Oct
3

Happy happy weekend!

by Sofia   -   in Interior design  Party planning

Meillä kävi tällä viikolla illallisvieraita ja ajattelin jakaa muutaman kuvan kattauksesta. Jos nyt vaikka sinulla sattuu olemaan vieraita tulossa ja mietit miten kattaisit pöydän. Alkuruokaa emme tarjonneet lainkaan, vaan joimme lasilliset samppanjaa ja söimme juureslastuja, sekä sinisiä perunalastuja. Menu oli muutenkin melko syksyinen. Tein paahtopaistin jonka maustoin rosmariinilla ja valkosipulilla. Lisukkeeksi oli ohuen ohuita valkosipuliperunoita, myös rosmariinin ja salvian kera. Keitin pieniä porkkanoita jotka ovat todella suloisia ja maukkaita ( niitä saa Stockan Herkun luomustandista nimellä pupuporkkanat) ja tarjosin ne voisulan ja tuoreen meiramin kera. Meiramiporkkanat ovat yksi lapsuuteni lempiruokia. Tein myös rapsakoita vihreitä papuja uunissa parmesaanilla ja sitruunankuorella maustettuna ja ison vihreän salaatin.

Katoin lapsille oman pöydän pöytämme viereen, koska meitä oli niin monta, emmekä olisi kaikki mahtuneet mukavasti saman pöydän ääreen. Hankin lasten pöytään myös Pellegrinopullon, mutta vain puolen litran muovisen pullon. Heillä oli myös oma pieni leipäkori ja oma voi ja voiveitsi. Lapset pärjäsivätkin hienosti keskenään omassa pöydässä. Hattara kaatoi kaikille vettä ja he saivat omatoimisesti voidella leipänsä. Olin kattanut heille valkoisen pellavaliinan ja -servietit. Niissä ei ollut tahran tahraa illan jälkeen.

Jälkiruuaksi tein meille aikuisille tarte tatinin jonka tarjosin creme fraichen kera. Lapset saivat jätskiannokset joissa oli kolmen kaverin mansikka-vanilja-, sekä punaherukka-kermajäätelöä. Toisessa on punavalkoisia pyörteitä ja toisessa pinkkivalkoisia, joten niistä tulee nättejä palloja. Ostin lapsille myös valmiit jättimarengit Anton & Antonista. Niissä oli päällä pikkuisia värikkäitä strösseleitä. Mistään ruuista en tietenkään muistanut kuvia napsia, enkä ehkä oikein kesken illalliskutsujen kehtaisikaan. Mutta tältä näytti kuitenkin pöytämme ennen vieraiden saapumista…

Kukat ostin Inbloomista. Oasis sieneen tehty asetelma pöydän keskellä oli todella mieluinen, mutta tämä korkeampi kimppu ei ehkä oikein istunut meidän maljakkoomme. Mutta samoja kukkia oli siis myös jalallisessa maljakossa shenkin päällä teemaa jatkamassa.

Mitäs meinasit tehdä viikonloppuna? Minulla on aivan erityisiä suunnitelmia tälle viikonlopulle ja vaikka se meneekin lähes kokonaan työn merkeissä niin en pane lainkaan pahakseni. Lähden nimittäin lyhyelle työmatkalle Nykkiin ja ikävä sinne on ollut niin kova, että maltan hädin tuskin odottaa, että lento laskeutuu sinne tänä iltana. Olen varma, että syksyiset kurpitsat ovat vallanneet kaupungin. Aion ehtiä pikaviisiitille Sohoon jossa suuntaan ainakin Dean and Delucaan. Lauantaille on luvattu sadetta, mutta en anna sen hidastaa tahtiani vaikka aurinkoinen syyspäivä sopisikin paremmin suunnitelmiini. Aamukahviksi voisin juoda maailman parhaan cappuccinon Ground Supportissa ( muistat sen ehkä täältä) ja siinä onkin vastapäätä parahultaisesti sekä Bonpoint, että Ladurée. Joskaan ne eivät ehkä ole ihan niin New York- kuin Pariisihenkisiä kohteita. Samalla kadulla on myös Anthropologien kauppa josta aion hakea muutaman tuoksukynttilän syksyn iloksi ( Fresh Producen tomaatti kuulostaisi ihanalta keittöön, Illumen kynttilän taas ovat melko makean tuoksuisia, mutta purkit ovat niin kauniit…). Whole Foodsista haen varmasti hotellille iltapalaa ja maailman parasta pistaasipähkinäjätskiä ( ja katson vähän Suitsia Dvd´ltä, koska se sopii niin hyvin Nykin fiiliksiin). Olen kaivannut sinua oi New York, New York!

Siispä ihanaa, ihanaa viikonloppua! Ja kiitos kun olit täällä taas tämän viikon mukana! Ensi viikolla sitten verhoja ja ehkäpä vähän muitakin sisustuskuvia….

I wish you a happy happy weekend! I´m off to New York for work and I´m so excited! I´m sure the city is filled with pumpkins and great atmosphere as always! Above are some photos from the table setting at last weeks dinner party we threw for our friends.

Lattemamma

p.s. Teemalauluni tänään! Tai tämä .

13 COMMENTS
|
11,111 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ Happy happy weekend! „
Niina, on October 3, 2014

Oi, mikä matkakohde! Ihanaa matkaa ja hyvää viikonloppua!

mari, on October 3, 2014

mistä tuo ihana pöytäliina on, tosi kaunis!

Sofia, on October 3, 2014

Kiitos mari. Pöytäliinan olen ostanut Tallinnasta jo muutama vuosi sitten.

Täti Ruskea, on October 3, 2014

Upeaa viikonloppua sulle! Toivottavasti saamme nauttia myös New York -postauksesta blogissasi 🙂

Sofia, on October 3, 2014

Kiitos Täti Ruskea ja Niina!

Jatta, on October 3, 2014

Nauti, kaunokainen <3!

Sofia, on October 6, 2014

Kiitos Jatta! <3

Ansku, on October 3, 2014

Kuinka kaunis kattaus! Ja voih, New York on niiiiiiiiiin ihana kaupunki!! Mullakin on ikävä sinne! Ihanaa minireisua ja nauti viikonlopustasi! 🙂

Sofia, on October 6, 2014

Kiitoksia Ansku!

Susanna, on October 3, 2014

Voi huokaus! Niin kaunista <3

Sofia, on October 6, 2014

Voi kiitos Susanna!

Eeva, on October 4, 2014

Ihanan tunnelmallinen syyskattaus ja upea kukkaasetema! Mukavaa reissua nykkiin!! Kuvia odotellessa 😉

Sofia, on October 6, 2014

Kiitos Eeva! <3

Leave a comment
name
email
url
message