Sep
16

Chicken Satay baby style

by Sofia   -   in Cooking

Joskus voi käydä niin, että jokin resepti kulkee perheen mukana taaperoiästä saakka. Meillä yksi tällainen resepti on kana satay-vartaat.  Resepti on alunperin Annabel Karmelin keittokirjasta New Complete Baby and Toddler Meal Planner. Se on niin helppo valmistaa, että on jäänyt yhdeksi meidän perheen arkiruuista. Ehkäpä se maistuisi teilläkin? Ohjeen mukaan kana kannattaa marinoida vähintään kaksi tuntia ennen paistamista, mutta jos siihen ei ole aikaa, niin maukasta tulee vaikka kanan valmistaisi ihan hetikin. Kanavartaat voi oman maun mukaan joko paistaa, grillata tai valmistaa uunissa. Tällä kertaa tein ne n. 200ºc uunissa ( en muistanut katsoa aikaa, mutta olisivatko olleet 15-20 min.). Grillissä valmistuvat varmasti nopeammin (ohjeen mukaan 5 min. per puoli).

Kana Satay

2-3 kanan rintafilettä

2 kesäsipulia tai yksi tavallinen

1 punainen paprika

marinaadiin tarvitset

2 rkl maapähkinävoita

1-3 rkl kana- tai kasvislientä

1 rkl (riisi)viinietikkaa

1 rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

1 valkosipulin murskattu kynsi

1 rkl seesaminsiemeniä

1. Liota neljä grillitikkua vedessä. Sekoita marinadiainekset keskenään. Voit käyttää kanalientä enemmänkin jos marinadi on ihan liian paksua eikä levity lainkaan, tämä riippuu varmaan vähän maapähkinävoin paksuudesta. Marinadi saa kuitenkin olla tahmeaa, ei juoksevaa.

2. Leikkaa kanat, paprikat ja sipulit sopivan kokoisiksi palasiksi vartaita varten.  Marinoi kanat. Pujottele vartaisiin sipulin ja paprikan palasten kanssa vuorotellen ja paista. käännä paiston puolivälissä niin, että vartaat ruskistuvat tasapuolisesti molemmin puolin.

Tällä kertaa tarjosin vartaat ( kasvisliemessä) keitettyjen nuudeleitten kanssa johon olin lorauttanut hieman seesaminsiemenöljyä. Tuorekurkusta tehtiin nauhaa spiralointilaitteella jolla teemme myös mm. kesäkurpitsasta ” spagettia”.

A super easy and quick chicken satay recipe from a baby and toddler cook book. You can see the english recipe in one of the photos. Instead of 1 teaspoon of sesame seeds we add 1 tablespoon and you can add a bit more stock than in the recipe. This is very easy to make and contains no coconut milk, chili or other things usually in satay recipes but I assure you it tastes superb and is a winner with even the little ones in the family.

Tämä “mutkat suoraksi” satay resepti maistuu varmasti myös perheen taaperoille!

Bon apetit,

Lattemamma

5 COMMENTS
|
24,186 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Chicken Satay baby style „
Liisa, on September 16, 2014

Huh…tää on parasta lattemammaa! Taas on arkinen ‘mitä tänään syötäisiin’ -ongelma ratkaistu. Niin kuin monta kertaa aikaisemminkin. Iso kiitos!

Sofia, on September 17, 2014

Kiitos Liisa! 🙂

malviina, on September 16, 2014

heippa, onko kokemuksia muista annabel karmelin keittokirjoista?

Sofia, on September 17, 2014

malviina, minulla ei ole ollut kuin tämä yksi hänen kirjoistaan.

Ansku, on September 18, 2014

Hih, taas on resepti testattu, ja vartaat maistuivat todella hyvin 🙂 Helppoa ja hyvää, mikäs kätevämpää 😉

Leave a comment
name
email
url
message