Jun
2

Onnen aiheet ja arvonnan voittaja

by Sofia   -   in Random

Kaunis viikonloppu takana ja nyt se sitten on virallista… on kesäkuu! Kesälomaa emme ihan vielä pääse aloittamaan, mutta nautimme jokaisesta kesän hetkestä silti. Olen kesän lapsi ihan kirjaimellisesti, vaikka kaikista vuodenajoista pidänkin. Kesäkuussa on jotain aivan erityistä. Juuri tässä hetkessä kun kesä on vielä edessä, koulut päättyvät ja ikuisuudelta tuntuva vapaus on edessä. Aivan erityisen ihana päivä oli oma ylioppilasjuhlapäivä. Kaikki uurastus palkittiin, koulut oli vihdoin käyty ( vaikkakin yliopisto odotteli vielä edessä) ja tuntui, että koko elämä odotti edessä päin. Vaikka en enää koululainen olekaan niin vuodesta toiseen tässä hetkessä on jotain aivan erityistä.

Kesäkuun alku on minulle myös aina vuoden vaihde koska tänään on syntymäpäiväni. Muistan lapsuuteni syntymäpäivistä mansikka-kermakakut, kieloseppeleet ja hajuhernekimput. Kesän lapsen etuoikeuksia, edelleen mielestäni maailman ihanimpia asioita. Ihania syntymäpäiväaamun muistoja löytyy myös aikuisiältä. Vanhemmillani oli vuosia Pariisissa vuokra-asunto, jossa vietimme paljon aikaa. Olin siellä äitini kanssa kahdestaan kun vietin parikymppisenä syntymäpäiviäni, täytin varmaankin 23. Äitini herätti minut aamulla aivan valtavan vaaleanpunaisen pionikimpun kera. Hän oli hakenut Laduréelta vaaleanpunaista sampanjaa ja muutaman vaaleanpunaisen todella kauniin leivoksen. Katselin isoista ikkunoistamme Seinelle Pariisin aamuun ja muistan miettineeni, että saatan hyvinkin olla maailman onnekkain tyttö. Tänäkin aamuna heräsin samaan ajatukseen kun sain sänkyyn aamukahvin ja ison kimpun vaaleanpunaisia ruusuja, tosin ikäni puolesta taidan kohta ollakin jo nainen enkä enää tyttönen. Tässä vielä viimeviikolla kuvaamani muutama muu onnen aihe (ja paljon kuvia jos jaksat katsoa)…

Herkkä korurasia ja edelleen pionit…

Tämä kaunis hailakan vaaleanpunainen simpukkarasia löytyi Proloquesta. Se sopii yöpöydälleni täydellisesti ja säilytän siinä öisin vihki- ja kihlasormuksiani. Kaulakoru joka kuvassa näkyy on yksi lempiasioistani. Vanhempani teettivät sen minulle lahjaksi pikku-Tillanderilla kun Hattara syntyi ja Hattara sai identtisen, mutta pienemmän. Kun Purkka syntyi, teetettiin hänellekin samanlainen. Koru on valkokultaa ja siinä on kaunis pyöreä helmi sekä pieni timantti. Käytän kaulakorua lähes päivittäin ja tulen siitä onnelliseksi ihan joka ikinen päivä. Mikä ihana lahja!

My parents had this necklace made for me when Cotton Candy was born. She got a similar one but in smaller scale. I wear this almost daily. I love how it´s very understated and just plain pretty. When Bubble Gum was born they ordered one for her too. Baby´s first diamond and pearls ( teeny tiny ones, it´s just the thought) all in one pendant.

I love this little shell trinket box. I keep my wedding rings there at night and it fits my night table perfectly with my Aerin perfume and some pretty books and such. Peonies are always a happy factor too!

Kauniit asiat siivoukseen ja kodinhoitooon…

Pidän joistakin kotitöistä ihan oikeastikin, mutta erityisen kivoilta ne tuntuvat kun tarvikkeet näyttävät tältä.

Löysin nämä kauniit eko pyykinpesuaineet ja vanhanaikaiset pyykkipojat Destiny Storesta.

I actually like some household chores ( I think it´s frowned upon to admit such things) but I like them even better with cute accessories and pretty bottles. I know some people like doing chores in heels to make them feel more fabulous. I´m a bare feet kind of a girl when it comes to chores but definitely pretty bottles kind too.

I´m taking these old-fashioned laundry pegs to the island. There we hang the hand washed laundry out to dry in the sea breeze. Laundry never smells as good in the city.

Ruokainspiraatio perjanta-iltaan…

Gwyneth Paltrow´s It´s All Good-cook book is definitely one of my favorites. I always get so inspired by the healthy recipes and pretty pictures. And it really is all good too as in super delicious. We made some dumplings inspired by her for dinner on Friday night ( although we had shredded grilled chicken in ours instead of quinoa). So good!

Her dipping sauce is made of water, soy sauce, lemon juice and toasted sesame oil. We added some grated ginger, scallion ( for garnish) and a dash of maple syrup to ours.

Perjantain ruokainspiraatio lainattiin taas yhdestä suosikki keittokirjoistani Gwyheth Paltrown It´s all good-kirjasta. Näihin nyytteihin tuli kevätkaalia, kevätsipulia, valkosipulia ja inkivääriä jotka paistettiin soijan ja seesamiöljyn kanssa. Sekoitin joukkoon pieneksi revittyä valmiiksi grillattua kanaa ja herneitä, kääntelin ne riisipaperitaikinaan ja paistoin nyytit wokkipannulla. Alkuperäisessä reseptissä oli kanan sijaan kvinoaa.

Jälkkärikin tehtiin samasta kirjasta. Banaanijäätelöä suolaisella mantelikuorrutteella. “Jäätelö” on tehty banaanista, mantelimaidosta, vaniljasta ja vaahterasiirapista. Kuorrutteessa on paahdettuja manteleita, maldon suolaa ja vaahterasiirappia. Oi onnea miten hyvää! ( Vaikkakin kun olin laittanut kaikki annokset valmiiksi niin loppu jäätelö, eli kuvausannos oli jo ehtinyt sulaa melko lailla.)

This banana-almond milk ice-cream with sweet and salty almond crunch from the same book was so good. I´ve shared many many recipes from this book like this summer drink, these fish sticks and these frozen treats and I might still share a few more. Would you like this one? I would not mind making it again soon…

Lifefactoryn pullojen arvonnan voitti Salama. Olen sinuun sähköpostitse yhteydessä pikimmiten. Kiitos kaikille osallistuneille kovasti! Ja ehkäpä pian taas uusi arvonta tiedossa…

Toivottelen sinulle ihanaa alkavaa viikkoa! Omastani tulee varmasti yksi elämäni parhaista, nimittäin jos synttäreillä alkava viikko sisältää tapaamisia ihanien ystävien kanssa lounaiden, shoppailun ja kahvittelun merkeissä, ei yhtään työpäivää (!) ja huipentuu rakkaista rakkaimman ystävän häihin Tukholmassa jossa saan olla parhaiden ystävieni kanssa kaasona niin en keksi oikein mitään sen ihanampaa. Onnea on joskus ihan valtavan suuretkin asiat. Niinkuin nyt vaikka rakkaus ♥  .

Lattemamma

p.s. Lattemamman pop-up on nyt vahvistunut, jee! Olisi super kiva jos pääset paikalle, pidän cappuccinolaitteen kuumana! Päivämäärät ovat 17 & 18.6 ja paikkana Korkeavuorenkatu. Sinne tulee myyntiin kaikkea suloista, kuten mm. rusetteja ja nukensänkyjä. Varmasti jotain makeaakin. Tarkoituksena olisi myös katsoa sinne vähän tyttöjen second hand juttuja. Palaan asiaan vielä tarkemmin. Olen ihan innoissani tästä!

These were the happy little things from last week. I´m also very very happy that we entered June! One can just see the glow on peoples faces when the sun shines and the holidays are still ahead of us. The thrill of being almost there. I´m a summer girl myself, born in June ( today, yay!). I remember my childhood birthdays, strawberry covered whipped cream crusted cakes, lily of the valley crowns, bouquets of sweet pea. These are still among my very favorite things in the world and always make me so happy. I also have a happy b´day memory from when I was in my early twenties. My parents rented an apartment in Paris ( on Place Dauphine on Île Saint-Louis) for years and we spent a lot of time there. I was there with my mom for my birthday and remember waking up for a huge huge bouquet of pink peonies. She had bought a bottle of pink champagne and some gorgeous pink pastries from Ladurée. I remember sitting by the big double windows or french balcony really, nestling a bowl of café au lait in my hands watching the bateaux mouches float by the Seine under our window and thinking I must be the luckiest girls in the world. And I wake up to these thoughts this morning too. Grateful and lucky and oh so happy. This week might just turn out to be one of the best in my life. I have the whole week off from work and it´s filled with plans with friend. Lunches, shopping, coffee and cake and to end it all I´m flying to Stockholm for the weekend with my dearest friends to celebrate the wedding of our best friend as the maids of honor. So sometimes the little things make us happy and sometimes it truly is the biggest things in the world. This week it will be love. Nothing better.

 

39 COMMENTS
|
12,645 VIEWS
|
Partager sur Facebook
39 comments on “ Onnen aiheet ja arvonnan voittaja „
Anna, on June 2, 2014

Paljon onnea ihanalle Lattemammalle!

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Anna <3!

Marjut, on June 2, 2014

Hurjan paljon ihania syntymäpäiväonnitteluita ja aurinkoista viikkoa Sinulle:) Kauniit kuvat&ajatukset, kiitos niistä<3 Pop-uppia odotellessa….

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos paljon Marjut!!!

Minna, on June 2, 2014

Onnea ja kiitos sinulle kaikista kauniista ajatuksistasi!
On ilo lukea blogiasi edelleen. Antaa paljon ideoita perheen arkeen (: .. Nyt ei muuta kuin .. “ajatuksena “; ruusunpunaiset lasit päähän ja juhlapäivästä nauttimaan! … Niin ja pop up ; voi mikä mainio idea! (:

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Minna! Ja toivottavasti tapaamme pop upissa!

Lumo, on June 2, 2014

Synttärionnea!

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Lumo!!!

Jatta, on June 2, 2014

Onnittelurutistus Lattemammalle :)!
Tämä kesäkuun alku on aina ollut minunkin suosikkiaikaa lapsuudesta asti. Lupaus ihanasta kesästä ja koska itsekin vietän syntymäpäivää tällä viikolla, on tämä viikko aina jotenkin vähän erilainen ;).
Ihanaa synttäriviikkoa…nauti kahvitteluista ja lounaista ihanien ystävien kanssa ja mahtavaa hääviikonloppua Tukholmassa!

Sofia, on June 12, 2014

Jatta kiitos ja onnea sinnekin vähän jäljessä vielä kerran ;)!

Emma, on June 2, 2014

Suuret synttärionnittelut! <3

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos ihana Emma!

Laura, on June 2, 2014

Aurinkoista syntymäpäivää!

Laura, on June 2, 2014

Suloista merkkipäivää Lattemammalle!

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Laura ja Laura! Te muuten aika usein satutte kommentoimaan peräkkäin 😉

Sandra, on June 2, 2014

Paljon onnea lattemammalle!

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Sandra <3

Vanillarose, on June 2, 2014

Kesänlämpöiset synttärionnittelut Sinulle ja ihanaa viikkoa, kuulostaa että aivan mahtava tuleva kesäviikko on edessäsi!

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Vanillarose <3

Ansku, on June 2, 2014

Paljon, paljon onnea ihanalle, suloiselle Lattemammalle! Vietä ikimuistoinen synttäripäivä <3 🙂 Ja mitä ihaninta viikkoa sinulle!! (kuulostaa aivan täydelliseltä viikolta – nauti!) Pop upia odotellessa.. 😉

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Ansku <3

Katja, on June 2, 2014

Ihanaa juhlapäivää sinulle ! Täytyy yrittää päästä käymään pop-up kaupassasi.

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Katja! Toivottavasti nähdään ensi viikolla!

Suvi, on June 2, 2014

Mitä ihaninta synttäripäivää ja kerrohan J:lle suuret onnittelut hääpäivän johdosta=)

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Suvi ja terkut menivät perille! 🙂

Täti Ruskea, on June 2, 2014

Lämpimät onnentoivotukset syntymäpäivänäsi! Aivan ihania muistoja sinulla kesäsyntymäpäivistäsi 🙂 Meidän yksi lapsi on syntynyt hellekesänä heinäkuussa ja on myös todellinen kesän lapsi. Futiskentällä hellesäällä kirmaaminen tuo hänelle vain lisää energiaa, kun osa pelaajista ei yksinkertaisesti jaksa enää juosta kuumuudessa. On ollut nautinto järjestää tälle lapselle kesäsynttäreitä. Joka ikinen vuosi on ollut lämmin ja kaunis sää syntymäpäivänä. Tänä vuonna tulee täyteen 11 vuotta 😉

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Täti Ruskea. Itse toivon välillä, että omat tytöt olisivat synttäreiden puolesta kesälapsia, kesäjuhlia on niin ihana järjestää.

Heidi :), on June 2, 2014

Ihanaa pionintuoksuista syntymäpäivää 🙂

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Heidi 🙂

Tintti K, on June 2, 2014

On pitänyt niin monen monta kertaa kommentoida, mutta aina se on jäänyt. Mutta tänään jos joskus siihen aihetta siis onkin ja toivotan hirmuisen paljon onnea synttärisankarille! Ja kiitän samalla ihanasta blogista, joka tarjoaa mammalle nautinnollisen hetken latten parissa lapsen ollessa päiväunilla. Ja kyllä, kesäkuu on juurikin kuvaamasi kaltainen ja kesäkuun lapsena ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin! 🙂

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos kaunis Tintti K! <3 Ja hyviä synttäreitä toiselle kesäkuun lapselle!

Pauliina, on June 2, 2014

Hyvää syntymäpäivää! 🙂 Ihanat pyykkipojat olet löytänyt <3

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Pauliina!

Aava, on June 2, 2014

Mitä ihaninta syntymäpäivää sinulle ja tuleva juhlaviikkosi kuulostaa upealta! <3 Huokailin täällä tuolle syntymäpäivällesi 23-vuotiaana Pariisissa. Miten kaunis muisto, ja samaa taikaa löytyy tietysti jokaisesta tulevasta syntymäpäivästäkin 🙂

Sofia, on June 12, 2014

Kiitos Aava! Ja olen tällainen muistojen haalija ja niiden uudelleen eläjä, niin minulle “kannattaa” järjestää ihani yllätyksiä.

Niina, on June 3, 2014

Hyvää ja aurinkoista syntymäpäivää Sofia! Ja miten ihana muisto tuo Pariisissa vietetty syntymäpäivä, meillähän tytöt ovat päättäneet aikuisina muuttaa Pariisiin, joten voi kun saisin äitinä jakaa heidän kanssaan tuollaisen muiston. <3

Sofia, on June 12, 2014

Niina, voi, toivottavasti meidänkin tytöt haluavat. Taidan lähteä myös ;).

Ita, on June 11, 2014

Hbd!
And I love the line of clothes never smell the same in the city. Totally Know what you mean!

Sofia, on June 12, 2014

Thank you Ita!

Leave a comment
name
email
url
message