Aug
21

Roasted tomato soup

by Sofia   -   in Cooking

Käykö teille koskaan niin, että yhtäkkiä huomaatte jääkaappiin tai pöydälle kertyneen vähän liikaa jotain tiettyä hedelmää tai vihannesta. Hedelmistä pääsee erinomaisesti eroon smoothiessa, mutta tomaateille minulla on yksi hyvä vinkki. Jos satut olemaan vaikka tekemässä jotain muuta uunissa (esimerkiksi tätä illalliseksi), niin tee samalla helppo tomaattikeitto. Kuutioin tomaatit tai laitan kirsikkatomaatit kokonaisina. Tomaatit voi halutessaan kaltata ( mutta mielestäni ei tarvitse). Laitan tomaatit ( noin kilo) uunivuokaan sipulilohkojen ( 1 sipuli) ja valkosipulinkynsien ( 4 kpl) kanssa. Lisään vähän suolaa, pippuria ja Provencen yrttiseosta sekä ripauksen sokeria. Lorautan päälle vielä oliiviöljyä ( esimerkiksi tuota kuvissa näkyvää ihanaa meiramilla maustettua joka on Mokosta) ja pari voilastua. Tomaatit menevät uuniin noin 15-25 min. 180 asteeseen. Kun ne tulevat ulos uunista lisään tuoreita yrttejä maun mukaan ( esrimerkiksi puskan basilikaa) ja soseutan ne sauvasekoittimella. Sitten lisään seokseen ihanan paksua kreikkalaista luomujugurttia, halutessa myös kerma käy ja pehmeästä vuohenjuustosta saa hyvää makua. Tomaattikeitto on hyvää myös kylmänä, esimerkiksi kesäisenä alkukeittona.

If you sometimes find you have plenty of extra tomatoes that are past their prime I suggest you make a super easy roasted tomato soup in the oven. I cut the tomatoes ( about 1 kg.) in big chunks, add some garlic cloves ( 4) and one onion. I drizzle it with olive oil, add some herbs de Provence, salt, pepper and a dash of sugar and sometimes some butter too ( you can leave it out if you want). The tomatoes go in to the oven in a roasting pan for about  15-25 minutes in about 180ºc. When they are nicely roasted I add some fresh herbs and turn them in to a sauce with a Bamix. Then I mix in some creamy organic Greek yoghurt ( or you could use cream and/or soft goats cheese).  You can serve the soup hot or cold. Yum!

Lattemamma

p.s. Sitruuna timajamikanan reseptihän on todella muuntelukykyinen ja tällä hetkellä käytän siinä mm. härkäpapuja ja kesäsipulia parsan sijaan.

8 COMMENTS
|
8,747 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Roasted tomato soup „
E, on August 21, 2014

Tämä meneekin heti ensi viikon ruokalistaan kokeiluun. Meillä lapset rakastaa kasvissosekeittoja.No okei, aikuisetkin :D.

Sofia, on August 28, 2014

E keitot ovat vaan niin helppoja ja maukkaita ja kiva jos lapsetkin tykkäävät. Meillä on yksi keittojen rakastaja ja toiselle eivät ole ihan lempiruokaa…

Noona, on August 21, 2014

olen tehnyt monesti samalla reseptillä ja yrttejä vaihdellen, korianteri sopii myös loistavasti! Joskus lisään porkkanaakin soppaan, mums!

Sofia, on August 28, 2014

Noona, porkkana ja korianteri ovat itseasiassa ihana yhdistelmä! Eli ensi kerralla molempia. Tosin meillä eivät tytöt ole niin innoissaan korianterista…

Niina, on August 21, 2014

Kuulostaa herkulliselta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

Sofia, on August 28, 2014

Niina, helppoa ja maukasta!

Tintti K, on August 21, 2014

Kiitos mahtavasta vinkistä! Tomaatteja tulee usein paahdettua uunissa, mutta tällä yhdistelmällä en ole koskaan hoksannut keitoksi hurauttaa. Tällaisia helppoja arkiruokavinkkejä ei voi koskaan olla liikaa! 🙂

Sofia, on August 28, 2014

Tintti K eipä kestä! 🙂

Leave a comment
name
email
url
message