Cooking

Lemon and Thyme squares

Nämä sitruuna-timjami-ruudut olivat mielestäni niin hyviä, että ansaitsevat päästä tänne blogiin ja teidänkin kahvipöytiinne. Itse leikkasin ruudut pikkuruisiksi suupaloiksi, mutta näistä voisi tehdä toki isompiakin. Löysin reseptin täältä, se ei siis ole omakeksimäni.

I made these lemon and thyme squares for the baby shower and I think they were so good the recipe needs to be shared. You will find it here in English.

Sitruuna timjami ruudut

Pohja:

230 g voita

5 dl jauhoja

1,2 dl sokeria

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1/4 tl suolaa

Täyte:

7 munaa

6,2 dl sokeria

3 rkl raastettua sitruunankuorta

2,5 dl sitruunamehua

2,5 dl jauhoja

tuoreita timjaminoksia koristeeksi

kuorrutus:

5 dl tomusokeria

n. 0,6 dl sitruunamehua tai kunnes koostumus on mieluinen

1. Lämmitä uuni 180ºc asteiseksi. Voitele vuoka jossa teet ruudut. Itse käytin kahta kulmikasta irtopohjaista piirakkavuokaa. Tästä riittää yhteen n. 20 x 30 cm vuokaan.

2.Tee ensin pohja. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää siihen muut aineet. Sekoita nopeasti ( muruiseksi) taikinaksi. Tee taikinasta pallo (jauhotetulla alustalla) ja painele voideltuun vuokaan ( voit jättää hieman korkeammat reunat, itse en jättänyt) ja jäähdytä viileässä hetki. Paista sitten n. 15 min. tai kunnes kevyesti ruskettunut.

3. Täytettä varten sekoita munat, sokeri, sitruunamehu & -kuori ja jauhot. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa n. 35-40 min. kunnes kiinteytynyt/ hyytynyt. Uuniin mennessään täyte on todella nestemäistä. Anna jäähtyä.

4. Sekoita kuorrutus itsellesi mieluisaksi koostumukseksi. Sen on hyvä olla hieman valuvaa, muttei liian. Koristele timjaminoksilla, anna jäähtyä ja leikkaa. Tai voit koristella ruudut kun ne ovat jo jäähtyneet ja leikattu ( tai jättää timjaminoksat laittamatta, tämä on makukysymys). Nauti!

These are really worth trying and the few steps it takes to make them. They sound like more work than they really are. ( Except for juicing the lemons that is always bit of an effort. My suggestion is to roll the lemons first against your countertop to soften them a little and to get the juices flowing).

Suosittelen tosiaan kokeilemaan näitä. Maistuvat erityisen hyviltä kylminä ja kulkevat helposti mukana vaikkapa piknikille tai työpaikan kahvihuoneeseen. Aurinkoisia kesäpäiviä!

Lattemamma

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.