Aug
27

Playdate

by Sofia   -   in Good things for kids

Hattara kutsui suloisen ystävänsä meille leikkitreffeille. Hain tytöt hyvissä ajoin päiväkodista. He olivat molemmat todella innoissaan ja lauloivat koko matkan kotiin päiväkodista hyppien innokkaasti. Hattaran mielestä päivä oli “maailman paras”. Olin kattanut heille pienen välipalan kotona valmiiksi ja sen syötyään tytöt leikkivät ja askartelivat. Vaikka normaalisti istun omien tyttöjeni kaverina jutustelemassa sillä aikaa kun he syövät välipalaa, niin tällä kertaa annoin tyttöjen olla ihan kahdestaan ja höpistä omia juttujaan. Ehdin juoda rauhassa cappuccinoa ja tehdä ihan omia juttujani. Purkka oli tällä kertaa vähän pidempään päiväkodissa jotta “isot tytöt” saisivat ihan omaa aikaa. Seuraavaksi teen sitten Purkan kanssa jotain kivaa ihan kahdestaan. Vaikka lapsia on kaksi ja he viettävät suurimman osan ajastaan toistensa seurassa, on mielestäni niin kiva tehdä välillä juttuja vain toisen kanssa ja antaa jakamaton huomio vain yhdelle lapselle. Tai vaikkapa juuri antaa isosiskolle tilaa leikkiä ystävänsä kanssa. Hattara oli todella reipas ja avulias emäntä ja kikatukselle ei meinannut tulla loppua kun tytöt höpsöttelivät onnellisina keskenään. Vaikka rakastinkin pikkuvauva- ja taaperoikää ihan hirmuisesti niin tämä uusi vaihe, jossa lapset ovat jo paljon itsenäisempiä on mielestäni ihana. Toki Purkka on kyllä vielä ihan pikkutyttö ja luonteeltaankin enemmän sylivauva kuin isosiskonsa.

Onko teillä ollut jo leikkitreffejä ilman lasten vanhempia? Tämä oli meidän ensimmäinen kertamme ( jos ei kummilapsia ja serkkuja lasketa). Tiesin, että tytöt keksivät kyllä itse itselleen ohjelmaa ja aika kuluu nopeasti leikkiessä. Hattara oli silti kovasti toivonut jotain kivaa askartelua, joten hankin tytöille Djecon prinsessamuovailuvahasetin Ziccosta ja jätin heille pöydälle myös taikatusseja, paperia ja uusia prinsessatarroja. Välipalaksi tarjosin kotimaisia omppuja, vadelmia ja mansikoita sekä vähän mehua ja Petit Beurre keksejä ( valmiina kaupasta ostettuja). Laitoin myös lautasille muutaman söpön pikku namun, olihan kyse kuitenkin maailma parhaasta päivästä!

Cotton Candy invited her friend over for a playdate. It was a first time for her to have a friend ( other than her cousins that are like sisters) over for a playdate. We planned it a little beforehand and I asked her what she would like to do with her friend. She wanted to do some kind of a craft so I ended up buying them some modeling clay with attachable princess parts. It was fun and easy and mess free too. I also got the girls some new princess stickers and laid out magic markers and a roll of white paper.

 I picked the girls up from daycare very early that day and they ate a little snack before starting to play. Some Finnish apples, strawberries and raspberries from the farm stand and just some juice and store bought Petit Beurre cookies with the addition of a few sweets as special treats. The girls played the Cup Cake game and with the Sylvanian Families and enjoyed the cute little crafts too. I wanted Cotton Candy to be in charge of taking care of her little friend so while they were snacking and doing whatever they wanted I retreated to the living room with my cappuccino and leafed through some fall fashion in magazines. Our guest was very sweet and well behaved and Cotton Candy was a generous hostess. They had so much fun and giggled their little hearts out! I heard Cotton Candy say “this is the best day ever” so many times .

Lattemamma

10 COMMENTS
|
22,756 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Playdate „
Täti Ruskea, on August 27, 2014

Ihanat leikkitreffit olleet teillä! Onko tuo prinsessalinnakin Djecon paketista? Meidän pian 5v poika on tosi innokas askartelija ja mietin, josko Djecolta löytyis jotain “poikienkin” juttuja. Tällä hetkellä suosikkiaskartelupuuhia ovat hamahelmet ja korttien piirtäminen&kirjoittaminen. Postimerkiksi liimataan aina tarra. Aarreaittana uusille askartelutarvikkeille löytyi isoveljen vanhat kätköt 😉 Meillä ei ole vielä pikkupojilla käynyt leikkimässä kavereita ilman vanhempia, vaikka isoilla kyllä jo samanikäisinä kävi. Näin kun on monta lasta, on mielestäni tosi tärkeää antaa jokaiselle sitä henkilökohtaista aikaa/huomiota. Monesti se aika tulee arkisten asioiden yhteydessä esim.isojen kanssa pystyy rauhassa keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia harrastuskuskausten yhteydessä. Kerran kaksi vuodessa jokainen poika saa oman toivepäivänsä. Silloin lapsi saa itse suunnitella mitä tehdään kaupungilla missä käydään, mitä ostetaan ja missä kahvilassa istuskellaan. Ostoslistalle saa valita kirjan ja lelun. Tarvittaessa myös vaatteita tai isommille koulutarvikkeita.

Sofia, on August 28, 2014

Täti Ruskea, prinsessalinna on Meri Merin. Se on ollut meillä kaapissa välillä. Aivan ihana idea tuo kokonainen toivepäivä. Otan sen käyttöön. Kiitos <3

malviina, on August 27, 2014

Se on jännä juttu että aina sitä ajattelee että tämä ikä on sitä parasta aikaa, mutta se paraneekin vuosi vuodelta.. ehkä murrosikään asti..

Sofia, on August 28, 2014

malviina, sehän on ihan hyvä juttu koska silloin tietää, että elää hetkessä. Tosin itse olen sentimentaalinen haikailija ja mielestäni myös vauva- ja taaperoaika oli ihan parasta aikaa :).

Ita, on August 27, 2014

Sweetest post ever! What a great friend and fun idea to have early pickup for play date. I am sure the time spent is so memorable.

Sofia, on August 28, 2014

Ita <3 thanks!

Pia, on August 27, 2014

Juuri niin itsekin aina ajattelen omien lasteni kohdalla, että tämä ikä on se paras, ja aina vain paranee vuosi vuodelta! Ihanat leikkitreffit ja ihana ajatus antaa spesiaalihuomiota vuorotellen molemmille lapsille erikseen. 🙂 Tyttärelläsi oli kuvassa ihana Minni-mekko. Minkä valmistajan mekko on kyseessä?

Sofia, on August 28, 2014

Pia, mekko (jossa on itseasiassa Iines ankka) on tuliainen jostain Aasian matkalta.

Katariina, on August 29, 2014

Ihana postaus!

Tuo prinsessamuovailuvaha näyttää hauskalta, samoin linna.

Meillä ei kovin usein ole leikkitreffejä 5-vuotiaalla päiväkodin jälkeen. Tokaluokkalaisella sen sijaan on usein, koska kulkevat itsenäisemmin ja ystäviä tupsahtelee oven taakse. Onkin haasteellista saada jonkinlainen tasapuolisuus tähän arkeen.

Olen joskus sopinut leikkitreffejä pienemmälle siksi aikaa, kun isommalla on futisharkat, ettei pikkusiskon tarvitse istua myös kentän laidalla. Treenit ovat kuitenkin kolmesti viikossa ja syyssateilla aika kentän laidalla käy pitkäksi. Kesällä otin piknikviltin ja eväät mukaan.

Usein jaamme lapset naapurin kanssa. Isot meille, pienet heille tai toisin päin. Näin teemme yleensä joka viikko. Välillä toinen ottaa kaikki lapset ja vie elokuviin, puistoon tai metsäretkelle. Tämä käytäntö on ollut meillä siitä asti, kun isommat olivat 2-vuotiaita. On ollut todella kätevää.

Sofia, on September 1, 2014

Katariina, on varmasti kiva kun naapurissa asuu samanikäisiä lapsia ja voi tehdä yhdessä juttuja. <3