemamma

We made some chocolate chip cookies as teachers appreciation gifts. Well actually Cotton Candy did. This recipe is so good and easy to make. I just helped her with measurements and melting the butter and supervised that the cookies she put on the baking sheet ( with a spoon) were all about the same size. The idea came from here. I did not print out the labels though but instead bought some lovely looking recipe cards and we wrote on the cards ” thanks for making me one smart cookie” and then Charlie could tell what she liked best about all the teachers and we wrote those down on the card as ingredients for helping her grow this past school year. She listed things like ” He plays princess with us”, ” she sometimes wears a skirt”, ” she helps me take turns in the swings so I get to swing too” and ” she reads stories to all the kids… I love stories”. Cotton Candy was supposed to draw a picture for all the personnel´s cards too, but as we made 8 presents and she baked more than 48 cookies ( I helped her obviously) she was too tired in the end. But I was very proud of her and her enthusiasm for making something for her teachers all by herself and it really came from her heart. It may not be a fancy gift or a very expensive one either but it was very “her” as she loves to bake and she really is a “smart cookie” and a lot of thanks for that truly is due to her wonderful teachers and the great staff at her daycare.

I bought the paper yarn and the recipe cards here. The stripy bags are from here. First I wrapped the cookies in a “sandwich bag” as they are buttery and I did not want the grease to get through the stripy bags. Then I closed those with masking tape. I put 3 cookies in one bag and attached 2 bags together with paper yarn. If I had had bigger bags in hand I would have put all the cookies in one bag but this way it turned out looking a little old fashioned ( in a good way I think). I attached the recipe cards on the gifts so they would not get lost.

Cotton Candy baking away ( and looking very serene in this particular photo). 

10 COMMENTS
|
12,732 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ One smart cookie „
Laura, on May 29, 2014

Ihan loistava idea! Olen aika monet lahjat päiväkodin tädeille keksimällä keksinyt; kynttilöitä, suklaata, saippuaa, tuikkualustoja… Tänä vuonna päädymme varmaankin kahviin. Itse saan ammattini puolesta myös lasten kiitoksia vastaanottaa, ja parhaita ovat antajansa näköiset kiitokset – oli se sitten halaus, kortti tai kukka-asetelma. Kliseisesti ajatus on se tärkein. Joskus lehtien palstoilla kritisoidaan näitä “lahjuksia”, mutta minun mielestäni ne ovat tärkeitä hetkiä nimen omaan lahjan antajalle.

Laura, on May 29, 2014

Aivan ihana idea! Lainaan tätä varmasti kunhan oma tyttäreni pääsee leipomis- ja päivähoitoikään.

Sofia, on June 2, 2014

Kiitos Laurat! 😀

Eirene, on May 30, 2014

Ihana kuulla, että reseptistäni on ollut iloa teillekin! 🙂 Ja miten kiva idea nuo muistamiset, ovat varmasti mieleisiä!

Sofia, on June 2, 2014

Eirene, parempaa ei tartte enää hakea <3

Jannica, on June 3, 2014

Tämä opettaja kiittää ja kumartaa ihanasta lahjasta! Keksit olivat (olivat totta totisesti, koska ne on syöty jo!) super herkullisia! Kelpasi myös miehelle, joka kyllä alkoi pohtimaan, miksen minä ikinä leivo mitään? Että siinä mielessä vaarallisia 😉

Sofia, on June 14, 2014

Jannica, ihana, että tykkäsitte. Jos ryhdyt leipomaan, älä sytytä koko keittiötä palamaan 😉

Hanna, on May 27, 2016

Hei! Lahjat ihania, mutta yksi juttu harmitti postauksessa niin paljon, että tulin tänne kommentoimaan. Haluaisin vain sanoa, että älkää IKINÄ käyttäkö päiväkodin henkilökunnasta sanaa ’täti’. Henkilökuntaan kuuluu päteviä opettajia (toivottavasti) sekä hoitajia. Kaikki eivät ole hoitajia. Ymmärrän puhekielisyyden, mutta ei ole mitään ammatin arvostusta laskevampaa kuin tädittely, kun on kuitenkin käynyt yliopistollisen opettajankoulutuksen. (kasvatustieteen kandidaatti tai maisteri) Myöskään hoitajat eivät ole ’tätejä’ vaan tekevät omaa hoitotyötään.

Sofia, on June 6, 2016

Kiitos Hanna kommentista ja ei todellakaan ole ollut tarkoitus vähätellä kenenkään ammattia, varsinkaan sellaista työt jota arvostan todella sydämeni pohjasta.

Tzinzi, on September 10, 2016

Hain blogista keksireseptiä dinosaurus-juhliin ja löysin samalla tämän aivan ihanan idean, jonka aion kopioda. Reseptikortitkin löytyy jo kaapista valmiina :). Kiitos jälleen kerran inspiraatiosta! P.S. Mahdoitkohan koskaan saada mun mailia jossa oli kuvia Peter Rabbit juhlista, joihin olit iso inspiraation lähde?

Leave a comment
name
email
url
message