May
30

Shells shells shells

by Sofia   -   in Interior design

I have a weakness for beautiful shells. Always did even as a little girl. I collected them on beaches on family vacation and collected the most beautiful stones too. I have no idea how many little sea shells and pebbles I have hauled from the ends of the world but rest assured it was not for nothing. I have kept them and every year when spring turns to summer they take over my house. I am a great lover of the ocean. It´s just one of those things that make me feel at peace, like there is no end to the world. Like the wind could just carry all my troubles and send them to a better place where they seize to exist. Having the shells around me always brings a little bit of that peace to my home. And a memory of beautiful places. Places where things like a job or responsibility are just words without a meaning. And those muted colors and bright whites that combine are just the kind that are easy on my eyes. So here, a little bit from my collection, some collected, some bought from interior design shops.

These beautiful matches are from the Proloque shop. They have different styles, some with shells, some with medusas. I had to get one for the summer house too. These thick and long ones are perfect for when you want to light many candles with one matchstick. I have a bunch of white “church” candles there on the island so they will be perfect. These matchsticks would also make a great country house hostess gift with some pretty candles and a bottle of wine or some fantastic tea ( to enjoy by the candle light).

These funny looking sea creatures ( what ever they are called?) are a recent gift from my mother. They are also from the Proloque shop in Helsinki. They have the most beautiful bigger corals there too with certifications and all. Maybe for my birthday on Monday?

This big white candle is from Ikea. It was inexpensive and it´s so pretty. Just a hint as I´ve seen similar ones in many interior shops and they usually cost a fortune.

Oliko sinulla leppoisa helatorstai? Me kävimme vihdoin tyttöjen kanssa katsomassa Tove-näyttelyä Ateneumissa. Oi, se oli ihana. Illalla katselimme Apple tv´stä 12 Years A Slave elokuvan. Se oli mielestäni todella vaikuttava ja kaunis kaikessa kauheudessaan.

Kuvissa tänään vähän simpukoita, kesäisen sisustukseni aarteita. Olen aina rakastanut simpukoita ja kiviä. Niiden värit ja muodot ja niiden tuomat muistot ihanista rannoista sopivat minun sielulleni. Näiden rauhallisten kuvien myötä toivotan sinulle ihanaa viikonloppua! Ja muistakaahan vielä osallistua arvontaan, tämän vuorokauden loppuun saakka aikaa. Löydät linkin tuosta featured posts osiosta.

Lattemamma

And I know what you are thinking, but no my girls do not take these to play with as they are told not to. But we do listen to the little shells and hear the ocean roam through white sands and it´s just as magical now as it was when I was little. They hear it too you know. And you will too. Just be very very quiet and listen to what the ocean has to whisper in your ear…

6 COMMENTS
|
9,544 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Shells shells shells „
Susannaf, on May 30, 2014

Minulla myös simpukka-addiktio ja niitä olen kerännyt myöskin lapsuudesta asti. Joka (ranta)matkalta piti / pitää tuoda täydennystä;) Tuo taitaa olla korallinkukka, jota ihmettelit…

Sofia, on June 2, 2014

Susannaf ihana kun tietää, että addiktio on yleisempää tasoa ( tuntuu muuten, että kaikki tosi tyylikkäät ihmiset, jotka inspiroivat minua, keräilevät simpukoita 😉 ). Korallinkukka varmasti onkin, kiitos!

Ansku, on May 30, 2014

Ihastuttavia kuvia! Olen aina tykännyt simpukoista, ja tästä syystä raahannut niitä myös monilta, monilta matkoilta mukana kotiin.. 😉 Niiden väreissä ja muodoissa on jotain rauhoittavaa, ja ne tuovat lomamuistot kaikilta rannoilta mieleen 🙂 Ihanaa viikonloppua teille!

Sofia, on June 2, 2014

Ansku, samoja ajatuksia simpukoista <3

Tuplamamma, on May 31, 2014

Ihana putiikki tuo Proloque! Löysin kauniin simpukkarasian sekä tulitikut, tietty… Harmi, että tulitikut pitää piilottaa etteivät joudu vääriin käsiin. Rentouttavaa viikonloppua!

Sofia, on June 2, 2014

Tuplamamma, ehkäpä saman simpukkarasian jonka myös löysin. Ihastuin silloin siihen heti ensi silmäyksellä. Meillä ei tytöt onneksi leiki tulitikuilla ( ovat varmaan vielä liian pieniä tajutakseen miten ne toimivat…).

Leave a comment
name
email
url
message