Sep
2

Ironing a shirt

by Sofia   -   in Random

Keitän itselleni kupin hyvää kahvia. Laitan jonkin tutun lempielokuvan pyörimään telkkarista ( ehkäpä jonkun Nancy Meyerin leffoista) tai vaikkapa ihanan Ella Fitzgeraldin soimaan taustalle. Sytytän muutaman kynttilän tunnelman luomiseksi. Sitten otan esiin tärkkini ja sumutuspulloni sekä silitysraudan ja- laudan. Olen imuroinut asuntomme ehkä kaksi kertaa sinä aikana kun olemme asuneet tässä ( kohta kolme vuotta). Se on mieluisempaa homma perheessämme henkilölle joka nostelee sohvia ja pöytiä yhdellä kädellä. Mutta silittäminen, se on ihan minun juttuni. Mielestäni on ihana nähdä kuinka pesusta tullut puhdas vaate muuntuu silitysraudan alla kuin uudeksi. Mikään vaate ei ehkä ole pukevampi miehelle kuin vasta silitetty, täysin rypytön kauluspaita. Valkoinen t-paita on ihan jees, mutta kauluspaidoissa on minulle sitä jotakin. Ooh. Kerron nyt teille salaisuuden, jota ei missään nimessä saa kertoa miehelleni, ettei hän vaan ala kuvitella, etteikö hänen kauluspaitojensa silittäminen olisi suuri palvelus joka vaatii palkkioksi vähintään kukkia ja suklaata… minusta on ihana silittää miesten paitoja. Siinä on jotain ikiaikaista ( tiedän, että moni huokaisee, että vanhanaikaista ja feminismien arvoja romuttavaa) ja arvokasta. Mielestäni on ensinnäkin ihanaa, että elämässäni on ihminen jonka paitoja voin silittää ja tietenkin on mukavaa, että hän osaa arvostaa hyvin silitettyjä paitoja. Mutta ennen kaikkea se on jollain tavoin palkitsevaa ja rentouttavaa yhtä aikaa. Pieni rituaali jota naiset ja miehet ovat tehneet vuosikymmeniä. Ensin silitän tuosta ja sitten tuosta. Lopulta silitän tuon kohdan ja lopputulos on aina täydellinen.

Äitini opetti minua silittämään kauluspaidan kun olin varmasti vasta lapsi. Isäni on aina käyttänyt kauluspaitoja. Jo koko lapsuuteni hän pukeutui arkisin farkkuihin tai vakosamettihousuihin ja oxford kankaisiin kauluspaitoihin. Äitini silitti aina paidat ja samoin kankaiset nenäliinat joita isäni käyttää. Istuskelin varmaan vieressä katsomassa ja äitini opetti minulle miten paita silitetään niin, että lopputulos on aina yhtä hyvä. Ei nimittäin ole yhtään yhdentekevää missä järjestyksessä paidan osat silittää. Tässä äitini ja monen muunkin silitysgurun ohjeet täydellisen kauluspaidan silitykseen…

1. Suihkuta paita sumutinpullolla ( vedellä). Käytän myös tärkkiä koska pidän todella jämäköistä paidoista ja ne pysyvät myös pidempään rypyttöminä.

2. Silitä kaulus ensi. Aloita kauluksen nurjalta puolelta, eli siltä joka jää taittamisen jäkeen piiloon. Jos raudasta sattuisi tulemaan vaikkapa tippa ruostetta, näin se ei näkyisi ja paitaa ei heti tarvitse laittaa uudestaan pyykkiin. Jotkut silittävät kauluksen vasta hihojen jälkeen, mutta tästä syystä aloitan itse aina ensin kauluksesta.

3. Silitä hihansuut ja vasta sen jälkeen hihat. Pidän voimakkaasta taitoksesta hihan keskellä, mutta sen voi myös jättää silittämättä paitaan.

Jos silityslautasi on kova, voit laittaa pienen pyyhkeen nappien alle hihaa silittäessäsi.

4. Silitä hartialinja. Äitini sanoo, että tarkkaan silitetty hartialinja ja hihansuu, kertovat hyvin silitetystä paidasta ( muut osat rypistyvät käytössä nopeasti, mutta nämä eivät, joten silitä huolella!).

5. Sitten silitä paidan etu- ja takaosa. Kierrä nappien ympäri, äläkä silitä niiden päältä. Jotkut silittävät kauluksen tosiaan vasta ennen suurien osien silittämistä ja silittävät tässä vaiheessa kauluksen takaosaan taitteen ( kalusta ei silitetä ” alas” koko matkalta vaan vain ihan kauluksen takaa keskeltä). Itse en silitä kaulukseen taitetta lainkaan, se taittuu mielestäni luonnostaankin hyvin. Ennen etu- ja takaosien silttämistä voi kauluksen ylimmän napin laittaa kiinni.

6. Kun paita on silitetty se kannattaa ripustaa puiselle henkarille ja jättää ylin nappi kiinni. Jos paidan on pukemassa saman tien päälle sen kannattaa kuitenkin antaa jäähtyä näin hetki ennen pukeutumista.

Kaappiin menevistä paidoista sulkisin siis tuon ihan ylimmäisen napin ( näissä kiinni toiseksi ylimmäinen).

I love ironing. I always make myself a cup of good coffee ( wine at night would do as well), put on some relaxing music like Ella Fitzgerald and light up some candles to get in to a serene mood. I have my spray bottles and my starch and then I just go with the flow. The noisy vacuum cleaner is not my thing but the ironing board and the sizzling sound of steam just relaxes me. Here is a tutorial on how I iron a shirt. I think the pictures say all that is needed. I love ironing men´s shirts in particular and before anyone says anything about feminism and men being capable of ironing their own shirts I´ll have to say that mine is always the first to take out the trash and getting rid of dust in the corners so I´m more than happy to iron his shirts. It actually makes me happy to know I have someone to iron a shirt for. But mostly I just love the little ritual and how you always end up with something that looks like it´s new again.

Olen huomannut, että silittämisestä usein joko pitää kovasti tai sitten sitä inhoaa. Kumpi kuvaa sinua paremmin?

Tärkkiä voi muuten myös tehdä itse Martha Stewartin reseptillä. Lisää 5 dl vettä 2 rkl maissitärkkelystä ja laita seos sumutinpulloon. Jos haluat jämäkämpää tärkkiä voit laittaa enemmän maissitärkkelystä. Sumutinpulloa on hyvä säilyttää jääkaapissa käyttöjen välillä. Itse pidän tuosta Laura Ashleyn tärkistä, se tuoksuu hyvälle muttei liian voimakkaalle.

Jämäkkää päivää,

Lattemamma

p.s. Ihan paras vinkki silityksen helpottamiseksi on hankkia hyvälaatuisia paitoja. Hyvän kankaan silittäminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Tämä pätee myös lakanoihin. Kokemusta on.

 

 

32 COMMENTS
|
26,264 VIEWS
|
Partager sur Facebook
32 comments on “ Ironing a shirt „
Ansku, on September 2, 2014

Mä paljastan myös salaisuuden: kaikista kotitöistä silittäminen on ihan mun lempipuuhaa! Oli aivan ihana lukea tuota sinun kirjoitustasi, sillä tuntui kuin olisin itse ollut siinä tekstissä mukana! Mä nimittäin laitan yleensä myös aina jonkun leffan/dokumentin pyörimään ja katselen samalla kuin silitän. Ajankohdasta ja fiiliksestä riippuen saattaa olla kuppi hyvää teetä tai kahvia siinä lähellä. Se on ihan mun oma hetki 🙂 Ja hei, mulle on opetettu kauluspaidan silittäminen ihan just vastaavalla tavalla! Jo lapsena tuli seurattua äidin tekemisiä ja silloin jo mullekin opetettiin miten nainen silittää miehelle paidan -ja tässä kohtaa moni ehkä huokaisee jotain, mutta näin meillä(kin) ja kaikki ovat tyytyväisiä 😉 Laura Ashleyn tärkki on kyllä ihan uusi tuttavuus (olen tehnyt tärkin itse), joten kiitos vinkistä!

Sofia, on September 2, 2014

Ansku, omasta mielestäni mieskin voi toki hyvin silittää paidan, omansa tai vaikka vaimonsakin, mutta itse ainakin pidän siitä hommasta enemmän ja taas vähemmän joistain muista kotitöistä. Lapsuudenkodissani meillä isä taas aina kävi kaupassa ja laittoi ruuan ja silittelyt taisivat olla omalle äidille mieluisempaa puuhaa. Itse laitan tosi mieluusti myös ruuan, koska se on silittelyn ohella mielipuuhiani, mutta tosiaan imuroiminen ei taas ole yhtään minun juttuni. Laura Ashleyn tärkki saa tosiaan suosituksen.

Jatta, on September 2, 2014

Ihana postaus!
Silittäminen on juurikin mun homma ja hyvä musiikki taustalla, tuoksukynttilä palamassa ja kuppi kahvia. Mä olen tarkoituksella yrittänyt tehdä kodinhoitohuoneesta viihtyisän ja toimivan (pienestä koostaan huolimatta), jotta nuo päivittäiset silityshetket olisivat mukavia. Vaihdoin jopa silityslaudan päällisen kauniiseen ruusukankaaseen :).
Vanhempi tyttäremme muuten ansaitsee taskurahaa juurikin silittämällä 🙂 ja onkin todella tarkka siinä hommassa!
Mukavia silityshetkiä <3!

Sofia, on September 2, 2014

Jatta, kodinhoitohuonetta kaipailen ja haikailen kyllä ( pienikin riittä, edellisessä asunnossamme sellainen oli ja se oli lempi tilojani siellä). Seuraavaan asuntoon sitten. Kiitos <3

Katja, on September 2, 2014

Mä opin silittämään kauluspaidan, kun olin nuorena hetken pesulassa töissä. Opin myös viikkaamaan esim. t-paidan ja en voi vieläkään tehdä sitä millään muulla tavalla.

Mä en kyllä mitenkään erityisesti silittämisestä tykkää, mutta tehtävähän se on, sillä pidän silitetyistä vaatteista.
Omiin paitoihin en halua sitä taitetta, joten käytän hihalautaa. Ilman sitäkin pärjäisi, mutta kerran kun on tottunut sitä käyttämään.
Tyynyliinat silitän, mutta lakanoille riittää nykyään mankelointi.
Minulla on Laura Ashleyn ruusukuvioinen silityslaudan päällinen ja pinkki silitysrauta, se piristää silityshetkiäni. Miehelläni on oma sininen silitysrauta (ei kuulemma voi käyttää pinkkiä), tosin se on saatu lahjaksi ja on hyvä olla “varalla”, jos minun käyttämäni sattuisi hajoamaan.
Täytyypä kokeilla leffaa tai musiikkia silittäessä, niin olisi mukavampi juttu.

Katja, on September 2, 2014

Täytyy tunnustaa, että meillä mies vie aika usein kauluspaitojaan pesulaan ja sieltä ne saa silitettyinä takaisin. Omiani en ole raaskinut pesulaan viedä, mutta eipä niitä tulekaan paitaa päivässä.

Sofia, on September 3, 2014

Katja, musiikit soimaan ja pinkki rauta käteen. Kuulostaa juurikin sopivalta <3

Karkki, on September 2, 2014

Ihana silitysjuttu!

Silittäminen ei ole mun juttu ollenkaan. Inhoan sitä syvästi eikä miehenikään siitä pidä. Silittämisen osalta meillä mennään siitä mistä aita on matalin tai sitä ei ole ollenkaan 😉

Mutta mankeloiminen; sitä minä rakastan yli kaiken. Mikään ei ole ihanampaa kuin ottaa kuivurista ryttyiset lakanat, ruiskuttaa ne ja puolen tunnin päästä aloittaa mankeloiminen. Ja se hetki, kun saa ottaa makelista mankelinin “kovaksi” suoristamat lakanat ja viikata ne kaappiin. Vielä ihanampi hetki on, kun sänkyyn saa vaihtaa uudet, puhtaat, makeloidut lakanat. Mikään ei ihoa vasten tunnun ihanammalta kuin mankeloitu lakana. Olen myös siirtänyt tämän rakkauden omaan lapseeni. Lapsonen suorastaa hyrisee lauantai-iltaisin nukkumaan mennessä, kun äiti on vaihtanut sänkyyn uudet lakanat.

UUH – melkein tekisi mieli tänään vaihtaa lakanat 🙂

Muuten, oletko missään törmännyt lievästi tuoksuvaan pyykkisuihkeeseen? Ostin joskus Lontoosta tai Berliinistä pienen pullon tuoksua nimeltä Wind Breeze, joka oli tarkoitettu suihkittavaksi kuivan pyykkiin sekaan. Tuoksu oli todella mieto ja tuoksui juurikin kesätuulelta. En käyttänyt sitä paljoa enkä edes aina mutta ihanaa se oli. En vain missään ole vastaavaan törmännyt…

Sofia, on September 3, 2014

Ihana Karkki! Rakastan mankeloituja lakanoita! Meillä ei ole tilaa mankelille ( tai oikeasti olisi varmaan, mutta ei sopivaa paikkaa jossa sitä olisi helppo ottaa esille), mutta silittäminenkin on ihan ok. Mankelista vaan tulee ihan oma tuoksunsa ja tuntunsa lakanoihin. Äitini mankeloi aina lakanat. En ole ihan varma mitä tarkoitat pyykkisuihkeella, mutta olen ainakin ostanut sellaista fabric fresh- suihketta joka saa vaatteet ja mm. lenkkarit tms. tuoksumaan hyvältä. Merkki on The Laundress ja olen ostanut niitä Krunikasta Mariankadulla sijaitsevasta Olkkari nimisestä kaupasta.

Inkeri, on September 2, 2014

Sofia, kiitos hyvästä postauksesta.
Silitän mieheni kauluspaidat (ja pidän silittämisestä) mutta olen aina pähkäillyt miten hihansuut saa silitettyä siististi. Nyt toivottavasti osaan..
Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

Sofia, on September 3, 2014

Kiitos Inkeri!

Minna, on September 2, 2014

Oli sen verran mukavasti ja innostavasti kirjoitettu että jopa henkilö joka ei pidä silityksestä siitä innostuu! Ohjeet painettu mieleen ja eikun toimeen (: .. Tärkki oli loistava vihje! Sitä varmaan saan Espan kaupasta.. Mieheni hoitaa meillä silitykset mutta ei ehkä enään (;
Aurinkoa arkeenne!

Sofia, on September 3, 2014

Ihana Minna <3. Tärkin olen ostanut Stockna Herkun siivoustarvike osastolta.

Niina, on September 2, 2014

Kiitos Sofia tästä jutusta! Meillä mies silittää omat paitansa, koska remontointia odottavassa kodinhoitohuoneessa silittäminen on yksi mun inhoamista kotitöistä. Silityslauta on siis aivan väärässä huoneessa, kun siellä ei voi kuunnella musiikkia tai katsella leffoja yhtä aikaa. 😉 Silitysrauta tosin on jo pinkki ja kunhan otan nämä ohjeet käyttöön, niin ehkä opin vielä pitämään siitäkin hommasta. Varsinkin nyt kun saa noita ihania vauvanvaatteita ja tyttöjen mekkoja silitellä.

Sofia, on September 3, 2014

Niina, vauvan vaatteiden silittäminen on maailman parasta <3.

Lumo, on September 2, 2014

Ymmärrän kyllä miksi silittämiseen monet ovat mieltyneet, siinähän näkee kättensä työn jäljen nopeasti. Silittäminen on kuitenkin niitä kotitöitä joita välttelen viimeiseen asti. Siksi suosinkin neuleita ja silkkitoppeja, jotka eivät pahemmin rypisty ja suoristuvat parvekkeella tuulettamalla…

Myös miehelle ilmoitin jo ihan seurustelun alkumetreillä, etten tule silittämään hänen vaatteitaan. Hän onkin meistä kahdesta parempi silittäjä ja mielellään silittää omat vaatteensa. Hän myös imuroi ja pesee ikkunat, useinmiten myös pyyhkii pölyt ja pyyhkii lattiat kostealla. Minä teen ruoat, pesen pyykit ja siivoa vessan. Aika tasan menee.

Sofia, on September 3, 2014

Lumo, mielestäni on ihanaa kun pariskunta voi jakaa hommat niin, että molemmat pääsevät tekemään niitä omia mieluisia juttujaan. Meillä menee myös melko tasan hommat ( vaikka välillä tuntuu, että mieheni tekee ne kaikista raskaimmat ja ällöimmät jutut, mutta toisaalta hänelle ne taas ovat niitä mieluisampia hoitaa). Ja silittämisessä on tosiaan sellaista “instant gratification” tunnetta. Sopii varmaan tietyn luonteisille erinomaisesti.

Liina, on September 2, 2014

Kiitos silitysvinkeistä. Koko juttu oli kirjoitettu niin kauniisti. Sinulla on kyllä a. kyky nähdä kauneutta arkisissa asioissa ja b. myös tehdä arkisista asioista kauniimpia sekä c. osaat vielä kirjoittaa ja kuvata näitä asioita ihanasti blogisi lukijoille. Puolison paidan silittämisessä kuten muissakin arjen pienissä teoissa on loppupeleissä kyse epäitsekkyydestä, jota puolisoiden välillä tarvitaan.

Silittäminen ei ole lempipuuhiani. Minulla on paljon puuvillakankaisia mekkoja ja hameita, jotka eivät sattuneesta syystä eksy niin usein päälle kuin sileämpää materiaalia olevat vaatteet. Miehen paitoja silitän joskus ja huomaan suosivani tiettyä merkkiä jos saan itse valita mitä paitoja miehen kaapista silitän. Ne siliävät melkein itsestään. 🙂 Meilläkin tietyt kotityöt ovat lähes kokonaan toisen tehtäviä ja jotkut puuhat jaetaan.

Sofia, on September 3, 2014

Kiitos, kiitos, kitos Liina <3.

Maria, on September 2, 2014

Voi silitys on maailman ihanin “kotityö” jos sitä voi kotityöksi laskea.. voisin silittää vaikka joka päivä. Mulle on kans opettu ihan samanlain silityksen järjestys..pienimistä osista alkaen jne… Isäni on ennen eläkkeelle jäämistä armeijassa töissä joten häneltä olen oppinut silittämisen.. Meillähän ei lähetä ulko-ovesta ulos ryppysillä farkuilla saati puserolla..
Todella kiva postaus ja kuvat!!!
-Maria

Sofia, on September 3, 2014

Kiitos Maria!

Täti Ruskea, on September 2, 2014

Sinulla on kyllä hyviä ja mielenkiintoisia postausaiheita toisensa perään 🙂 Mä olen ominut meidän perheen pyykkihuollon kokonaan itselleni, ihan omasta tahdostani. En anna kenenkään muun pestä meillä pyykkiä. Rakastan myös märän pyykin viemistä ulos narulle ja kuivan hakemista takaisin. Sitä olen saanut tehdä jo pikkutyttönä ja sitä olen antanut omienkin lasten tehdä. Lapset ovat myös jo melko pienestä lähtien oppineet vetämään lakanat kanssani. Silittämisestä en niin kauheasti pidä, mutta positiivisena puolena siinä on se, että silloin saan luonnollisesti “omaa aikaa”. Harrastan koko päivän kestäviä silitysmaratoneja. Kesällä silitän usein ulkona, talvella joko kodinhoitohuoneessa tai sitten yläkerran arkiolohuoneessa tv seuranani. Silitän myös lakanat, koska meillä ei ole mankelia. Mieheni silittää pääasiassa itse paitansa, mutta nykyään jos minulla on muun silityspinon jälkeen vielä aikaa, silitän myös ne. Pojat saavat sitten valmiiksi silitetyn ja viikatun vaatepinonsa syliinsä ja huolehtivat vaatteensa itse kaappeihinsa oikeille hyllyille/tangoille. Juuri järjestimme kaapit, pienet vaatteet pois ja jemmasta isompia tilalle. Silloin pojat aina viikkaavat itse vaatteensa uudelleen kaappiin. Tämän vuoden teemana oli, miten paitapusero ripustetaan “oikein” henkarille. En olisi arvannut, että sellainenkin pitää kädestä pitäen opettaa 😉 Pikkupojat eivät vielä ylety laittamaan omia vaatteitaan kaappeihinsa, mutta pystyvät kyllä “kuljettamaan” pinoja oikeaan kerrokseen/huoneeseen. Nykyään silitettävien pinot alkavat olla jo melkoisia, koska pesen pyykkiä kerralla isoja koneellisia ja monta koneellista peräkkäin. Olenkin alkanut miettiä, josko “kouluttaisin” jomman kumman/molemmat isot pojat silitysapulaisiksi. Vaikka mieheni ostaa meille aina hyvän silitysraudan, huomaan silitysmaratonieni aina jossain vaiheessa kostautuvan, siksi rauta on tietyn väliajoin uusittava. Kodinhoitohuoneessa meillä on pienempi lauta suoraan kiinni tasossa, siinä silitän vain yksittäisiä pyykkejä. Silitysmaratoniin käytän isoa höyrysilityslautaa. Nyt saa jälleen totutella uuteen silittämiseen, kun vauvanvaatteet astuvat tauon jälkeen mukaan kuvioihin. Miten pieniä ne ovatkaan.

Sofia, on September 3, 2014

Kiitos Täti Ruskea. Meillä tytöt osaavat lähinnä repiä vaatteita kaapista kun pitävät “muotinäytöksiä”, mutta Hattara on kyllä erinomainen pyykin lajitteluapuri ja puhtaiden sukkien ja pikkareiden oikeisiin koreihin jakaja. Myös pyyhkeiden viikkaus luonnistuu, mutta ne pinot ei kyllä aina mene ihan niin nätisti kaappiin. Purkka on joko vielä vähän pieni tai sitten vaan luonteeltaan vähemmän organisoitunut. Iltaisin kun tytöt siivoavat huonetta Hattara usein huutaa meille, että sisko vaan leikkii eikä siivoa yhtään. Ja Purkka usein vastaa, että on ihan vähän vielä tärkeät kokkaukset tms. kesken. Sitten Hattara tulee toteamaan, ettei se nyt auta kun vaan sotkee, voiko joku hakea sen kokonaan pois :D.

Johanna, on September 2, 2014

Minäkin silitin melko nuoresta asti isäni paidat ja kangasnenäliinat. Mieheni paidat olen silittänyt viimeiset neljä vuotta, ollessani poissa työelämästä. Silittäminen on ihan palkitsevaa puuhaa, mutta en pidä silitykseen liittyvästä tavaroiden eli silitysraudan ja -laudan esiinkaivamisesta. Meillä kun ei ole sitä kodinhoitohuonetta… No, nyt kun palasin töihin on aika sen verran kortilla että miehen paidat silittää tästä eteenpäin siivoojamme viikkosiivouksen yhteydessä. Omat paitani silitän toistaiseksi itse, minulla on niin paljon vähemmän silitettävää kuin miehelläni, joka käyttää kauluspaitaa joka päivä.

Sofia, on September 3, 2014

Johanna ihana kun sinunkin isäsi on käyttänyt kangasnenäliinoja. Siinä on jotain ihanan nostalgista ja herrasmiesmäistä.

Susanna, on September 2, 2014

Melkein aloin innostua silityksestä :)! Minullekin äitini opetti silittämisen, kun olin tosi pieni ja parikymppiseksi asti tienasin sillä taskurahat (10 mk per paita). En tiedä sainko tuolloin yliannostuksen vai onko nykyisin kyse vain ajanpuutteesta. Mieheni taasen rakastaa silittämistä ja hänelle on totaalisen vaikeaa hyväksyä kyseisen työn ulkoistaminen kotiapulaisellemme. Oli naurussa pitelemistä, kun sunnuntaina kaivoi laudan ja raudan esiin ja opetti kädestä pitäen, miten paidat pitää oikeaoppisesti silittää. Tyttö totesi “sir, I have a hard time believing that you actually know how to iron…” . Niin, se on sitä tasa-arvoa :D. Mutta yhdyn aiempiin – sinulla on uskomaton kyky nähdä arjessa ja arjen askareissa kauneutta. Kerrassaan ihailtavaa!

Sofia, on September 3, 2014

Ihana Susanna <3 kiitos. Ja hihii, kotiapulainen on ollut ihan ihmeissään 🙂

Hannah, on September 2, 2014

Ihana kirjoitus jälleen arkisen asian kauneudesta. Minunkin isäni oli paitamiehiä, muistelemme kuinka hän leikkasi kotipihamme nurmikonkin paitapusero päällä 🙂 Miehenikin on samaa maata. Itse en kovin pidä silittämisestä, mutta kun lukee kirjoituksiasi siitä miten teet monista arkisista asioista kauniimpia ja mielekkäämpiä, alkaa omakin ajatus vähän muuttua ja silmät avautua.

Sofia, on September 3, 2014

Kiitos paljon Hannah! Paitamiehet ovat parhaita 😉

Karkki, on September 4, 2014

Kiitos ihana Sofia! Mun pitää ensi tilassa käydä kurkkimassa tuo Laundress suihke Olkkarista. Kuullostaa kyllä juuri siltä mitä haen.

Kiitos vinkistä <3

Nilgun, on September 8, 2014

I love ironing too, I find it so meditative. I also love ironing children clothes, especially when they are sleeping I think of them all the time 🙂 Sometimes I watch my fav show on TV while ironing 🙂 My favorite scent is lavender, I either spray it on linens or add into ironing water 🙂 It reminds me of south of France or better, south of Turkey <3<3<3 hugs hugs

Sofia, on September 10, 2014

Nilgun, sounds lovely. I like to spray a little lavender on pillows too. For a good nights sleep and sweet dreams <3. Hugs to you too!

Leave a comment
name
email
url
message