Cooking

Roasted tomato soup

Käykö teille koskaan niin, että yhtäkkiä huomaatte jääkaappiin tai pöydälle kertyneen vähän liikaa jotain tiettyä hedelmää tai vihannesta. Hedelmistä pääsee erinomaisesti eroon smoothiessa, mutta tomaateille minulla on yksi hyvä vinkki. Jos satut olemaan vaikka tekemässä jotain muuta uunissa (esimerkiksi tätä illalliseksi), niin tee samalla helppo tomaattikeitto. Kuutioin tomaatit tai laitan kirsikkatomaatit kokonaisina. Tomaatit voi halutessaan kaltata ( mutta mielestäni ei tarvitse). Laitan tomaatit ( noin kilo) uunivuokaan sipulilohkojen ( 1 sipuli) ja valkosipulinkynsien ( 4 kpl) kanssa. Lisään vähän suolaa, pippuria ja Provencen yrttiseosta sekä ripauksen sokeria. Lorautan päälle vielä oliiviöljyä ( esimerkiksi tuota kuvissa näkyvää ihanaa meiramilla maustettua joka on Mokosta) ja pari voilastua. Tomaatit menevät uuniin noin 15-25 min. 180 asteeseen. Kun ne tulevat ulos uunista lisään tuoreita yrttejä maun mukaan ( esrimerkiksi puskan basilikaa) ja soseutan ne sauvasekoittimella. Sitten lisään seokseen ihanan paksua kreikkalaista luomujugurttia, halutessa myös kerma käy ja pehmeästä vuohenjuustosta saa hyvää makua. Tomaattikeitto on hyvää myös kylmänä, esimerkiksi kesäisenä alkukeittona.

If you sometimes find you have plenty of extra tomatoes that are past their prime I suggest you make a super easy roasted tomato soup in the oven. I cut the tomatoes ( about 1 kg.) in big chunks, add some garlic cloves ( 4) and one onion. I drizzle it with olive oil, add some herbs de Provence, salt, pepper and a dash of sugar and sometimes some butter too ( you can leave it out if you want). The tomatoes go in to the oven in a roasting pan for about  15-25 minutes in about 180ºc. When they are nicely roasted I add some fresh herbs and turn them in to a sauce with a Bamix. Then I mix in some creamy organic Greek yoghurt ( or you could use cream and/or soft goats cheese).  You can serve the soup hot or cold. Yum!

Lattemamma

p.s. Sitruuna timajamikanan reseptihän on todella muuntelukykyinen ja tällä hetkellä käytän siinä mm. härkäpapuja ja kesäsipulia parsan sijaan.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.