Cooking,  DIY projects

Pumpkin spice latte

Starbucksin jo legendaarinen pumpkin spice latte saapuu joka syksy valikoimaan ja siitä oikeastaan tietää, että syksy on tosiaan tullut. Instagram ja blogit täyttyvät vihreävalkoisista lattemukeista. Itsekin aina ostan yhden latten vain muistaakseni, että se on makuuni vähän turhan makeaa. Mutta pidän silti mausteseoksen mausta. Niinpä kehittelin kotitekoisen version kyseisestä juomasta. Kaikillahan ei ole edes Starbucksia ihan kotinurkilla, joten tällä reseptillä pääsee kyllä tunnelmaan. Jos vaihtaa muskottipähkinän kardemummaan niin sitten saakin tehtyä itselleen piparkakkulatten.

Pumpkin spice

1 dl kanelia ( 1 dl cinnamon)

1 rkl jauhettua inkivääriä ( 1 tbls ground ginger)

1 rkl jauhettua muskottipähkinää ( 1 tbls ground nutmeg)

1 tl jauhettua maustepippuria ( 1 tsp ground allspice)

1 tl jauhettua neilikkaa ( 1 tsp ground cloves)

Seloita kaikki mausteet keskenään mm. pienellä pallovispilällä. Mausteseoksen mittasuhteita voi toki vaihdella oman mieltymyksen mukaan. Voit pakata seoksen lahjaksi tai käyttää sitä kurpitsapiiraan mausteeksi tai vaikkapa tosiaan pumpkin spice latteen. Lisää silloin halutessasi latteannokseen 1 tl vaahterasiirappia ja n. 1/4 tl pumpkin spice-mausteseosta. Latten voi tehdä makunsa mukaan vaikka kulutusmaitoon ja turauttaa päälle vielä annoksen kermavaahtoa. Silloin ollaan jo aika lähellä alkuperäistä versiota. Itse teen omani rasvattomaan luomumaitoon ja yleensä jätän siirapinkin pois. Pidän kyllä makeasta, mutta ehkäpä ennemminkin kahvin lisukkeena vaikkapa keksin muodossa kuin kahvissa. Tosin pieni makeus kyllä sopii tähän juomaan, ainakin iltapäiväkahviaikaan. Meillä tytöt ovat lisänneet tätä myös puuron päälle.

A pumpkin spice mixture is great for all kinds of fall time treats. Mix all the spices together and jar it. You can use it for a pumpkin pie, spiced bread or add 1/4 tsp to a latte with 1 tsp maple syrup if you like your  pumpkin spice latte sweet. You can top off your latte with some whipped cream for more like the original Starbucks experience. The spice mixture makes a great fall time gift too in a pretty little dispenser.

Nimikirjaimella varustettu mukin on Anthropologien. Mielestäni D-kirjain on yksi kauneimmista kirjaimista. Onneksi se sattuu olemaan sukunimeni ensimmäinen kirjain.

Mitäs meinasit puuhata viikonloppuna? Meillä otetaan rennosti. Käydään baletissa ja uimakoulussa, ulkoillaan varmasti sunnuntaina jos aurinko paistaa ja lauantaina jos säätiedotus pitää paikkansa, me taidamme viettää sadepäivää sisällä. Ehkäpä katselemme tyttöjen tämän hetken suosikkia Astrid Lindgrenin Marikkia telkkarista tai pelaamme vähän jotain pelejä yhdessä. Ostin Eeboolta tämän pelin ja Hattaran kanssa pelasimme jo yhden kierroksen viikolla.

Ihan lopuksi haluaisin vielä vinkata kivasta lasten tanssiteatteriesityksestä. Pidin tyttöjen kanssa keskiviikkona vapaapäivää ja kävimme Raatikossa katsomassa erääseen lempisatuumme perustuvaa esitystä Hui Kauhistus! ja se oli oikein hyvä. Näytös kesti tunnin ja molemmat tytöt jaksoivat todella hyvin katsoa sen alusta loppuun hiiskumatta.  Purkka täyttää ensi viikolla kolme ja olen odottanut tätä ikää paljon juuri sen takia, että monet teatteri- ja muut esitykset eivät yleensä sovellu alle kolmivuotiaille. Ihanaa kun vihdoin pääsemme nauttimaan vielä enemmän lastenkultturista. Ensi viikolla Purkka pääseekin sitten elämänsä ensimmäiseen elokuvanäytökseen kun käymme katsomassa tänään ensi-iltaan tulevan Muumit Rivieralla. Nuo Mauri Kunnaksen kirjat ovat omia suosikkejani lapsuudesta ja niitä luetaan usein iltasatuina myös tyttöjen kanssa. Yökirja ja Hui kauhistus! taitavat olla niistä meillä luetuimmat.

Tunnelmallista viikonloppua!

Have a cozy weekend!

Lattemamma

 

 

14 Comments

 • Susanna

  Kiitos tästä reseptistä! Odotan joka syksy tuota pumpkin spice lattea – ja nyt sitä aion kokeilla! Muumit meillä myös listalla ja kiitos myös tuosta hui kauhistus vinkistä. Teatteri Hevosenkengässä Espoossa meneillään Pippuridino, jota Sofia kävi katsomassa. Ja oli jaksanut istua hiljaa koko näytöksen. Ja siitä puhuttiin paljon. Eli vaikuttaa myös kokeilemisen arvoiselta. Aurinkoa päivään, joka itselläni on vapaana :)!

 • Jatta

  Ihan mahtavaa! Todellakin aion tehdä tätä <3. Kiitos, kiitos!
  Munkin makuun Tähtitaalan PSL on liian makea, joten pyydänkin heitä laittamaan vaan 1-2 pumppausta makusiirappia 3 sijaan :).
  Täälläkin luvassa suht rauhallinen viikonloppu…vähän outlet shoppailua vanhemman tyttären kanssa ja valmistautumista ystävien vierailuun Suomesta :).
  Ihanaa viikonloppua, kaunokainen!

  • Sofia

   Jatta, viikonloppu suunnitelmat kuulostavat ihanilta. Outlet shoppailu, erityisesti se Pradan outlet 😉 olisi ollut itsellenkin mieluinen ohjelmanumero. <3

 • Maria

  Hei,
  Toella ISO kiitos ohjeesta.. Itse tykkään että kahvi maistuu kahville mutta joskus pikkuinen maku olisi iltapäivällä tarpeeseen. Liian makea se ei saa olla niinkuin original PSL.
  Joten lisätään kauppalistaan muutama mauste..
  Leppoisaa lokakuuta sinulle..
  -Maria kahvin nautistelija

 • Ansku

  Suuri kiitos ohjeesta! Kylään tulevan ystäväni kanssa taidammekin nauttia tällaiset herkuttelukahvit jonkin kivan makean leivonnaisen kera. Täydellinen ystävien kahvihetki 🙂 Ihanaa viikonloppua!

 • anne

  Heippa!
  täytyy kyllä kokeilla tuota reseptiä! Laitatko sitä vaahdon päälle vai laitatko jopa kahvin sekaan keittimeen? Sitä siirappia minäkin yleensä jätän vähemmälle, tuppaa aina menemäön liikaa kahvin oman maun päälle. Onkos nuo tennarit new balance n 420? Mistä olet löytänyt noin kauniin värin? Itselläni on tummansiniset, on kyllä mukavat tepastella!

  lekoisaa weekendiä!

  • Sofia

   Heippa Anne, kengät ovat New Balance 620 malli ja J.Crew´n special edition. Tämä on yksi tän syksyn kolmesta värivaihtoehdosta. Myös kamelinruskea/oranssi on tosi upea yhdistelmä. Hyvin tunnistit kengät , kun kuva on niin epätarkka! Malli on 420 malliin verrattuna ehkä vähän 80-lukuisempi eli “kasarimpi”, siinä on korkeampi pohja kannan alla. Tummansinist on kyllä parhaat, nämä vaaleat on aivan ihanat, mutta Suomen syksy ei ole niille parasta aikaa.

   Laitoin tosiaan sen 1/4 tl sinne maidon sekaan ennen vaahdottamista ja kahvin lisäämistä ja sitten tuohon päälle vielä lisäksi “koristelut”.

 • Eirene

  Kokeiluun menee, kiitoksia! 🙂 Taannoin Prahassa ostin lämmikkeeksi pumpkin spice latten ja minustakin se oli kyllä turhan äkkimakeaa, mutta mausta tykkäsin muuten. On siitä pitäen pitänyt kehitellä versio itse, nyt ei enää tarvitse! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.