Cooking

Teriyakilohi ja vihainen riisi

Myönnän heti alkuun, että tämä resepti ei meillä maistunut oikeastaan kummallekaan tytöistä vaikka he yleensä lohesta pitävätkin. Mutta omasta mielestäni teriyakilohi oli hyvää ja se, ettei jokin ruoka maistu meidän lapsille ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se maistuisi muiden lapsille. Annos on sitäpaitsi niin helppo ja nopea valmistaa, että olisi suorastaan epäreilua olla jakamatta sitä. Teriyakikastikkeen voi ostaa valmiina kaupasta ( sitä löytyy varmasti lähes jokaisesta ruokakaupasta), mutta tein sen nyt itse tällä Anton & Antonin blogista löytyvällä reseptillä ja hyvää tuli. Vaihdoin inkiväärijauheen tuoreeseen inkivääriin ( noin ruokalusikalliseen raastettua) ja käytin riisiviinin sijaan riisiviinietikkaa, muuten noudattelin alkuperäistä reseptiä.

Lohifilee laitetaan uuninkestävään vuokaan nahkapuoli alaspäin ( voit sipaista vuoan pohjalle vähän öljyä, ettei nahka tartu kiinni). Peittele lohi reilusti teriyakikastikkeella ( ja anna marinoitua puolisen tuntia jos ehdit). Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä jos sinulta löytyy ja paista uunissa juuri ja juuri kypsäksi. Lohi kannattaa jättää mehukkaaksi ( paistoaika olisi ehkäpä noi 20 min. 175ºc tai sinnepäin). Tarjosin lohen basmatiriisin ja höyrytetyn broccolin kanssa. Broccoli on helppo höyryttää lävikössä riisikattilan päällä riisin kiehuessa. Lorautin valmiiden parsojen päälle seesaminsiemenöljyä ja vähän soijaa, niihin voisi lisätä myös paahdettuja seesaminsiemeniä ja hieman valkosipulia. Myös soijapavut ( edamame) sopisivat hyvin lisukkeeksi. Ne voi vaikkapa keittää suolatussa vedessä. Annoksen voi tarjota ylimääräisen kastikkeen kera.

Salmon Teriyaki is a super fast and easy meal to prepare. You can purchase the sauce ready made or make your own which is rather easy. I marinade the salmon in the sauce for a while and then prepare it in the oven (in a baking dish) covered in the teriyaki sauce and sprinkled with sesame seeds for about 20 minutes or so ( in an oven about 175ºc). I served the salmon with basmati rice and steamed broccoli that was seasoned with a bit of soy sauce and sesame oil. Broccoli is also yummy tossed in toasted sesame seeds and maybe an addition of some garlic too. I steam mine in a colander on top of the boiling rice. Edamame beans would also be a good alternative. In all honesty our kids did not love it but it does not mean yours won´t. Besides I think it´s a yummy dish.

Itadakimasu ( enjoy your meal in Japanese)!

Lattemamma

p.s. I think that my attempt to make the meal look a bit Japanese and cute backfired as the rice teddy and bunny look mostly mean and scary and it may have put off the girls appetite.

p.p.s IHANAN KASVOHOIDON ARVONNAN VOITTI random.orgin arpoman numeron perusteella Mia (  Kiitos blogistasi. Syksyistä viimaa ja tuiverrusta vastaan täsmälääkkeet ovat flanellipyjama, villasukat, kynttilän valo ja kunnon kasvohoito. Uudistuminen ja rentoutuminen. <3) PIA ON SINUUN YHTEYDESSÄ SÄHKÖPOSTITSE!  Kiitos kaikille osallistuneille ja muistakaa, että Pialta saa Lokakuun loppuun saakka kasvohoidon alennettuun hintaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.