Aug
7

Pillikoru

by Sofia   -   in DIY projects

Tänään suunnataan taas veneen nokka kohti saarta ja jätetään kuuma kaupunki taakse pitkäksi viikonlopuksi. Päiväkodit olisivat alkaneet jo tällä viikolla, mutta tytötkin ovat vielä saaneet lomailla kanssani. Aloitamme sitten ensi viikolla. Ehtiihän siellä olla. Kuumassa Tallinnassa vaeltelu tai kahvilareissu mamman ystävää tapaamaan ei kuitenkaan ole ollut tytöille yllättäen sitä mieluisinta lomailua ( vaikka iso pala pinkkiä Madeleine kakkua olikin kyllä mieluinen herkku). Marinaa ja levottomuutta on ollut ilmassa, joten päätin, että viimeinen päivä ennen saareen lähtöä mennään tyttöjen toiveiden mukaan. Päivän agendaan kuului saippuakuplien puhaltelua ja keinumista ja kiipeilyä puistossa. Toisena toiveena oli jokin askartelu. Muistin, että jompikumpi tytöistä oli joskus tehnyt pillikaulakorun päiväkodissa ja päätimme tehdä sellaiset. Purkan kärsivällisyys ja sorminäppäryys eivät vielä aivan riittäneet, mutta Hattaralle askartelu oli mieluinen joten ajattelin jakaa sen.  Mistään kovin mullistavasta ei ole kyse, mutta idea oli hauska, helppo ja edullinen toteuttaa ja tarvikkeet löytyvät varmaankin lähes jokaisen kotoa. Tarvitset vain sakset, pillejä ja nauhaa. Pilit leikataan mieluisen pituisiksi pätkiksi ja pujotellaan nauhaan. Sidoin nauhan toiseen päähän ensimmäisenä käteen sattuneen sopivan esineen, tällä kertaa se oli saippuakuplan puhallin, mutta vaikka avain kävisi hyvin. Sen tarkoitus on estää pillinpaloja tippumasta pujottelun toisesta päästä ulos ja huomasin sen ainakin meillä tarpeelliseksi. Pillit voi leikata tasapituisiksi pätkiksi tai sitten suunnitella eri mittaisista hienoja designeja. Tytöt saivat itse valita mieluisia pillejä omista valikoimistani, jemmakaapista kun löytyy monta erilaista paperipilliä, mutta tähän kävisi kyllä ihan yhtä hyvin muovipillitkin. Neonpinkin nauhan olen ostanut joskus Pinosta.

The girls wanted to do a little crafting yesterday and we ended up doing these straw necklaces they had once made in daycare too. I thought I would share as it was a very easy to do. Have a great day!

Kivaa päivää!

Lattemamma

 

8 COMMENTS
|
10,880 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Pillikoru „
Karkki, on August 7, 2014

Ihana idea! Täytyypä testata pillikorujen tekoa.

Meillä “kaulakoruja” tehdään äidille käyttäen puisia helmiä ja pyöreää kuminauhaa. Helmiä on sitten eri värisiä, mallisia ja muotoisia ja niistä tehdään värikkäitä koruja äidille suurella rakkaudella. Olen minä niitä jopa muutaman kerran töihinkin pistänyt. Ei ehkä se konservatiisin työasuste mutta toisaalta ei tää työympäristökään mikä konservatiivinen ole.

Onneksi perheen miehet myös säännölliset käyvät korukaupassa ostamassa äidille uusia työkoruja <3

Sofia, on August 12, 2014

Karkki, sulla on siellä hyvät miehet! 🙂

Ita, on August 7, 2014

Awe!! So cute!

Sofia, on August 12, 2014

Ita <3

Onnellinen Oliivi -blogi, on August 8, 2014

Oi onpas hauska idea! Meilläkin noita paperipillejä riittää 😀

Sofia, on August 12, 2014

Onnellinen Oliivi-blogi, joo mistä niitä pillejä aina tuleekin?! 😉

Ansku, on August 8, 2014

Vähänkö söpöjä! Ihana idea!

Sofia, on August 12, 2014

Kiitos Ansku! Idea ei tosin ollut omani, mutta mielestäni myös söpö.

Leave a comment
name
email
url
message