Aug
19

What to wear to daycare?

by Sofia   -   in Good things for kids

Jos meidän tytöt saisivat itse päättää, he pukeutuisivat aina vaan mekkoihin ja hameisiin. Useimmiten he pukeutuvatkin ja miksikäs ei. Mielestäni kuitenkin suloiset paidat ja legginsit ovat tytöille kaunis ja mukava asu päiväkotiin. Tässä ovat omat suosikkini tälle syksylle.

If it were up to my girls, especially Cotton Candy, they would wear dresses and skirts every day. And they almost always do. But I really like to dress them in cute tops and comfy leggings for daycare ( of course topped off with some bows and soft cardigans). Here are my recent favorites I´m looking forward to putting on them this fall.

These pretty floral tunics are by Bonpoint and I found mine in Daisy & Don in Helsinki. Looking forward to seeing what they have for the winter season here in Finland. But these we have really liked and they are just as good for the fall, especially with a warm cardigan.

I found these checkered long sleeved tunics in the Jacadi sale. Great for daycare!

Cotton Candy´s new daycare slippers are from Petit by Sophie Schnoor. I´ve heard so many good things about them and they seem just perfect ( but order one size up!).

Bubble Gum gets to wear her sisters old slippers but even though they are pretty worn they are still the cutest shoes ever. This Bonpoint model is very similar to the new ones we bought.

These white bows have the perfect size and shape. They are from my own Lattemamma pop up and after popular demand I´ll be ordering new ones very soon.

When it gets a little chillier I like the girls to have undershirts under the tunics and I like to match them with the underpants. I´m a big fan of Petit Bateau but decided to try these Next sets now as they had cute colors for us ( these undershirts and these panties). I tried their leggings for the first time this summer for the girls and was very pleased so now I ordered a few more. The leggings are a bit more snug than their other clothing I tried so I suggest ordering one size up ( other than that I think Next clothes are quite big really).

The super soft sweater is from Marie Chantal.

The gray cardigan is from Oscar & Valentin.

Millaiset asut ovat teidän suosikkejanne päiväkotiin? Entä ovatko lapsenne samaa mieltä asiasta?

Kivaa päivää!

Have a great day!

Lattemamma

p.s. Hattara on toivonut itselleen potkulautaa, joten jos sinulla on suositella jotain hyvää merkkiä niin mielelläni otan ehdotuksia vastaan!

p.p.s. Jos joku sattuu juuri olemaan Mountain Buggy duet rattaita vailla niin ajattelimme myydä omamme vauvakoppineen ( voin laittaa lisätietoa sähköpostitse).

 

31 COMMENTS
|
14,551 VIEWS
|
Partager sur Facebook
31 comments on “ What to wear to daycare? „
Laura, on August 19, 2014

Täydelliset asut päiväkotiin, kauniit ja mukavat! Leggarit on kyllä mekkoja käytännöllisempi vaihtoehto etenkin talvella haalariaikaan.

Tässä teille potkis: http://www.pikkusiili.fi/Potkulaudat/Puky-R-03-Lovely-Pink

Sofia, on August 28, 2014

Kiitos Laura! Toi Puky on kyllä hieno ja meillä siitä potkupyörä versio, mutta on ehkä meidän tarkoitukseen vähän isohko.

Täti Ruskea, on August 19, 2014

Kauniita ja kivoja vaatteita! Törmäätkö tyttöjen kohdalla kommentteihin heidän vaatteistaan ja vihjaisuihin, että ovat “liian hienoja”. Itse nimittäin törmään siihen poikien kohdalla tuon tuostakin ja mietin, että johtuuko se vain siitä, että poikien pukemiskulttuuri on Suomessa niin erilainen. Tyttöjä puetaan jotenkin luonnollisemmin kauniisiin mekkoihin kuin poikia vastaaviin poikien siisteihin vaatteisiin. Meidän 2 nuorinta poikaa ovat tosi tarkkoja vaatteistaan ja kuopus valitsee jopa alusvaatteensa tarkoin. Nyt ekoina päiväkoti-ja kerhopäivinä ollaan valittu yhdessä illalla vaatteet valmiiksi. Pojat valitsivat pehmeät Popin farkut ja trikoopaidat. Käytämme myös paljon neuleita, muita trikoopaitoja ja pikeitä. Säiden viiletessä neuleliivi lämmittää mukavasti, muttei ole kuitenkaan liian hiostava sisätiloissa. Ns.vaarinpaidat ja housuista etenkin sammarit, mutta myös chinot kuuluvat suosikkeihin. Pikkupojat valitsevat kaupasta toisinaan myös printtipaitoja ja vaikken itse niistä niin kovin pidäkään, onauto- tai eläinkuosinen paita pikkupojalla ihan mukava ja iloinen päällä. Täksi syksyksi on etsinnässä ruskeat sammarit. Viime syksynä niitä ei löytynyt mistään! Ja toki meiltä löytyy myös college/plyysihousuja, jotka ovat erityisesti toiseksi nuorimman mieleen ja mukavat pidettäväksi haalarin alla.

Sofia, on August 28, 2014

Täti Ruskea, enpä oikeastaan. Miehelleni muutama muu äiti on sanonut lapsia hakiessa, että oi kun teidän lapset on aina niin kauniisti puettu. Mutta meidän päiväkodissa lähes kaikilla tytöillä on kyllä leggarit ja tunikat/ mekot tai sukkiset ja hameet. Eivät omani mielestäni mitenkään erityisesti eroa joukosta. Yhtä pystyssä meidän tytöillä on tukat päivän päätteksi ja pipot vinossa ja kurahousut rutussa kuin muillakin ;). Ihana opettaja kyllä sanoi muutama päivä sitten, että Hattara oli “yhtä chic kuin äitinsäkin” kun hain häntä. Silloin hänellä oli Mayoralin “Chanel” jakku ja hame päällä ja ystävältä saatu ruuspantakin vielä päässä. Taisi olla itse valittu asu 😀

Karkki, on August 19, 2014

Ihania päiväkotiasuja – kauniita mutta samalla mukavia asuja touhuta ja temmeltää.

Meillä poika yleensä menee päiväkotiin paidassa ja kapealahkeisissa collage-housuissa. Itse pidän housuista, joissa on pitkä, napakka resori, jotta puntit pysyvät alhaalla myös ulkovaatteiden pukemisen jälkeen. Yläosassa käytetään erilaisia paitoja ja talvella myös neuleita ja huppareita. Tänään lapsi lähti hoitoon ruskeissa jooga-housuissa ja turkoosissa Vaarinpaidassa. Meillä sekä äiti että poika tykkää väreisestä. Tämän hetken suosikit ovat turkoosi, vihreä, keltainen ja punainen. Pojan toiveesta ostin hänelle juuri punaiset housut.

Mä myös suosittelen Pukyn potkulautaa. Meillä on ollut kaksi potkupyörää Pukylta ja en voi muuta kuin niitä suositella; kestäviä, laadukkaita ja kauniita. Juuri nyt meilläkin pohditaan Pukyn potkulaudan ostoa.

Mukavaa päivää sinulle 🙂

Sofia, on August 28, 2014

Karkki, meillä on myös Pukyn potkupyörä ja laatu on tosi hyvä. Meidän tytöt ei tosin uskalla mennä sillä kovin lujaa, joten se onkin sitten vaikampi pitää balanssissa. Appivanhemmat toivat sitten yksi päivä Hattaralle apupyörällisen fillarin yllätyksenä muuten vaan ja nyt pyöräily on maailman mukavinta. Pukyn potkulauta on hieno, mutta ehkä aika ison oloinen meidän tarkoitukseen. Ja punaiset housut saavat ison peukun minulta. Pidän tosi paljon värikkäistä vaatteista. Erityisesti keltaisesta, punaisesta, sinisestä ja kirkkaan vihreästä pojilla ( ja tytöillä myös).

Laura, on August 19, 2014

Niin ajankohtainen postaus, suloisia asuja! Pienelle tytölleni suosin legginssejä, tunikoita yms missä on mukava touhuta. Pojan pukisin mielelläni kuten Täti Ruskea kuvaili, mutta valitettavasti poika ei arkisin tästä innostu. Eskariin mennään useimmiten collegeissa – vaarin paidat onneksi kelpaavat ja printtejä ei juuri kaapista löydy. Värimaailma on hillittyä molemmilla, tosin pojalle puen mielelläni kirkkaan punaista, josta hän itsekin pitää.

Sofia, on August 28, 2014

Laura, kivat verkkarihousut ja asut ovat mielestäni ihania ja pukisin mieluusti omia tyttöjäni sellaisiin. JOskus kelpaa, joskus ei :). Vaikka meillä verkkariasutkin ovat vaaleanpunaiset. Katselin Cyrillukselta ihanaa harmaata collegeasua jossa oli tummansiniset rusetit. Se olisi mielestäni niin suloinen dagiksessakin, mutta luulenpa, että aiheuttaisi vaan itkua aamulla. Sääli…

Liina, on August 19, 2014

Kiitos jälleen kivasta ja ajankohtaisesta postauksesta. Kuopuksemme on tyttö ja suurin osa hänen vaatteistaan on mekkoja. Hän aloitti juuri päiväkodin, joten uuteen tilanteeseen sopiva ulko- ja sisäpukeutuminen on ollut viime aikoina mietinnässä. Tunikat ja leggarit ovat myös minusta mukava ja helppo vaihtoehto päiväkotiin. Ehkä niitä mekkojakin tulee käytettyä sitten myöhemmin haalarien alla. Esikoisemme on poika ja poikien pukeutuminen on kyllä aina ollut yksinkertaisempaa.

Olen myös tilannut Nextiltä tytölle yhteensopivat alusasusetit. Nextin leggareita meillä on myös ollut ja niistä olen tilannut kanssa vähintään yhtä isompaa kokoa.

Taannoisessa postauksessa oli linkki haastatteluusi. Juttu oli oikein positiivinen ja kiva lukea. En vain silloin tullut heti kommentoineeksi. 🙂

Liina, on August 19, 2014

Tulinpa lukeneeksi muiden kommentit vasta omani jättämisen jälkeen. Hauskaa ja avartavaa lukea eri näkemyksistä… Olin itse ajatellut, että mekot ovat hankalia päiväkodissa nimenomaan lämpimillä keleillä, kun ne helmat likastuvat ulkona ja meillä ainakin päiväkodissa on ollut tapana pukea eri alaosa sisälle ja ulos. Ehkä sitten helteillä vaihtomekko mukaan ulkoilua varten vai miten muut toimivat? Toki mekot voivat jäädä ‘kasalle’ haalarien sisällä. Monta mietittävää pikku asiaa, kun haluaisi pukea lapset mukavasti, käytännöllisesti ja mielellään myös kauniisti.

Sofia, on August 28, 2014

Liina, Täti Ruskean vinkki oli hyvä! Usein päiväkodissa mekko tai hame jää talvella naulakkoon haalarin alta ulkoillessa. Itsekään en tosin usko, että pikku mekko tai hame hirmuisesti aiheuttaa hankaluuksia haalarin alla. Valtavat röyhelöunelmat ja juhlamekot ovatkin sitten ihan toinen juttu. Hame voi tosin vähän rypistyä, mutta minua se ei ainakaan haittaa.

Karkki, on August 19, 2014

To Liina,
Meillä myös pvk:ssa pitää olla erikseen sisä- ja ulkovaatteet.Kesähelteillä siis pojalla oli jotkut canvas, farkku yms shortsit ulkoilua varten ja toiset sitten sisällä oloa varten. Näin vähentävät sisään tulevaa hiekkaa, tomua ja pölyä. Lapsosen pvk:ssa tämä toimiikin hyvin, koska heillä on iso, tilava kuraeteinen suihkuineen.

Mustakin on tosi mukavaa ja avartavaa lukea muiden vaate-philosofiasta. Itse ihailen suunnattomasti Sofian tyttöjen hillittyä ja eleganttia tyyliä. Omaa lastani vaan en näe vastaavassa tyylissä. Meidän pieni rämäpää Eemeli tuntuu omalta kirkkaissa, värikkäissä vaatteissa. Printtejäkin löytyy muutamia.

🙂

mari, on August 19, 2014

Meillä kerho on vaan 4 tuntia viikossa, mutta ite tykkään käyttää tytöillä vaan mekkoja ja sukkahousuja kaikkialla, ja tytöt iteki haluaa yleensä mieluummin mekot päälle. Meillä on kyllä legginsejäkin, mutta oon vaan niin mekko ihminen ja tuntuu että mekossa on niin helppo ollakin kun mistään ei purista 😀

Sofia, on August 28, 2014

mari, munkin mielestä mekko on ihan mukavin asu. Siis itsellekin!

Johanna, on August 19, 2014

Tosi suloisia vaatteita ja asusteita. Sinäkin selvästi tykkäät pukea tytöt keskenään samanlaisiin vaatteisiin. Niin tekisin minäkin, mutta…meillä on kuopuksella aivan valtava määrä vaatteita, joten toistaiseksi ostan vaatteita vain esikoiselle. Kuopus on tietysti perinyt esikoisen vaatteet, mutta saanut myös todella paljon vaatteita ystäviltämme. Yritän kyllä aina valita tytöille samantapaiset asut esimerkiksi päiväkotiin. Joskus olen miettiny, että olisi kiva ostaa tytöille vain uusia vaatteita, mutta päättänyt kuitenkin nauttia näistä meille annetuista vaatteista, vaikka ne eivät usein täysin oman makuni mukaisia olekaan. Oma vaatemakuni on aika lähellä tuota sinun esittelemääsi eli rauhallisia kuvioita ja pastellivärejä. Prinsessaprinttejä ei meidän tytöillä nähdä, ne vaatteet kierrätän aina suoraan eteenpäin :-). Esikoiselle ostan lähes kaikki vaatteet Nextiltä, viime viikolla tuli mm. juuri tuo sama pikkuhoususetti.

Sofia, on August 28, 2014

Johanna, kyllä meilläkin paljon on asuja jotka periytyvät isosikolta ja suja joita ollaan saatu ystäviltä. Eivät nuo aina ihan samiksina liiku. Usein ehkäpä kuitenkin vähän saman henkisissä asuissa ( ja itsekin tulee vuodesta toiseen hankittua niin samantapaisia perusjuttuja kuten vaalenapunaiset ja tummansiniset neuletakit etc.). Eilen juuri tytöt ihailivat baletin pukkarissa viereisen tytöt Tähkäpää asukokonaisuutta. Oli paita ja sukat ja pikkarit ja kaikki. Se olisi varmasti unelmien asu! Joustin vähän taannoin ja ostin “meikkipaidat” tytöille Benettonilta. Niissä on meikkien kuvia ja oi kun ne onkin niin ihanat. Hattara sanoikin sitten Purkalle eilen siellä pukkarissa, että ” Joo, sulla ei oo prinsessapaitaa, mutta sulla on se meikkipaita. Se on kans kiva!”. Lapsiraukat 😉

Pikku hiiri, on August 19, 2014

Oma 4-vuotias tyttäreni tykkää mekoista ja hameista ja käyttää niitä yleensä päiväkodissa. Itse tykkään myös tunikoista ja leggareista (esim. Nextillä suloisia settejä) mutta hän ei ole niistä niin innostunut. Talveksi ostan POMPdeLUXin pehmeitä neule- & collegemekkoja. Tykätään molemmat myös söpöistä sukkahousut & shortsit yhdistelmistä. Toimii talvellakin haalarin alla!

Sofia, on August 28, 2014

Pikku Hiiri, tykkään myös sukkikset ja vaikkapa samettisortsit yhdistelmästä paljon, mutta esim. Hattara ei niinkään kovasti… 🙁

Täti Ruskea, on August 19, 2014

Vaikka itselläni ei olekaan tyttöjä, olen ollut muissa yhteyksissä tyttöjen vaatteiden kanssa. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona on pukea sukkahousujen/legginssien päälle pieni hamonen, jonka voi joko sujauttaa naulakkoon ennen ulkohousujen/haalarin pukemista tai jos jättää lyhyen puolihameen päälle, ei se mene samalla tavalla mutkalle kuin pidempi mekko. Omaan aiempaan kommenttiin piti vielä lisätä, että meidän toisen pikkupojan lempiväri on vihreä ja toisen punainen eli niitäkin meillä näkyy, vaikka itse pidänkin enemmän hillitystä ja maanläheisestä värimaailmasta.

Niina, on August 19, 2014

Kauniita asuja! Meillä mennään aika samanlaisissa asuissa päiväkodissa, tytöt käyttäisivät vain mekkoja ja sukkiksia, välillä onneksi kelpaa myös tunikat ja legginsit. Pääsen viikonloppuna käymään muuten Jacardin liikkeessä, toivottavasti löytyisi vielä tuollaisia ihanuuksia alennettuna. 🙂
Meillä on tytöillä ollut 2-5-vuotiaina käytössä Mini micron potkulaudat ja ollaan oltu niihin tosi tyytyväisiä, joten luulen että ensi kesäksi ostetaan vastaava Maxi versio.

Sofia, on August 28, 2014

Niina, Microa olenkin katsellut ja mietin minin ja maxin välillä. Ehkäpä se Maxi olisi kuitenkin oikea koko kohta viisivuotiaalle…

Tuplamamma, on August 20, 2014

Aivan ihania vaatteita! Minulla on hyvin selkeä linja poikien päiväkotivaatteiden suhteen ja sama jatkuu nyt esikoisella koulussa. Väreinä tummansininen, vaaleansininen, punainen ja valkoinen sekä välillä harmaa ja beige. Näin vaatteita on helppo yhdistellä toisiinsa ja minä tykkään raikkaista väreistä, murretut eivät vaan ole minun juttuni. Joskus ostan jonkun ihanan keltaisen tai oranssin paidan (Ralph Laurenilla hyvät, raikkaat sävyt), joka on kiva sinisten farkkujen kanssa. Onneksi pojat jakavat vielä toistaiseksi simppelin makuni…

Henna, on August 21, 2014

Oi mitä vaatteita! Mitä pukea päiväkotiin on ollut hyvin ajankohtainen aihe täälläkin. Meillä 3-vuotias poika käyttää yläosana yleensä trikoopaitaa, alaosana farkut tai legginsit. Pojan kaapista löytyy myös rugby- ja pikeepaitoja ja chinos-tyyppisiä housuja, mutta olen joskus kokenut ne liian “hienoiksi” päiväkotiin, kuin muilla on t-paita ja collegehousut. Toinen ongelma on vaatteiden puhtaanapito… pysyvätkö teidän tytöillä vaatteet suht siisteinä päiväkotipäivän ajan? Meidän vaatteista löytyy usein päivän menu, tai ohjelmassa on ollut maalausta tms. Eilen poika oli keksinyt hyppiä kuralätäkössä… 🙂 En halua olla varoittamassa vaatteista koko ajan, joten siksi päiväkotivaatteet ovat myös niitä, jotka on helppo pestä ja joita ei tarvitse erityisesti varoa.
Mukavaa päivää sinulle!

Pauliina, on August 21, 2014

Ihana, meillekin ajankohtainen postaus! Meillä päiväkoti alkamassa muutaman kuukauden kuluttua ja nyt olenkin miettinyt mitä sinne kannattaa pukea päälle. Täällä tulikin paljon hyviä vinkkejä. 🙂 Tytöille valitsemasi vaatteet ovat aivan ihanat <3 Meilläkin on paljon tuon tyylisiä vaatteita, mutta mietin juuri, että löytyykö niistä aina päiväkodin jälkeen päivän ruokalista ynnä muuta mukavaa 😀

Sofia, on August 28, 2014

Henna ja Pauliina, kyllä niistä välillä sotkua löytyy, mutta en laittaisi lapsille päiväkotiin päälle mitään kuivapestävää. Sanon aina lapsillekin, että sotku ei haittaa, mamma pesee. Mielestäni ehdottomasti sellaiset vaatteet pitää olla joissa voi askarrella ja leikkiä mahdollisimman rennosti ja miettimättä liikaa. Kangaspaidoissa ainoa ero trikoopaidoille pesun suhteen on se, että ne pitää silittää. Mutta pikku paitojen silittämiseen ei mene montaa hetkeä. Pesen kashmirneuleetkin villapesuohjelmalla koneessa, joten siinä menevät kuin muutkin villikset. Kestävät kyllä vähintään yhtä hyvin.

Ita, on August 27, 2014

Love the inside shoes! Maybe will get for my daughter. Cute and not pink 😉

Sofia, on August 28, 2014

Ita, they are pink gold 😉

Katja, on August 28, 2014

Meille sanottiin päiväkodista, että tyllihame on vähän liian hieno hiekkalaatikolle. Vastasin siihen, että tytön lokerosta löytyy verkkarit ja leggareita, koittakaa saada vaihtamaan ne päälle. Minä en jaksa aamukiireessä riidellä enää pukemisesta, aamupala on pakko syödä ja hampaat pestä, siitä en anna periksi. Mutta jos välttämättä sen rakastamansa tyllihameen pukee housujenkin päälle, niin antaa mennä vaan 🙂
Se on varmana tämä ballerina vaihe, joka pitkälti tulee Anniina ballerina-tv-ohjelmasta. Tämä balleriina-hiirihän kulkee AINA balettiasussa 🙂
Mä ostin myös tuon samanlaisen Jacadin puna-valko-ruudullisen paitapuseron alesta (jo tammikuussa Dubaista), mutta vielä se ei ole ollut kertaakaan päällä. Nyt taitaa syksyn tullen olla sopivan pituiset hihat, että sitä päästään käyttämään.

Sofia, on September 1, 2014

Katja, meillä on lapsilla päiväkodissa oltava ulkovaatteet erikseen aina ja Hattaralla on ollut välillä ulkohameena omasta tahdostaan vaaleanpunainen tyllihame. Se on konepestävä eikä kyllä päiväkodista ole tullut mitään valituksia. Olin laittanut aluksi ulkovaatteeksi leggarit niin tuli pyyntö jos Hattarakin voisi saada ulkohameen kun muillakin tytöillä on, että olisi kuulemma mieluisampi pukea päälle. Tyllihameessa on sitten oltu hiekkikselläkin ja tosiaan ei ole minua haitannut. Toki ymmärrän, että jos siinä menisi sisälle niin sitten kyllä mukana kulkee paljon hiekkaa… Onneksi aletaan olla ulkohaalari keleissä pian niin ei tarvitse miettiä ulkovaatetta enää erikseen 🙂

Katja, on September 1, 2014

Totta, tarpeeksi reilunkokoinen haalari vaan päälle, jotta sinne mahtuu mekon helmat ja tunikat hyvin. Meiltä tulikin nyt päiväkodista ohje, että ulkohousut pitää olla erikseen. Hyvä muistutus, kun jotenkin on jäänyt tuo kevyt kesäpukeutuminen päälle ja leggareiden tai hameen päälle puettu vain fleecetakki. Meillä tyttö on hyvin tarkka pukeutumisestaan ja itki vuolaasti viime viikolla, kun joutui pukemaan päiväkodin varaverkkarit päälle. Nyt vein semmoisen kasan varavaatetta päiväkodille, ettei lopu ihan heti kesken.

Sofia, on September 2, 2014

Katja, ajattelin sinua aamulla kun Hattara tomerana valitsi itselleen päiväkotiin juurikin ison kasan vaihtovaatetta joita haluaa käyttää ulkona leikkiessä. Voisivatkohan nämä meidän tyllitytöt olla hieman samasta puusta veistettyjä :)…

Leave a comment
name
email
url
message