Sep
1

Pony tails and braids- shampoos and sprays

by Sofia   -   in Good things for kids

Meidän molemmilla tytöillä alkaa jo olla melkoisen pitkät hiukset. Itseasiassa Hattaran hiukset olivat taas kasvaneet niin hirmuisesti, että niistä leikattiin viikonloppuna jälleen pitkä pätkä pois jotta hiuksia on helpompi laittaa kauniille kampauksille. Ajattelin jakaa kanssanne meidän suosikki hiustenhoitotuotteet. Molemmilla tytöillä on melko paksu ja kiiltäväpintainen hiuslaatu. Ei enää mitään vauvatukkaa. Purkan hiukset kihartuvat korkkiruuvikiharoille, mutta Hattaran hiukset ovat melko suorat. Molempien hiukset on suhteellisen helppo harjata, eivätkä ne takkuunnu hirveän helposti. Mutta aina on kiva edesauttaa hieman harjattavuutta. Tässä siis meidän lempparit kauniitten hiusten hoitoon…

My favorite hair care products for little ones ( links in the Finnish captures)…

Sophie Le Girafe Hair and body wash on hellävarainen luomutuote ja pesee mielestäni hiukset hyvin puhtaiksi, mutta jättää ne silti pehmeiksi. Se toimii myös samalla muun vartalon pesuun. Tuoksu on hyvin mieto ja mieluinen.

The Sophie Le Girafe Hair and Body wash is organic, has a very subtle scent and it leaves the hair clean and soft. It also doubles as a body wash so it´s practically perfect. Oh and it looks good too so I don´t mind it in my bathroom as I share with the girls ( and I borrow it as a body wash too as it has a nice texture and it does not dry my skin).

Mustelan Eau Pour La Toilette Skin Freshener on ollut meillä käytössä jo Hattaran vauva-ajoista. Sain sitä joskus Ranskalaiselta kälyltäni ja huomasin, että tuote on tarkoitettu ihon lisäksi myös vauvan hiuksiin auttamaan niiden setvimistä. Tämä on ihan paras hiuksiin jätettävä hoitoaine. Hiukset harjautuvat kuin unelma ja Mustelan tuoksu on mielestäni vaan ihan täydellinen pienille lapsille. Se tuoksuu samanaikaisesti hieman puuterimaiselta ja raikkaalta. Ihan puhtaalta vauvalta. Nuuhkin aina tyttöjen hiuksia kun he istuvat sylissäni koska tämä tuoksu huumaa minut täysin. Mutta tuote siis myös toimii loistavasti. Käy myös ihon puhdistukseen jos vettä ei ole lähettyvillä ( muuten putsaan kyllä vauvoja ja lapsiakin mieluummin ihan vedellä).

I´m a huge fan of Mustela and this might just be my favorite or all their products. It can be used as a skin refresher but also as a detangler spray. I think it´s mostly meant for baby hair which my girls no longer have but it still works wonders. I spray it in wet hair before brushing. It leaves a lovely scent in the hair too so you always see me sniffing my girls hair when they sit in my lap ( apparently I also kiss their heads all the time because more than once I´ve found my lipstick in their hair bows…). Very big recommendation for this product if you are looking for a detangler.

Nitty Gritty Head Lice Defence Spray taas suihkutetaan hiuksiin suojaamaan itseäni kammoksuttavilta täiltä ( en ole ikinä nähnyt täitä, mutta ajatuskin niistä ällöttää jostain syystä minua hirmuisesti). Olemme onneksi onnistuneet välttämään vielä täit lasten lyhyen päiväkotiuran aikana ja varoituksia ei vielä ole ehtinyt moisista pikku ötököistä tulla, mutta better safe than sorry . Hankin tämän eteerisiä öljyjä sisältävän suihkeen Lontoosta, mutta sitä voi tilata myös suoraan Trottersin nettikaupasta. Suihkeessa on hyvä tuoksu ( meidä ihmisten mielestä, mutta ei täiden) ja sen pitäisi tosiaan estää täiden kiinnostus pesiytyä päänahkaan. Ainakin tuote on helppokäyttöinen, eikä sisällä myrkkyjä, joten ei siitä haittakaan ole. Suihkaisen sitä tyttöjen hiuksiin päiväkotipäivinä.

We use the Nitty Gritty Head Lice Defence Spray as a preventive action. I hear tight braids are also good for lice prevention. I spray it in the girls hairs and behind their ears and in the nape of the neck those days they have daycare. I´ve actually never seen a lice but lice and tics really scare me so I never wish to see one either. Even the thought makes me shiver.

So what are your favorite products? Do you have a hair care routine for your kids? We wash our girls hair maybe twice or three times a week depending a little how it looks and how much butter Bubble Gum has wiped in hers…

Onko sinulla suosikki hiustehoitotuotteita lapsillesi? Entä noudatatteko jotain tiettyjä rutiineja hiusten hoidon suhteen?

Leppoisaa päivää!

Lattemamma

19 COMMENTS
|
11,631 VIEWS
|
Partager sur Facebook
19 comments on “ Pony tails and braids- shampoos and sprays „
Katja, on September 1, 2014

Tuota täisuihketta pitää ostaa seuraavan kerran Trottesilla Lontoossa käydessä tai jos/kun teen nettitilauksen. Löýsin Trottersin jo vuosia sitten Lontoossa käydessä ja ihastuin heidän ihaniin mekkoihinsa. Aluksi ostelin niitä lahjaksi, mutta nyt myös omalle tytölle. Viimeksi siellä käydessäni mukaan tarttui myös ihanan tuoksuisia kylpykuulia, joista tulee sisältä yllätys: minikokoinen pesusieni, esim. perhosen tai ankan mallinen. Kovasti olivat tyttäreni mieleen ja mietinkin, että jospa tekisin joku päivä nettitilauksen ihan noiden kylpytuotteiden takia.

Katja, on September 1, 2014

Niitä täitä on ollut jo kaksi kertaa meidän päiväkodissa, mutta ei ole onneksi meille tarttunut. Minusta olisi parempi pitää hiukset letillä päiväkodissa, mutta tyttäreni on toista mieltä, haluaa hiustensa hulmuavan vapaana ja siksi ne ovat usein aikamoisessa takussa.

Sofia, on September 2, 2014

Katja, meillä välillä sama juttu. Tukka pitäisi saada olla auki. Ja nuo kylpykuulat kuulostivat ihanilta, mutta en löytänyt ainakaan nettisivuilta kuin niitä vettä värjääviä kylpypalloja. Täytyy lähteä Lontooseen, harmin paikka ;).

Karkki, on September 1, 2014

Täit -yöäk 🙁

Meillä käytetään Rauschin Pajunkuorishampoota koko päiväkotikauden ajan. Shampoossa on pajunkuoritervan lisäksi Timjamia sekä pajunkuoritislettä. Täit karttavat pajunkuoritervan tuoksua. Lisäksi shampoo muuttaa hiuksen pinnan lasisen kiiltäväksi, joten täiden on vaikeampi siihen hiukseen tarttua. Käytetään shampoota 2 – 3 kertaan viikossa riippuen tukan likaisuudesa.

Toisataiseksi ollaan vältytty tartunnoilta mutta aika näyttää miten tänä talvena käy. Ei voi muuta kuin toivoa ja parhaansa tehdä 🙂

Ihon peseminen varsinkin talvella on oma tarinansa. Lapsonen on perinyt äitinsä kuivuuteen taipuvan ihon. Talvikaudella ihon peseminen on haastavaa, lapsonen kun tuntuu kuivuvan jopa niillä tuotteilla mitä mitä voin käyttää. Suosikkituotteeni Kiehl’sin Creme De Corps vartalon puhdistusvoiteen tuoksusta lapsonen ei taas pidä. Tällä äidillä on välillä hieman haasteita. Sophie Le Girafe menee kyllä ehdottomasti testaukseen. Toivottavasti tuossa olisi meille sopiva tuote.

Kiitokset mukavasta postauksesta ja aurinkoista syyskuun ensimmäistä viikkoa 🙂

Sofia, on September 2, 2014

Karkki, kiitos kivasta kommentistasi! Lämmin suositus Sophie tuotteille, aivan erityisesti kuiva- ja herkkäihoiselle sopivia. Tuoksutkin ovat todella miedot ja täysin luonnolliset.

Pia, on September 1, 2014

Meillä luotetaan Weledaan. 🙂 Mustelan tuotteet vaikuttavat hyviltä. Saakohan niitä tilattua Suomeen?

Sofia, on September 2, 2014

Pia, Weledan tuotteet ovatkin hyviä ja meilläkin niitä on, mutta ne pakkaukset eivät kyllä ole minun silmääni niin ihania. Mustelat taas eivät ole ekologisia tai luonnokosmetiikkaa, vaan Ranskalainen apteekkisarja, mutta aivan ihania tuotteita. Niissä on tosin tuoksuja, joten eivät ehkä sovi tosi allergisille.

Elina, on September 1, 2014

Hei! kiitos ihanasta blogistasi! Aina niin kauniin harmonisia kuvia! Olisin kysellyt tyttöjen rusettien perään, ostatko niitä jostain valmiina vai solmitko itse? Mikäli teet itse voitko antaa vinkkejä kestävän rusetin tekoon. Kiitos paljon!

Sofia, on September 2, 2014

Kiitos Elina <3! Rusetit ostan valmiina ja niissä on usein siis kiinni pinni tai pampula. Kaunis Pieni Elämä-blogissa oli jossain vaiheessa ohjeet rusettipinnin tekoon.

Liina, on September 1, 2014

Olen aina ihastellut Hattaran ja Purkan hiuksia, joten kiva lukea heidän hiustenhoidostaan. Täidentorjunta on taas kyllä aiheena varsin ajankohtainen vaikkakin ikävä. Täytyy laittaa tuo suihke mieleen, jos sitä tulisi hankittua seuraavalla Lontoon reissulla.

Meillä on myös hyviä kokemuksia Rauschin pajunkuorishampoosta. Poika on sillä pessyt säännöllisesti 1-2 krt viikossa ja vaikka koulusta tuli jatkuvasti varoituksia täistä, niin ei niitä onneksi meille ikinä ole eksynyt. Ko. shampoota ei tosin suositella alla 3-vuotiaille eikä kai kovin jatkuvaan käyttöön. Rauschin shampoo on myös oman ärtyneen päänahkani mieleen ja itse ainakin pidän sen tuoksusta enemmän kuin esim. teepuuöljyä sisältävien tuotteiden. Onko tuossa Nitty gritty -suihkeessa muuten teepuuöljyä?

Sofia, on September 2, 2014

Liina, on siinä. Teepuuöljy on yksi suosikkini eteerisistä öljyistä. Minä taas pidän kovasti sen tuoksusta. Jos meillä on joku flunssassa sekoitan pari tippaa teepuuöljyä veteen , laitan sumutinpulloon ja suihkin ympäri asuntoa :). Taitaisi olla sinun painajaisesi. Mutta teepuöljy on tunnetusti antiseptinen ja ällöttää juurikin noita ötököitä. Nitty Grittyssä on myös laventeliä ja neemiä. Siinä tunnistaa kyllä selvästi sekä laventelin-, että teepuuöljyn tuoksun. Ehkä voimakkaammin laventelin.

Täti Ruskea, on September 1, 2014

Olipa mielenkiintoinen postaus. Vaikka meidän esikoinen täyttää jo pian 14 vuotta, en ole koskaan kuullutkaan “täidenkarkoitusshampoista”. Useampi varoituslappu on tässä vuosien varrella kotiin tullut ja kerran jo käytiin ostamassa täikampakin apteekista, mutta onneksi myös sillä kerralla selvittiin vain säikähdyksellä. Näin isossa perheessä täiden rantautuminen tähän osoitteeseen tuntuu todellakin painajaiselta. Noista Sophie-tuotteista ostin vinkistäsi poikien joulupakettiin kylpyvaahtoa. Nyt olen ostanut vauvaa varten odottamaan myös Sophien öljyä ja joku muukin tuote tuli ostettua, en nyt vaan muista mikä. Lahjajemmaan ostin myös suloisen Sophie-soittorasian. Meillä on kuopusta lukuunottamatta kaikilla pojilla omat aarre/soittorasiat. Mukava kun niitä löytyy nykyään myös poikamaisia.

Sofia, on September 2, 2014

Täti Ruskea, mielestäni nuo Sophie tuotteet ovat ihania, erityinen suositus baby oilille jos sellaista käyttää, niin tämän sarjan on aivan täydellinen.

Katja, on September 2, 2014

Tuota Mustelan suihketta hankkiakseen on kaiketi matkustettava Ranskaan, en ole löytänyt netistä kauppaa, joka sitä möisi. Ehkä jostain Tallinnan apteekeista voisi löytyä, jolla on laajempi valikoima eri maiden apteekkituotteita? Mutta mikä ihana tekosyy matkustaa Pariisiin 😉
Onko joku Suomessa myytävistä hoitoaineista erityisen hyvä lapsen pitkille takkuisille hiuksille, olisiko kokemuksia?
Sophie the Giraffen pesuneste on meilläkin ollut käytössä ja sillä mukava pestä myös hiukset, mutta tuntuu, että myös hoitoainetta tarvitsisi. Joskus olen laittanut omaa hoitoainettani pienen nokareen tyttären hiuksiin.

Tukholmasta NK-tavaratalon lastenosastolta tarttui kerran ostoskassiini Eco.Kid-sarjan shampoo ja hoitoaine. Ne olivat luomutuotteita ja todella ihanan tuoksuisia, mutta hoitoainetta ei meinannut millään saada pullosta ulos ja hiuksista sitä oli vaikea huuhtoa pois eikä se mielestäni takkuisuuteen juurikaan auttanut.

Sofia, on September 2, 2014

Katja, Eco Kidiä myy ( ainakin on myynyt) Stocka. Mekään ei oikein pidetty siitä ( silläkin on muuten täitä karkoittava vaikutus), oli tosiaan vähän liian “paksua”. Saisikohan Mustelaa ihan Amazonista?

Katja, on September 2, 2014

Mä ilmaisin itseni vähän sekavasti (tyypillistä minulle ;)), ne ostamani Trottersin kylpykuulat (väärä sanavalinta vahingossa) ovat juuri niitä vettä värjääviä kylpypalloja. Eivät kuitenkaan ole (ainakaan meillä) värjänneet ammetta. Ihanan tuoksuisia ja yksi riittää isompaankin kylpyammeeseen. Vähän kalliita tietysti ovat, ettei ihan jokapäiväiseen käyttöön, mutta aina välillä ja mikä suuri riemu lapsella niistä aina onkaan. Tulee edullisemmaksi ostaa kolmen pallon pakkauksissa. Eivätkä ole kalliita jos vertaa esim. Lush:n tuotteisiin.

Hanna, on September 3, 2014

Ostin Sophie-sarjan shampoota suosituksestasi kun tyttäremme hiukset olivat pienempänä oikein takkupesä. Ja se todella toimi! Nyt ei hiukset takkuunnu. Päiväkoti on nyt alkanut,taidankin laittaa tilaukseen noita täiden estoon tarkoitettuja aineita. Sofia: olisi kiva kuulla omista arjen sujuvuutta helpottavista nikseistä kun olet palannut töihin!

Mia, on September 9, 2014

Mustelan tuotteita saa tilattua netistä Farmalinen kautta Ranskasta. Toimituksessa ei mene kuin pari arkipäivää ja eikä maksa paljoa. Loistavia tuotteita!

Sofia, on September 12, 2014

Kiitos Mia hirmuisesti vinkistä!