Random

Sleepy heads

Miten viikonloppusi sujui? Me vietimme perjantaina ihanaa koti-iltaa. Tein meille appelsiinilla glaseerattua ankanrintaa ja salvia-rosmariiniperunoita. Se maistui taivaalliselta punaviinilasillisen kera. Vaikka arkinen pikakokkailu onkin kivaa, niin välillä on ihana haahuilla ruokakaupassa unelmoiden ja kokkailla keittiössä kaikessa rauhassa. Olen jo pidempään harkinnut pikkuisen radion hankkimista keittiöön. Ihan tavallinen valkoinen Tivoli johon saisi myös omat musiikit blue toothilla, olisi mielestäni oikein sopiva.

Lauantaina aamupäivä sujui leikkien, mutta sitten pakkasimme tyttöjen laukut ja he lähtivät serkuilleen yökylään. Ensimmäinen yökyläily muualla kuin isovanhemmilla. Taisi tyttöjä pikkuisen jännittää. Mukaan pakattiin pyjamien ja vaihtovaatteiden lisäksi rakkaat nuket ja niille tarvikkeita, ehkäpä myös turvaksi ja tueksi.

Me itse pukeuduimme smokkiin ja iltapukuun ja lähdimme ystäviemme häihin. Syksyiset häät oli todella kauniisti järjestetyt. Kartanon maille oli pystytetty valtava valkoinen teltta jonka katosta roikkui upeat kristallikruunut, ruoka oli herkullista mm. itse metsästettyä villisorsaa ja Liberty or Deathin sinne pystyttämään drinkkibaariin sekä tanssilattialle oli tungosta iltamyöhään saakka.

Tytöillä oli onneksi sujunut yökyläilyt erinomaisesti ja pannariaamiaisen jälkeen kotiin haetut tytöt olivat oikein tyytyväisiä ja kertasivat tapahtumia ja sattumia innolla.

Yökylään pakattiin tietenkin vaihto alusvaatteet. Petit Bateaut ja Sanettat ovat meidän suosikkimme.
Tietenkin mukana oli myös vaihtovaatteet seuraavaksi päiväksi ja nimikoidut pyjamat.
Tärkeät nuket lähtivät myös yökyläilemään ja tytöt olivat sitä mieltä, että lääkärinlaukku, potta ynnä muut tarvikkeet piti myös pakata mukaan. Lääkärisetin toin tuliaiseksi Purkalle Tukholmasta. Kaikki nukentarvikkeet ja nuket ovat Corollen.
Nukke laitettiin Marie Pucen korikassiin ja se sai vielä pienen nallenkin kainaloonsa.

I hope you had a lovely weekend. We attended our friends wedding at a beautiful mansion and the girls went on their first sleepover ( if grandparents don´t count) and had a blast. They were excitedly telling me all about it on Sunday when we picked them up after they had eaten pancakes for breakfast. Above are some photos of what we packed for them. They insisted on packing their dolls and plenty of accessories too. I think it was a little for comfort too and not just for playing. Our dolls are from Corolle and I did end up buying a new one, a proper doll with long hair while in Stockholm. Now it´s waiting for Bubble Gums birthday or for Christmas…

Have a great week!

Hauskaa alkavaa viikkoa!

Lattemamma

9 Comments

 • JohannaKoo

  Tivoli-radio löytyy meidänkin keittiöstä ja voin suositella. Tarpeen vaatiessa kulkeutuu muihinkin huoneisiin ja vaikka mökille. Meillä on vanha malli (ei ole bluetoothia) mutta Ipodin saa yhdistettyä, jos ei radiosta tule mitään “hyvää”. 🙂

  Puuttuuko tuosta suomenkielisestä osasta kenties tekstiä? Hyppää vähän hassusti…

  Mukavaa viikkoa!
  🙂 JohannaK

 • Karkki

  Mä kuuntelen radiota tosin vähän mutta musiikkia sitten sitä enemmän. Mulla on keittiössä pieni punainen “kuutio”. Kuutio on Bluetooth kaiutin, johon saa näpärästi yhditettyä minkä tahansa Bluetooth vehkeen. Kuutio kulkee myös käsilaukassa ihan minne tahansa myös ulkomaille.

  Kuvissa näkyy ihana valkoinen kassi. Olen etsinyt pitkään tuon tyylistä kassia huonolla menestyksellä. Satutko muistamaan mistä se on hankittu?

  Ihanaa omenien tuoksuista viikkoa sinulle Sofia 🙂

  // Karkki

  • Sofia

   Karkki, laukku on vuosia sitten hankittu Pariisista, sellaisesta pienestä liikkeestä Rue Dauphinelta. Olen nähnyt todella samantapaisia, ei tosin valkoisia vaan vaaleansinisä ja – punaisia tähtikuvioisia Zara Homessa. Sinulle myös ihanaa viikkoa!

 • Katariina

  Hei!

  Olisi ihana nähdä kuvia hääpaikasta, jos se mitenkään on mahdollista. Ja ehkä omasta hääglamouristasikin… Kuulosti niin houkuttelevalta.

  T. Katariina

  • Sofia

   Katariina, minulla ei ollut lainkaan kameraa mukana häissä, enkä ehkä uskaltaisi toisen häistä kuvia jakaakaan. Nautiskelin vain vieraanvaraisuudesta! Mutta morsiamen sisko on myös bloggari, joten laitan linkin jos hän vaikka sattuisi laittamaan häistä kuvia omaan blogiinsa jossain vaiheessa…

 • Täti Ruskea

  Tuo on niin liikuttavaa, mitä pienet lapset kokevat tarvitsevansa mukaan yökyläreissulle 😉 Meidänkin pikkupojat ovat haalineet usean unikaverin lisäksi Sylvania-laivaa/mökkiä hahmoineen, huonekaluineen ja muine tarvikkeineen. Yhdessä olemme sitten miettineet sopivan kompromissin. Omat lelut (paitsi unilelut) ovat sitten mummin ja papan luo päästyä yleensä unohtuneet, mutta se henkinen tuki lienee se tärkein. Parhaimmaksi (ja helpoimmaksi mukaanotettavaksi) on osoittautunut Sylvanian pieni mökki(jonka saa kasaan salkkumaiseksi versioksi, kahvalla varustettuna. Se on kulkenut mukana myös muilla reissuillamme ja osoittautunut oikein näppäräksi leluksi milloin automatkoilla, milloin hotellihuoneessa. Olenkin varannut nuoremmille isoveljille pienet isovelilahjat Sylvanian families -valikoimasta. Saavat sitten kun vauva syntyy. Purkan ikäinen tuleva isoveli saa sellaisen vauvanhoitosetin, jossa on äiti ja lapsi, vaunut ja muita hoitotarvikkeita. Hattaran ikäinen saa lastenhuoneen kalusteita. Taisinpa eksyä hieman aiheesta 😉 Aurinkoista syysviikkoa teille!

  • Sofia

   Täti Ruskea, kun Purka syntyi Hattara sai “häneltä” pienen lahjan koska oli tietenkin niin iloinen saadessaan Hattaran isosiskokseen. Purkalle taas kävimme Hattaran kanssa ostamassa vaaleanpunaisen siilihelistimen Tartine & Chocolatin valikoimasta silloisesta Laureten ihanasta liikkeestä. Hattara oli niin innoissaan kun sai tuoda uudelle siskolle lelun sairaalan tullessaan häntä katsomaan ekaa kertaa. Ja minä tietenkin hormooneissani kyynelehdin vaikka olinkin ollut mukana molempia lahjoja hankkimassa :).

 • Täti Ruskea

  🙂 Meillä on myös ollut tapana, että isoveli (isoveljet) on saanut isovelilahjan ja vastaavasti isoveli on tuonut vauvalle sairaalaan jonkun pienen (itse valitsemansa) vauvalelun. Se on niin kovin tärkeää tuoreelle isommalle veljelle/siskolle. Esikoisisoveljelle ostimme aikoinaan muumitalon. Ajatuksena, että sen kanssa kuluisi hyvin leikkiaika, jos äiti on kovin kiinni vauvassa. Samaisella muumitalolla ovat leikkineet muutkin veljet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.