DIY projects,  Good things for kids,  Shopping

My little shop for a day

Kiitos vielä kaikille teille jotka kävitte pop upissani viime viikolla. Oli sanoinkuvaamattoman hienoa tavata teitä ja kiitos myös kovasti kaikesta kannustuksestanne ja ihanista sanoistanne. Minulle jäi niin hyvä mieli  . Yritin kaikkia ehtiä tervehtimään, mutta välillä teitä oli kerralla yllättävän paljon joten jos en ehtinyt tarjota sinulle kahvia ja vaihtaa muutamaa sanaa niin pahoitteluni siitä.

Pop upin idea lähti oikeastaan kahdesta hieman itsekkäästä syystä. Ensimmäinen oli se, että halusin oikeasti tavata teitä ja saada hieman käsitystä siitä kenelle tätä blogia oikein kirjoittelen. Toinen syy oli aivan yhtä itsekäs. Ystävättäreni jonka liiketila tuo BonBureau on, on myös entinen työkaverini. Olimme parikymppisinä opiskelujen lomassa töissä Papagena nimisessä sisustusliikkeessä ja muistelemme usein hymyssä suin ihania kesäviikonloppuja kun pidimme kahdestaan putiikkia pystyssä muiden ollessa kesälomilla. Se oli ihanaa aikaa! Olimme miettineet kuinka hauskaa olisi palata niihin aikoihin edes hetkeksi. Nyt se toteutui. Silloin nuorena (nuorempana?) puhuimme myös usein kuinka ihanaa olisi joskus perustaa liike jossa toinen meistä voisi pitää sisustusjuttuja ja toinen maailman ihaninta lastenkauppaa ( arvaatte varmaan kumpi meistä oli jo ennen lapsia ihan hulluna lastenvaatteisiin ja tavaroihin). Nyt sekin unelma toteutui, vaikkakin vain hetkellisesti ja minun osaltani hyvin pienellä mittakaavalla.

Otin myyjäisistä muistoksi muutaman kuvan ja ajattelin jakaa ne koska tiedän, että muutama joka olisi halunnut osallistua, ei valitettavasti päässyt paikalle…

BonBureau oli lainannut myyjäisiä varten ihanan antiikkisen rautasängyn antiikkiliikkeestä joka pääsi ikkunasomistukseksi. Ystävättäreni mietti jo sängyn hankkimista kummitytön ( Purkan) yökyläilyä varten, se oli niin ihana. Tosin Purkka ei varmaan enää kohta mahdu koko sänkyyn. Olisin laittanut ulos jotain kauniita kukkia, mutta raekuurot piiskasivat välillä katua joten kukkaset olisivat hieman kärsineet tuossa. Seuraavana päivänä siirsi café pöydän ja tuolit sisälle. Ystäväni toikin minulle liikkeeseen todella kauniin kimpun hajuherneitä jotka pääsivät pöydälle ( ja unohdin ottaa niistä kuvan…). Ne siirtyivät siitä ilahduttamaan yöpöytääni.

Tämä hattu oli oma kesäostokseni BonBureausta ( joka on entisen hattuliikkeen tilalla). Vaikka hankinkin jo yhden lierihatun täksi kesäksi, niin tämä kaunotar oli sen verran täydellinen, etten voinut sitä vastustaa. Löysin jo aiemmin tuolta ihan täydellisen punaisen villakankaisen hatun talveksi ja nyt jäi vielä haaveisiin tummansininen Jackie O henkinen pilleri jossa on kaunis rusetti ja se kiinnittyy kammalla hiuksiin. Olen aivan hattuihminen, ne onneksi yleensä pukevat minua melko hyvin.
Tuo toinen vaaleanpunainen hattu jäi vielä liikkeeseen odottelemaan uutta omistajaa.

I made these coconut marshmallows and some pink bubble gum flavored ones too.

Some photos from my little pop up shop from last week. It was so wonderful to meet you and I was overwhelmed with the lovely feedback I got from this blog. It´s amazing that when I write about the things that make me feel good it translates to you as something that makes you happy too. Thank you so much for your encouraging words and thank you for popping by for coffee and a chat with me. I loved having you there! And I know there are a lot of you who don´t live in Helsinki and could not make it. I would have loved to meet you there!

Lattemamma

p.s. Toivottavasti juhannuksesi oli ihana! Me nautimme todella vaikka sää olikin kolea ja tein niin ison mansikkakermakakun, että se taipui oman painonsa alla ja lässähti hieman toispuoleiseksi. Onneksi ulkonäkö ei vaikuttanut makuun! Oli myös fantastista huomata kuinka lapset nauttivat suunnattomasti toistensa seurasta ja vuosi vuodelta meillä on taas enemmän aikaa istua alas ja höpötellä kun he viihdyttävät toisiaan.

36 Comments

 • Anna-Kaisa

  Harmi, etten päässyt paikalle. Näyttää niin kauniilta! Minua kiinnostaisi suomenkielinen vaahtokarkkiohje ja joku herkullinen kuppikakkuohje. Hyvää viikkoa!
  t. Anna-Kaisa

  • Sofia

   Anna-Kaisa, kuppikakkuohjeita pitäisi blogista löytyäkin varmaan muutama. Vaahtisohjeen kun saisin aikaiseksi käännettyä. Ehkäpä syksyn tullen.

 • Susannaf

  Näyttää hurmaavalta! Harmi, kun en päässyt matkan vuoksi paikalle:(
  Olisin ollut niin kiinnostunut kauniista pariisilaismekoista:)

 • Anne

  Aivan ihania kuvia ja tunnelmia! Täällä kans yksi, joka olisi halunnut päästä paikan päälle, Olisi ollut kiva päästä tapaamaan sinua 🙂

 • Jenni

  Kiitos ihanasta blogista. Hauska kun mainitsit tuon Papagenan. Meillä on sieltä vaikka mitä ihania sisustusjuttuja eteisen naulakosta lähtien. Tuli ihan ikävä ko. myymälää.

  Mukavaa kesän jatkoa!

  • Sofia

   Kiitos Jenni! Oli outoa käydä Prestossa syömässä ja miettiä missä Papagenan mikäkin tila on aiemmin ollut :). Sehän on tosiaan nykyään ravintola!

 • Karkki

  Ihania, ihania mekkoja, rusetteja ja kuppikakkuja! Itseäni harmittaa suuresti, kun en ehtinyt pyörähtämään pop-upissa. Ostoslistalla kun olisi ollut muutama rusetti lahjajemmaan. Jälleen kerran työkalenteri meni vaan uusiksi ja pistäytymistä varten varattu kolo piti täyttää työjutuilla.

  Tuo on muuten totta, miten lasten kasvaessa aikuisten rooli muuttuu. Omassa kaveriporukassa juuri juttelimme kuinka “helpoksi” tapaamiset ovat taas menneet, kun lapset leikkivät ja puuhailevat yhdessä. Meillä aikuisilla on taas aikaa juoruta kuten silloin ennen lapsia. Tämäkin on sellainen ihana, uusi vaihe elämässä.

  Aurinkoa ja iloa viikkoosi 🙂

  • Sofia

   Karkki, ajattelin tilata noita rusetteja lisää, koska aika moni ystävistäni on niitä vielä kysellyt. Laitan sinulle vaikka mailia kun saapuvat jos olet vielä kiinnostunut!

 • Laura

  Kaunis Kiitos Sofia, oli todella mukava tavata livenä!! Kiitos myös erinomaisesta kahvista ja seurasta sekä kauniista pienistä ostoksistani. Sinulla on paras blogi, sillä se saa minut aina niin iloiseksi! 🙂 Kiitos. <3

 • Katriina

  Minullakin oli tarkoitus pistäytyä paikan päällä, mutta taas kiireinen elämä veti mukanaan ja pistäytyminen jäi haaveeksi. Hauskaa että paikalla oli kuitenkin käynyt paljon porukkaa ja tapahtuma oli onnistununu! Kiitos kun jaoit kuvia niin pääsi vähän kärryille siitä mitä on missannut:)

 • Susanna

  Ihanaa, että jaksoit laittaa pikku kaupan pystyyn! Helsingissä on niin vähän lapsille suunnattuja juttuja, että todella toivon, että jaksat vielä uudestaankin toteuttaa vastaavan. Sinulla on pettämätön tyylitaju ja ihanan inspiroiva tapa tehdä ja toteuttaa kaikki yksityiskohdat. Kiitos taas siitä! P.S. Pikku asu oli oikein mieleinen, tosin vielä aika iso… 🙂

 • Nilgun

  All look so pretty and how unfortunate that we have missed this event. Instead we had to visit Pikkujatti with Daniel. Luckily there was nothing serious. Biig hugs, hoping to see you soon…

 • Tuplamamma

  Tarkoitus oli tulla piipahtamaan, mutta työpäivät olivat niin kiireiset etten päässyt lähtemään ajoissa. Toivottavasti seuraavan kerran pop up osuisi lauantaille! Ihanan näköistä – hivelee esteetikon silmää!

 • Hanna

  Voi harmi kun en päässyt mukaan! Lapset olivat kipeinä ja juhannuskin sujui kaupungissa. Mutta Sofia: mitä ehdottaisit kummilahjaksi poikavauvalle? T. Hanna

  • Sofia

   Hanna, omalleni olen kerännyt klassikkokirjoja. Mielestäni on kiva, että lahja heijastaa antajaansa, eli millainen kummi itse haluaa olla. Itselleni kirjat ja lukeminen on aina ollut todella tärkeää ja siksi halusin liittää sen lahjaani. Olen aloittani Astrid Lindgrenin saduista. Ihan pienenä ne eivät niin ilahduttaneet, mutta nyt on jo kuusivuotiaalle luettu ainakin Ronja Ryövärintytär. Myös Muumit ovat ihania satuklassikoita jotka voisi löytyä jokaisen lapsen kirjahyllystä. Nimenomaan ihan oikeat muumikirjat. Kirjalahjoissa itse lahja ei ehkä ole niin “kallis” vaan lisäarvoa lahjalle tuo se mitä lapsi kirjoista voi elämäänsä ammentaa. Mielikuvitusta, kauneutta, kulttuuria, ihanan elämäntavan ja vaikka mitä. En osaa kuvitella elämää jossa vanhempani eivät olisi lukeneet minulle satuja ja myöhemmin en olisi voinut uppoutua Neiti etsivien ja Viisikkojen jännään maailmaan. En tiedä olisinko “minä” ilman Uppo-Nalleja, ilman Muumien jänniä maailmoita, ilman Marikkia, Mioa, Korppua, Eemeliä ja muita Astridin hahmoja. Enkä varmasti olisi minä ilman kummitädiltäni saamiani tyttökirja klassikoita joita rakastin ihan hirmuisesti ja jotka ovat varmasti vaikuttaneet siihen millainen tyttö halusin itse olla ja millaiseksi naiseksi olen kasvanut. Itse kastejuhlaan voi toki valita jonkin “hienomman” lahjan. Esimerkiksi jonkin design klassikon jos vanhemmatkin sellaisista pitävät, sellaisen joka kulkee sitten lapsen elämässä mukana ja voi lopulta siirtyä omaan kotiin. Myös design klassikoita voi kerätä kummilapselle syntymäpäivä- ja joulukahjoiksi. Kun olimme lapsia, äitini toi aina minulle ja veljelleni työmatkoilta Italiasta tuliaisiksi jonkin Alessin klassikkotuotteen. Kun muutimme omiin koteihimme, oli meillä valmiina design espressopannut, hedelmäkorit ja sitruspuristimet yms.

Leave a Reply

Your email address will not be published.