Random

This week happiness is…

Tämän viikon onnen aiheet ovat itseasiassa viime viikon onnen aiheita. Sain ne vihdoinkin siirrettyä kameralta koneelle mr. Espresson ystävällisellä avustuksella. Toisille meistä on luotu kultainen kosketus jauhopussin kanssa, toisille taas tietotekniikan. Ei varmaan ole vaikea arvata kumpaa minulle ei ole suotu. No onnen aiheeksi voidaan siis näin alkuun todeta oma aviomies. Tässä teille vielä muutama lisää…

… Finally finding Amaretti cookies in one of my favorite grocery stores ( Stockmann´s Herkku). I love to serve these for visitors after dinner or to those who pop by for a cup of coffee.

We like to put the girls to a bath before changing in to pj´s at night. I often pour a bit of Weleda´s relaxing calendula bath in it with a few drops of Sophie Le Girafe baby oil and after the bath it´s nice to scrub the whole tub. I finished my old tub cleanser from Method and was on a lookout for a new one. This Lilly´s grease and calc removing spray seems like a good one ( as I like it to be kid and eco friendly too). Have you tried their products? I found mine in my go-to eco friendly shop Ruohonjuuri. Happiness is finding something you needed without really looking for it.

I´ve bought the Mrs. Meyers aromatherapeutic cleansing products from New York. They have essential oils and these lemon verbena ones are uplifting. You know it´s really nice to have at least something uplifting when you are cleaning a fridge for instance. Even if it is just in your head…

We put these super cute bathrobes on our girls after a bath. I´ve been meaning to share them with you ever since my parents bought them over from their trip to Italy last Spring. These waffle cotton robes are from Bellora which is one of my favorite Italian linen producers. These robes are just perfect and my parents even had the girls names appliquéd on them. We actually received the exact same robes for our engagement present many years ago now ( without our names of course). Little girls with wet brushed hair and pink cheeks from the warmth of the bath in fresh white robes just make me “bursting heart” happy.

After we have changed the girls in to pj´s I read them a bedtime story. One of last weeks favorites was my old Babar books. Even though the girls have a few favorites they would like to read every night ( like Pinkalicious) I like to change it up so I don´t get too bored myself ( although there is always time for one favorite as well). I´m really looking forward to the time both of the girls will be big enough to listen to chapter books. Reading with them in our bed is already one of my favorite moments of the day. Them sitting on either side of me and asking questions about the book or making remarks. But to actually read my favorite children’s chapter books with them will be great I´m sure. These moments were my favorites as a child. I remember my mom reading us the Moomin books or the Astrid Lindgren classic or something like Mary Norton´s Borrowers. There is nothing better in the world than the parallel universe of books. I always start rambling when it comes to books….so anyway Babar has always been a favorite and the illustrations have made a huge impact on me. One of my favorite illustrations from childhood is that photo of the elephants choosing their pastries outside the window of a café. Perfection!

And when the girls are finally tucked in and dreaming of pastries and palm trees and monkeys who can ride cars it´s time to brush my teeth and get ready for bed ( as in read a book in bed until I´m told to switch off the lights). I really like my toothpaste. Mostly because of the packaging. I know these Marvis toothpastes are now super trendy but I have been using them for years. I always bought mine in France or Italy in pharmacies ( or in Italy you actually find them in supermarkets too) but you can now find them in many interior shops at least in Helsinki. My favorite is the aquatic mint but it contains no fluoride so I use others too. The whitening one is super fresh ( and maybe whitening too which is never a bad thing). The mouth water is from Florence from Santa Maria Di Novella. If you are in Florence it´s a must visit.  I like the packaging but never remember to actually use it. You put only a few drops to a class of water so it lasts a lifetime ( especially if you never use it…).

Onnea on siis vaikkapa ihan arkirutiinit. Kuten illalla nukkumaan meneminen ja sen ympärille liittyvät aisiat. Tai kauniit rapisevat keksipaperit ja vaikkapa juuri sopiva pesuainepullo. Onnea on myös puistotreffit ystävien  ja lasten kanssa tai lounastreffit ihan ilman lapsia. Niitä molempia on mahtunut eiliselle ja tulee mahtumaan myös tälle päivälle. Ja erityistä luksusonnea on kun pääsee illalla siivottuun kotiin. Silloin pitää aina tulla kukkakaupan kautta ja iltakylvyn jälkeen kiepsahdetaan puhtaisiin vastasilitettyihin lakanoihin. Oi sitä onnea!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Have a great week!

Lattemamma

8 Comments

 • Täti Ruskea

  Olipas jälleen kivoja juttuja alkavaan viikkoon! Kylpytakit vaikuttivat kevyiltä ja pehmeiltä. Meillä on usein keskiviikkoisin kylpypäivä. Muina iltoina suihku+halutessaan sauna. Pojat tykkäävät käyttää huppupyyhkeitä/kylpyviittoja, vaikka kylpytakitkin roikkuvat naulassa. Tehtiin juuri eilen vähän uusia järjestelyjä ja siirrettiin mm.pikkupoikien pyjamat yläkerrasta alakertaan. Nyt on illalla suihkun/kylvyn jälkeen helpompi ihan itse hakea puhdas yökkäri lipaston laatikosta 😉 Hauska yhteensattuma nuo Babar-kirjat. Kävimme nimittäin juuri viime keskiviikkona poikien kanssa kirjastossa ja lainasimme kaikki saatavilla olevat Babarit, joita ollaan nyt luettu joka ilta, päivälläkin. Meillä on kotona paljon kirjoja, mutta Babareita vain muutama niitä kun ei ole usein löytynyt suomenkielisinä. Vajaa 5v:lle luetaan rinnalla jotain “paksumpaa” kirjaa, jota toisinaan kuuntelee myös 11v isoveli, vaikka olisi jo nuorempana saman kirjan kuullutkin. Nyt aloitettiin Muumien Taikatalvi, koska kertoivat päiväkodista menevänsä katsomaan sen teatteriin. Tykkään lukea lapsille aina kirjan ko.näytelmästä ennen teatteria. Muumia ennen luimme kesällä useamman Katto-Kassisen. Onnenhetkiä alkavaan viikkoon!

  • Sofia

   Täti Ruskea, kommenttejasi on aina niin ihana lukea! Taikatalvi on yksi kaikkien aikojen parhaita lastenkirjoja ja erinomainen idea lukea satu ennen teatteriesitystä!

 • Tzinzi

  Moikka Sofia pitkästä aikaa. Viime kommentoinnistani onkin aikaa mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi pitkin kesää käynyt lukemassa juttujasi. Hauska kuulla, että joku muukin silittää lakanat! Yleensä hehkutukseni vastasilitetyistä ihanan rapeista lakanoista saa lähinnä ihmettelyä osakseen.
  Tein muuten perjantaina ohjeesi mukaista paahdettua tomaattikeittoa ja lauantaina safari-teemaisilla lastenjuhlilla tarjottiin mm. sitruuna-rosmariini-paloja (postaus aiheesta tulossa pian, jos haluat käydä kurkkaamassa). En jostain syystä saanut niitä kohoamaan (?), jäivät aika littanoiksi mutta hyviltä silti maistuivat. Sitten joskus kun keittokirjasi ilmestyy kauppoihin, olen ensimmäisenä jonossa ostamassa sen :)!

 • Maria

  Meillä oli kans puistotreffit sunnuntai aamupäivällä ja iltapäivällä jopa minulla omaa laatu-aikaa… Juuri pyörittelin Lilly`s puhdistusainetta Stockkalla mut jätin viel hyllyyn kun en ollut varma että onko kotona jäljellä minkä verran mutta kotona sain todeta että seuraavaan ostoslistaan se kirjoitettava..
  Ihania onnenhetkiä ja niin alkavia syyspäiviä sinulle…
  -Maria

 • Ansku

  Ihan postaus taas kerran! Monesti nuo ihan pienet, arkiset asiat ovat niitä onnen aiheita 🙂 Babar oli muuten yksi minunkin lapsuuden suosikeistani. Jos ei ihan kaikki ne vanhat Babar-kirjat, niin ainakin melkein kaikki löytyy varastosta tallesta. Onnellisia&iloisia hetkiä tällekin viikolle! Ps. Kiva kuulla etten ole ainut, joka silittää lakanat 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.